Dodaj do ulubionych

Warsztat291-Sekret

17.06.13, 13:05
Obserwuj wątek
    • hanna1985 Re: Warsztat291-Sekret 17.06.13, 13:07
      Mam kilka tematów ,ale ten najbardziej chodiz mi po głowie,pytanie brzmi:z jakiego powodu moja babcia mowi,ze o jej zyciu mozna napisac ksiązke?niestety ucina ta mysl i nigdy nie konczy !nie wie ,ze ja wiem o jej tajemnicy ,poniewaz jej siostra ,a moja ciotka powiedziala mojej mamie,dlaczego babcia sie wstydzi?nikomu z rodziny nie powiedziala ,tzn mlodszemu pokoleniu,pomoze Wam sprawdzenie babci jaka jest osobą(nic sie nie zmienila przez te lata)i czym sie kierowala w tych wydarzeniach ,ktore ukrywa przed swiatem !nie jest to temat wojenny !wiele kart tarota pokazuje ten problem ,wiec sprobujcie !dlaczego wstydzi sie tego?jakby wymazala tamten czas!jej cechy charakteru maja tutaj duzo do powiedzenia i wytlumaczenia!piszcie smialo,podpowiem,ze jest to temat milosny!
      • kita32 Re: Warsztat291-Sekret 17.06.13, 15:16
        Już jest bliżej właściwego numeru smile

Właściwym jest 293, bo 291 to był nr Yooli, RODZINA, ale Yoola nie wpisała numeru tylko nazwę, i potem Ivana wpisała nr 282 zamiast 292, i potem Ty Haniu wpisałaś 283 zamiast 293 (wątek usunięty jako niepotrzebny po zmianie tytułu) i poprawiłaś na 291. Może ta numeracja nie jest potrzebna?
        • hanna1985 Re: Warsztat291-Sekret 17.06.13, 17:04
          tez tak myslęsmile
          • kita32 Re: Warsztat293-Sekret - interpretacja 20.06.13, 11:06
            Charakter babci Hanny:
            Dominująca cecha charakteru – Król Buław (-),
            Charakter ogólnie – 5 Monet (-),
            Charakter w kontakcie z ludźmi – Papież.

Pierwsze co się rzuca w oczy to sprzeczność – Król Buław i 5 Monet to jak Książę i Żebrak. Babcia Hanny jest kimś innym dla świata niż dla siebie, psychicznie nosi maskę. Dla świata jest arystokratką, kobietą dumną i pewną siebie, jest wzorem do naśladowania. I tak ludzie ją widzą, bo w kontaktach z ludźmi jest Papieżem.
            Wnętrze duszy skrywa wrażliwego człowieka solidaryzującymi się z ludźmi skrzywdzonymi, biednymi, nieszczęśliwymi.
            Widać również, że babcia jest człowiekiem czynu. Odwrócenie karty Króla Buław sugeruje, że czasami żałuje że zachowała się zbyt spontanicznie, zbyt aktywnie.

Wydarzenie z przeszłości:
            (Podczas tasowania wypadła mi talia z rąk, co sugeruje, że wydarzenie to było wstrząsem dla babci – burząc jej spokój i stabilność.)
            2 Pucharów (-), 10 Buław (-), Cesarzowa (-).
            Wszystkie karty odwrócone, ale to już wiemy – zdarzenie było dla niej wstydliwe.
            Zaczęło się od zakochania się (2 Pucharów). Karta odwrócona – miłość prawdopodobnie nie spełniona, prawdopodobnie bez wzajemności.
            Nastąpiły potem wydarzenia obciążające ją fizycznie. Ponad siły. Zatrudniła się gdzieś do ciężkiej pracy – byle być blisko ukochanego mężczyzny. Może np. mimo arystokratycznego urodzenia podjęła pracę „zwykłego” człowieka z ludu? Może została gosposią w jego domu? A może 10 Kijów oznacza dużo działań, zabiegów aby zdobyć ukochanego mężczyznę?
            Pod tymi 10-ma Kijami może kryć się wiele zdarzeń. Babcia była osobą aktywną w tych wydarzeniach, ale i wyczerpaną.
            Zakończyło się Cesarzową (-). Babcia zrzuciła z siebie przygniatające ją ciężary. Wróciła do bycia Panią - rządzącą, a nie rządzoną.

Czego się wstydziła? – As Pucharów – wygląda na to, że wstydziła się, ze dała ponieść się uczuciom, że zakochała się. Może człowiek był żonaty?

Dlaczego się wstydziła? – 4 Kijów (-) – wstydziła się swojego entuzjazmu?, może raczej swojego działania, które podejmowała jako zakochana? Karta 4 Kijów kojarzy mi się z budową domu lub planami wybudowania. Może 4 Kijów(-) oznacza, że babcia chciała rozbić rodzinę żonatego mężczyzny? Ale tego ostatniego nie czuję – tylko tak na rozum biorę czego można by się wstydzić…

Jeszcze przeoczyłam pytanie Hanny : z jakiego powodu moja babcia mowi, ze o jej zyciu mozna napisac ksiązke? – dociągam więc kartę: 5 Pucharów.
            W jej życiu uczuciowym dużo się działo. Nawet za dużo. Gdyby spisała swoje przeżycia, to powstałaby książka.

Zaintrygowana jestem tematem Hani, czekam z niecierpliwością na rozwiązanie w niedzielę (z powodu wyjazdu przeczytam je późnym wieczorem).
            Biorę udział poza konkursem, bo wszyscy poza mną mają ciekawe tematy, a ja akurat nie mam…
            • hanna1985 Re: Warsztat293-Sekret - interpretacja 20.06.13, 12:56
              smiledziękuję!
              • hanna1985 Re: Warsztat293-Sekret - interpretacja 21.06.13, 12:36
                zapraszam do udzialu w konkursie winkwierna Kitawinkzawsze zinterpretuje!
                • kita32 Re: Warsztat293-Sekret - interpretacja 23.06.13, 19:03
                  I co? Taki ciekawy temat, a tu cisza...
                  • hanna1985 Re: Warsztat293-Sekret - interpretacja 24.06.13, 11:46
                    przepraszam,ale pozno wczoraj wroclam ,juz odpisuje !moja babcia ukrywa swoje malzenstwa ,przyznaje sie do dwoch mezow ,a tak naprawde miala ich 5!niestety nigdy nie kochala,zawsze kierowala sie statusem materilanym Pana!jest kobietą arystokratyczna tak jak napisals Kito,w zasadzie duzo prawdy napisalas!wstydzi sie,bo dlaczego innym ludziom udaje sie za pierwszym czy drugim malzenstwem ,a ona miala ich kilka,prawdopodobnie Ci panowie 3 pierwsi byli starsi i dwoch zmarlo ,czyli byla wdowa ,z jednym sie rozeszla ,poptem byl moj dziadek ,tez sie rozwiodla i na koncu w trakcie rozwodu zmarl jej 5 mąz!nie cierpie mojej babci ,ale niestety czasem trzeba ja odwiedzic ,ale szkoda mi jej ,ze nigdy nie byla tak napraqwde zakochana!
                    • hanna1985 Re: Warsztat293-Sekret - interpretacja 24.06.13, 11:58
                      pierwsza Twoja karta KROL BULAW mowi,ze moja babcia lubi rzadzic i I do niej nalezy ostatnie slowo i wszystko wie najlepiej ,zawsze chce przejac paleczke nad czyms w rodfzinie ,wtraca sie itp!druga twoja karta to 5 monet czyli moja babcia jest naprawde uboga w swojej duszy ,bo pPAPIEZ sygnalizuje tutaj ,ze ona narzuca normy i zasady swoje !ladne karty KITOsmileLADNIE NAPISALAS WSZYSTKO !ja nie stosuje odwroconych malych arkanow ,ale rozumiem Twoje karty na pytanie dalszych wydarzen !pieknie pokazaly to karty!cesarzowa odwrocona czyli babcia jako nieszczesliwa kobieta ,z klopotami (prawdopodobnie usunela tez ciąze)10 bulaw i 2 pucharow to razem daje odpowiedz ,iz w przeszlosci mial klopoty z mezczyznami ,soba i partnerswtem!piszesz,ze babcia ciezko pracowal i to prawda i wydaje mi sie ,ze dlatego szukal bogatych mezczyzn ,wyszla z bardzo ,ale to biednego domu!brawo KIto ,uwazam to jedna z Twoich najlepszych interpretacji!nie wiem czy rozbila rodzine ,bo nikt mi nie mowil ,ale kto wie..
                      • hanna1985 Re: Warsztat293-Sekret - zwyciezca! 24.06.13, 12:15
                        mamy lato ,wakacje tuz tuz i wyludnilo sie na warsztatach,ale ja bym nie rezygnowala i ciagnela dalej warsztaty!co o tym myslisz zwyciezczyni?jeszcze raz gratuluję!
                        • kita32 Re: Warsztat293-Sekret - zwyciezca! 24.06.13, 13:51
                          Pewnie, ciągniemy dalej smile

Chciałam brać udział poza konkursem, ale nie wyszło smile
                          Zaraz napiszę jakiś temat...
                      • kita32 Re: Warsztat293-Sekret - interpretacja 24.06.13, 13:47
                        Bardzo ciekawa historia smile
                        Lepiej zrozumiałam teraz swoje karty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka