Dodaj do ulubionych

Lover's Path Tarot

15.04.07, 23:39
Jestem w nim zakochana tak bardzo, jak w The Goddess Tarot tego samego autora smile)

Bardzo przemyslana talia i tak piekna, jak malo ktora. To specjalna talia do
spraw milosnych, odwolujaca sie do opowiesci o najslynniejszych kochankach ze
wszystkich stron swiata: Ozyrysie i Izydzie, Merlinie i Viviannie, Romeo i
Julii, Tristanei i Izoldzie, Heloizie i Abelardzie, Orfeuszu i Eurydyce,
Szecherezadzie i Szachrijarze oraz innych.

Zobaczcie same - po prostu parwdziwa tarotowa perelka smile)

Strona autora - Krisa Waldherra:
www.artandwords.com/

Skany kart (cala talia) na stronie autora:
www.artandwords.com/museo/lptarot/art/index.html

Recenzje:

www.aeclectic.net/tarot/cards/lovers-path/review.shtml
www.tarotpassages.com/Pages2/loverspath-jt.htm
www.tarotpassages.com/Pages2/LoversPath.htm
www.artandwords.com/giftworks/lp/reviews.html

Na stronie autora jest tez darmowa wrozba z jednej karty:
www.artandwords.com/loverspath/oraclea.html
ktora podlinkowalam dzis na forum "Tarot" z nadzieja, ze zaspokoi grasujace na
nim zadze darmowej wrozby - ale przyznaje, ze sama tez czasem do niej
zagladam. Jest rzeczywiscie dobrze pomyslana. Te karty sa tak piekne, ze choc
online milo nimi powrozyc smile)
Obserwuj wątek
    • iokepine Re: Lover's Path Tarot 16.04.07, 12:58
      Tak, to jedna z tych talii, którą chcę mieć, jest pięknasmile
      Jeszcze przed Goddes Tarot prawdopodobnie.
    • yoginka2 Re: Lover's Path Tarot 02.06.07, 18:34
      ja tez sie w tej talii zakochalam wink do zakochania jeden krok -wystarczylo mi,
      jak zobaczylam Pustelnika, ktorego Iokepine podlinkowala -i zaczelam obsesyjnie
      o nim myslec, az obejrzalam cala talie w necie -i stwierdzilam, ze musze ja miec
      -przed chwila ja zamowilam wink
      • kawa_malinowa Re: Lover's Path Tarot 02.06.07, 18:41
        Pustelnik jest niezły smile
        ale generalnie całe WA są cudne. Na przykład Sąd (losowania via strona się
        kłaniają...) - aż się chce miec te karty, poczytac te historie, pozastanawiac
        się. może po pracy w wakacje? smile
      • iokepine Re: Lover's Path Tarot 26.06.07, 21:10
        Super, i jak się sprawuje?

To jest talia, która czeka w kolejce talii do kupieniasmile)))
        • yoginka2 Re: Lover's Path Tarot 27.06.07, 09:52
          jesli to pytanie bylo do mnie, to nie uzywam go do wrozenia na razie. obecnie
          sie nim zachwycam, ogladam karty, czytam historie milosne kochankow etc...
          Pzdr.
    • jayanti Re: Lover's Path Tarot 26.06.07, 20:11
      A w Polsce można ją kupić? Bardzo mi przypadła do serca.
      • yoginka2 Re: Lover's Path Tarot 26.06.07, 20:30
        owszem, mozna. ja tez jestem w niej po prostu zakochana wink wlasnie teraz czytam
        te wszystkie milosne historie i troche zal, ze teraz nie ma takich
        romantycznych facetow smile Pozdrawiam.

www.osiem.com.pl/product_info.php?products_id=1367
        • dori7 Re: Lover's Path Tarot 05.07.07, 12:59
          Przynioslas ja wczoraj na pokuszenie wszystkich! big_grin

Kolejna talia, ktora na zywo jeszcze zyskuje - choc w internecie i tak jest
          piekna! Po prostu nie moglam sie od niej odkleic, choc widzialam juz karty na
          stronie autorki (swoja droga, zylam dlugo w przekonaniu, ze narysowal je facet,
          nie kobieta). Rzeczywiscie wieje od niej romantyzmem, te wszystkie historie o
          wielkiej milosci... Ach! smile)

Mam nadzieje, ze na nastepnym spotkaniu bede mogla sie juz pochwalic siostrzana
          talia, czyli Goddess Tarot tego samego autora. Czeka na mnie w Gydni, siostra
          cioteczna przywiozla mi ja z Anglii w zestawie z ksiazka. W zachwycie nad
          Lover's Path chcialam ja wczoraj natychmiast zamawiac, ale uswiadomiono mi, ze
          przeciez mam za miesiac urodziny big_grinDD

Jesli moglabym niesmialo poprosic - dalabys rade Yoginko w wolnej chwili
          wskanowac lub przepisac ten rozklad Lover's Path? To bardzo dobry i oryginalny
          rozklad na milosc, mam wielka ochote go wyprobowac smile)
          • yoginka2 Re: Lover's Path Tarot 05.07.07, 18:37
            Dori,
            dzis "moj rak" obiecal mi, ze w przeciagu paru najblizszych dni zeskanuje ten
            rozlad wink

Milo bylo Was spotkac i zobaczyc znowu. Pozdrawiam.
    • yoginka2 The Lover's Path -rozklad 07.07.07, 19:52
      The Lover's Path (pionowo) - do wydruku
      download.yousendit.com/28027E65412FE353
      The Lover's Path (poziomo) - do ogladania na ekranie
      download.yousendit.com/B389321A67BAB7D1
      • yoginka2 Re: The Lover's Path -rozklad 07.07.07, 19:53
        achas: linki beda dzialac tylko przez 7 dni
        • iza.podlaska Re: The Lover's Path -rozklad 07.07.07, 20:00
          Czy to legalna sprawa?
          • iokepine Re: The Lover's Path -rozklad 09.07.07, 12:39
            O, myślę że nie należy robić z igły widłysmile
            Yoginka ma tę talię i dzieli się nią z przyjaciółmi - to jest legalne.
            Przecież na ostatnim spotkaniu oglądałyśmy jej talię smile
          • yoginka2 Re: The Lover's Path -rozklad 09.07.07, 13:41
            Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych Dz.U. Nr 80, poz. 904

Rozdzial 3: Dozwolony uzytek chronionych utworow

Art. 23.1: "Bez zezwolenia tworcy wolno nieodplatnie korzystac z juz
            rozpowszechnionego utworu w zakresie wlasnego uzytku osobistego.

Art. 23.2: "Zakres wlasnego uzytku osobistego obejmuje krag osob pozostajacych w
            zwiazku osobistym, w szczegolnosci pokrewienstwa, powinowactwa lub stosunku
            towarszyskiego".

wiec zalozmy, ze z Dori7, Iokepine, Nauthiz i Anahella laczy mnie zwiazek
            osobisty wink nawet moge posunac sie do stwierdzenia, ze laczy nas stosunek
            pokrewienstwa wink (wszak wszyscy pochodzi z jednego Zrodla ? wink

a jesli nie osobisty zwiazek, to moze towarzyski wink kto wie... kto moze
            udowodnic, ze nie wink
            • iza.podlaska Re: The Lover's Path -rozklad 09.07.07, 15:01
              Witajcie,
              Ja tylko tak z ciekawosci, myslalam ze autorka je udostepnia, nie wiedzialam, ze
              ty. Chyba nie mozna wtedy podawac publicznie do wiadomosci, ze sie innym
              udostepnia prywatnie, bo kazdy sobie sciagnie. Tak teoretyzuje, dziewczyny, mam
              swira na tym punkcie (tez mnie wiele razy nie zapytano o zgode i opublikowano
              moje teksty i rysunki w ten sposob) i zawsze mnie ciekawi, jakie sa rozwiazania
              prawne.
              Mozna udostepniac, ale nie zwielokratniac (kopiowac) i rozpowszechniac
              publicznie - a wlasnie to zostalo zrobione.

Moim zdaniem warto zwracac uwage na takie sprawy, jesli ktos podaje publicznie
              linka - z tego moze wtedy skorzystac kazdy, kto przeczyta wiadomosc, ale nie
              najblizsi. Prawo autorskie w internecie jest w Polsce nagminnie lamane, a ludzie
              nawet nie wiedza, ze je lamia. Dlatego pisze tego posta.

Ludzie nie zwracaja na takie rzeczy uwagi do momentu, az ktos im czegos takiego
              nie zrobi z ich wlasna praca/tworczoscia.

Pomysl Iopkepine, co bys pomyslala, kiedy ktos udostepnilby publicznie w ten
              sposob skany twojej talii (nad ktora pracujesz, a ktora pewnie wydasz, jak
              bedzie calosc) bez zapytania cie o zgode? Chyba glupio by ci sie zrobilo.

A pewnie, ze trudno udowodnic, ale kaczy swiat czuwa smile

Pozdrawiam
              • yoginka2 Re: The Lover's Path -rozklad 09.07.07, 16:29
                nie widze powodu dla kruszenia kopii. Zakladajac nawet, ze prawo autorskie
                zostalo zlamane albo bylo dzialanie na pograniczu prawa to:

"Niekomercyjne naruszenie prawa autorskiego może w pewnych okolicznościach (przy
                ustalaniu odpowiedzialności karnoprawnej) przesądzić o znikomej szkodliwości
                społecznej czynu, a tym samym pozbawić go cechy karygodności — przesłanki
                odpowiedzialności karnej".

Ja udostepnilam tylko jeden rozklad z paru. Rozklady sa z przeznaczeniem dla
                kart The Lover's Path. Jestem laikiem, ale sadze, ze wykorzystujac go dla
                "zwyklych kart" -nie bedzie takiego efektu ani zbyt trafnych rozwiazan. Mozna
                sie jedynie "pobawic" wink

Pomysl Iopkepine, co bys pomyslala, kiedy ktos udostepnilby publicznie w ten
                > sposob skany twojej talii

Autorka Kris Waldherr sama udostepnila publicznie skany calej swojej talii, wiec
                na upartego, jesli ktos dysponuje dobrym papierem i drukarka, zamiast kupowac ta
                talie moze sobie ja po prostu wydrukowac -i to z pomoca autorki wink

>Prawo autorskie w internecie jest w Polsce nagminnie lamane, a ludzie nawet nie
                wiedza, ze je lamia.

Na co dzien stykam sie z prawem autorskim, wiec orientuje sie czy je lamie i
                kiedy, ale dziekuje za uwagi.

Pozdrawiam.
                • iza.podlaska Re: The Lover's Path -rozklad 09.07.07, 16:44
                  Na pewno byla to znikoma szkodliwosc - sorry, mam nadzieje, ze nie wzielas tego
                  do siebie. Jestem gapa i nawet nie zalapalam, ze to nie skany talii, tylko
                  instrukcji. Sorry, chociaz moje wywody o prawie autorskim podtrzymuje. To bylam
                  ja w wydaniu lagodnym i dociekliwymsmile zadne kruszenie kopii smile

Autorka Kris Waldherr sama udostepnila publicznie skany calej swojej talii, wie
                  > c
                  > na upartego, jesli ktos dysponuje dobrym papierem i drukarka, zamiast kupowac t
                  > a
                  > talie moze sobie ja po prostu wydrukowac -i to z pomoca autorki wink

No wlasnie - za zgoda i pomoca autorki, a inni (nie wymieniajac z nazwiska jeden
                  taorcista w Polsce wydrukowal w latach 90-tych cala cudza talie i sprzedawal z
                  powodzeniem) nie maja juz takich praw. Np. na Aeclecticu tworca i admin strony
                  ma zgody wydawnictw i autorow do publikowania kart.

Pozdrawiam
                  • yoginka2 Re: The Lover's Path -rozklad 09.07.07, 16:54
                    Bez obaw -nie wzielam tego do siebie. Jestem otwarta na ludzi i na siebie -takze
                    na rozne opinie i argumenty wink czasami nawet cos ciekawego z tego moze wyjsc i
                    mozna sie czegos nowego nauczyc smile

Pozdrawiam.
                    • iokepine Re: The Lover's Path -rozklad 09.07.07, 23:26
                      No i się wyjaśniłosmile
    • iokepine Re: Lover's Path Tarot 10.07.07, 19:11
      Coś czuję, ze niedługo ją nabędęsmile) Jest śliczna i genialnie nadaje się na
      sprawy sercowesmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka