herbatazcytryna 28.01.08, 20:45 Powracam w warsztatach do mojego słabego punktu - określania miejsc.Stąd pytanie z serii, która już wcześniej była: GDZIE STOI AKWARIUM W MOIM MIESZKANIU? Jakie pomieszczenie, najbliższe sprzęty itp Powodzenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgana8 Re: Warsztat 20-ty 28.01.08, 21:43 --------------------------Rycerz pentakli------------------------------ 2 pentakle------6 pentakli------6 pucharow------9 bulaw --------------------------Giermek mieczy------------------------------- Akwarium stoi przy scianie na lawie, stoliku, lub szafce. W miejscu zacienionym. Byc moze na sciane padaja promienie zachodzacego slonca. Po jego prawej stronie znajduje sie cos wysokiego - szafa lub druga sciana. Mozliwe tez, ze znajduja sie tam jakies rosliny, np. trzciny lub palmy wielkanocne w wazonie. Lewa strona jest "przechodnia" - nic tam nie stoi. Moze rowerek dziecinny, a dalej drzwi. Co widzi akwarium? Gry, igraszki, swawole. Dziecko. Okno. Pomieszczenie jest w jakims sensie "przechodnie" - duzo osob sie tam kreci. Spia tam dwie osoby. Najprawdopodobniej sypialnia malzenska, moze byc pokoj dziecinny. Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 20-ty 30.01.08, 21:42 O rety, Morgano, zupełnie inaczej nam wyszło! Jedyne, co mamy wspólne, to > Pomieszczenie jest w jakims sensie "przechodnie" - duzo osob sie tam kreci. ..........Też mam coś takiego jak "dużo osób się tam kręci" i "przechodniość" - ale w sensie nie , że pokój jest przechodni, tylko w sensie przychodzenia klientów. Mało napisałaś o tym, co oznacza Twój rozkład. Domyślam się, że podobne pytania już były i wyrobiłyście sobie jakieś typowe rozkłady do pytań "gdzie". Czy mogłabyś, Morgano, napisać jakie pytania postawiłaś do poszczególnych położeń? I chociaż trochę argumentacji do swoich skojarzeń? Lub chociaż jakimi kartami, bo może opierasz się na rysunkach kart. Bardzo mnie zaciekawił Twój rozkład. Zanim przeczytałam Twoją interpretację, to tak byłam pewna swojej, że jakbym wszystko widziała Ale zwątpiłam już... Ciekawa jestem następnych interpretacji. No i oczywiście odpowiedzi Odpowiedz Link
morgana8 Re: Warsztat 20-ty 30.01.08, 21:52 Kita! Faktycznie nie podalam znaczenia kart z lenistwa Karty w srodku oznaczaja pomieszczenie. Pozostale: lewa, prawa, przod, tyl. Talia: RW. "Szukajac" przedmiotu w duzej mierze opieram sie na skojarzeniach obrazkowych. Dlatego rycerz na nieruchomym koniu skojarzyl mi sie ze stolikiem na 4 nogach Nie wydaje mi sie, zeby pokoj byl doslownie przechodni - raczej sa tam jedne drzwi. Przechodni w sensie, ze prawdopodobnie domownicy czesto tam bywaja. Tak samo 2 pentakle kojarza mi sie z ruchem, wiec prawdopodobnie po lewej sa drzwi (ciag komunikacyjny) - ktos wpada do pokoju na chwile i wypada . Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 20-ty 30.01.08, 21:25 Gdzie stoi akwarium w mieszkaniu Herbaty? Zadaję pytania: 1. pomieszczenie; 2. kto najczęściej w nim przebywa?; 3. co robi? 4. akwarium; 5. kto/co w nim przebywa? Najbliższe sprzęty: 6. z lewej; 7. z prawej; 8. z przodu; 9. z tyłu. Układam karty według schematu: ...........................9. z tyłu 6. z lewej..... 4. akwarium...5. co w akwarium.....7. z prawej ...........................8. z przodu ....1. pomieszczenie;...2. kto przebywa.....3. co w nim robi Rozkład: ..........................Król Pucharów Rycerz Monet . ..WISIELEC ... SPRAWIEDLIWOŚĆ....6 Kijów ............................ŚMIERĆ .........8 Mieczy..........CESARZ.........DIABEŁ Wykładając karty od razu zastanawiam się nad interpretacją. Opiszę rozkład tak, jak nad nim myślę – zastanawiając się po kolei nad każdą kartą. 1. pomieszczenie: 8 Mieczy – interferencja, skrzyżowanie dróg - miejsce, gdzie spotyka się wielu ludzi najczęściej przelotnie, gdzie w pewnym sensie panuje atmosfera dworca, portu, lotniska (WJ). Skojarzenia – pokój w którym prowadzi się jakieś biuro, albo warsztat, albo gabinet lekarski lub gabinet tarocistki, wróżki. Ogólnie mówiąc – gabinet. 2. Najczęściej w tym pomieszczeniu przebywa: IV CESARZ. Cesarz z jednej strony symbolizuje władzę, porządek i prawo, a z drugiej strony kojarzy się z darem uzdrawiania. Skrzyżowane nogi Cesarza symbolizują gromadzenie mocy. Skojarzenia – w pokoju tym urzęduje ktoś, kto prowadzi działalność i jest szefem. Może to być Herbata jako tarocistka lub wróżka, albo ona lub jej mąż jako lekarz lub szef firmy, albo jej mąż prowadzący własny warsztat rzemieślniczy albo taką lub podobną działalność prowadzi ktoś, kto wynajmuje u Herbaty pokój na gabinet. 3. Co się w nim robi? XV DIABEŁ. Diabeł prowokuje do spojrzenia w otchłań duszy ludzkiej. Pomieszczenie może służyć jako gabinet dla tarocistki, wróżki albo psychologa czy psychoterapeuty. Ale może być również gabinetem do pracy nad pisaniem książki. A może gabinet stomatologa? Diabeł jest kartą bardzo związaną z żywiołem ziemi (chyba najbardziej z WA). Może więc oznaczać po prostu działalność zarobkową, w tym prowadzenie jakiegoś interesu. 4. akwarium: XII WISIELEC Ha! Oj chyba w tym akwarium nie pływają rybki Ono pełni jakąś nietypową (dla akwarium) funkcję. Może być również nietypowo ustawione. Nie podejrzewam, żeby wisiało, hi! hi! Ale może leżeć na boku, albo stać do góry nogami i przykrywać coś sobą - na przykład chroniąc od kurzu. Wisielec tak jak i Cesarz ma skrzyżowane nogi. Spodziewam się więc jakiegoś powiązania tego akwarium z osobą – Cesarzem lub jego działalnością. 5. w akwarium jest: VII SPRAWIEDLIWOŚĆ Znowu coś ważnego (WA). Dokumenty? Książki? Jest wkomponowane w ołtarzyk wspomagający pracę wróżki? A może są tam wahadełka do pracy różdżkarza? (wahadło i waga szalkowa są trochę podobne ) Akwarium może być postawione na boku i służyć za półeczkę. 6. z lewej: Rycerz Monet. Z lewej jest warsztat pracy lub narzędzia. Może to być biurko albo łóżko dla pacjentów albo szafka z narzędziami. A może szuflada w której trzyma się gotówkę? 7. z prawej: 6 Kijów Dyplomy i certyfikaty – prawdopodobnie wiszą na ścianie z prawej strony. 8. przed: XIII ŚMIERĆ - coś co służy uwalnianiu się od tego co umarło. Jeżeli pomieszczenie jest gabinetem stomatologa, to przed akwarium jest fotel stomatologiczny. Jeżeli gabinetem wróżki lub psychologa, to miejscem do rozmów (stolik, fotele). Może tym sprzętem być łóżko do zabiegów reiki lub masażu. Może to być jakiś sprzęt rehabilitacyjny. 9. za: Król Pucharów. Myślę, że na ścianie za i nad akwarium wisi obraz lub portret albo zdjęcie osoby o charakterze Króla Pucharów. Może tzw. obrazek święty? Podsumowując, najbardziej odpowiada mi myśl, że pokój z akwarium jest gabinetem w którym w jakiś sposób leczy się ludzi – ich duszę lub ciało, metodami „alternatywnymi” lub tradycyjnymi. Odpowiedz Link
morgana8 Re: Warsztat 20-ty 30.01.08, 21:53 Diabel? Diabel mi sie z czym innym kojarzy Ale moze mi sie wszystko ostatnio kojarzy z sexem? Odpowiedz Link
kita32 ciekawa jestem 31.01.08, 11:28 Jestem strasznie ciekawa odpowiedzi Herbaty. Bo jej odpowiedź wyjaśni mi coś. Bo to było tak. Namawiałam Piotra (męża), żeby też wziął udział w warsztatach. Piotr wprawdzie od kilku lat jest niewidomy, ale wcześniej interesował się tarotem i na potrzeby domowe wróżył karami z Wielkich Arkanów. Mówiłam, że jak przemyśli rozkład, potasuje i wyłoży karty, to ja mu powiem jakie i zastanowi się nad interpretacją. No, ale jak Piotr usłyszał pytanie Herbatyzcytryną, to powiedział, że nie, za trudne, nie pasuje jemu żaden jego rozkład aby zastosować do tego pytania. Nie to nie. Ale w środę powiedział mi, że zna już odpowiedź – tak bez kart. Tylko mi nic nie mów! – odpowiedziałam natychmiast. No dobrze. Gdy siadłam do tasowania kart i układania rozkładu, to Piotr (obiecując, że nic nie będzie mówił) usiadł obok. Faktycznie nic nie mówił. Tylko ja mówiłam. Wykładałam po kolei karty, mówiłam jakie i głośno zastanawiałam się nad interpretacją. Gdy już miałam obraz sytuacji – pozwoliłam jemu powiedzieć co wcześniej się jemu wyobraziło. I okazało się, że nasze wyobrażenia są bardzo zbieżne. Tylko moje ogólniejsze – może być to, tamto itp., a Piotr oczyma wyobraźni jako pokój zobaczył konkretnie - miejsce pracy tarocistki lub coś w tym stylu i jako sprzęt w pobliżu łóżko do robienia reiki lub masażu. I teraz jestem podwójnie ciekawa. Jeżeli z odpowiedzi Herbaty będzie wynikało, że trafiłam jak kulą w płot , to będzie to oznaczało, że zamiast właściwego rozwiązania wyczułam myśli Piotra siedzącego obok mnie, gdy rozkładałam karty. Odpowiedz Link
czaszka00 :) 31.01.08, 13:32 no to i ja wezmę udział Pomieszczenie w którym stoi akwarium. Gieremek denarów (odwrócony) , rycerz buław (o), kochankowie Akwarium jest w pokoiku gdzie zdobywa się pieniądze , podejmuje się ważne decyzje, lub zdobywa się inne przyjemności (typu sex właśnie) Do tego pomieszczenia zawsze ktoś przychodzi załatwia coś i wychodzi. Co jest obok akwarium 8 buław,(o) wisielec, (o) cesarz obok akwarium stoją / leżą narzędzia do pracy lub nagrody za wykonaną pracę . są też przedmioty lub obrazki które wiszą np feng shui, lub obrazki święte którym oddaje się cześć obok akwarium może być też okno. co jest w akwarium as monet,(o) 6 mieczy (o) , głupiec W akwarium są rybki , ale chyba szczęścia nie dają, może nie są zadbane , może są jakieś nie korzystne warunki dla nich lub roślin typu glony ?? lub za wysoka - za niska temp Odpowiedz Link
kita32 Re: :) 31.01.08, 18:42 O, Czaszko, cieszę się, że nasze interpretacje są trochę podobne Odpowiedz Link
herbatazcytryna Czaszka :) 04.02.08, 20:11 Pomieszczenie w którym stoi akwarium. Gieremek denarów (odwrócony) , rycerz buław (o), kochankowie Ludzie, dokonują wyboru, gdzie iść - przedpokój Co jest obok akwarium 8 buław,(o) wisielec, (o) cesarz Wisielec – to może być lustro – wszystko w nim na odwrót. Mogą też być wieszaki : ) 8 buław – roślina? Cesarz – nie wiem „co jest w akwarium as monet,(o) 6 mieczy (o) , głupiec W akwarium są rybki , ale chyba szczęścia nie dają, może nie są zadbane , może są jakieś nie korzystne warunki dla nich lub roślin typu glony ?? lub za wysoka - za niska temp” Tu bardzo dobrze, choć nie wiem jak na to wpadłaś : ) Odpowiedz Link
herbatazcytryna odpowiedzi Kity 04.02.08, 20:03 1. pomieszczenie: 8 Mieczy – interferencja, skrzyżowanie dróg - miejsce, gdzie spotyka się wielu ludzi najczęściej przelotnie, gdzie w pewnym sensie panuje atmosfera dworca, portu, lotniska (WJ). – dobrze , brawo 2. Najczęściej w tym pomieszczeniu przebywa: IV CESARZ. – nie wiem jak to zinterpretować. Choć w sumie za porządek na korytarzu odpowiada mój chłopak, więc może stąd to wynika. 3. Co się w nim robi? XV DIABEŁ. Oczywiste skojarzenie diabła pasuje średnio, to tam się robiło bardzo bardzo rzadko… <Można tak się spieszyć, diabeł dla mnie to pośpiech częściowo 4. akwarium: XII WISIELEC – spokój, rybki spokojnie przyglądają się światu.. Z lewej: Rycerz monet – szafa – rycerz monet – wysoki, człowiek – więc rzeczy, które ściśle się z nim wiążą – ubrania – Sorki, naciągam ; ) Z prawej: 6 kijów: człowiek zadowolony z siebie, tak można się czuć przed lustrem, dokonuje się zwycięstwa z włosami przede wszystkim Znowu naciąganie Naprzeciwko – śmierć – a więc i orbitrek i drzwi wyjściowe Za – super – ściana i obraz Odpowiedz Link
kita32 Re: odpowiedzi Kity 04.02.08, 22:26 Dzięki, Herbato, za zinterpretowanie mojego rozkładu Niektóre karty wyszły mi mało zrozumiale, a niektóre mogłam lepiej zinterpretować. Ale i tak jestem zadowolona Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Warsztat 20-ty 31.01.08, 14:52 GDZIE STOI AKWARIUM W MOIM MIESZKANIU? 1. Glowne haslo Odpowiedz Link
canada53 Re: Warsztat 20-ty 31.01.08, 19:26 Moje karty (po 2 na każdą rzecz): 9 Mieczy------+------Królowa Buław = pomieszczenie 8 Mieczy------+------Król Denarów = najbliższe otoczenie akwarium Rycerz Kielichów--+--XIII Śmierć = najbliższe sprzęty i meble Paź Buław-----+------8 Denarów = inne, dodatkowe wskazówki Wydaje mi się, że akwarium stoi w pomieszczeniu stosunkowo niewielkim, w którym panuje duży ruch. Sporo ludzi tutaj przechodzi, spotyka się, ale nie zatrzymują się oni tu na dłużej, spieszą się i rozchodzą każdy w swoją stronę. Jest tutaj wrażenie ciasnoty. Pomieszczenie jest mocno wypełnione i udekorowane, chyba jakimiś wytworami rękodzielniczymi, obrazkami, itp. Może jest tu niewielkie okno, ale raczej mało jest tutaj dziennego światła. Karta XII Śmierć symbolizuje jakąś granicę, przejście - podejrzewam więc że akwarium stoi w pobliżu drzwi, to pomieszczenie wydaje mi się być jakimś korytarzem, z którego dopiero wchodzi się do innych pomieszczeń. Pasowałoby mi tutaj także półpiętro - podest schodów pomiędzy jedną a drugą kondygnacją domu, albo korytarz oddzielający jedną część domu od drugiej (np. część prywatną od części ogólnodostępnej, takiej do której wchodzą inni ludzie). Taki podział występuje wtedy, kiedy ktoś ma np. w domu gabinet w którym przyjmuje pacjentów, albo wtedy kiedy w domu mieszka kilka rodzin, ale mają wspólne wejście. Akwarium stoi więc gdzieś na granicy pomiędzy strefami domu służącymi różnym ludziom. Odpowiedz Link
kita32 Śmierć 02.02.08, 21:56 Intryguje mnie ta karta - ze względu na 3-krotne powtórzenie się w rozkładach. > Karta XII Śmierć symbolizuje > jakąś granicę, przejście - podejrzewam więc że akwarium stoi w pobliżu drzwi, to > pomieszczenie wydaje mi się być jakimś korytarzem, z którego dopiero wchodzi się > do innych pomieszczeń. Twoja interpretacja, Canado, jest przekonywająca. Ale zastanawiam się jeszcze nad innymi możliwościami. Może kosz na śmieci? - jako usuwanie tego co zbędne. Odpowiedz Link
canada53 Re: Śmierć 02.02.08, 22:19 O, z tym koszem na śmieci to bardzo ciekawy trop. XIII Śmierć kojarzy mi się też z łóżkiem - narysowani na karcie ludzie leżą, a w realu po położeniu się do łóżka ludzie na sporą część dnia przenoszą się w zupełnie inne światy wyłączając się z nurtu życia które prowadzą w ciągu dnia. Ale taka interpretacja nie za bardzo mi pasuje do reszty moich kart (dużo kart dworskich - dwie po lewej i dwie po prawej stronie rozkładu co odczytałam jako mijających się ludzi). Za dużo tu ruchu jak na sypialnię i łóżko. Odpowiedz Link
kita32 Re: Śmierć 03.02.08, 07:54 Łóżko też mogłoby być I to niekoniecznie w sypialni. Np łóżko do masażu. Masaż też może przenosić w inny świat Odpowiedz Link
kita32 w akwarium 04.02.08, 14:36 Herbato, jak będziesz opisywać gdzie stoi akwarium, to napisz co masz w akwarium. Ciekawa jestem, czy rybki, węża, świnkę, chomika, patyczaki, czy nic żywego? Odpowiedz Link
flosruberum Re: Warsztat 20-ty 02.02.08, 11:59 Ok to ja najpierw napiszę, co mi wyszło, a później poczytam, bo na pewno mi się wszystko pomiesza. Z braku laku wykorzystałam rozkład jednej z pań. 1. Jakie to pomieszczenie? 6 MONET 2. Kto w nim przebywa? GIERMEK PUCHAROW 3. Co sie tam robi? 5 PUCHAROW 4. Gdzie stoi akwarium? KROLOWA BULAW 5. Co stoi z przodu? 6 BULAW 6. Co stoi z tylu? 5 BULAW 7. Co stoi z lewej strony? SMIERC 8. Co stoi z prawej strony? 7 BULAW Wiec, mam wiele koncepcji musze sie na ktoras zdecydowac. Stoi w kuchni lub przy drzwiach wejsciowych, moze w miejscu, gdzie ktos sie modli lub odpoczywa. Stoi w miejscu cieplym lub dobrze oswietlonym, z lewej strony jest sciana (obrocmy perspektywe) z tylu jest sciana, na przeciwko sa drzwi, z lewej strony mozna usiasc, odpoczac lub dobrze sie bawic, a z prawej wydaje mi sie, ze jest barek, lub cos z napojami alkoholowymi Moja druga proba na warsztatach, z pewnoscia znowu chybiona ) pozdrawiam i czekam na wyniki!! Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 20-ty 02.02.08, 17:53 Aż 3 razy pojawiła się Śmierć jako sprzęt w pobliżu - z przodu z lewej. Ciekawe, co to może być... Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: Warsztat 20-ty 02.02.08, 19:48 Dziewczyny, na razie idzie całkiem nieźle, chyba każda coś trafiła, aczkolwiek nie do końca. Mam pytanie jeszcze odnośnie kierunków Na lewo, na prawo tak jakbym to ja była akwarium, czy chodzi o mój punkt widzenia? Wiecie o co mi chodzi? Odpowiedz Link
morgana8 Re: Warsztat 20-ty 02.02.08, 20:33 Jak stoisz przodem do akwarium, to po prawej stronie masz cos wysokiego - sciana, szafa, filodendron itp., a po lewej jest przejscie - wolna powierzchnia, moze troche zagracona (rowerek i maszyna do szycia tez pasuja), lub po prostu drzwi. Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 20-ty 02.02.08, 21:25 > Mam pytanie jeszcze odnośnie kierunków > Na lewo, na prawo tak jakbym to ja była akwarium, czy chodzi o mój punkt > widzenia? ........Ja jednoznacznie myślałam o swoim punkcie widzenia - jakbym stała w pokoju i patrzyła na akwarium. Odpowiedz Link
canada53 Re: Warsztat 20-ty 02.02.08, 21:43 A ja sobie tym razem odpuściłam strony świata i kierunki, bo w poprzednich warsztatach jakoś zupełnie mi z tym nie szło. Za to dołożyłam karty pt. "dodatkowe wskazówki" gdyż w tym wypadku doszłam do wniosku, że może Tarot lepiej będzie wiedział co ma mi pokazać a co może bym nie zapytała. Odpowiedz Link
flosruberum Re: Warsztat 20-ty 02.02.08, 23:46 A ja sobie wyobraziłam, że stoję w miejscu akwarium, dlatego ścianę (śmierć) przesunęłam za plecy, żeby nie zasłaniała widoku )) ciekawe co to ta śmierć była Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: Warsztat 20-ty 04.02.08, 19:42 No więc tak – postaram się odpowiedzieć tak, by każda z Was mogła dostać równocześnie odpowiedź. Akwarium stoi na przedpokoju, ludzie się na nim mijają, ale nie aż tak wiele. Nie jest to miejsce, na które zwraca się większą uwagę, jedynie przechodzi. Stoi ono na kutym stoliku z czterema nogami. Z tyłu za nim jest ściana – ta ściana równocześnie zakańcza dom, za nią jest warsztat. Na niej wisi (nad akwarium )obrazek, jakieś rękodzieło z motywem roślinnym. Z prawej strony ( moja perspektywa, patrzę na akwarium ) jest komoda, w sumie kosmetyki, suszarka, prostownica itp. w niej są oraz duże lustro. Na komodzie stoi coś bambusowatego w wazonie . Z lewej strony duża, wysoka szafa – w niej wieczny bałagan. Naprzeciwko teoretycznie powinna być pusta przestrzeń, schody i drzwi wejściowe. Praktycznie stoi też orbitrek, rzadko uzywany . Nie ma łóżek, siedzonek, okna. Można powiedzieć, że miejsce jest zacienione. W akwarium są rybki, faktycznie woda jest trochę za zimna, ale nie myślałam ,że są nieszczęśliwe, bo długo już żyją. Co widzi akwarium? Poza naszym przechodzeniem często widzi moją siostrzenicę, która hasa z psem – to stały gość, a tam jest przestrzeń. To nie jest małe pomieszczenie i nie jest częścią wspólną dla większej liczby rodzin. Aha, na tym samym stoliku, co akwarium, niżej stoi wieża. Śmierć to zarówno drzwi wyjściowe z domu jak i pewnie sprzęt rehabilitacyjny – orbitrek. Zwycięzcę wybrałam patrząc na trafienia, mniej więcej. Każdy w coś trafił i gratuluję, najwięcej trafień mają Morgana i Canada. Zwycięzcą jest Morgana. Serdeczne gratulacje Odpowiedz Link
herbatazcytryna POWYŻEJ UMIEŚCIŁAM ODPOWIEDŹ 04.02.08, 20:05 Poza tym staram się odpowiedzieć jak widzę karty u każdej z Was , ale idzie mi jak po grudzie. Zrobiłam karty Kity, tyle, że chyba źle u góry wkleiłam. Odpowiedz Link
canada53 Re: Warsztat 20-ty 04.02.08, 20:11 Brawo Morgana! Porównałam Twój opis i opis Herbatyzcytryną i jestem pod wrażeniem - zrobiłaś w sumie niewielki rozkład, a ile z niego wyczytałaś zgodnych szczegółów. Odpowiedz Link
morgana8 Re: Warsztat 20-ty 04.02.08, 20:33 Wooow! Sama jestem pod wrazeniem. Wszystko mi sie pokazalo zgodnie ze stanem faktycznym, tylko nie zawsze we wlasciwym miejscu. Orbitrek - nie mam pojecia, jak to wyglada, ale jestem pewna, ze to mi sie pokazalo jako "rowerek", czyli 2 pentakle Herbatko, a ilu jest domownikow? Czy to nie jest tak, ze w mieszkaniu spia dwie osoby? Cos te podwojne szostki w moim rozkladzie nie daja mi spokoju... Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: Warsztat 20-ty 04.02.08, 20:48 Domowników jest dwójka, ale nie śpią w miejscu gdzie jest akwarium Do tego kot i pies. Dziecko jest przychodzące - bardzo często. Odpowiedz Link
morgana8 Rowerek :-) 04.02.08, 21:36 He, he... www.thane.com/products/fitness/orbitrekelite/orbitrek.php Odpowiedz Link
kita32 Re: Rowerek :-) 04.02.08, 22:20 Morgano, świetnie trafiłaś! Tyle szczegółów! Nawet to, w co nie trafiłaś (sypialnia dla dwójki osób) było w jakimś sensie bliskie prawdy, bo 2 osoby tam mieszkają. gratuluję )) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Warsztat 20-ty 04.02.08, 20:53 > Porównałam Twój opis i opis Herbatyzcytryną /.../ A mnie sie zdaje odwrotnie, ze to Herbatazcytryna spisala odpowiedz wg odpowiedzi Morgany, widac szablon Mam watpliwosc na przyszlosc, jesli pozwolicie, taka natury warsztatowo-technicznej: nie oceniajmy wg prostej ilosci trafien, wtedy promuje sie wodolejstwo, oceniajmy wg przelozenia liczba wymienionych strzalow - liczba trafien. To promuje trafnosci lapidarnosc. To moja propozycja. Moj rozklad oceniam wysoko Uwazam, ze bylam swietna i trafilam BEZBLEDNIE, jedyne co mnie zmylilo, to slowo "pomieszczenie" w pytaniu. Przedpokoj pomieszczeniem nie jest, jest lacznikiem miedzy pomieszczeniami, ale to szczegol bez znaczenia juz teraz. GRATULUJE MORGANIE! Odpowiedz Link
flosruberum Re: Warsztat 20-ty 04.02.08, 20:29 Gratuluję Morgana ) Teraz będę wiedzieć, że buławy to coś drewnianego a im większy numer tym większy mebel ;D Odpowiedz Link
czaszka00 Re: Warsztat 20-ty 04.02.08, 21:07 hej herbata to że długo rybki żyją nie znaczy że jest ok niekiedy człowiek przeżyje upadek , a inny już sie nie podniesie .. ale cieszę się że trafiłam coś w tym warsztacie Odpowiedz Link