Dodaj do ulubionych

BEZPAŃSKIE PSY

08.05.12, 13:00
Wczoraj wracając do domu zauważyłam 3 bezpańskie psy wałęsające się po placu zabaw. Czy tam było miejsce dla walczących ze sobą psów? Tam, gdzie swój wolny czas spędzają dzieci i młodzież? Pan Zieliński widząc kiedyś w piaskownicy jamniczkę straszył jej właściciela policją; teraz przebywają tam trzy wilczury i reakcji nie ma!!!
Obserwuj wątek
    • na-co Re: BEZPAŃSKIE PSY 17.10.13, 09:41
      dawniej hycle robili porządek i myśliwi z pałętającymi się kundlami...teraz nikt tym dziadostwem się nie zajmuje..wiadomo obrońcy zwierząt,prawo...i mają takiego pieska,żeby się wysrał to go się na ulice wypuszcza....latają takie hordami obszczekując ludzi po ulicach,ugryzie dziecko---"nie wiem jak i kiedy on mi uciekł z domu"-a cały rok lata po ulicy...nie ma kto zrobić z tym porządku,pies jak to pies ale właściciele to DZIADOSTWO
      • basia_1975 Re: BEZPAŃSKIE PSY 17.10.13, 12:59
        Może po prostu niektórzy nie powinni mieć jakiegokolwiek zwierzaka? Taki jeden z drugim postara się o psa i myśli, że wystarczy dać kość i sprawa załatwiona. A o psa ("domowego" w szczególności ) należy dbać: zaszczepić, odrobaczyć, pazurki przyciąć, wykąpać; a przede wszystkim sprawić, żeby zwierzak się przywiązał do swojego właściciela. Wtedy nie błąka się po ulicy tylko po posesji co najwyżej...
        Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
        • na-co Re: BEZPAŃSKIE PSY 17.10.13, 13:57
          I NIE ZAPOMNIEĆ GO WYKASTROWAĆ ŻEBY ZA DZIWKAMI PO MIEŚCIE NIE LATAŁ I BĘKARTÓW NIE ZGRZEBAŁ...
          • basia_1975 Re: BEZPAŃSKIE PSY 17.10.13, 14:48
            > I NIE ZAPOMNIEĆ GO WYKASTROWAĆ ŻEBY ZA DZIWKAMI PO MIEŚCIE NIE LATAŁ I BĘKARTÓW
            > NIE ZGRZEBAŁ...
            Powiadasz? A mnie się wydaje, że psy w okolicy są zboczone! Zastanawiasz się, co ja tu wypisuję? A to: mam suczkę (ładny "mieszaniec"), która ma pięć lat i do tej pory nie znalazł się pies, z którym mogłaby mieć szczeniaki! Skończy swoje psie życie i jedyną pamiątką jaka po niej pozostanie to zdjęcia, na których ją uwiecznimy. ;(
            • na-co Re: BEZPAŃSKIE PSY 17.10.13, 15:01
              tego to się bym nie spodziewał...to co- same pedały i pederasty...może się im udzieliło od kogoś-głośno ostatnio o tym w mediach
              • asdf123452 Re: BEZPAŃSKIE PSY 17.10.13, 19:08
                Pies to najlepszy przyjaciel człowieka. To wina ludzi, od których uciekły psy. Powinni się nimi zaopiekować i dbać. Psy same uciekają z domu, bo mogą być bite. Jeśli bierze się psa pod opiekę to powinni być odpowiedzialni. Gmina powinna zająć się bezpańskimi psami, a nie pozostawiać je, aby biegały po mieście głodne i bezdomne.
                • na-co Re: BEZPAŃSKIE PSY 17.10.13, 21:09
                  niech się gmina zajmie właścicielami....bo te co się szwendają po mojej ulicy to każdy ma właściciela
                  • asdf123452 Re: BEZPAŃSKIE PSY 19.10.13, 11:54
                    Jeśli psy mają właściciela na Twojej ulicy to niech oni zajmą się tymi zwierzętami. Mam dwa psy w domu i do tej pory żaden mi nie uciekł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka