Dodaj do ulubionych

The Strain

15.07.14, 13:37
Niby wampiryczny, ale mimo wszystko zaczęło się nieźle. Będę oglądać (na razie), chyba, że się pojawią obrzydliwości w dużych ilościach.
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: The Strain 16.07.14, 00:30
      To chyba ma być coś jak Walking Dead w połączeniu z... Fringem ? smile
      Było kilka "durnot", ale najbardziej śmieszył mnie ten potwór, niczym Dementor z Harry Pottera big_grin
      Póki co oglądam dalej, oby nie zrobiła się z tego jakaś dziecinada.
      • aniuta75 Re: The Strain 16.07.14, 09:04
        Też miałam skojarzenia z zombiakami.
        Co do samego pilota... Nie wiem w sumie, ale dam mu szansę smile.
        • yvi1 Re: The Strain 22.07.14, 22:24
          Mimo robakow ,patrze sie dalej smile.
          no do konca sie jeszcze nie zdecydowalam,scena w wannie - obrzydliwa...
          • sil.wen Re: The Strain 23.07.14, 08:47
            Ale poza obrzydliwosciami, których na razie nie jest za dużo,no i poza tym zakapturzonym ze szponami, który wygląda głupawo (przynajmniej od tyłu, bo od przodu nie pokazali), to całkiem OK. Podejrzewam, że jak się paskudy rozlezą po całym mieście to się zacznie makabreska. A ciekawe swoją drogą gdzie się teraz podziewają, skoro kostnica już pusta.
    • sueellen Re: The Strain 31.07.14, 23:01
      Obejrzalam pierwszy odcinek i nie podoba mi się. Powrócę, jeśli przeczytam tu dobre recenzje kolejnych tongue_out Chyba robię się leniwa... tongue_out
    • galaxian1 4 06.08.14, 12:13
      O dziza, ale to durne big_grin

Panienka płacze nad psem z flakami na wierzchu "kochanie, dlaczego mu to zrobiłeś? Kochanie gdzie jesteś?". Zamiast uciekać i dzwonić po gliny.
      Druga panienka "nie będziemy zabijać ludzi, już wolę aby mnie zaatakowali!" - chociaż sama robiła sekcję zwłok i dobrze widziała, że to już nie są ludzie.

Dialogi w filmie i zachowanie postawi jest idiotyczno-irytujące smile
      No chyba że amerykanie tacy właśnie są durni smile
      • sil.wen Re: 4 06.08.14, 17:34
        A ten facet z małą córeczką to nie był odmóżdżony? Powiedzieli mu, że dziecko nie żyje, potem dziecko samo z siebie przyłazi nocą do domu, nikt go nie odwozi, nie dzwoni, echo, a facet uważa, że to normalne.
        Zresztą jak dziękuje potem temu głównemu, a ten nic, w ogóle nie reaguje, to też jakieś odmóżdżenie. Poza tym tak się ot obrazili na tego pomocnika (hobbita Sama) i w ogóle nie przyszło im do głowy, żeby go przycisnąć i spróbować dotrzeć do zleceniodawców.
        Takich durnot na pęczki, ale poza tym ... Mi sie tam dobrze ogląda.
        Aha, no i gdzie są te wszystkie trupy z kostnicy?
        • monstroteratum.furiosum Re: 4 07.08.14, 01:19
          Moze trupy z kostnicy siedza w kanalach? Bo szczury masowy eksodus wykonuja.
          • galaxian1 Re: 4 07.08.14, 09:24
            Dobre jest też to, że w kostnicach czy szpitalach nigdy nikogo nie ma big_grin
            Mogą sobie walczyć z potworami, nagrywać filmiki z sekcji, palić ciała... i nikt nie wejdzie, nikt się nie zainteresuje, co robi arcy ważny pan doktorek big_grin
            A setki ciał zniknęło i też nikt się tym nie zainteresował big_grin
            Samochodem który wywiózł skrzynię też nikt się nie interesuje, nikt nie szuka, nie było pościgu, dochodzenia! Przecież takie auto jest kompletnie do namierzenia, a jeszcze w Stanach, gdzie na każdym kroku jest monitoring i wszędzie zamontowane gpsy ?!!!

Co chwila jest jakaś tego typu głupota. Film zaczyna przypominać stek bzdur z Persona Unknowna, o ile ktoś jeszcze pamięta taki serial. A dziw, że Del Toro się pod tym podpisał.
            Ale że to się ogląda dobrze, jak horror klasy B (które lubię!), to inna sprawa smile
          • sil.wen Re: 4 07.08.14, 09:52
            monstroteratum.furiosum napisała:

> Moze trupy z kostnicy siedzą w kanałach? Bo szczury masowy eksodus wykonują.<

No może i tak, ale co tam jedzą? Dwieście osób ponad się żywi wyłącznie kanałową zwierzyną? Powinno już moim zdaniem dojść do masowej rzezi, a tu cisza. Główny wkoncypował, że poszli do swoich bliskich, to czemu zara nie zorganizował generalnego sprawdzania domów, tyko cichaczem pojechał sam do jednego?
            • galaxian1 Re: 4 07.08.14, 10:08
              sil.wen napisała:

> Główny wkoncypował, że poszli do swoich bliskich, to czemu zara nie zorganizował generalnego sprawdzania domów, tyko cichaczem pojechał sam do jednego?

Durne jest to, że już po sekcji zwłok, ciało spalili zamiast pokazać go komu trzeba, jakimś służbom bezpieczeństwa ! Bo pan doktorek w pojedynkę przecież musi uratować świat big_grin No może w dwójkę bo ze staruchem smile Panienka nie będzie zabijać "ludzi" big_grin
            • monstroteratum.furiosum Re: 4 08.08.14, 01:56
              Sprawdzania domow nie moze zorganizowac, bo jego szef upiera sie przy historii o zatruciu tlenkiem wegla. Zombiaki najadly sie obsluga kostnicy, ale lada chwila zglodnieja i wyjda "do ludzi" wink Czekaja tylko az internet i telefony odlacza, zeby sie reszta swiata za szybko nie zorientowala co sie w NY wyprawia smile
              • sil.wen Re: 4 08.08.14, 11:00
                Dwieście osób sie najadło obsługą kostnicy? To jakaś mega duża ta obsługa musiała być.
                • monstroteratum.furiosum Re: 4 15.08.14, 01:57
                  A jednak! Nie wiem ile osob w takiej przecietnej wielkomiejskiej kostnicy pracuje, ale szczurow chyba w NY sporo bylo wink A kto wie czy sie i jacys bezdomni nie trafili.
                  • sil.wen 5-6 18.08.14, 19:55
                    Hmmm, ciekawi mnie, że tak akurat się wystrzelili w miasto w ciągu kilku minut zaćmienia, a w nocy to jakoś nie atakują masowo, chociaż w NY akurat nie ma różnicy, czy dzień, czy noc, tak samo dużo ludzi o każdej porze po ulicach łazi.

Jeszcze mnie zastanawia ten master, pacjent zero. W sumie jak zdejmie wszystkie protezy i makijaż to wygląda jak cała reszta, a zdrowy rozsądek zachował. I nawet przy jedzeniu jaka pełna kulturka. To czemu ta reszta taka zdziczała?
                    • aniuta75 Re: 5-6 18.08.14, 21:17
                      A master to nie jest ten z szafy?
                      • sil.wen Re: 5-6 18.08.14, 22:32
                        No chyba to jest ten sam? Jak wyleciał z szafy to sobie podjadł i nabrał ciała, tylko na nos nie starczyłosmile
                        Może cos pomyliłam, jak to ja, ale tak mi się wydawało, że to ten.
                        • aniuta75 Re: 5-6 18.08.14, 22:59
                          Nie chyba. Przecież ten bez nosa przedstawiał tego starucha od wątroby temu z szafy. Stali we 3 na bank. No i poza tym ten bez nosa organizował podwózkę szafie i jej lokatorowi i ogólnie zajmuje sie działaniami logistycznymi. A ten z szafy tylko lata i kąsa.
                          • sil.wen Re: 5-6 19.08.14, 08:02
                            No pacz jak ja to uważnie oglądam...
                            To w takim razie jeszcze dziwniejsze, że ten bez nosa potrafi tak po ludzku się zachowywać, skoro nie jest nawet masterem.
                    • monstroteratum.furiosum Re: 5-6 22.08.14, 01:38
                      Dokladnie to samo powiedzialam o tym zacmieniu - chyba, ze to ma byc wykorzystanie tego zjawiska jako zapowiedz konca swiata, taki efekt psychologiczny. Jakby same zombiaki z ssawkami to bylo malo wink
                      Poza tym zdaje mi sie, ze ci co umarli zamieniaja sie w "glupie" zombiaki, a tacy jak tych czworo survivors z samolotu zachowuja jakas inteligencje.
                      • sil.wen Re: 5-6 22.08.14, 08:59
                        Czyli że taki podział klasowy wśród zombiakówwink
                        Durny motłoch, mało liczna klasa średnia i na górze master.
                        Ciekawe, od czego zależy stopień zachowywania podstaw inteligencji...
                        • sil.wen 7 26.08.14, 23:49
                          Ło matko, teraz to już pomieszanie z poplątaniem. Ci na końcu to kolejna zombiakowa kasta? Taki zombie-SWAT?
                          • monstroteratum.furiosum Re: 7 28.08.14, 03:11
                            Wreszcie obejrzalam - wampirskie Special Forces wymiata smile Domyslam sie kto oni, bo sobie ostatnio poczytalam o ksiazce na Wiki, ale nie bede tu spojlerowac smile Tylko w kwestii formalnej: to sa wampiry a nie zombiaki. Fakt, ze malo atrakcyjne wink
    • pszczolaasia Re: The Strain 27.08.14, 13:46
      jestem po pierwszym odcinku- jestem na ta na raziesmile
      • pszczolaasia Re: The Strain 27.08.14, 13:46
        a ile tam znajomychwink ze zmierzchu, z harrego potterabig_grin
        • sil.wen Re: The Strain 28.08.14, 22:50
          No niby wiem, że wampiry, ale jak wampir nie wygląda jak Gary Oldman z Drakuli, ani jak się tak nie zachowuje, to dla mnie żaden wampir. No, jeszcze może jak Brad Pitt z Wywiadu.
          • monstroteratum.furiosum Re: The Strain 29.08.14, 01:21
            No fakt, ze takie mało klasyczne te wampiry (ssawka zamiast kłów?!) wink Na szczęście nie wyglądają jak Pattinson i spółka smile
            • sil.wen Re: The Strain 29.08.14, 13:08
              Bardziej już ten modus operandi mi pasuje do kosmitów. Ciekawe, czy to coś w środku to jakoś wygląda samo z siebie, czy jest jakaś postać docelowa? Czy taka wyliniała biała paskuda ze szpiczastymi zębami to już jest ostatni szczebelek transformacji?
            • pszczolaasia Re: The Strain 03.09.14, 09:19
              bo to bardziej wampiry z nekroskopuwink
    • aniuta75 8 02.09.14, 22:31

Z tego wszystkiego to najlepszy jest Vasilij smile. A teraz dołączył do brygady, więc pewnie zrobią rozpierduchę big_grin.
      • monstroteratum.furiosum Re: 8 03.09.14, 00:15
        No, Vasilij rules smile Wreszcie dziadek będzie miał sensownego pomocnika, bo doktorek niedowiarek to się chyba tylko na przynętę nadaje wink
        • sil.wen Re: 8 03.09.14, 08:15
          Ale hobbit biedaczynasad
          • aniuta75 Re: 8 03.09.14, 09:08
            A tam zaraz biedaczyna. Pizduś taki tongue_out.
            • galaxian1 Re: 8 03.09.14, 09:55
              I dobrze mu tak, bo mnie wkurzał big_grin

No i mamy Drużynę Pierścienia !
              Każdy ma inne umiejętności - Staruch z laską, doktorek, szczuro-bójca, hackerka big_grin
              Tylko "pani laska" jest od sprawiania dobrego wrażenia big_grin
              • aniuta75 Re: 8 03.09.14, 10:52
                Pani laska pewnie następna do odstrzału yyy do zainfekowania znaczy, bo w sumie to ona im na nic potrzebna jest tongue_out.
                • sil.wen Re: 8 03.09.14, 16:12
                  Może się w niej zakocha Master, albo chociaż ten beznosy.

Ale przynajmniej wyjaśnili, czemu nowe stwory takie mało inteligentne w porównaniu z beznosym.
                  • sil.wen 9 10.09.14, 00:18
                    O nieeeee, widzieliście tego orka z odstającymi uszami??? No prooooszę!
                    • monstroteratum.furiosum Re: 9 12.09.14, 01:29
                      Wlasnie obejrzalam. Master we wlasnej osobie smile
                      • yvi1 Re: 9 12.09.14, 07:39
                        A ja jednak skonczylam to ogladac,bo za obrzydliwe mi bylo smile.
                        Wampir musi byc " porzadny" smile, a nie jakies robale i macki miec.
                        Ale wam zycze milego patrzenia!
                        • galaxian1 Re: 9 22.09.14, 10:45
                          Buhaha, master przypominający klowna, a może Jockera z Batmana big_grin
                          Polać się można ze śmiechu, a nie wystraszyć big_grin
    • galaxian1 Re: The Strain 23.09.14, 17:25
      Zrobić TAKIEGO Mastera, to jest po prostu kpina z widza big_grin buhahaha

https://img2.wikia.nocookie.net/__cb20121223155239/villains/images/6/62/Slim_(Killer_Klown).png
      https://www.halloween-mask.com/pmg/11/killer_klown_6721902pmg.jpg
      • sil.wen 11 23.09.14, 23:36
        Zniosę każdą głupotę, nawet że pani ładna się bardziej nadaje do polowania na wampiry niż pilnowania geriatrii i pediatrii, tylko niech już nie pokazują mastera, pliiiiiiiizzzzz!
    • galaxian1 FINALITO 08.10.14, 08:53
      Ufff, zmęczyłem tą głupotę durnotę big_grin
      Nie wiem co po właściwie było to oglądać... jest tyle lepszych, ciekawszych, ambitniejszych, mądrzejszych seriali smile
      • aniuta75 Re: FINALITO 08.10.14, 09:03
        Czyli co? Szkoda czasu i nie kończyć go w ogóle? suspiciousbig_grin
        • pszczolaasia Re: FINALITO 08.10.14, 09:26
          no wlasnie Glx gadaj ale juz...
        • galaxian1 Re: FINALITO 08.10.14, 09:27
          aniuta75 napisała:

> Czyli co? Szkoda czasu i nie kończyć go w ogóle? suspiciousbig_grin

Jak naprawdę bardzo nie masz czego oglądać, to możesz kończyć big_grin
          • aniuta75 Re: FINALITO 08.10.14, 14:49
            Mam aż za dużo big_grin.

To chociaż napisz jak się wszystko zakończyło big_grin.
            • sil.wen Re: FINALITO 08.10.14, 21:32
              A to już się skończyło?
              Hmmm, oglądałam ostatni odcinek, ale nie zajarzyłam, że to koniec. Jakis ten klifhenger niemrawy.
              • galaxian1 Re: FINALITO - spojlery ! 08.10.14, 23:31
                Zakończyło się tak, że już prawie prawie zabili Miszcza, ale... im uciekł big_grin buhaha
                Jakby się tyle nie zastanawiali i nie gadali bezsensownych gadek, to by go załatwili smile
                Ale że se musieli najpierw pogadać ... to zwiał o tyle go widzieli big_grin

Tatuś zatłukł mamuśkę na oczach synalka smile

A te potworanckie komando, to jakaś ekipa strzegąca pradawnych istot smile
                Ale jeszcze nie do konca wiadomo o co im kaman smile

I tyle big_grin
      • monstroteratum.furiosum Re: FINALITO 09.10.14, 00:56
        Tez skończyłam, chyba tylko żeby zobaczyć jak jeszcze mogą to spieprzyć sad Tym bardziej,ze przeczytałam pierwsza książkę z serii i nie mogę pojąć czemu w serialu tak głównych bohaterów zmasakrowali uncertain
        • sil.wen Re: FINALITO 09.10.14, 06:23
          A ja sie zastanawiam, jak to sie działo, że Miszczu nie zadbał o to, żeby ładniej wyglądać i mieć większą swobodę ruchów (te łapy ze szponami - nikt mi nie powie, że to wygodne!). Skoro mógł uzdrawiać i miał jakieś tam moce tajemne, to mógł się chyba jakoś dostosować zewnętrznie.
          A mamuśka zdaje się nie całkiem na śmierć zatłuczona?
          • galaxian1 Re: FINALITO 09.10.14, 10:22
            sil.wen napisała:

> A mamuśka zdaje się nie całkiem na śmierć zatłuczona?

Chyba nie, ona zapewne jeszcze powróci do ludzi, jak już zaciukają Miszcza big_grin
            Ciekawi mnie czemu każdy inny wamp wygląda masakrycznie, łysy albo z "piórami" zamiast włosów... ale mamuśka mimo że przemieniona, co cały czas wyfiokowana, niewiele różni się od normalnej! Tylko trochę makijaż ma bardziej blady i "błędny wzrok"... i to wszystko, fryzurka nadal nienaganna, a ona nadal laska smile
            • aniuta75 Re: FINALITO 09.10.14, 10:31
              A kto to ta mamuska? suspiciousbig_grin
              • galaxian1 Re: FINALITO 09.10.14, 11:37
                aniuta75 napisała:

> A kto to ta mamuska? suspiciousbig_grin

Żonka doktorka, mamuśka synalka smile
                • galaxian1 Re: FINALITO 09.10.14, 11:44
                  Zobaczcie big_grin

Kelly przez przemianą :

https://images.tvrage.com/cguide/167/8751.jpg

Kelly po przemianie :

https://projectfandom.com/wp-content/uploads/2014/09/the-strain-loved-ones-resena-1x10-2.jpg

A tak wyglądają wszyscy inni też po przemianie smile
                  I czy to nie durne ? big_grin

https://www.weeatfilms.com/wp-content/uploads/2014/09/the-strain-s1e7-e1410406657354.jpg
                  • pszczolaasia dobra., 09.10.14, 14:26
                    ogladac to czy nie?
                    krotko.
                    bo ja kurcze utknelam na 4-tym odcinku jak oni jakis jezory wywlekali z ciala co to mial 3 metry chyba albo i wiecej i mnie zemdliloindifferent
                    • galaxian1 Re: dobra., 09.10.14, 14:36
                      pszczolaasia napisała:

> ogladac to czy nie?

Jeśli lubisz głupie horrorki kategorii B, to możesz smile
                      Ja dlatego własnie oglądałem big_grin

> bo ja kurcze utknelam na 4-tym odcinku jak oni jakis jezory wywlekali z ciala co to mial 3 metry chyba albo i wiecej i mnie zemdliloindifferent

Jęzorki są na porządku dziennym big_grin
                      • pszczolaasia Re: dobra., 09.10.14, 14:47
                        bo mnie fascynuje wasza dyskusja serial sie niby zapowiadal ale ten jezor mnie zniesmaczyl.
                        ale jak mam sie meczyc to wiesz...
                        a glupie horrorki nie sa czasem wcale takie gupie co niewink
            • sil.wen Re: FINALITO 10.10.14, 06:25
              > Ciekawi mnie czemu każdy inny wamp wygląda masakrycznie, łysy albo z "piórami"
              > zamiast włosów... ale mamuśka mimo że przemieniona, co cały czas wyfiokowana,<

Bo pewnie Miszcz sie w niej zakochał i sobie ją dla wyższych celów zostawia w dobrym kształcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka