Dodaj do ulubionych

Stranger Things - jaki świetny serial

17.07.16, 16:59
Witam, jestem tu gościnnie, ale właśnie wczoraj w nocy rozpoczęłam oglądanie 1-szego odcinka nowego serialu Netflixa i ... wpadłam jak śliwka w kompot włączając kolejny, i kolejny, i kolejny...
Myślałam, że jest już na forum trochę dyskusji na temat tego serialu, ale ponieważ na razie cisza, postanowiłam go u Was zareklamować wink
Bardzo dobrze zrobiony serial, świetne aktorstwo i wciągająca historia - chyba najlepiej na wieczór (ciemny), żeby poczuć trochę dreszczyku...smile
Obserwuj wątek
    • sil.wen Re: Stranger Things - jaki świetny serial 18.07.16, 00:20
      Zerknęłam na trailera i przypomina mi jako żywo ten serial o kosmitach (czy czymś tam, nie pamiętam co to było) atakujących dzieci, a poruszających się przez kable... Zapomniałam tytułu.
      • never_never cofam tak ze 40% zachwytów.... 18.07.16, 01:25
        właśnie jestem po finale, no niestety ostatnie odcinki już tak nie zachwycają odkąd tajemnica przestała być tajemnicą...
        na początku był niesamowity klimat, ale kiedy pokazał się "monster" w pełnej krasie rzeczywiście zrobiło się typowo (i dość marnie)
        nauczka dla mnie, żeby poczekać z pochwałami do końca serii
    • lenkaaa Re: Stranger Things - jaki świetny serial 20.02.17, 20:57
      Ja dopiero po pierwszym odcinku i odczucia mam mieszane:
      Super muzyczka i ta stylizowana czolowka ale ile razy widze tych chlopcow w akcji to mam czarna wizje serialu dla nastolatkow i totalnie nie trawie ich stylu zachowania, to samo z siostra jednego z glownych bohaterow i to samo z rozhisteryzowana matka zaginionego chlopca.
      Poki nie ma dzieci to jest OK, klimacik jak z Archiwum X ale wystarczy, ze pojawiaja sie chlopcy i natychmiast mam wrazenie, ze ogladam E.T. sad
      • yvi1 Re: Stranger Things - jaki świetny serial 20.02.17, 23:07
        I dobre masz wrazenie.Taki byl wlasnie zamiar.Serial ma przypominac lata 80 i filmy z tamtych lat.Nam sie podobal i czekamy na 2 sezon.
        • lenkaaa Re: Stranger Things - jaki świetny serial 20.02.17, 23:45
          Problem w tym, ze pomiedzy stylizacją na lata 80-te a "zrzynaniem" z pierwowzoru, biegnie bardzo cienka linia i jak na moj gust to za duzo w tym serialu powielania takiego sposobu grania jaki dzis uznawany jest za lekko przestarzaly. No po prostu Winona histeryczka i dzieci mi totalnie nie podchodza, aczkolwiek nie mam zastrzezen do ich gry aktorskiej. Sa dobrzy, tylko dlaczego musieli dostac akurat takie role.... Dobra, juz sie wymarudzilam, wiecej nie bede wink
          • yvi1 Re: Stranger Things - jaki świetny serial 21.02.17, 07:57
            Ach Quatsch,kazdemu co innego sie podoba smile. Ja nie cierpie horrorow i moze tam grac nie wiadomo kto,nie bede patrzec.
            My to ogladalismy z synem 13 - letnim.A ze wychowal sie na Indiana Jones i Wielka draka w chinskiej dzielnicy itd. to bsrdzo mu sie podobalo.A i nam tez ,bo mielismy tematy do dyskusji.smile
    • galaxian1 Re: Stranger Things - jaki świetny serial 28.02.17, 15:18
      Wygląda mi to na jakieś Goonisy smile
      Uwielbiam ten film, więc serial zdecydowanie dla mnie big_grin
      Najwyżej zdziecinnieję do reszty suspicious
    • galaxian1 Re: Stranger Things - jaki świetny serial 03.03.17, 22:11
      Rety, skąd oni wzięli tak brzydkie dzieciaki?!
      Chyba chodziło o to, aby było "charakterystyczne".
      Ale moim zdaniem nieco z tym przegięli big_grin
      • agniecha-hexa Re: Stranger Things - jaki świetny serial 07.03.17, 10:16
        Dla mnie to swietny serial smile
        czekam na sezon 2 smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka