Dodaj do ulubionych

co to jest WIBOR?

• starchaser Re: co to jest WIBOR? 27.07.06, 13:19
      www.google.pl/search?hl=pl&q=co+to+jest+wibor&btnG=Szukaj&lr=
      myślenie nie boli smile
      • siula5 Re: co to jest WIBOR? 27.07.06, 13:26
        ...ale życzliwość chyba kogoś boli, a poza tym te regółki to już dawno
        czytałam, może ktoś na chłopski rozum mi wytłumaczy jaki wibor jest dobry,
        chodzi o to czy 1M, 3M...itd
        • starchaser Re: co to jest WIBOR? 27.07.06, 13:49
          no to skoro czytałaś regułki "co to jest WIBOR" - to po kiego grzyba pytasz w wątku "co to jest WIBOR?" smile
          chyba już w podstawówce uczą precyzyjnego zadawania pytań - np. "może ktoś na chłopski rozum mi wytłumaczyć jaki wibor jest dobry, chodzi o to czy 1M, 3M?"
          a odpowiedź na takie pytanie to - zależy.
          każdy może być dobry i każdy zły. zalezy od warunków brzegowych.

w historii forum znajdziesz pełno traktujących o tym wątków - polecam opcję Szukaj. (tam na górze wink
          • siula5 Re: co to jest WIBOR? 27.07.06, 13:52
            chyba jesteś w ciąży albo masz okres ha ha ha. Nie denerwuj się tak bo
            osiwiejesz koteczku ha ha ha. Szkoda że nie potrafisz odpowiedzieć mi na
            pytanie.
            • piotr.andrukiewicz Re: co to jest WIBOR? 27.07.06, 16:38
              W skrócie mówiąc W(arsaw)IBOR jest to stopa po jakiej banki pożyczają sobie
              pieniądze(złotówki na rynku polskim), natomiast L(ondon)IBOR to stopa po jakiej
              pożyczają sobie waluty banki na rynku między bankowym np libor na franki,
              euro , funta brytyjskiego.
            • klippe Re: co to jest WIBOR? 30.07.06, 00:27
              Zacznij od dziś wrzucać na forum posty bez tematu i bez treści. Na pewno wszyscy zgadną o co chodzi i odpowiedzą na twoje pytania :]

Poza tym, życzliwość życzliwością, ale podstawy netykiety wypada znać. Zalicza się do nich między innymi pisanie treści wiadomości w... jej treści a nie w temacie.

Ze swej strony podpisuję się pod tym co starchaser napisał a tobie sugeruję jeszcze raz przeczytać i przemyśleć jego słowa. Pamiętaj: MYŚLENIE NIE BOLI! Daruj też sobie żenujące teksty o tym, że ktoś ma okres itp. bo jak na razie to ty tu wychodzisz na głupią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka