izoola 23.10.07, 16:07 pisalas ze zastanawiasz sie nad kupnem medeli swing, i co? kupilas? mozesz powiedziec jak dziala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gitara28 Re: do gruba_mamma 23.10.07, 18:37 wtrace sie juz 4 miesiac odciagam ja mleczko. Jestem mama wczesniaka. Bez tego sprzetu byloby mi ciezko. Raz sie zepsul, w serwisie bez sprawdzania wymienili . Odciaga sprawnie i przede wszystkim cicho. Polecam jak najbardziej. Trzeba sobie dogadzac jakos, ostatecznie to ciezka robota jest gitara Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: do gruba_mamma 23.10.07, 20:49 a czy mozna nim odciagac z obu piersi naraz? znalzalam aukcje na allegro, ale sprzedajaca twierdzi, ze nie ma wejscia na druga butelke.....w wypozyczalni mowili mi, ze mozna z obu naraz i juz samam nie wiem...jest tylko jeden typ swing na stronce intertomu... Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_mamma nie kupiłam jeszcze 23.10.07, 20:57 i dołączam się do pytania o 2 końcówki.Moja koleżanka ze szpitala kupiła, mówi że ok ale że medela lactina(ten niebieski ciężki sprzęt z wypożyczalni) lepsza jest.A co do dwóch końcowek jeszcze to widziałam gdzieś takie "rozgałęźniki" do tej rurki plastikowej i wtedy może jedno wejście wystarczy... jak coś znajdę to napisze.jak wy coś wiecie to też napiszcie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: nie kupiłam jeszcze 23.10.07, 21:03 a ja jutro do intertomu zadzwonie i zobaczymy co oni powiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
gitara28 Re: do gruba_mamma 24.10.07, 00:32 No wlasnie, chyba tylko przez rozgalezniki. Szczerze polecam sprzet! Ostatnio odciagalam w kawiarni dalo sie bo koncowka byla pod koszula a laktator cichy. Czasami zaczepiam sobie go do spodni i cos tam moge zrobic w domu (oczywiscie jedna reka). Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: do gruba_mamma 24.10.07, 12:19 brzmi fantastycznie)) ja jestem zdecydowana, jak uda mi sie sprzedac lactaset, mini electrica i avent isis to moze nie bede musiala tak strasznie duzo dokladac do swinga.... a wlasnie, moze jest ktos chetny na te moje sprzeta? a co do swinga, dzwonilam do intertomu- jest tylko jedno wejscie a w sprzedazy nie maja zadnych rozgaleziaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_mamma Re: do gruba_mamma 24.10.07, 13:53 www.medela.com.pl/ też nie widzę nie widzę żadnych rozgałęźników, a na 100% gdzieś kiedyś znalazłam, ale że nie były mi potrzebne wtedy to i nie pamiętam gdzie ale zastanawiam się nad opcją mini electric plus -486zł i z dwóch cyców... chociaż musiałabym sprzedać swój electric,a niedawno kupiłam (wyobraźcie sobie że dłuuugo jechałam ręcznym),to może za 235 dokupic drugiego electrica? Już sama nie wiem. Mąż się ze mną rozwiedzie jak zobaczy następny laktator 1.canpol ręczny -jakieś 135 zł, rozpadł się po miesiącu 2.medela lactina 80zł 3.tufi(używany z allegro) 50 zł ( do doopy z nim, ciągnie i nie puszcza sam tylko musisz cały czas naciskać taki guzik, żeby puścił.chociaż ciągnie mocno, to fakt, ale nie wiem czy to akurat zaleta) 4.medela minielectric 235zł na razie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
oliinka Re: do gruba_mamma 24.10.07, 15:33 to Ty jeszcze lepsza jesteś niż ja, no niezły masz ekwipunek ale jak już sciągasz kilka miesięcy to się nie dziwię jeśli to się ciągle psuje, mój mąż to by mnie juz dawno pogonił ja mam 2 i też już mi sie oberwało choć je sobie sama zasponsorowałam to teraz muszę w nocy siedzieć i odciągać w łazience coby nie budzić szanownego małżonka, ja mam na 1 str medeli mini electric a na drugą ręczny avent, mam też do niego opcję elektryczny ale tamten taki drogi okazał się szajsem ściągającym w takim tempie że cały dzień bym musiała siedzieć podłączona żeby coś ściągnąć więc wole machac ręką, ogólnie nawet widzę że tym ręcznym aventem wiecej i szybciej sciągam niż medelą, ale już nie zamierzam nic zmieniać ani inwestować w te akcesoria, ile dam radę tyle dam i koniec w końcu wszystko siedzi w głowie, ja swoją drogą widziałam podwójny medeli ale piersi mam daleko od siebie i nie wiem czy by je złapał więc działam dwoma na raz chociaż oszczędność prądu byłaby mi le widziana przez męża, a propos kryzyzu to jak tam juz wyszłaś na prostą ? ile sciągasz, bo ja po 50 Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: do gruba_mamma 24.10.07, 17:49 po 50 to razem daje 100...to calkiem calkiem, dla mojej malej dokladka ze 30 sztucznego i bylaby najedzona)) a ja to roznie sciagam, dzis raz udalo mi sie 110+40 a nastepnym razem 20+10. ale walcze i sie nie poddam Odpowiedz Link Zgłoś
oliinka Re: do gruba_mamma 24.10.07, 18:45 hej nie no coś Ty, 50 na raz ściągam a rano więcej 90, potem 50,60 nigdy więcej na razie, moje słoneczko zjada 100 choc zdarza mu się 120 i też się nie poddaję Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: do gruba_mamma 25.10.07, 10:12 wczoraj dotarl do mnie avent isis i przyznam ze jest naprawde dobry!!! ta nakladka faktycznie o dupe rozbic, ale sila ssania jest spoko)). nawet zrezygnowalam z niebieskiej medeli na dwie piersi( zostalam przy jednej) a z drugiej sciagam aventem. moje dokonania poranne: 80+20(piers ktora ssala mala), a sloneczko zasnelo w czaie ssania cycusia, jak sie obudzi dam jej butle, ciekawe ile zje... ogolnie widze poprawe w jej ssaniu, wydaje mi sie, ze mam coraz wiecej mleczka wiec i ona coraz lepiej i chetniej je. no ale jeszcze dluga droga przed nami, marzy mi sie pierwszy zamrozony woreczek pelen mleka)) Odpowiedz Link Zgłoś
oliinka Re: do gruba_mamma 25.10.07, 14:39 Ja dziś po nocy udoiłam 120 ml na razie najwięcej w dzień max 60 jednorazowo, jeszcze chciałam polecić, nie wiem czy stosujecie ale mi mama kupiła takie muszle laktacyjne gdy karmiłam córkę i wtedy nie używałam ich a teraz je odnalazłam i ubieram na noc (jak nie zapomnę) nie cierpie być mokra od mleka a całe ciuchy mam mokre zawsze i one zbierają mleko, rano jak zaczynam odciągać to juz mam na zachęte pełne miseczki mleka tak ok 40 nawet 50 ml, z tym że ja mam medeli takie z otworkami (wentylacyjnymi - one są raczej na dzień bo jak leżę i są pełne to mleko ucieka z nich) w dzień też czasem stosuje jak ich nie ubiorę to normalnie muszę się przebierac co pare godzin nie znoszę tego zwłaszcza zimą jak tak jest chłodno - także bardzo polecam, teraz zainwestuję chyba w takie całe zamykane bo wczoraj nie ubrałam ich na noc i mleka udoiłam rano 90 a dziś 120 bo 30 było w mieseczkach, takze na dłuższą metę to jest pomocne (nosi się w staniku) oczywiście jak ktoś odciąga po 800 dziennie to dla niego 30 czy 50 ml to nie interes ale dla mnie te muszle to cenny wynalazek ze względu na sam komfort (mam dość łażenia po domu w mokrej koszuli z dwoma plackami do samego pasa). Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: do gruba_mamma 25.10.07, 16:12 wiem o czym mwisz, na poczatku karmienia nosilam je wlasnie ze wzgledu na cieknace piersi, teraz juz mi sie to nie zdarza wiec nie mam potrzeby. poza tym one sa dobre do "formowania" brodawki. mi polozne polecily w szpitalu zeby malej latwiej bylo zlapac sutka. Odpowiedz Link Zgłoś