Dodaj do ulubionych

Igła wbita nad drzwiami wejściowymi

IP: *.146.114.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.09, 01:20
Witam,
ktoś poradził mi żebym wbiła igłę w drzwi albo nad drzwiami bo to podobnież ma
spowodować ze osoba która mnie odwiedzi a bedzie miała złą energię to będzie
się źle czuła i nie wniesie jej do mojego domu.
Czy to prawda???tzn czy rzeczywiście w tym celu się wbija igłę czy może ktoś
tylko tk powiedział a chciał aby to mnie się źle żyło???
dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • a.szia Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 10.11.09, 01:42
      O igle nie słyszałam, ale wiem, że wiesza się lustro w/z drzwi
      wejściowych. Tak jak i na oknie, to chroni przed złą energią
      odwiedzających. Białą świeca namaszczona olejkiem sandałowym ponoć
      też nie daje długo przebywać w naszym domu osobom nie życzliwym.
      Pozdrawiam Asia
      • Gość: lara83 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.146.114.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.09, 01:45
        Dziękuje za informację zapewne się przyda.
        Problem w tym że zaczęło mi się trochę w życiu nie układać i to jakoś tak na
        raz.wiem ze to moze głupio brzmi ale mam wrażenie że ktoś mi źle zyczy jeżeli
        chodzi np.o związki i pieniądze.....
        • a.szia Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 10.11.09, 01:54
          Miałam podobną sytuację, moja wróżka poradziła mi oczyszczenie
          mieszkania solą kuchenną i palenie świecy białej, namaszczonej
          olejkiem. Pomogło. Do świecy tak przywykłam, że pali się niemal u
          mnie cały czas. Oczywiście jak jestem w domu i nie śpię:)Może
          spróbuj tego.
          Asia
          • Gość: lara83 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.146.114.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.09, 02:02
            a jak z z tą solą????bo ja się nie znam.rozmiawiałam z osobą która jest ze
            wschodu,robimy razem interesy i nie ukrywam ze wchodzą tutaj kwestie
            pieniędzy....wydaje mi się że ta osoba mogła rzucić jakiś czar albo jeszcze
            jedna inna kobieta.Niestety z jednej strony jesteśmy koleżankami ale z drugiej
            jak zawsze chodzi o pieniądze.....
            • Gość: lara83 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.146.114.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.09, 02:03
              i jeszcze jedno pytanko jeżeli jesteś z warszawy to czy znasz jakąś wróżkę którą
              mogłabyś mi polecić
              • a.szia Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 10.11.09, 02:10
                Nie wiem jak dokładnie u Ciebie jest. Mi źle życzył brat, co nie
                zrobiłam to padało, kasa palcami przeciekała. Wróżka powiedziała mi
                bym w każdy kąt w mieszkaniu na papierku nasypała sól. Po tygodniu
                zebrała wszystko i zakopała gdzieś daleko od mieszkania albo
                spuściła w toalecie. Naprawdę od tamtej pory mam spokój. Pieniądze
                nie nikną, nie mam niespodziewanych wydatków, a przede wszystkim mam
                spokój psychiczny.
                Sorry nie byłam u wróżki osobiście, znalazłam ją w necie. Nie podam
                jej imienia bo zaraz będę posądzona o reklamę:(
                Pozdrawiam Asia
                • Gość: Zdziwiony Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: 129.109.54.* 25.05.11, 01:04
                  Wy tak na serio?
                  • cieciek Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 25.05.11, 10:12
                    Idiotów na świecie nie brakuje. Kilka dni temu miał być koniec świata, ale okazało się, że się dziadziowi mózg zlasował i zrobił błąd w obliczeniach. Teraz się skupił i przesunął datę końca o kilka miesięcy. A idioci dalej będą jeździć po USA i głosić wesołą nowinę. A Ty się dziwisz, że ktoś w jakieś debilizmy o igle wierzy :D
          • lmblmb Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 22.11.09, 09:54
            > Do świecy tak przywykłam, że pali się niemal u
            > mnie cały czas.

To jak Ci się chata spali, to pójdziesz do tej wróżki z pretensjami, czy wbijesz
            kolejny gwóźdź?
            • a.szia Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 23.11.09, 06:04
              lmblmb napisał:

> > Do świecy tak przywykłam, że pali się niemal u
              > > mnie cały czas.
              >
              > To jak Ci się chata spali, to pójdziesz do tej wróżki z
              pretensjami, czy wbijes
              > z
              > kolejny gwóźdź?
              >

Jak czytasz, to czytaj ze zrozumieniem całą wypowiedź.
              • Gość: Olena55 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 25.05.11, 03:02
                jak mozna czytac' ze zrozumieniem' takie glupoty
      • Gość: Ada Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.poddebice.mm.pl 25.05.11, 21:39
        Podobno igła naprawdę pomaga. Ja zasadziłam jeszcze przed domem czerwone róże żeby mi złe energie do domu nie wchodziły.
    • Gość: Gosc Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 11:04
      Czy jest wyznaczony okres kiedy sie sól rozsypuje,czy w każdym dniu można
      • a.szia Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 11.11.09, 23:09
        Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Czy jest wyznaczony okres kiedy sie sól rozsypuje,czy w każdym
        dniu można

Mi zależało na czasie więc nie przykładałam wagi do faz księżyca,
        ale wróżka wspominała mi, że po pełni
        Pozdrawiam Asia
      • Gość: echa Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 22:13
        Nie w każdym dniu; przy menstruacji nie wolno.
    • szeptunkamarta Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 11.11.09, 12:19
      Sól jest bardzo skuteczna w takich przypadkach, wchłania złą energię ale zamiast
      ją codziennie wymieniać lepiej co dzień rano dosypać szczyptę nowej w każdym
      koncie. Nie powinno spłukiwać jej się w toalecie po oczyszczeniu. Radzę zakopać
      ją z dala od domu lub wrzucić do zbiornika z płynącą wodą np. do rzeki.
      Możesz także wykonać stary rytuał oczyszczający mieszkanie, podzielony na dwa etapy.
      I dzień:
      Zapal białą świecę i okadź całe mieszkanie kadzidłem z szałwii. Musisz okadzić
      każde pomieszczenie obchodząc je dookoła w stronę przeciwną do ruchu wskazówek
      zegara- szczególnie ważne jest okadzenie wszystkich otworów (drzwi, okna).
      II dzień:
      Zapal jasnoniebieską świecę i ponownie okadź całe mieszkanie, tym razem zgodnie
      z ruchem wskazówek zegara, kadzidełkiem różanym.
      Natomiast jeżeli chcesz oczyścić osoby przebywające w mieszkaniu dodajcie do
      kąpieli łyżkę wywaru z ostrożenia warzywnego i trzy szczypty soli (wodę po
      kąpieli zostaw w wannie przez godzinę a później po prostu ją spuść).
      • a.szia Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 11.11.09, 23:15
        szeptunkamarta napisała:

> Sól jest bardzo skuteczna w takich przypadkach, wchłania złą
        energię ale zamias
        > t
        > ją codziennie wymieniać lepiej co dzień rano dosypać szczyptę
        nowej w każdym
        > koncie. Nie powinno spłukiwać jej się w toalecie po oczyszczeniu.
        Radzę zakopać
        > ją z dala od domu lub wrzucić do zbiornika z płynącą wodą np. do
        rzeki.
        > Możesz także wykonać stary rytuał oczyszczający mieszkanie,
        podzielony na dwa e
        > tapy.
        > I dzień:
        > Zapal białą świecę i okadź całe mieszkanie kadzidłem z szałwii.
        Musisz okadzić
        > każde pomieszczenie obchodząc je dookoła w stronę przeciwną do
        ruchu wskazówek
        > zegara- szczególnie ważne jest okadzenie wszystkich otworów
        (drzwi, okna).
        > II dzień:
        > Zapal jasnoniebieską świecę i ponownie okadź całe mieszkanie, tym
        razem zgodnie
        > z ruchem wskazówek zegara, kadzidełkiem różanym.
        > Natomiast jeżeli chcesz oczyścić osoby przebywające w mieszkaniu
        dodajcie do
        > kąpieli łyżkę wywaru z ostrożenia warzywnego i trzy szczypty soli
        (wodę po
        > kąpieli zostaw w wannie przez godzinę a później po prostu ją
        spuść).
        >

Ja nie miałam jej zmieniać codzień, a w kątach nasypać szczyptę na
        papierku. Po tygodniu zakopać z dala od domu, albo spuścić w
        toalecie. Woda z toalety spływa i jet daleko od nas tak mi
        tłumaczyła. Dzielę się tym co mi pomogło:)
        POzdrawiam Asia
        • 1anetta1 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 12.11.09, 04:07
          woda w toalecie tez dziala chociaz rzeka/strumien bylby bardziej zgodne z
          tradycja, choc wg mnie toaleta dziala lepiej. Co do soli to zalezy od
          konkretnego przypadku, czasem dom jest na lub obok trzesawiska demonicznego i
          wtedy lepeij jest dac cukier krysztal na folii aluminiowej we wlasciwym miejscu
          meiszkania. Po dwoch dniach cukeir wymienic. Taki dom z demonami potrafi
          zalatwic kilka pokolen w nim zyjacych, straszna rzecz, ludzie maja problem ze
          zrozumieniem tego, celuja w tym mezczyzni.
          • Gość: no Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.cable.net-inotel.pl 23.05.11, 20:50
            tak DZIALA !!!!!!!!!!!! a szegolnie ta folia aluminiowa czy tu sa sami idioci - idiotki ???

folia aluminowa !!! tak 300 moze 500 lat temu !!!
      • Gość: Załamana Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 12:57
        Szetunko, dlaczego oszukujesz i kradniesz?? nie wierzcie jej. Proszę
        wszystkich niee wierzcie
        • gazeta_mi_placi Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 25.05.11, 07:50
          Ale co Cię dziecko naszło żeby wierzyć jakimś szeptunkom? Dziecko 8-letnie by się nie nabrało...
          A jak masz za dużo kasy zawsze możesz mi wpłacić coś na konto (nr konta mogę Ci podać na priv), nic Ci nie pomogę, ale też nie oszukam że pomogę :-)
      • Gość: diabloooo Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 22:04
        OSZUSTKA ZGNIJ W PIEKLE
      • Gość: Grażyna Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 12:16
        Ta kobieta oszukala mnie i wiele innych osób!!. Prosi o przelew i później się nie odzywa (pieniądze mają być przeznaczone na schronisko!!). Uważajcie na tę oszustkę. Żeruje na nieszczęściu innych, obiecuje pomoc, a po przelewie znika i się nie odzywa. Na forum wrożbiarskim jest już znana wszystkim i każdy wie jak łże.
        OSZUSTWO!!!
        Uważajcie na siebie, szkoda Waszego czasu, pieniędzy i rozbudzonej nadziei.
      • Gość: barokowa Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.77.classcom.pl 25.05.11, 10:27
        może jakby w tych KĄTACH oprócz soli posypać jeszcze czarnuszką lub tymiankiem - pozwoliłoby to wróżkom i szeptunkom opanować podstawowe zasady ortografii???? Chryste Panie, nie mogę uwierzyć, że Wy tak na serio...... Ludzie kochani, zróbcie coś sami ze sobą zamiast mieć nadzieję, że świeczka odwali za Was cała robotę!!!!
    • Gość: lara83 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.146.63.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.11.09, 19:54
      czy może ktoś mi powiedzieć co z tą igłą wbita nad drzwiami????
      co ona oznacza.
      • somtam Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 15.11.09, 17:09
        Dokladnie tak jak napisalas,igly spelniaja role filtra, nie wniosa zlej energii.
        Niezyczliwi beda zle czuli sie w Twoim domu, czas wizyty beda ograniczac a z
        czasem wogole przestana ciebie odwiedzac. Ja mam wbite dwie igly, w gornych
        rogach futryny.pozdr.
        • Gość: lara83 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.146.0.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.11.09, 11:06
          DZiękuję za odpowiedź odnośnie igły.
          Mam jeszcze takie pytanie jeżeli ktoś wie.
          co zrobić żeby mężczyźnie zawrócić w głowie.tzn sprawić że nie bedzie w stanie
          na niczym innym się skupić.Jest ktoś komu się podobam ale z takich a nie innych
          powodów nie chce się angażować.
          • Gość: 13f Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 20:41
            Rozumu to ty ewidentnie nie masz, z urodą podejrzewam też mocno na bakier, więc pozostaje DUUUUŻO silikonu i tzw. "łatwość w relacjach"...
        • Gość: Ewa Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 22:15
          Przepraszam, ale napiszcie czy to ważne, krórą stroją wbijać te igły, w jakim kierunku itp. - INSTRUKCJE TECHNICZNE.
          • Gość: iga Re: sól IP: *.play-internet.pl 23.05.11, 16:30
            Gdzie mam położyć sól jak nie mogę się dostać do któregoś z kątów?
            • Gość: devilsson Re: sól IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 20:45
              Na otwarte rany. I błony śluzowe - o intelekt nie podejrzewam, wieć tylko dla otrzeźwienia, boś ewidentnie resztki jako takich zmysłów postradała.
              • mimbla.londyn Kocham ten watek ;D 25.05.11, 08:53
                I bardzo dobrze,ze jest na glownej ;)
                A Devilsson z komentarzami: genialny !
          • Gość: cukrowy konik Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 22:27
            Po pierwsze: nie rozumiem, dlaczego ktoś, kogo nie obchodzi poruszany wątek, wchodzi tu i obraża, w dodatku po chamsku, każdą zainteresowaną osobę.
            Po drugie: ja zrobiłam tak: na drzwiach wejściowych, od strony korytarza, nalepiłam przez szerokość drzwi pasek czerwonej folii samoprzylepnej. Na tym pasku "złote" cyfry z numerem mojego mieszkania. Od strony wewnętrznej powiesiłam na drzwiach lusterko bagua w ten sposób, że lustro jest obrócone w stronę zewnętrzną (w przedpokoju widać wiszącą na drzwiach stronę ze znakami i cing i symbolem jing-jang.) Dzwonek wietrzny w przedpokoju też nie zaszkodzi.
            • turbo_wesz Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 25.05.11, 00:38
              > Po pierwsze: nie rozumiem, dlaczego ktoś, kogo nie obchodzi poruszany wątek, wc
              > hodzi tu i obraża, w dodatku po chamsku, każdą zainteresowaną osobę.

są dwa powody:
              - wątek jest na głównej
              - zawsze ktoś może się opamięta. szansa nikła, ale ryzyko żadne, a nakłady pracy też niemal zerowe. jak podzielić korzyści (jedna osoba mniej wierząca w zabobony) przez koszta (minuta klepania) to wychodzi że w sumie warto

a że po chamsku - no cóż, tacy są ludzie, ja się zdążyłem przyzwyczaić, niestety
        • Gość: devilsson Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 20:44
          Przypuszczam, że wizyty będą ograniczać ponieważ rychło zorientują się, że mają do czynienia z totalną wariatką...
      • Gość: 00a1 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.cable.net-inotel.pl 23.05.11, 21:40
        Najlepiej wbic igle taka z głowka do dzianimy ( zeby oczka nie poszly) uzywajac przy tym folii aluminiowej !!!!! ( tak robily nasze pra pra prac babki jakies 300 lat temu !!!!! a na zakoncznie rytualu , tak zeby na pewno zadzialal trzeba wiasc mlotek gumowy !!! i kilakktotnie ( do utraty przytmnosci !!! ) walic sie w ten durny łeb !!!! folia aluminiowa 300 tal temu u naszych prababek !!!
        No wieksyej durnotz nie slyszalem !!!
    • Gość: dada Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 20:33
      Ech zabobony. Chore dziecko wsadzić do rozżarzonego pieca na trzy zdrowaśki, to też choroba z niego wyjdzie...

Dlaczego niby igły magazynują złą energię? Rozumiem, że można wprowadzać ludzi w dobry nastrój kwiatami przy wejściu, wystrojem domu. Mógłbym uwierzyć nawet w to, że układ pomieszczeń ma wpływ na samopoczucie (patrz feng-shui), ale ukryta igła?? :P
      • sewciu Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 24.05.11, 22:06
        Ciiiiiii, uruchomili im na oddziale internet...;D
        • Gość: apage Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 22:16
          Kurcze, jak się o tym oddziale dowie egzorcysta ...
    • Gość: 13f Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 20:40
      Uwielbiam kiedy wątki z waszego bezmyślnego ciemnogrodu pojawiają sie na głównej!!!! Tedy weźnij ino, tempa szczało, czarno kure, albo nie... lepiej młotek, ten od igły, i wal się w pusty czerep coby urok odczynić dopóty złowieszczy kołtun między twoimi uszami w mózg się nie przemieni!
    • sselrats To prawda. A teraz wez proszki bo juz od rana 24.05.11, 21:55
      czekaja.
    • starchaser w d*** se wbij 24.05.11, 21:58
      • Gość: olalla ;) IP: *.pool.mediaWays.net 24.05.11, 22:19
        o igle nie slyszalam, ale mam duzo przepisow na ziolowe (i nie tylko) mieszanki/ kadzidla aromatyczne typu: energia - oczyszczanie, milosc, przywolywanie milosci dla niej i dla niego, przeciw depresji, podziekowanie, sprawiedliwosc itp. (niestety po niemiecku) jak ktos chce to zamieszcze na forum
    • Gość: aha Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 22:10
      Z drzwiami nie słyszałam; ale osobie źle życzącej dobrze jest wbić igłę w dupę.
    • pieniadzezrobsam Igła działa, ale nie wystarczy... 24.05.11, 22:30
      Trzeba jeszcze zawiasy drzwi posmarować dużą ilością świeżego masła. Na pewno nikt ze złą energią nie wejdzie do środka

.....................
      Ty też jesteś inwestorem giełdowym, nawet jeśli o tym nie wiesz
      pieniadzezrobsam.blogspot.com/
    • pregierz Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 24.05.11, 22:31
      Odkąd człowiek odkrył metale zdązył polecieć w kosmos ale niektórym to sie czas zatrzymał w średniowieczu. Igłe se wbij, nie zaszkodzi. Co najwyżej zardzewieje z czasem, ale korka w wannie to nie uzywaj bo Cie topielec wciągnie w odpływ.
    • Gość: Paweł Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: 78.8.106.* 25.05.11, 00:53
      Chcesz sobie w życiu czarami pomóc?

Kiepski pomysł.
    • Gość: Ktoś Albo gromnica i woda święcona. IP: *.static.sdyl0420.digis.net 25.05.11, 04:31
      Niektórzy twierdzą, że to też działa. Czasem poleca się też czosnek (szczególnie na wampiry).
      • gazeta_mi_placi Re: Albo gromnica i woda święcona. 25.05.11, 07:46
        Czosnek również polecam, ale wewnętrznie (to jest do jedzenia), odkąd go regularnie spożywam wszyscy (więc także ci ze złą energią) trzymają się ode mnie z daleka.
    • zdzisiek66 Ale igłę musisz skropić swoją krwią miesięczną 25.05.11, 07:46
      zebraną w o północy i zmieszaną z wywarem z języków nietoperza.
      Inaczej nie zadziała.
    • Gość: keyser soze Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: 193.227.223.* 25.05.11, 08:20
      znacie coś na hemoroidy ???
      • Gość: szadoka Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: 212.160.172.* 25.05.11, 08:53
        Poplakalam sie ze smiechu. Dla tych co w te igly wierza i inne czarne kury. XXI wiek mamy :))))
      • forencka Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 25.05.11, 09:41
        Wbij igłę.
        Dobrą maść.
    • franek.h Zazdrosny sąsiad rzucił urok na mój samochód, 25.05.11, 09:25
      Od tego czasu ciągle mi się psuje. Czy wsypać sól do baku i zapalić świeczkę na tylnym siedzeniu? Może lepiej będzie sól na tylne siedzenie a świeczkę do baku, to chyba poprawi krążenie energii. A może powinienem jeszcze wbić igły w przednią szybę? Tylko w szybę trudno wbić, czy igła w oponie będzie równie skuteczna?
    • forencka Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 25.05.11, 09:35
      Może jednak w czoło?
    • Gość: zeus_gromowladny Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.bb.sky.com 25.05.11, 10:02
      To prawda.
    • Gość: jaaa Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.cst.tpsa.pl 25.05.11, 10:31
      Wiecie co? Czytam i oczom nie wierzę, że możecie być tak zabobonni :(( Niedługo na stosie zaczniecie palić ludzi, bo uznacie ich za czarownice i wiedźmy .. W jakich czasach żyjecie, to nie średniowiecze!!!
      • Gość: zet Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:38
        Gość portalu: jaaa napisał(a):

> Wiecie co? Czytam i oczom nie wierzę, że możecie być tak zabobonni :(( Niedług
        > o na stosie zaczniecie palić ludzi, bo uznacie ich za czarownice i wiedźmy .. W
        > jakich czasach żyjecie, to nie średniowiecze!!!

a przejdz sie w niedziele po kosciolach dopiero zobaczysz sredniowiecze
      • Gość: zet Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:38
        Gość portalu: jaaa napisał(a):

> Wiecie co? Czytam i oczom nie wierzę, że możecie być tak zabobonni :(( Niedług
        > o na stosie zaczniecie palić ludzi, bo uznacie ich za czarownice i wiedźmy .. W
        > jakich czasach żyjecie, to nie średniowiecze!!!

a przejdz sie w niedziele po kosciolach dopiero zobaczysz sredniowiecze
    • agrentowy4321 Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 05.03.23, 08:10
      Niekiedy trzeba pochylić się nad wieloma aspektami
    • irona.sonata Re: Igła wbita nad drzwiami wejściowymi 25.04.23, 18:11
      Jestem oszołomiona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka