Dodaj do ulubionych

Dziwny sen...

22.03.11, 17:14
Mieszkam na wsi, dziś śniło mi się że sąsiadka z naprzeciwka rzuciła w mój dom a dokładnie drzwi nóż. drzwi były otwarte, ale ja je szybko zamknęłam i nóż utkwił w drzwiach. To pierwszy symbol su. Potem siedziałam przed domem a koło mnie był wysypany popiół. Ogólnie było jakieś zamieszanie ludzie chodzili, ktoś siedział na drodze, kolejna sąsiadka jechała na dziecięcy rowerze, ja martwiłam się o męża bo gdzieś w tym zamieszaniu się pogubił.... Nie daje mi to spokoju. Może ktoś wie o co chodzi????
Obserwuj wątek
    • lilith-2 Re: Dziwny sen... 22.03.11, 17:54
      Tak mi się nasunęło, że ludzie plotkują o Tobie i twojej rodzinie, a Ty nie jesteś tego świadoma lub nie chcesz tej świadomości do siebie dopuścić. Myślę że to jest sens tego snu.
      • green.szate Re: Dziwny sen... 22.03.11, 18:18
        Dziękuję za odpowiedź, tak od rana we mnie ten sen siedzi i nie daje spokoju. Myślałam właśnie o tych plotkach, co rzecz jasna jest możliwe no bo wiosna za pasem, babki wychodzą z domu i co? I plotkują... A najlepiej o kimś co coś robi w życiu ( praca) i coś złego się dzieje (choroba dziecka), tak więc powodów mają wiele. Z jednej strony zazdrość o sytuację finansową, z drugiej litość z powodu choroby....
        Ale co oznaczał ten popiół? Jakoś mi nie pasuje? Czy on mi pokazuje w jakimś znaczeniu co mam zrobić? Jak sobie poradzić? hmmmm

Najchętniej bym się stąd wyprowadziła...
        Mam dość tej chorej zazdrości i litości w jednym.
        • lilith-2 Re: Dziwny sen... 22.03.11, 18:51
          Przyznam że bardziej sugerowałam się pierwszą częścią snu, teraz popatrzyłam na symbolikę popiołu i jest to m.in. pokuta publiczna ale też i oczyszczenie, na pewno łączy się to z 1 cz snu, może sąsiedzi osądzają Cię, oceniają twoje życie? Skoro pojawili się również w 2cz snu to musi mieć z nimi jakiś związek.
          Nie wiem czy popiół był czarny jak sadza (to gorzej: plotki oszczerstwa, niesprawiedliwa ocena) czy bardziej siwy, to by oznaczało oczyszczenie, odcięcie się od tego w pozytywnym sensie. Jeżeli siedziałaś w tym popiele to jesteś wyobcowana w tej społeczności i to jest właśnie ta nieświadomość o której pisałam.
          • green.szate Re: Dziwny sen... 23.03.11, 14:33
            Popiół był jasny, taki normalny, ja siedziałam spokojnie koło niego i zastanawiałam się co on tam robi;)

Może czuję się trochę wyobcowana, ale bardziej przytłoczona. Mieszkam tu od kilku lat, pewnie to z tego wynika.
            Jeszcze raz dzięki:)
    • Gość: Anna Re: Dziwny sen... IP: 178.73.49.* 22.03.11, 19:10

Witaj.
      Nasunęło mi się kilka rzeczy w związku z Twoim snem.
      I - a część snu mówi (moim zdaniem) o tym, że sąsiadka miałaby ochotę (lub być może już to robi) uprzykrzyć Ci życie jakimiś ostrymi słowami (oskarżeniami, uszczypliwymi uwagami etc), ale w pewnym sensie nawet jeśli czasem jej się coś zdarzy powiedzieć w tym stylu, lub choćby chce to zrobić - tak naprawdę nie jest w stanie: pokazuje to moment, kiedy zamykasz drzwi i nóż się w nie wbija. To wg mnie mówi, że Twój dom jest Twoim azylem, że wewnątrz domu jesteś bezpieczna. Dom może być tu oczywiście pojęty jako ten funkcjonujący na planie fizycznym - budynek, jak i ten z planu duchowego - dom, który tworzysz Ty i Twoja rodzina. W II - ej części snu siedzisz przed domem, a obok Ciebie wysypany jest popiół. To zdaje się potwierdzać fakt, że w domu, jaki tworzysz jesteś bezpieczna, natomiast to na co natrafiasz na zewnątrz - popiół - zdaje się przynosić Ci rozczarowanie, obróciło się w popiół, okazało się być, czymś innym niż miałaś nadzieję, że będzie.
      Natomiast chaos, jaki panuje na zewnątrz zdaje się znów potwierdzać po raz kolejny - zwróć się do swojego wnętrza, tam szukaj, wszystkiego co jest Ci potrzebne do szczęścia, do tego, żeby żyć w harmonii. Sen wskazuje też, żebyś zwróciła większą uwagę na relację z mężem, może warto częściej ze sobą rozmawiać, znaleźć więcej czasu dla siebie? Nie chcę i nie mam prawa spekulować, ale Twój sen wskazywał, że mąż jest gdzieś na zewnątrz domu, stąd moje wrażenie.

Pozdrawiam.
      • green.szate Re: Dziwny sen... 23.03.11, 14:52
        Wygląda na to, że po jednym śnie napisałaś mini obraz mnie:)
        Dziękuję, utwierdzam się w przekonaniu, że jednak nie ma co pobłażać innym, tłumaczyć jakoś to będzie, lub co gorsza ustępować.

Z tym moim mężem to jest, że on tu mieszka od urodzenia, jest jakby wrośnięty w tą społeczność. Ma więcej cierpliwości do nich, co niejednokrotnie wyszło mu to bokiem. Jak to mówią? "Kto ma miękkie serce to ma twardą ...."
        • Gość: Sennik Online Re: Dziwny sen... sennik IP: *.tktelekom.pl 24.03.11, 17:07
          Zainteresowanych interpretacją snów zapraszam do serwisu www.sennik-online.pl

Interpretacje, znaczenia, opisy, również sny naszych odwiedzających.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
          Sennik-Online.pl - Największy sennik w internecie
          • Gość: senniksennik Re: Dziwny sen... sennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 08:38
            Zobacz również ten sennik >>> sennik
            • Gość: koles3 sennik online! IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 11:55
              Witam Państwa!

Chciałbym zaprosić Was do odwiedzenia mojego serwisu sennik online.

Sennik ten zawiera interpretacje najczęstszych symboli sennych takich jak: sennik zęby , sennik dziecko czy chociażby sennik pies.

Warto też pamiętać, że sennik pieniądze nie zawsze oznacza, że czekają nas pieniądze.

Zapraszam gorąco!
    • Gość: astonmarcin Re: Dziwny sen... IP: 94.75.112.* 12.04.11, 14:23
      Ta sąsiadka która rzuciła nożem - podswiadomie wyczuwasz że jest dwulicowa a popiół? Pilnuj chalupy bo ta dwulicowa baba tak cię nie lubi, że chałupę ci gotowa z dymem puścić. Co do męża, to jego pogubienie jest odzwierciedleniem twojego przekonania o tym że cię nie rozumie. I tyle. Uważaj na wredną dwulicową sąsiadkę.
    • Gość: bonnie Re: Dziwny sen... IP: *.nencki.gov.pl 12.04.11, 15:24
      To proste.
      Sąsiadka ci niedawno zaszurała, nie ufasz jej, nie lubisz albo się jej boisz. Świat dookoła staje na głowie, ty masz mnóstwo pracy i czujesz, że mąż nie jest wsparciem - raczej trzeba się nim opiekować.
    • Gość: ja Re: Dziwny sen... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.11, 19:29
      Rozszyfrowując wytwory umysłu, będącego pod końską dawką narkotyku (DMT wytwarzane przez szyszynkę), chcesz kształtować podejście do otaczającego Cię świata?

Daj sobie spokój i po prostu czerp przyjemność ze snu, a bajki pozostaw bajkopisarzom.
      • green.szate Re: Dziwny sen... 13.04.11, 20:29
        Mówisz dać sobie spokój? Święta racja, żadnej ameryki nie odkryłam. Wszystko co we śnie odzwierciedleniem jest rzeczywistości. A odpowiedzi i sugestie - bezcenne. ; )
    • poliester Najważniejszą wskazówką jest to, że mieszkasz na w 13.04.11, 14:05
      wsi.
      Gdybyś mieszkała w mieście, to sen znaczyłby po prostu tyle, że - będzie deszcz.

Ale na wsi? - uuuu - to zmienia diametralnie postać rzeczy.

1. Sąsiadka rzucająca nożem.
      To znaczy, że twoja sąsiadka jest lesbijką i właśnie się w tobie zakochała. Szkoda, że zamknąłas drzwi i nóż utkwił w nich, a nie trafił cię w oko. To byłoby optymalne rozwiązanie, bo wtedy tym yrafionym okiem widziałbyś jasno tę miłość i miałabyś z niej wielką satysfakcję.

2. Siedzenie przed domem.
      To może być dla ciebie wskazówka, że z takiego siedzenia może się wykluć wielka sprawa - na przykład miłość do sąsiadki.

3. Popiół.
      Popiół to też bardzo pozytywna wróżba. Kupka popiołu zostaje na przykład po spaleniu całej swojej okropnej przeszłości, kompromitujących dokumentów, listów, aktu ślubu...
      Teraz możesz z czystą kartą zacząć nowe życie - na przykłąd u boku kochającej cię kobiety.

4. Zamieszanie, chodzenie, ktoś siedzi na drodze.
      To znaczy, że ludzie cię popierają i są po twojej stronie.

5. Sąsiadka na rowerku.
      W zależności od tego, czy to był rowerek trzykołowy, czy dwukołowy, interpretacja jest całkowicie odmienna. Z powodu braku danych nie wypowiem się, żeby nie szkodzić.

6. Zmartwienie z powodu zagubienia męża.
      To znaczy, że mąż też popiera twój wybór nowej drogi życia, a nawet mocno na to liczy, bo wreszcie będzie mógł sobie wypić piwo, poczytać gazetę, obejrzeć mecz w TV i zdrzemnąć się w środku dnia bez gderania.

:)))

Powodzenia!
      • green.szate Re: Najważniejszą wskazówką jest to, że mieszkasz 13.04.11, 20:33
        Ale sie obawiam, dawno takiej dawki humoru na raz nie miałam:) bujna wyobraźnia lepsza od najbardziej niezwykłego snu. Niecodzienne podejście do rzeczywistości. Dzięki
    • Gość: wróż Maciej Re: Dziwny sen... IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.04.11, 14:19
      ten sen dowodzi, że szukasz jakiegoś pretekstu dla swojej agresji.

sąsiadka z nożem i szukanie męża znaczą, że pretekstem ma być obrona
      rodziny/związku przed rzekomym zagrożeniem ze strony sąsiadki.

teraz możesz z czystym sumieniem podpalić stodołę sąsiadki, bo
      masz już pewność, że to ona jest winna.

samica to ucieleśnienie logiki ;)
    • Gość: x-ciacho Ale numer... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 14:38
      Niestety nie mogę ci pomóc.
      • green.szate Re: Ale numer... 13.04.11, 20:14
        Grunt to poczucie humoru:)
        • Gość: sen29 Re: Ale numer... IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 11:52
          Witam Państwa!

Chciałbym zaprosić Was do odwiedzenia mojego serwisu sennik online.

Sennik ten zawiera interpretacje najczęstszych symboli sennych takich jak: sennik zęby , sennik ślub czy chociażby sennik woda.

Warto też pamiętać, że sennik pieniądze nie zawsze oznacza, że czekają nas pieniądze.

Zapraszam gorąco!
    • Gość: qq Re: Dziwny sen... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.11, 12:28
      Przyszłośc klaruje sie w ten sposób: Sąsiadka będzie mieć romans z twoim mężem; może mieć z nim dziecko; ale te zdarzenia mozna jeszcze powstrzymac zanim nastapią - nóz w drzwiach - oznacza że :" symbolicznie - jesli nie wpuśccisz jej do domu" to do niczego nie dojdzie; a więc wybór nalezy do ciebie - nie spoufalaj się z sąsiadką i trzymaj ja i swego meża z dala od niej!
    • agrentowy4321 Re: Dziwny sen... 04.03.23, 11:52
      Ciekawe
    • irona.sonata Re: Dziwny sen... 23.04.23, 22:04
      Bardzo to dziwne
    • irona.sonata Re: Dziwny sen... 24.04.23, 10:56
      O Boże
    • irona.sonata Re: Dziwny sen... 24.04.23, 15:45
      O jezu
    • irona.sonata Re: Dziwny sen... 02.05.23, 21:03
      Jestem oszołomiona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się