Dodaj do ulubionych

Najlepsza wróżka

IP: *.69.crt.waw.supermedia.pl 24.08.11, 15:26
Słyszałam kawał.

Najlepsza wróżka?
Taka, u której jeszcze nie byłaś.

A teraz trochę poważniej.
Żałosnym jest, gdy czytam wypowiedzi w stylu "wróżka oszustka", "oszustka bo się nie sprawdziło", "naciągaczka". To kim w takim raziwe jest klient? Jak nazwać klienta takiej wróżki? Dla mnie jest jasnym, że to człowiek naiwny (w ekstremalnych sytuacjach można uzyć słowa: głupi.). No bo jak nazwać człowieka, który oczekiwał cudów. Bywają wróżki oszustki, ale takich jest mało. Te, które trzymają się od lat na rynku (dla mnie cezurą wiarygodności jest 5 lat i dłużej) coś w sobie takiego mają, co pozwala im przetrwać. Nie ma wróżki nieomylnej, ale gotuje się we mnie, gdy czytam "wróżka oszustka", "naciągaczka". Czyli co? Jedna opinia na lata pracy ma zaważyć o czyjejś uczciwości? Chore.
Biorąc pod uwagę netowe opinie, trzeba wyciągnąć średnią. Ja tak robię. Jeśli wróżka przez lata lata wstecz nie miała negatywów, a teraz ma jeden/dwa a nawet więcej, to widze o co biega. Klientka, klient niespełna rozumu chce zepsuć opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: róza Re: Najlepsza wróżka IP: *.dynamic.mm.pl 24.08.11, 18:03
      Opinie o wrózbach na allegro powinno sie wydawać jak minie czas na jaki wrózono, mozna wtedy zweryfikowac co sie sprawdziło a co nie.
      Fakt- czasem piszą te obrazliwe opinie osoby niepowazne kóre nie potrafia sie powstrzymac. mnie tez reka swędziała, gdy dostałam wrózbe ze za rok poznam mężczyne i będę miała z nim 2 dzieci, dodam że mam 50 lat :)
    • Gość: antomawi Re: Najlepsza wróżka IP: *.as13285.net 04.11.11, 11:45
      To fakt - wydaje mi się nawet, że szczególnie na takich forach, wszelkie opinie trzeba traktować z naprawdę dużym dystansem. Dlaczego? A bo tak:
      1. Napisanie postu nie wymaga logowania, każdy może się wypowiedzieć jako Ania, Zosia czy Kasia, a za chwilę jako Ziutek, Waldek czy Marek...
      2. W Internecie można zarobić - o tym wie już chyba każdy noworodek. Ale... nie tylko uczciwie... Ludzie szukający pracy w sieci na pewno wiele razy spotkali się z ofertami pisania komentarzy, często na konkretnych stronach - komentarze te nie zawsze muszą być jedynie fałszywymi pochwałami zleceniodawcy, nie ma żadnych przeszkód po temu, aby było to szkalowanie konkurentów, szczególnie tych najlepszych...
      3. Ocena wróżki, czy w ogóle usługi niewymiernej i nienamacanej jest, w ujęciu obiektywnym, po prostu niemożliwa. Klient oczekuje z jednej strony "prawdy", z drugiej nie jest wcale gotów na jej przyjęcie. Tak, czy inaczej, często sam się skazuje na los oszukane, lub niedoinformowanego, bądź umiejętnie zmylonego. Mało kto idzie "zajrzeć za zakręt", kiedy mu dobrze i nie martwi się tym, co za nim zobaczy. Jeśli wiedziałby, że wjedzie w drzewo... co by zrobił??? Jeśli dowie się jednak, że musi zwolnic i uważać, to będzie miał szansę drzewo ominąć, może się uratować. Ale tu dochodzimy do sedna: na ile jest do tego zdolny? Na ile chce poznać prawdę i się do niej dostosować? Czy potrafi?
      Ale załóżmy, że tak, że po takiej wizycie jeździ tylko w zapiętych pasach, nie odbiera telefonów za kierownicą i nie łamie żadnych innych przepisów. No i nic absolutnie się nie dzieje - w ogóle nie wie, gdzie jest to drzewo i ... czuje się oszukany!
      I bądź tu człowieku mądry:-)
      Miłego dnia życzę
      Antomawi
      • aisha_24 Re: Najlepsza wróżka 08.11.11, 13:10
        polecam poczytac opinie korzystajacych z uslug wrozek na www.kosmica.pl lub www.viversum.pl ile ludzi tyle opin ile wrozek kazdemu szczecie jest potrzebne zycie to nie bajka czasami szukamy pomocy u bliskich i jej nie otrzymamy wiec " idziemy " tam gdzie ktos wyslucha o co nam biega pozdrawiam wszystkie wrozki wrozbitow za odpowiedzialnosc za slowo ktore daja drugiej osobie i wiare w siebie -wiara zmacnia -bez wiary nie ma nic - pozdrawiam
        • bulawy Re: Najlepsza wróżka 08.11.11, 13:47
          pozdrawiasz wrozki i wrozbitow za odpowiedzialnosc za slowa/czytałam 3 razy twoj teks i nie wiem o co ci chodzi to sie nie trzyma kupa co napisałas bez ładu i składu.
    • astrotarot Re: Najlepsza wróżka 08.11.11, 07:05
      Jak już ktoś zaznaczył, największym problemem wśród ludzi jest to, że wydaje im się, że wróżka w cudowny sposób rozwiąże ich problemy! A przecież tak naprawdę, wiele osób oczekuje po prostu potwierdzenia swoich racji czy przypuszczeń. Ileż takich kobiet, które będą codziennie chodzić do innej wróżki, aż w końcu ta ostatnia jej powie "TAK, zdobędziesz w końcu tego faceta". Ale czy to ma sens? W wielu przypadkach wróżka nie widzi przyszłości danej osoby, ale jedynie jej lęki, wątpliwości oraz emocje szargające nerwy...
      • Gość: Zuzia Re: Najlepsza wróżka IP: 193.200.150.* 08.11.11, 10:49
        Tak, samej trzeba decydować o swoim losie.
        • Gość: ? Re: Najlepsza wróżka IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 11:07
          To w takim razie dlaczego tu jest tylu piszących >?
          • Gość: g Gość portalu: ? napisał(a): > To w takim razie dl IP: *.205.65.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.11, 12:35
            bo jest dużo zagubionych osób i nie umiejących samodzielnie podjąć decyzji i to nie ma znaczenia czy są to osoby zagubione czy nie zaradne życiowo czy po prostu w depresji a może nie przygotowane do samodzielnego życia ,podejmowania decyzji i brania za nie odpowiedzialności i wróżka to jest wielokrotnie jedyna osoba z którą mogą szczerze porozmawiać.
    • agrentowy4321 Re: Najlepsza wróżka 04.03.23, 21:59
      Bardzo trudny temat
    • irona.sonata Re: Najlepsza wróżka 25.04.23, 07:13
      O jezu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka