Dodaj do ulubionych

MIESZKAĆ NA CMENTARZU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 14:25
Czy ktoś wie co to oznacza -śniło mi się że mieszkałam na cmentarzu, była
noc, jakiś wybuch. Nagle zobaczyłam szkołę, ale do niej nie wchodziłam, na
boisku bawiły sie dzieci i znowu pojawiłam sie na tym cmentarzu, martwiłam
sie, że zapomniałam planu lekcji i że pewnie sie spóźnie... okropność. Czy
ktos może mi pomóc w interpretacji tego koszmaru???
Obserwuj wątek
    • Gość: Matylda Re: MIESZKAĆ NA CMENTARZU IP: *.icpnet.pl 28.06.04, 16:08
      Sen o cmentarzu świadczy o kwestionowaniu sposobu myślenia.
      Powinnaś uświadomić sobie co w Tobie umarło?Może to uczucie,jakiś
      plan,praca,znajomości,a może szkoła?
      Piszesz,że jest noc,a to nic innego jak tajemnica,nieprzewidywalność jakaś
      zagadka.Wszystko to co niepojęte,co drzemie we mgle czegoś nieokreślonego.Jest
      zalążkiem czegoś nowego,czegoś co się rodzi.Dlatego też noc wypełniona jest
      lękami,koszmarami,ale również świetlistymi odkryciami,które dają nadzieję.Noc
      to także podporządkowanie jakimś cieniom,bytom,które sprzeciwiają się afirmacji
      samego siebie.Noc to dominacja ciemnych sił w życiu człowieka,które trzeba
      przezwyciężyć.No i nagle pojawia się wybuch to wielkie zaskoczenie jakie wzbdzą
      w Tobie rewelacje pochodzące z najbliższego otoczenia.To co wybucha w Twoim
      śnie,śymbolizuje to,co powinno się zakończyć.Widzę,że widok szkoły trochę Cię
      niepokoi,zjawia się on jako odpowiedź na aktualne wysiłki.Można powiedzieć,że
      symbolizuje szkołę życia.To w jakim miejscu szkoły się znajdujemy,czego mamy
      się uczyć,jaki egzamin zdajemy,to zarówno wyjaśnienie naszych problemów,jak i
      spraw ściśle powiązanych z tym,co musimy zrozumieć.Jeśli widzisz szkołę ze
      swojego dzieciństwa(nie wiem czy już skończyłaś naukę,czy tylko masz wakacje?)
      to znak,że stoimy wobec identycznego konfliktu jak nie rozwiązany konflikt z
      dzieciństwa,a może widok szkoły sprowadza dobre lub złe wspomnienia?Spróbuj
      zatem sobie uświadomić czy zapowiada szczęście w wyniku spotkania z ulubionym
      niegdyś profesorem(chyba nie?),czy kłopoty i frustracje,bo spotykasz w niej
      nielubianych i antypatycznych nauczycieli.Twoje zachowanie powinno poinformować
      Cię o instynktownych reakcjach.Sympatyczny lub niesympatyczny kolega czy
      koleżanka z klasy to zapowiedź szczęśliwego lub nieszczęśliwego wydarzenia.
      Jeśli dzieci,które bawią się wokół szkoły są rozbawione,wesołe ,poprawnie się
      wyrażają,wydają się być szczęśliwe,to zapowiedź jakiegoś szczęścia i
      pomyślności w jakiejś sferze życia.
      Ponieważ czegoś zapominasz wracasz do szkoły to tak jakbyś czegoś w niej nie
      dokończyła.Jakaś sprawa czeka na zakończenie.
      Pozdrawiam.Matylda
      • Gość: sylvia Re: MIESZKAĆ NA CMENTARZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 18:53
        Dzieki Matyldo!!! Co do tej szkoły to mam dziekankę i zastanawiam się czy
        dokończyć szkołę i może dlatego ciągle śni mi się szkoła. Czytając twoją
        wypowiedź dochodze do wniosku, że interpretacja snów to twoje hobby ja nigdy
        chyba nie wpadłabym na taką interpretację. Jeszcze raz bardzo dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka