Dodaj do ulubionych

Jasnowidz Amina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 20:47
Zakładam nowy wątek ponieważ stare są zarchiwizowane były tam różne opinie na temat Pani Aminy ale są to opinie z przed kilku lat. Mam zamiar umówić się na spotkanie i chciałabym zasięgnąć opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosciowa Re: Jasnowidz Amina IP: *.home.aster.pl 23.08.12, 23:37
      Moim zdaniem, właśnie opinie sprzed lat mogą zaświadczyć najbardziej, jak dobra /lub zła/ jest która wróżka. Opinie sprzed lat świadczą też, kiedy wróżka była już na rynku. To ważne, bo przecież co jak co, ale lata pracy o czymś świadczą. Niekiedy konfrontacja taka, daje zaskakujące wnioski. Nie raz, nie dwa, wyszczekane gwiazdki, mają o wiele, wiele mniejszy staż i nic głębszego do powiedzenia, niż "niewiarygodna" osoba ze zarchiwizowanego wątku z niewielką ilością komentarzy. Jeszcze lepiej jest, gdy o wróżce pisze się mało, albo wcale publicznie nie mówi, a mimo to JEST. Gro wróżek funkcjonuje dzięki forum, portalom społecznościowym itp. Jest też grupa wróżek, które SĄ dzięki pantoflowej poczcie.
      Setki, tysiące komentarzy? Moim zdaniem? Żenujące sztuczki.
      Odpowiadając stricte na Twój post. Opinie były różne, bo zawsze będą różne. Nie istnieje wróżka idealna. Odkąd świat światem, ile ludzi tyle opinii, a trzech Polaków ma zazwyczaj cztery zdania. Nie wydaje mi się abyś uzyskała multum nowych opinii o tej jasnowidzącej wróżce, bo... ona JEST.
      • organikaa Re: Jasnowidz Amina 24.08.12, 00:15
        Całkowicie się z Tobą muszę zgodzić. Inna rzecz że prawdziwe wróżki nie mają nic wspólnego z durnymi portalami ezoterycznymi oraz forami. Są znane lokalnie i tylko poczta pantoflowa je promuje. Na internecie masz zaś na zamówienie przez portale specjalistyczne robioną tzw reklamę szeptaną. jednak uważnie patrząc na wpisy można zobaczyć kiedy to ma miejsce. Zresztą, każdy ma rozum i niech sam wydaje pieniądze
        • Gość: gosc Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 08:42
          tyle ze Pani Amina na portalach tez pracuje ,jak wiekszosc dobrych wrozek,najpierw warto spr a pozniej krytykowac bo najbardziej krytykuja Ci co ich portal nie chciał.
          • Gość: gosciowa Re: Jasnowidz Amina IP: *.home.aster.pl 24.08.12, 12:57
            Tak, tak rację masz. Większość dobrych (kiedyś?) wróżek poszło na łatwiznę. Takie czasy. Łatwy pieniędz zawsze w cenie.

Nie jestem wróżką, a portale krytykuje. Może nie tyle portale, ile portalowe wróżenie. My klienci, dość mamy śmieciowego wróżenia. To coś jak MacDonald. Na dłuższą metę nikt przy zdrowych zmysłach się tam nie stołuje. Takie jest moje zdanie. Portalowe wróżki wmawiają nam, ciemnej masie, że to dla naszego dobra, wygody itp. banialuki. Gdyby portali było kilka, a nie grubo ponad 20, wtedy może miałabym złudzenia co do wartości inciatywy. Portali dziesiętki, wróżek setki, a jaki koń jest każdy widzi. Nie jedno napisano o wróżeniu przez sms, czat. Ciekawe, że te formy chwalą przede wszystkim wróżki, a klienci niekoniecznie.
            Co do Aminy, to nie sprawdzałam czy pracuje na takim czy siakim portalu. Jeśli pracuje na portalu, to dobrze jej życzę i dobrze życzę ludziom, którzy na portalu na Nią trafią. Z pewnością podnisie poziom wróżb portalowych. Byleby tylko nie poszła w ilość - portali. Żałosne są wróżki, które wróżą na paru portalach, które pologowane są po naście godzin, codziennie, piszą żenującego poziomu felietony i błagają każdego klienta po komentarz.
            Zdania nie zmianiam. Najlepsza wróżka to taka, która JEST, choociaż nie robi wokoło siebie szumu.

Gość portalu: gosc napisał(a):

> tyle ze Pani Amina na portalach tez pracuje ,jak wiekszosc dobrych wrozek,najpi
            > erw warto spr a pozniej krytykowac bo najbardziej krytykuja Ci co ich portal ni
            > e chciał.
            • Gość: okazjonalnie Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 13:24
              pani Amina jest na m.in kosmice.
              Co do czatów to ulubiona forma wróżb wielu klientów,tylko na 1 portalu jestem i wczoraj miałam 8 czatów ponad 30 minutowych ,byłam zalogowana tylko 6godz.stać mnie na prąd i na internet i jak mam włączony komputer to mam a w miedzy czasie robię wiele rzeczy a klient zadzwoni na czat to podchodzę do kompa (jest dźwięk dla tych co nie wiedza)miałam kiedyś różne formy wróżenia ,teraz zostałam przy 1 portalu przy czatach i sms bo to najbardziej wybierane przez klienta formy,maila nie mam bo za bardzo pracochłonne.Do każdego klienta podchodzę tak jakbym chciała by do mnie ktoś podszedł,także nie piszcie że na portalu to taśmowo i byle jak a w realu to cud,bo to nie prawda.A co do zalogowanych wróżek naście godzin to też ich indywidualna sprawa i nikomu do tego na ile godz.idzie ktoś do pracy.Najlepsza wróżka to taka co ma najwięcej na koncie bo tzn.ze ma klientów a Ci co robią szum wokół niej to nie klienci ,ale zazdrośnice ,że komuś lepiej się powodzi.O komentarze też nie błagam ,kto chce napisze kto nie to.Pracuję tak by klient był zadowolony i przyprowadził kolejnych klientów bo inaczej to nie przełoży się na pieniądze i będę zmuszona odejść do wróżb w realu sprzedając tanią bajkę ,że to lepiej itp....
              • Gość: goscinnie Re: Jasnowidz Amina IP: *.home.aster.pl 24.08.12, 14:12
                Najwięcej na koncie? Wiem, co miałaś na myśli, ale jednak zabrzmiało to groteskowo. Właśnie - dla większości wróżek portalowych klient jest jak numerek statystyczny. Jeśli nie jeden więcej komentarz, to chociaż jeden więcej na liczniku. Dla wiarygodności.
                Kochana, mnie zdarzyło się powróżyć na portalu, ale nie patrzyłam na komentarze, ani nie na statystyki ile kto miał klientów, CZYTAŁAM co wróżka MIAŁA O SOBIE DO POWIEDZENIA. I nie był to eleborat. Sprawdziłam czy MA dorobek (; nie mylić prosze z urobkiem ;) czy BYŁA oraz czy JEST, niekoniecznie dzięki portalowi. Całe szczęście trafiłam dobrze. Dla jasności: nie napiszę o kogo chodzi, bo nie dla reklamy to piszę. Gardzę taką formą reklamy. Wróżka ta, nie przywiązała mnie do portalu, nie wyciskała jak cytrynę żeby mieć "więcej na statystykach" żeby być dla innych wiarygodniejsza. Dała wybór, inne albo ona, do mnie nalezy decyzja. Nie przywiązała do siebie. Sama ją odszukałam poza portalem. Spotkanie osobiste okazało się dla mnie korzystniejsze. Przy 30 minutowym połączeniu płaciłam prawie 150 zł. Spotkanie kosztowało najpierw 100 później bodajrze 80 zł, trwało 2 godziny. Wyniosłam wiele więcej ze spotkania, więcej zapamiętałam, niż z wróżby przez telefon. Oszczędziłam przy tym sporo kasy.
                Skoro niektóre wróżki odchodzą z własnej woli z portali, to widocznie chcą człowiekowi dać coś więcej niż tylko teleesemesowyczatomailowy produkt wróżbiarski. Nie tylko ja to dostrzegam.

Chwała Ci, jeśli postępujesz tak, jak napisałaś. Ale nie zmienia to faktu, że większość traktuje smsy, czaty jak maszynkę…
                Będąc w kawiarni (mieszczącej się w ogromnej galerii handlowej) słyszałam rozmowę dwóch wróżek. Wyśmiewały niektóre pytania smsowe, problemy, jakieś przezwiska do klientów, coś porównywały. Jedna żartem powiedziała, że realizuje plan (w sensie, że odwala fuszerkę). Było to coś w stylu gry słów: Jakość? Jakoś to będzie, realizuję plan!

Gość portalu: okazjonalnie napisał(a):

> pani Amina jest na m.in kosmice.
                > Co do czatów to ulubiona forma wróżb wielu klientów,tylko na 1 portalu jestem i
                > wczoraj miałam 8 czatów ponad 30 minutowych ,byłam zalogowana tylko 6godz.stać
                > mnie na prąd i na internet i jak mam włączony komputer to mam a w miedzy czas
                > ie robię wiele rzeczy a klient zadzwoni na czat to podchodzę do kompa (jest dźw
                > ięk dla tych co nie wiedza)miałam kiedyś różne formy wróżenia ,teraz zostałam p
                > rzy 1 portalu przy czatach i sms bo to najbardziej wybierane przez klienta form
                > y,maila nie mam bo za bardzo pracochłonne.Do każdego klienta podchodzę tak jakb
                > ym chciała by do mnie ktoś podszedł,także nie piszcie że na portalu to taśmowo
                > i byle jak a w realu to cud,bo to nie prawda.A co do zalogowanych wróżek naście
                > godzin to też ich indywidualna sprawa i nikomu do tego na ile godz.idzie ktoś
                > do pracy.Najlepsza wróżka to taka co ma najwięcej na koncie bo tzn.ze ma klient
                > ów a Ci co robią szum wokół niej to nie klienci ,ale zazdrośnice ,że komuś lepi
                > ej się powodzi.O komentarze też nie błagam ,kto chce napisze kto nie to.Pracuję
                > tak by klient był zadowolony i przyprowadził kolejnych klientów bo inaczej to
                > nie przełoży się na pieniądze i będę zmuszona odejść do wróżb w realu sprzedają
                > c tanią bajkę ,że to lepiej itp....
                • Gość: wróżka Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 15:43
                  hm....każdy wybiera prace taką jaka mu odpowiada ,ja wybieram portal inna wróżka przyjmuje osobiście każdy ma wolna wolę,natomiast w życiu nie poświeciłabym 2godz.klientowi biorąc jedyne 80zł nie przyjęłabym klienta u siebie w domu nawet za 300zł nie bo nie i nie muszę nikomu tłumaczyć dlaczego.Uwielbiam pracę na portalach,pracuje uczciwie jeśli ktoś chce mnie spr że nie odwalam fuszerki za dodatkową opłatą mogę włączyć kamerę a jak komuś nie odpowiada jest mu za drogo wolny wybór ,wróżek jest dużo.Czy mam dorobek ,mam 5 lat prowadziłam własny gabinet zanim portal pewien zaproponował mi współpracę i teraz za nic nie zamieniłabym portali na gabinet.A ze klienci czasem mają bzdurne pytania to nie trzeba podsłuchiwać rozmów wróżek wystarczy poczytać to forum;dla przykładu pisze panienka w jakiej profesji znajdzie pracę,mimo,ze przykładam się do wróżenia pisze uczciwie to ten sms tez by wywołał uśmiech na twarzy.Dlaczego,zgadnijcie sami?ile 1 sms może dać inf wróżce o kliencie .Poza tym portal daje mi dostęp klientów praktycznie z całego świata,do gabinetu nikt nie będzie jechał z 1 końca kraju na 2 czy z Kanady do Polski.Portal to same plusy,a że trudno się tam dostać niektórym wróżką to piszą to co czytamy tu na forum.
                  • Gość: do wróżki Re: Jasnowidz Amina IP: *.play-internet.pl 24.08.12, 19:57
                    Bajkę fajną ściemniłaś, zaprosił portal. Wystarczy postawić sobie stronę - 100 zł, kupić 1000 postów na allegro za 500 zł i rozłożyć je w czasie. dać ogłoszenie w gazetach ogólnopolskich - 500 zł za rok. Po roku napisać że ma się kwalifikacje i przedstawić w/w dorobek. Każdy portal przyjmie nie sprawdzając żadnych, powtarzam żadnych kwalifikacji - bo jak mają to zweryfikować?

Tak nabór prowadzi viversum, wróżbyonline. Proszę więc nie kłamać tutaj obłudnie. Sama jestem programistką i miałam takie zamówienie od klientki z Warszawy
                    • Gość: do wróżki Re: Jasnowidz Amina IP: *.play-internet.pl 24.08.12, 19:59
                      Dodam, tak od siebie. ta osoba na codzień pracuje jaka pomoc kuchenna w jednym z znanych hoteli. Obecnie jej dochody przekraczają grubo ponad średnia krajowa.
                      • Gość: gosc Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 00:32
                        to kokosów nie ma i czym się tu chwalić
                      • Gość: Krzysztof Re: Jasnowidz Amina IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.13, 21:17
                        A skad Ty masz takie informacje? To jest sprawdzone??
                    • Gość: wróżka Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 21:54
                      Tak zaprosił mnie portal nowo-powstający prowadząc nabór jak napisałam miałam gabinet ,wiec dane w internecie były ale ja internetu nie posiadałam ,może to Panią zdziwi ,ale nie miałam nawet komputera bo kupiłam pół roku póxniej ,nie korzystam do tej pory z allegro i nie korzystam nadal,allegro absolutnie nie kojarzy mi się z wróżbami.Co do strony założyłam sama 3 m-ce temu mam ją juz wypozycjonowaną i nie daje zarobic takim programistą jak pani owszem jak miałam gabinet dzwonili z takimi propozycjami na okragło sępy.I proszę mi nie mówic ze ja kłamie bo kłamie to pani,portal dorobku nie sprawdza sprawdza inne rzeczy.....ale nie mam zamiaru z pania dyskutować bo to nie mój poziom...ja grzecznie pisze a pani naskakuje co to nie potrafi.Prosze pani oleju troche ,na castingi tez dla pani inf mnie zapraszano do tv,nie byłam bo nie i nikomu nie musze tłumaczyc.A kwalifikacje jakby pani nie wiedziała zdobywa sie w szkole nie z postow na allegro.
                      • Gość: Gość Re: Jasnowidz Amina IP: *.play-internet.pl 25.08.12, 14:10
                        te wszystkie szkoły dla wróżek to nabijanie pieniędzy innym. Zaś takie śmieciowe certyfikaty to równie dobrze można samemu wydrukować.

Szkoły założyć może każdy a i tak nie nadaje żadnych uprawnień, żadnych piszę rzecz jasna o tych dla wróżek i innych Harry Potterów.

Prawdziwa wróżka nie potrzebuje reklamy szeptanej tj kupowanej na internecie. Takie wróżki bardziej są znane lokalnie i prawdziwa poczta pantoflowa jest ich reklamą. To jest zasadnicza różnica.

Proszę więc nie obrażać inteligencji czytelników tego portalu.
                        • Gość: gosc Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 15:25
                          prawdziwych wrozek NIE MA NIE MA OSOB Z DAREM TO NOWY CHWYT REKLAMOWY DLA NAIWNYCH ,ale sa osoby bystre inteligentne sa psycholodzy i inni terapeuci ktorzy potrafia uzyc wiedzy swojej naginajac do ezoteryki i zarobic pieniadze na naiwnych,a tych nie brakuje
                • Gość: gosc Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 16:25
                  Piszecie kochane Panie ,ze portale sa be,ze wam sie czasem tylko zdarza tam powrozyc,ze wolicie tylko te wrozki co maja gabinety itd itp.A moje pytanie jest takie jakim cudem tyle portali funkcjonuje,tych numerkow na liczniku u wrozek tez jest bardzo duzo,jakim cudem jak ktos tu napisze ze powrozy gratis rzucacie sie jak sepy na padline przeciez to tez online nie real nie gabinet ba nawet nie macie awatara wrozki nie macie "eloboratu"nie wiecie czy ten ktos to wrozka czy przesmiewca forumowy.O co chodzi?Ja nie kumam.
                  • Gość: Kinia Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 18:07
                    Oj mam wrażenie że zrobiłam swoim pytaniem krzywdę Pani Aminie za co ją z góry przepraszam.
                    • aderydy Re: Jasnowidz Amina 24.08.12, 21:32
                      Kinia,nie przejmuj się.To tylko taka dyskusja typu: o wyższosci świąt wielkanocnych nad bożym narodzeniem! Kazda z wrozek i tak zostanie przy swoich racjach,przekonana o swojej wyższości;-) A klientki będa korzystac z takiego typu wróżb,jaka im najbardziej pasuje.I dobrze!
                      Bo jedna woli w gabinecie,druga skorzysta z portalu,inna zakupi na allegro,a jeszcze inna "na sępa" na forach. Wolna wola...
                      A wy,panie wrozki,zaparzcie meliskę.I przestancie sobie dokuczac,bo szkodzicie swojemu,i tak juz nadwątlonemi,wizerunkowi zawodowemu.Te wasze kłotnie wywolują tylko niesmak i politowanie! Szanujcie się,panie wrózki,bardzo proszę!
                      • Gość: Mona Re: Jasnowidz Amina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 21:58
                        melise to chyba programistka powinna zaparzyc nie wrozki,bo to ona namieszała rowno i idz do takiej zamow str to przeczytasz o sobie na forum
      • malenstwo_pl24 Re: Jasnowidz Amina 19.01.13, 22:27
        świeta prawda!
        Gość portalu: gosciowa napisał(a):

> Moim zdaniem, właśnie opinie sprzed lat mogą zaświadczyć najbardziej, jak dobra
        > /lub zła/ jest która wróżka. Opinie sprzed lat świadczą też, kiedy wróżka była
        > już na rynku. To ważne, bo przecież co jak co, ale lata pracy o czymś świadczą
        > . Niekiedy konfrontacja taka, daje zaskakujące wnioski. Nie raz, nie dwa, wyszc
        > zekane gwiazdki, mają o wiele, wiele mniejszy staż i nic głębszego do powiedzen
        > ia, niż "niewiarygodna" osoba ze zarchiwizowanego wątku z niewielką ilością kom
        > entarzy. Jeszcze lepiej jest, gdy o wróżce pisze się mało, albo wcale publiczni
        > e nie mówi, a mimo to JEST. Gro wróżek funkcjonuje dzięki forum, portalom społe
        > cznościowym itp. Jest też grupa wróżek, które SĄ dzięki pantoflowej poczcie.
        > Setki, tysiące komentarzy? Moim zdaniem? Żenujące sztuczki.
        > Odpowiadając stricte na Twój post. Opinie były różne, bo zawsze będą różne. Nie
        > istnieje wróżka idealna. Odkąd świat światem, ile ludzi tyle opinii, a trzech
        > Polaków ma zazwyczaj cztery zdania. Nie wydaje mi się abyś uzyskała multum nowy
        > ch opinii o tej jasnowidzącej wróżce, bo... ona JEST.
      • Gość: gość Re: Jasnowidz Amina IP: *.icpnet.pl 21.01.13, 17:58
        Proszę o wypełnienie ankiety wszystkie osoby które korzystały z wróżb internetowych
        moje-ankiety.pl/respond-36884.html
        ankieta posłuży mi do pracy magisterskiej, jej wypełnienie trwa około 7 minut. Dziękuję.
    • Gość: kaska Re: Jasnowidz Amina IP: *.as13285.net 25.08.12, 16:11
      Korzystalam z uslug Jasnowidz Aminy.Nie moge jeszcze stwierdzic, czy przepowiednia sie sprawdzi, bo musze czekac.Generalnie zaskoczyla mnie, bo powiedziala pare rzeczy o terazniejszosci ktore sie zgadzaly w 100%.
      • Gość: gosc Re: Jasnowidz Amina IP: *.barn.cable.virginmedia.com 21.01.13, 15:13
        Pani Amina to ciepła i miła osoba, niestety jej wróżby się nie sprawdzają
        • Gość: Agi Re: Jasnowidz Amina IP: *.ists.pl 21.01.13, 17:28
          W ciągu ostatnich dwóch lat kilka razy rozmawiałam z panią Aminą. Niestety sprawdziło się może 5 % z tego wszytskiego, co przepowiedziała. Trzeba mieć dystans, bo można popaść w depresję.
          Natomiast jak rozmawiałam z nią 6 - 7 lat temu to spawdzalność była bardzo wysoka.
    • Gość: kaska Re: Jasnowidz Amina IP: *.as13285.net 27.08.12, 08:54
      Dzis moge napisac komentarz.Otoz moja wrozba nie do konca byla trafna w kwestiach zdrowia.Poza tym najpierw mezczyzna mojego zycia ma sie pojawic we wrzesniu,a potem nagle widziala go za rok.Tak byloby za kazdym pewnie razem.Zadzownie za rok,a mezczyna pojawi sie za dwa.Mysle,ze to bzdury w ktore staramy sie wierzyc.Nie wiem czemu,ale czesto ludzie nawet jesliw rozba sie nie sprawdzi i tak wracaja, bo przeciez KIEDY COS TAM SIE SPRAWDZILO.Wrozka to dobry psycholog, ktora przyciaga zblakane dusze.
      • Gość: malina Re: Jasnowidz Amina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.12, 09:07
        tak od soboty do dzisiaj wiesz że się nie sprawdziło i w tak małym odstępie czasu pytałaś o to samo bez sensu
        • Gość: wrozby Re: Jasnowidz Amina IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 20:10
          no tak średnio, czas zupełnie nietrafiony
    • Gość: kaska Re: Jasnowidz Amina IP: *.as13285.net 28.08.12, 08:45
      Do Maliwiny: nie od soboty.W sobote wystawilam komentarz.Nie napisalam kiedy wrozylam.Bylo to jakis czas temu.Jak ktos chce, to niech sobie wrozy.To wolny kraj:)
    • Gość: kaska Re: Jasnowidz Amina IP: *.as13285.net 15.10.12, 20:57
      Po paru tygodniach przyszlo mi napisac,ze Amina jest jedna z lepszych.Nie do konca terminy sie zgadzaly,wiec dlatego myslalam,ze wrozba sie nie spelni.Warta kobieta grzechu i kasy :))
      Mysle,ze jedna z niewielu,co widza cos i moga powiedziec prawde.Nie przesiaduje na portalach dniami i nocami,jak inni.Nie wiem,czy reszta sie sprawdzi,ale chcialabym w to wierzyc i licze ,ze opinie innych pomoga mi w to uwierzyc
    • 1skorpionica Re: Jasnowidz Amina 26.01.13, 17:17
      dawno korzystalam jest bardzo dobra chociaz nie wszystko sie sprawdzilo
      • Gość: krzysztof Re: Jasnowidz Amina IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.13, 19:15
        to jak jest dobra choc nie wszystko sie sprawdzilo?
        • 1skorpionica Re: Jasnowidz Amina 26.01.13, 19:18
          profesjonalna ciepla zyczliwa nie zawsze wszystko sie sprawdza, ale nie mam o to zalu polecilabym ja mimo wszystko bo powiedziala o paru rzeczach ktore mnie zaskoczyly i okazaly sie prawda ok 60% sie sprawdzilo ta pani zna sie na rzeczy
    • agrentowy4321 Re: Jasnowidz Amina 04.03.23, 18:11
      Dużo rozmyślam ostatnio o tym
    • irona.sonata Re: Jasnowidz Amina 25.04.23, 03:19
      Bardzo to dziwne
    • irona.sonata Re: Jasnowidz Amina 03.05.23, 03:17
      Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka