Dodaj do ulubionych

Monika Troisombres

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 18:39
Chciałam podzielić się z Wami swoją przygodą z Panią Moniką.

Zakupiłam u niej wróżbę jeden czy dwa dni temu na Allegro. Kupiłam odpowiedź na 3 pytania. Wysłałam maila z pytaniem, jakie dane mam podać do wróżby.

Dziś otrzymałam od niej maila, który był jak się za chwilkę okaże jej wizją.
Poniżej wklejam:

Witam, żadne :)

Mamy prawie 2013 rok.
Od roku, może półtora intensywnie myślisz /i czynisz o/ jak poprawić swój osobisty byt.
Z czym się zgadzam absolutnie, ale pamiętaj że nie zatrzesz w sobie wizerunku osoby "słabszej społecznie", błędnie ale jednak tak postrzeganej przez społeczeństwo.

Tę zimę czyli trochę naprzód i trochę już wstecz karty pokazują jako okres zamrożenia, działań pozornych, prób pójścia naprzód, budowy wizerunku.
Co do marzeń o wypłynięcie poza granice Polski - to na razie marzenie chociaż w przyszłości spełni się w pełni /do 2 lat?/.
Proszę bardzo pilnować, gdzie jest siedziba firmy a gdzie faktycznie przebywasz i jest Twój ośrodek życiowy ;)

Marzec/kwiecień 2013 będą okresem naprawdę ruszenia z miejsca. Zrobi się jakoś "samo:, a tak faktycznie taka ścieżka losu.

Lato 2013:
tu bardzo wiele zależy od Ciebie. Albo przyjmiesz kim jesteś i na tym się oprzesz, albo będziesz szukać "siebie obok siebie". Twoje cechy predystynują Cię do sukcesu, ale własnych korzeni czasem nie warto się wyrzekać ;)

M.

PS. powyższa uwaga co do lata tyczy się też księgowych, tłumaczeń, pośredników - po prostu postaw na siebie.

Odpisałam jej:

Hmmm ale ja kupiłam 3 konkretne pytania i Pani odpowiedź nie dotyczy żadnej z interesujących mnie kwestii.

Na co dostałam odpowiedz:
Pytania kupiło Deco Studio.
Ten meil zawiera nawet ich prześliczne logo.
Nie widzę nigdzie Ja Karolina chciałabym wiedzieć itp itd. "Hmmm" było zbędne bo Pani prywatna sytuacja w kartach była widoczna.

I o tym mówiły karty, człowiek to człowiek, nie firma :))

Moją odpowiedzią był komentarz negatywny, który wystawiłam Pani Monice.
I pewnie odżałowałabym 12 zł, ale do spazmów śmiechu doprowadził mnie jej komentarz odwetowy :)
Cytuję poniżej, można sprawdzić również tu:allegro.pl/show_user.php?uid=7261130

Prawdziwa wróżba była taka: najpóźniej do lata 2013 Skarbowy dokopie się do Twoich machlojek, a próby ucieczki i wolty typu "za granicę" nie powiodą się.Klientów też może Skarbowy posprawdzać. Nie UCIEKNIESZ. Monika Troisombres

Pozostawiam bez oceny :)
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: Em Re: Monika Troisombres IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 18:49
      rzeczywiście to nieco dziwnie, że nie było odpowiedzi na pytania, ale może Pani Monika uznała, że to przesłanie jest dla Pani ważniejsze. może lepiej spróbować sprawę załatwić między sobą a nie tak publicznie?
      • Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 18:56
        Em, wybacz może głupie pytanie, ale skąd Pani Monika wiedziała kogo dotyczy zakup? Bo tak się składa, że wróżbę zakupiła siostra właścicielki konta i stąd było pytanie, co podać do wróżby. A Pani M. poszła na łatwiznę, sprawdziła po mailu firmowym czym się zajmuje firma na którą jest zarejestrowane konto i napisała, co "widzi".
        • Gość: Em Re: Monika Troisombres IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 19:00
          w tej sytuacji myślę, że powinna postawić karty jeszcze raz - dla odpowiedniej osoby.
          moja uwaga była stąd, że Pani Monika ma w aukcji napisane, że można nie podawać żadnych danych. liczy się podobno energia kupującego a nie nazwa konta - ale nie jestem specjalistą w tej materii, może się mylę.
          • Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 19:02
            Em
            oto tekst z aukcji na której kupiłam 3 pytania:

Przedmiotem aukcji jest odpowiedź na 1 Twoje pytanie.

Możesz je zadać szczegółowo lub nie - jak wolisz.

Rozumiem, że nie potrzebuje danych, ale że nie potrzebuje nawet pytań, to się nie spodziewałam :) Geniusz jednym słowem, a nie wróżka :)
            • Gość: Em Re: Monika Troisombres IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 19:07
              ok, są chyba dwie różne aukcje.
            • Gość: ja Re: Monika Troisombres IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.12, 19:10
              Na Twoim miejscu
              uwazalabym co robisz,
              bo widac ze masz w tym jakis jawny CEL!

zdziwisz sie za jakis czas!!!o co mi chodzi.

cwaniakuj dalej!

slow brak do takich ludzi jak Ty!ciekawe ilu osobom dasz jeszcze negatywy,bo ten,ktora dalas pani Monice nie jest pierwszy.
              Innej wrozce tez go dalas,
              a zapomnialas..ze to co dajemy-powraca!
              wiec nie CWANIAKUJ!
              • Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 19:14
                Tak się składa droga śledcza obrończyni oszustów, że negatywy są po to, aby wyrazić swoją negatywną opinią o usłudze. Negatyw, który dałam innemu wróżowi, co ciekawe pokrywał się z innymi negatywnymi opiniami o jego działalności. Wysil się słońce, jeśli to nie przekracza Twoich zdolności i zobacz ile pozytywów wystawiałam uczciwym i dobrym wróżkom :)
              • Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 19:16
                Idąc Twoim tokiem rozumowania, Pani Monika również powinna mieć się na baczności, bo jej komentarz straszący mnie US jest hmmm.... żałosny :) Zresztą po przeczytaniu innego wątku o niej na innym forum jest to jej stała metoda straszenia :)
              • Gość: gienia Re: Monika Troisombres IP: *.timplus.net 27.12.12, 19:21
                tobą pierwszą powinien się zająć oszustko
              • troisombres_monika Re: Monika Troisombres, fakt 28.12.12, 13:42
                Tym razem "przecwaniakowane", razem z tą całą prowokacją - bo to była prowokacja.

Taki komentarz, przesycony jej odpowiednią emocją, jest bardzo dobrym fetyszem, o czym się jej rodzina niedługo przekona.

I żeby nie było jaka to ja wredna - moje dziecko mnie wczoraj o to prosiło, ze łzami w oczach, bo "znowu mamo jakaś w....a ściga cię i oczernia po forum".

Gość portalu: ja napisał(a):

> Na Twoim miejscu
                > uwazalabym co robisz,
                > bo widac ze masz w tym jakis jawny CEL!
                >
                >
                > zdziwisz sie za jakis czas!!!o co mi chodzi.
                >
                >
                > cwaniakuj dalej!
                >
                >
                > slow brak do takich ludzi jak Ty!ciekawe ilu osobom dasz jeszcze negatywy,bo te
                > n,ktora dalas pani Monice nie jest pierwszy.
                > Innej wrozce tez go dalas,
                > a zapomnialas..ze to co dajemy-powraca!
                > wiec nie CWANIAKUJ!
            • Gość: gość Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 19:19
              głównie fałszujemy złoto, diamenty, czasami dolary :) żywność i alkohol :)
    • Gość: bionda Re: Monika Troisombres IP: *.timplus.net 27.12.12, 18:50
      nie wiem jak was ale mnie zatkało Oo
      • troisombres_monika Re: tak jak napisałam w negatywie 27.12.12, 19:15
        najpóźniej do lata zajmie sie wami skarbowy i żadne uniki nie pomogą.
        NIC nie pomoże bo chachmęcicie tak jak tu tak i wszędzie.
        Dokładnie to było w kartach, wasze wybiegi, wykręty. Fałszowanie czego się da.

Gość portalu: bionda napisał(a):

> nie wiem jak was ale mnie zatkało Oo
        • Gość: gosc Re: tak jak napisałam w negatywie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 19:21
          fałszujemy złoto, diamenty, dolary, żywność i alkohol :)
          • Gość: gość Re: tak jak napisałam w negatywie IP: 83.238.242.* 27.12.12, 19:25
            fałszujemy złoto, diamenty, dolary, żywność i alkohol :) ....czy tylko to? a faktury np.?
            • Gość: gosc Re: tak jak napisałam w negatywie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 19:28
              przede wszystkim to :)
            • Gość: gosc Re: tak jak napisałam w negatywie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 19:29
              Oczywiście, faktury też. Jakżeby inaczej :)
    • wampirzyca81 Re: Monika Troisombres 27.12.12, 19:58
      witam

nie oczerniaj tu pani Moniki bo ja tez zakupilam u niej pytania i odpowiedziala wyczerpujaco!!!!wszystko co napisala zgadza sie!!!!

korzystalam z 2 innych "wrozek" i niestety nie moge o nich dobrego zdania powiedziec ...ale nie wywodze tego na forum.... takie zachowanie jak tutaj pokazujesz swiadczy tylko o tobie!!!!!

• Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 20:02
        Wampirzyco, gdybym ja dostała odpowiedzi na pytania, których nie zdążyłam zadać to może bym miała inne zdanie. Dostałam wizję Pani Moniki, skądinąd pozytywną dla mnie. A później w komentarzu napisała, że "prawdziwa wróżba była taka...". Więc jak to jest? Ta którą przesłała najpierw była bzdurą? Pomijam już z wielką radością fakt, że do mnie może się dobrać US, ABW, KGB i CIA. Szczególnie, że od 12 lat nie pracuję i wychowuję dzieci :)
        • Gość: Em Re: Monika Troisombres IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 20:07
          spróbuj się porozumieć z Panią Moniką, może się jednak dogadacie i odpowie na Twoje pytania. Przynajmniej będziesz mogła szczerze odpowiedzieć czy jej wróżby są zgodne z prawdą czy nie.
          • Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 20:15
            Em zważ na pewien dysonans poznawczy. Dostałam od Pani Moniki jej wizję, o którą nie prosiłam, a która nie ma nic wspólnego z moim życiem i rzeczywistością. Później dostaję od niej w komentarzu i tu na forum informację o inwigilacji przez US która to informacja jest jeszcze bardziej absurdalna w mojej sytuacji życiowej. Zatem czy Ty na moim miejscu ciekawa byś była, jakie odpowiedzi miałaby Pani Monika na moje pytania? :) Żeby znowu się okazało, że jedno w wizji, a druga, prawdziwa przepowiednia w komentarzu? :)
            • Gość: Em Re: Monika Troisombres IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 20:22
              ciężko mi na to pytanie odpowiedzieć...może za dużo we mnie chęci do załatwiania pewnych spraw tak żeby zakończyły się dobrze. sytuacja nie jest przyjemna, po prostu sobie pomyślałam, że mogłabyś przekonać sie czy odpowiedzi na właściwe pytania byłyby zgodne ze stanem faktycznym. a z drugiej strony może masz rację, obydwie pewnie macie teraz negatywne nastawienie do siebie także może byłoby to trudne. szkoda, że tak wyszło :( nie chcę oceniać ani Ciebie ani Pani Moniki, po prostu szkoda, że nie spróbowałaś z nią na spokojnie porozmawiać zanim był komentarz i forum.
          • wampirzyca81 Re: Monika Troisombres 27.12.12, 20:16
            ja tez probowala bym to wyjasnic z pnia Monika a nie odrazu jechac po niej ...nie ladnie nie ladnie:-(
            • Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 20:20
              Wampirzyco rozumiem, że ładnie jest straszyć ludzi US, pisać o nich, że chachmęcą, kłamią i fałszują? :-) To jest ładna i godna naśladowania postawa?
              • wampirzyca81 Re: Monika Troisombres 27.12.12, 20:33
                a kto zalozyl tutaj watek pani Monika czy ty?

moglas to droga mailowa wytlumaczyc z pania Monika a nie na forum ..takich ludzi nie rozumiem zeby odrazu brudy tutaj "wyrzucac"........kazda sprawe mozna zalatwic pozytywnie ale
                trzeba tego chciec!!!!!!

Gość portalu: gosc napisał(a):

> Wampirzyco rozumiem, że ładnie jest straszyć ludzi US, pisać o nich, że chachmę
                > cą, kłamią i fałszują? :-) To jest ładna i godna naśladowania postawa?
                • Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 20:38
                  Wampirzyco po to jest chyba forum poświęcone wróżbiarstwu? Ja wysłałam do Pani Moniki informację, że jej wizja nie jest tym co zakupiłam.
                  Jej odpowiedź już znasz z pierwszego maila :)
                  Podzieliłam się z Wami moją przygodą z allegrową wróżką. Obnażyłam jej stosunek do Klienta.
                  • zosia_to_ja Re: Monika Troisombres 27.12.12, 20:43
                    zgadzam sie. Po to jest to forum, zreszta rozumiem, ze innych można 'obrzucać błotem' a inni sa pod parasolem ochronnym tak?:) ciekawe...

Gość portalu: gosc napisał(a):

> Wampirzyco po to jest chyba forum poświęcone wróżbiarstwu? Ja wysłałam do Pani
                    > Moniki informację, że jej wizja nie jest tym co zakupiłam.
                    > Jej odpowiedź już znasz z pierwszego maila :)
                    > Podzieliłam się z Wami moją przygodą z allegrową wróżką. Obnażyłam jej stosunek
                    > do Klienta.
                  • wampirzyca81 Re: Monika Troisombres 27.12.12, 20:52
                    ale powiedz mi jaki masz w tym cel ze piszesz to na forum ?

ja korzystalam z innych wrozek zaplacilam i nawet nie dostalam odpowiedzi ...ale nie robie z tego problemu tutaj tak jak ty ..napisalam maila co mysle i sprawa zamknieta........... a ty ? urazona duma albo konkurecja ?

• Gość: gosc Re: Monika Troisombres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 20:56
                      Wampirzyco po co zatem tak zawzięcie bronisz Pani Moniki? W sumie to nie Twoja sprawa, brzydzą Cię takie zagrywki, bulwersuje Cię moje zachowanie :) Ciekawe, że nie bulwersuje Cię zachowanie wróżki, która straszy i ma dwie wersje wróżb. Prawdziwą i nieprawdziwą. Ja może mam urażoną dumę, a Ty może jesteś alter ego rzeczonej wróżki?
                    • zosia_to_ja Re: Monika Troisombres 27.12.12, 21:00
                      wszystkim piszącym tu na forum zadajesz to pytanie ? bo to nie jest pierwszy post o tym, ze ktoś jest niezadowolony. I kazdy ma do wyrazenia swego zdania prawo. Dlatego tez nie rozumiem skad taka obronna postawa. Moze Ty masz w tym jakis cel co?:)
                      nie piszesz, ze nie jestes zadowolona, bo nie dostalas wrozby - OK Twoj problem, Twa decyzja - dlaczego kazdy ma skupic ogon i siedziec cicho?:)

wampirzyca81 napisał(a):

> ale powiedz mi jaki masz w tym cel ze piszesz to na forum ?
                      >
                      > ja korzystalam z innych wrozek zaplacilam i nawet nie dostalam odpowiedzi ...a
                      > le nie robie z tego problemu tutaj tak jak ty ..napisalam maila co mysle i s
                      > prawa zamknieta........... a ty ? urazona duma albo konkurecja ?
                      >
                      >
                      • troisombres_monika Re: Monika Troisombres 27.12.12, 22:22
                        Jakoś tu pominięto mój meil że karty przewidywały negatyw. I odpowiedź łącznie z zablokowaniem użytkownika , odpowiedź z pod zupełnie innego nicku niż zamówienie przysłano.
                        Ale ja płacę co miesiąc jak za przysłowiowe zboże za takich allegrowiczów o mnogich nickach, bez rejestracji i bez podatków działających.
                        Pokrywam koszty ich śwaidczeń, oszustw, zasiłków. I fałszywych rezydentur.
                        Wychowujesz dzieci? Hmmm . To wychowuj spod swojego nazwiska i nicku.
                        Chyba sama się zajmę tym donosem. Dlaczego mam płacić za dziesiątki nicków "wróżek"???/ Niech skarbowy sobie sprawdza.

zosia_to_ja napisała:

> wszystkim piszącym tu na forum zadajesz to pytanie ? bo to nie jest pierwszy p
                        > ost o tym, ze ktoś jest niezadowolony. I kazdy ma do wyrazenia swego zdania pra
                        > wo. Dlatego tez nie rozumiem skad taka obronna postawa. Moze Ty masz w tym jaki
                        > s cel co?:)
                        > nie piszesz, ze nie jestes zadowolona, bo nie dostalas wrozby - OK Twoj problem
                        > , Twa decyzja - dlaczego kazdy ma skupic ogon i siedziec cicho?:)
                        >
                        >
                        >
                        > wampirzyca81 napisał(a):
                        >
                        > > ale powiedz mi jaki masz w tym cel ze piszesz to na forum ?
                        > >
                        > > ja korzystalam z innych wrozek zaplacilam i nawet nie dostalam odpowiedz
                        > i ...a
                        > > le nie robie z tego problemu tutaj tak jak ty ..napisalam maila co mys
                        > le i s
                        > > prawa zamknieta........... a ty ? urazona duma albo konkurecja ?
                        > >
                        > >
                        • mukazy6 Re: Monika Troisombres,święta prawda!Popieram 27.12.12, 22:56
                          troisombres_monika napisała:

święta prawda
                          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> Jakoś tu pominięto mój meil że karty przewidywały negatyw. I odpowiedź łącznie
                          > z zablokowaniem użytkownika , odpowiedź z pod zupełnie innego nicku niż zamówie
                          > nie przysłano.
                          > Ale ja płacę co miesiąc jak za przysłowiowe zboże za takich allegrowiczów o mno
                          > gich nickach, bez rejestracji i bez podatków działających.
                          > Pokrywam koszty ich śwaidczeń, oszustw, zasiłków. I fałszywych rezydentur.
                          > Wychowujesz dzieci? Hmmm . To wychowuj spod swojego nazwiska i nicku.
                          > Chyba sama się zajmę tym donosem. Dlaczego mam płacić za dziesiątki nicków "wró
                          > żek"???/ Niech skarbowy sobie sprawdza.
                          >
                          > zosia_to_ja napisała:
                          >
                          > > wszystkim piszącym tu na forum zadajesz to pytanie ? bo to nie jest pier
                          > wszy p
                          > > ost o tym, ze ktoś jest niezadowolony. I kazdy ma do wyrazenia swego zdan
                          > ia pra
                          > > wo. Dlatego tez nie rozumiem skad taka obronna postawa. Moze Ty masz w ty
                          > m jaki
                          > > s cel co?:)
                          > > nie piszesz, ze nie jestes zadowolona, bo nie dostalas wrozby - OK Twoj p
                          > roblem
                          > > , Twa decyzja - dlaczego kazdy ma skupic ogon i siedziec cicho?:)
                          > >
                          > >
                          > >
                          > > wampirzyca81 napisał(a):
                          > >
                          > > > ale powiedz mi jaki masz w tym cel ze piszesz to na forum ?
                          > > >
                          > > > ja korzystalam z innych wrozek zaplacilam i nawet nie dostalam odp
                          > owiedz
                          > > i ...a
                          > > > le nie robie z tego problemu tutaj tak jak ty ..napisalam maila
                          > co mys
                          > > le i s
                          > > > prawa zamknieta........... a ty ? urazona duma albo konkurecja ?
                          > > >
                          > > >
                          >
                          >
                      • wampirzyca81 Re: Monika Troisombres 27.12.12, 23:08

pierwszy raz zadalam tu takie pytanie !!!! ...a postawa obronna bo pani Monika mnie nie zawiodla jak potrzebowalam pomocy i ludzi ktorzy nie zawodza broni sie !!!! a takie osoby jak wy probuja ja zniszczyc nie liczac sie z nikim i z niczym....!!!!

zosia_to_ja napisała:

> wszystkim piszącym tu na forum zadajesz to pytanie ? bo to nie jest pierwszy p
                        > ost o tym, ze ktoś jest niezadowolony. I kazdy ma do wyrazenia swego zdania pra
                        > wo. Dlatego tez nie rozumiem skad taka obronna postawa. Moze Ty masz w tym jaki
                        > s cel co?:)
                        > nie piszesz, ze nie jestes zadowolona, bo nie dostalas wrozby - OK Twoj problem
                        > , Twa decyzja - dlaczego kazdy ma skupic ogon i siedziec cicho?:)
                        >
                        >
                        >
                        > wampirzyca81 napisał(a):
                        >
                        > > ale powiedz mi jaki masz w tym cel ze piszesz to na forum ?
                        > >
                        > > ja korzystalam z innych wrozek zaplacilam i nawet nie dostalam odpowiedz
                        > i ...a
                        > > le nie robie z tego problemu tutaj tak jak ty ..napisalam maila co mys
                        > le i s
                        > > prawa zamknieta........... a ty ? urazona duma albo konkurecja ?
                        > >
                        > >
                        • Gość: anna Re: Monika Troisombres IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 23:20
                          wampirku Ciebie też pozdrawiam, jestem tego samego zdania,

dobranoc
    • troisombres_monika Re: Monika Troisombres, nie kłam Deco Studio 27.12.12, 22:28
      From:
      "Mega Pack" <megamppack@yahoo.ie>
      Add sender to Contacts
      To:
      "Deco Studio Designs INFO" <info@decostudio.com.pl>
      :) negatyw był w kartach przewidziany.
      przeprosiny za jakiś czas również.

-
      • Gość: anna Re: Monika Troisombres, nie kłam Deco Studio IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 22:59
        ludzie jak macie wątpliwości czytajcie komentarze a nawet piszcie do osób, które je wystawiły, tylko tyle i aż tyle,
        a może każdy musi trafić na swoją wróżkę,
        nie wiem,
        mi się w końcu udało

serdecznie pozdrawiam!
        • wampirzyca81 Re: Monika Troisombres, nie kłam Deco Studio 27.12.12, 23:25
          to prawda,trzeba trafic na swoja wrozke

ja trafilam na pania MONIKE i jestem zadowolona!!

ty masz swoja wrozke

i tez pewno jestes zadowolona.:-)

Gość portalu: anna napisał(a):

> ludzie jak macie wątpliwości czytajcie komentarze a nawet piszcie do osób, któr
          > e je wystawiły, tylko tyle i aż tyle,
          > a może każdy musi trafić na swoją wróżkę,
          > nie wiem,
          > mi się w końcu udało
          >
          > serdecznie pozdrawiam!
          • Gość: anna Re: Monika Troisombres, nie kłam Deco Studio IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 23:41
            > to prawda,trzeba trafic na swoja wrozke
            >
            > ja trafilam na pania MONIKE i jestem zadowolona!!

ja tak samo, pisałam o Pani Monice,
            powoli czas szykować się do snu, zmykam
      • mukazy6 Re: Monika Troisombres, nie kłam Deco Studio 27.12.12, 23:04
        Całkowicie się zgadzam z tą opinią.
        Wypowiedź absolutnie celna- strzał w dziesiatkę.
        Pani Moniko popieram!
    • wybaczaj Re: Monika Troisombres 27.12.12, 23:45
      zlośliwa kobieto

nie należy robić komuś rzeczy,

które nie są miłe dla nas.!!!!!!

NIGDY I NIGDZIE!
    • wybaczaj Re: Monika Troisombres, Deco Studio do ciebie 27.12.12, 23:48
      zlośliwa kobieto

nie należy robić komuś rzeczy,

które nie są miłe dla nas.!!!!!!

NIGDY I NIGDZIE!
    • mukazy6 Re: Monika Troisombres 28.12.12, 17:32
      Już wkrótce każda transakcja zawarta na serwisie aukcyjnym Allegro będzie musiała być wykazana w przychodach przed fiskusem. Jako pierwsza w kraju kontrolę sprzedawców z Allegro podjęła Dolnośląska Izba Skarbowa. Wszyscy, którzy nie wykazali przed fiskusem przychodów z transakcji mogą się obawiać wysokich kar. Należy się spodziewać, że już wkrótce w całym kraju podobne kontrole wprowadzą pozostałe Izby Skarbowe.

Dolnośląska Izba Skarbowa dzięki specjalnemu oprogramowaniu mogła stworzyć listę największych sprzedawców Allegro.pl z regionu. Urzędnicy na liście do kontroli umieścili aż 2800 osób, z czego już 1500 zostało zidentyfikowanych. Wszyscy, którzy ukrywali przed Urzędem Skarbowym swoje przychody z transakcji, mogą mieć spore kłopoty.

Transakcje zawarte ramach serwisu aukcyjnego Allegro.pl będą porównane do zeznań podatkowych złożonych w Urzędzie Skarbowym. Jeśli w wyniku kontroli okaże się, że dany podatnik nie wykazał dochodów z tego źródła albo zaistniały jakieś nieścisłości, rozpocznie się wnikliwa kontrola.

Na kontrolę Izba Skarbowa przeznaczyła aż 110 swoich pracowników z regionu. Najwięksi oszuści mogą otrzymać karę nawet pozbawienia wolności do lat 2. Izba będzie kontrolowała wszystkie zeznania i transakcje zawarte od 2006 roku.

Pomysł skarbówki pochwala również rzecznik Allegro Patryk Tryzubiak. Jego zdaniem bez względu na to czy jest to sprzedaż wirtualna czy też tradycyjna, każdy powinien płacić podatki. W przypadku ich niepłacenia fiskus ma prawo dokładnie skontrolować podatnika i narzucić mu stosowną karę. Jeszcze dwa lata temu aż 80% sprzedawców rozliczało się niepoprawnie. Teraz jest to tylko 20-30% sprzedawców.
      • tagoria taka kontrola jest od roku chyba, dobrze 28.12.12, 18:02
        To już jest chyba od roku prowadzone. Może to przypadek, lecz kilku wróżek na allegro już nie ma........... ;) hokus pokus? hehehe

mukazy6 napisał(a):

> Już wkrótce każda transakcja zawarta na serwisie aukcyjnym Allegro będzie musia
        > ła być wykazana w przychodach przed fiskusem. Jako pierwsza w kraju kontrolę sp
        > rzedawców z Allegro podjęła Dolnośląska Izba Skarbowa. Wszyscy, którzy nie wyka
        > zali przed fiskusem przychodów z transakcji mogą się obawiać wysokich kar. Nale
        > ży się spodziewać, że już wkrótce w całym kraju podobne kontrole wprowadzą pozo
        > stałe Izby Skarbowe.
        >
    • tagoria co złego w tej wróżbie???? 28.12.12, 18:06
      Pani Monika ma to do siebie, że wali prosto z mostu. Dostałaś konkretną poradę.
      Zamiast się na p,Monikę wściekać, tocząc pianę na forum, lepiej weź się przygotuj na kontrolę z US. co wielkiego?
      • Gość: ja Re: co złego w tej wróżbie????tez tak uwazam. IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.12, 18:09
        Ja tak samo uwazam!
        ale nie!
        najlepiej zrobic wielki Show na forum,zeby pokazac
        jaka ta pani Monika nie jest...
        wystawic negatywa za prawde i !!!osmieszyc sie totalnie!
        teraz zapuka skarbowka,
        a sama ,,poszkodowana,,bedzie pluc sobie w kasze...
        po jaki kij zaczynalam....???

slow brak!

• Gość: ciekawa kepska reklma dla deco studio IP: *.182.52.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 19:47
          do założycielki wątku:
          to się nazywa krecia robota. Deco Studio raczej nie powinno być zadowolone. Ja bym nie była, gdyby moja firma zyskała taką formę reklamy. Wpisz w gogle deco studio i wyskakuje....kłótnia na forum wróżbiarstwo :-)
          Masz pretensje do wróżki? A może zacznij od siebie.....po co kupowałaś wróżbę dla siebie z konta firmy? To już samo z siebie tworzy małe zamieszanie. Nie lepiej do własnych celów korzystać z własnego konta?
          Ech, mniej kombinacji życzę, będzie prościej.
    • troisombres_monika Mama dzieci wychowująca, czyli siostra właściciela 28.12.12, 20:37
      Flag this message
      [ No Subject ]
      Thursday, 27 December, 2012 17:05
      From:
      "Bridelle" <bridelle@bridelle.pl>
      Add sender to Contacts
      To:
      "'Mega Pack'" <megamppack@yahoo.ie>

Twój mail został zablokowany przez użytkownika decostudio.com.pl
      Go to Previous message | Go to Next message | Back to Messages
      | Full Headers
      Reply Reply All Forward Forward