Dodaj do ulubionych

Upomnienie.

09.06.02, 03:24
Dlaczego wrozki nie chca (lub nie umieja) przysluzyc sie dla dobra ogolu i nie
zaoferuja swoich uslug np. wojsku (przewidywanie posuniec wroga), ekonomistom
(przewidywanie kryzysow gospodarczych), czy chocby politykom i przedsiebiorcom
(przewidywanie zmian koniunktury i nastrojow spolecznych). Gdybym ja odbieral
SYGNAL DZETA prosto z Jowisza, to nie marnowalbym cennego czasu na tlumaczenie
bzdurnych snow, a zajalbym sie czyms pozytecznym!
Obserwuj wątek
    • teraz Re: Upomnienie. 09.06.02, 09:38
      A dlaczego mają się pchać tam, gdzie ich nie proszą?
      Wystarczy niewiele wiedzy historycznej żeby wiedzieć, że od zawsze rola
      jasnowidzów i wróżek w tej dziedzinie cywilizacji zajmowała niemałe miejsce i
      że tak jest do dziś. Czasem szczycono się korzystaniem z ich rad, czasem to
      ukrywano, ale korzystano z nich i korzysta się nadal, zapewniam.
      • Gość: TJ Re: Upomnienie. IP: *.chello.pl 09.06.02, 09:45
        Trochę niejasna ta wypowiedź ale rozumiem, że jak ich wojsko potrzebuje, to one
        chętnie. Ciekawe, jak się z nimi rozliczają? Umowa o dzieło na wróżbe, czy jak?
        • rada.pedagogiczna Re: Upomnienie. 09.06.02, 17:46
          Czemu nie, w końcu ekonomisty w banku też nie wiesza się za postawienie
          niewłaściwej prognozy... nawet uposażenie nadal dostaje... no chyba, że jego
          błąd doprowadzi do poważnych kłopotów... gdyby tylko zanotowano skuteczność
          większą niż błąd statystyczny, to my osobiście bylibyśmy bardzo za udziałem
          wróżek w różnego rodzaju ciałach doradczych.

• rada.pedagogiczna Re: Upomnienie. 09.06.02, 17:40
        A tak poza "zapewnieniem" i srogą krytyką poziomu naszej wiedzy historycznej,
        czy potrafisz przytoczyć jakieś fakty?
    • teraz Re: 09.06.02, 18:07
      To dobre! Domagać się konkretnych faktów po takich ogólnikach ze swojej strony!
      Może lepiej zacznij odbierać sygnał dzeta prosto z Jowisza i zajmij się czymś
      konkretnym.
      Czy czujesz się skrzywdzony przez te wróżki? Czy komuś konkretnemu wyrządziły
      one krzywdę?
      • rada.pedagogiczna Re: 10.06.02, 04:36
        1. Im ogólniejsze pytanie, tym łatwiej znaleźć "pasujące do niego" fakty.
        2. Prowokacyjne pytania są normą np. w dziennikarstwie, a ludzie na poziomie
        potrafią z nich zręcznie wybrnąć. Moje pytanie nie było chamskie.
        3. Czemu ma służyć ten atak personalny?

• Gość: TJ Re: IP: *.chello.pl 10.06.02, 08:26
          rada.pedagogiczna napisał(a):

> 3. Czemu ma służyć ten atak personalny?
          >

Masz na myśli, jak przypuszczam, swój atak personalny na te dwie wróżki,
          dotyczący problemów znacznie wykraczających poza ich działalność na tym skromnym
          forum.
    • mii.krogulska Re: Upomnienie. 11.06.02, 19:38
      Witam serdecznie,
      prawda jest taka, że wróżki nie oferują nikomu na siłę swoich usług i nie
      chadzają tam, gdzie ich nie proszą. Jeśli jednak wojsko lub bank zapyta wróżkę
      o radę, to wróżka zapewne udzieli odpowiedzi. Skoro nie ma pytań, to trudno o
      odpowiedzi :)

Pozdarwiam serdecznie, Mii
      • rada.pedagogiczna Re: Upomnienie. 21.06.02, 05:32
        Ooo, dawno nas tu nie było, a tu niespodzianka. Witamy i dziękujemy ślicznie za
        odpowiedź!!! A propos, ostatnio przypadkiem doszły nas słuchy, że imć Churchill
        czy jakaś tam inna znakomitość regularnie konsultowała się z wróżkami... a więc
        może coś w tym jest.... Pozdrawiamy również, lasem rąk, nie mniej serdecznie!!!
      • Gość: ja do wrózki !!!! IP: *.man.polbox.pl 21.06.02, 11:03
        W takim razie prosze o odpowiedz!!!! Jakie sa rokowania na obalenie obecnego
        rządu i czy wogóle istnieje taka szansa ? kiedy w koncu skonczy sie kryzys
        gospodarczy , ja mam prace ale obawiam sie o innych !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka