mayta 30.06.05, 00:29 Bardzo prosze o okreslenie ascendentu kogos, kto sie na tym zna: ur. 8 wrzesnia 1973 w Warszawie o 15.30. Z gory pieknie dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: ascendent 30.06.05, 00:37 Ascendent w Koziorozcu i w tymze znaku rowniez Ksiezyc (w ostatnich stopniach) Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: ascendent 30.06.05, 01:15 Dzieki! Kurcze, szkoda, bo Koziorozec zawsze mi sie wydawal jakims takim na maksa nudnym znakiem (z opisow:((( Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 30.06.05, 01:25 mayta napisała: > Dzieki! > Kurcze, szkoda Zadna szkoda:) Kazdy ma taki horoskop jaki powinien miec:) Nic sie nie da zmienic i to jest najwazniejsze w tym wsyzstkim. Dostalas jakies potencjaly, wiec wykorzytuj je na max. Koziorozec to jeden z najambitniejszych znakow (obok Skorpiona). Jest zdecydowany i dziala przemyslanie. Zatem - wykorzystujac swoje potencjaly - moze wiele osiagnac. Moze Ci sie to klocic z impulsywna Wenus w koniunkcji z Uranem w Wadze, bo ten uklad jest niecierpliwy i chcialby wszystko na raz i od razu:) Ciesz sie z Koziorozca, bo gdybys go nie miala to nie osiagnelabys nic, tylko bys rewolucjonizowala swiat (i siebie przy okazji) ;). Saturn w 6. domu daje Ci pracowtosc, podobnie jak Slonce w Pannie. Uklad Wenus/Uran mozesz wiec wykorzystac jako tworcza ekspersje. Koziorozca i Saturna mozesz uzywac do realizacji oryginalnych pomyslow od Wenus i Urana. Ascendentalne Koziorozce w mlodosci wygladaja dosc powaznie (Ty niekoniecznie, bo Twoja Wenus lubi ekstrawagancje). Im sa starsi, tym lepiej przystosowuja sie do swojego wieku. Koziorozec konserwuje, wiec zaakceptujesz swoj Ascendent i Ksiezyc po 40-tce czy 50-tce, gdy Twoje rowiesnice beda starymi babami a Ty mimo ze dojrzala - nadal piekna i zadbana. Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: ascendent 30.06.05, 01:38 No, niesamowite, jak sie zgadza! Ale co z miloscia? O tym nic nie piszesz... dostalam kolejny sygnal, ze ktos sie we mnie latami kochal, a ja wygladalam na niedostepna! Ja tymczasem wcale nie mam oporow przed kontaktem fizycznym z atrakcyjnymi mlodziencami. Jakis paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 30.06.05, 02:03 Milosc to pojecie jednolite dla poetow:) Astrologowie rozozniaja jej rozne typy: milosc absolutna, milosc rodzicielka, milosc do partnera. Domyslam sie, ze chodzi Ci o te ostatnia. nie moge wyrokowac w tej sprawie, bo nie zrobilam Ci rzetelenego horoskopu (to zajmuje mi duzo czasu) tylko rzucilam okiem. Uwazam, ze jest w Tobie pewna dwoistosc: z jednejs strony jestes towarzyska i impulsywna, sklonna do zakochiwania sie w mezczyznach niekonwencjonalnych, moze nawet od pierwszego wejrzenia, jednak na stale chcialabys miec partnera solidnego, rozsadnego ktory zbudowalby ci dom. Wewnetrznie analizujesz, co lepsze: malzenstwo z milosci czy rozsadku? Mysle ze jestes w stanie stworzyc zwiazek rozsadny, w ktorym beda wielkie porywy serca. Takie dwa w jednym:) Jestes w stanie - nie znaczy ze tak bedzie. Jak bedzie - ja Ci nie powiem, bo to zalezy tylko do Ciebie. Polub swojego Koziorozca na Ascendencie - on nie jest taki zly:) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
foch_foch Re: ascendent 14.07.05, 22:42 anahello, ja trochę nietypowiej, bo z pytaniem, czy mogę swoją datę urodzenia podrzucić na maila? oczywiście celem określenia asc. Odpowiedz Link Zgłoś
jamaska Re: ascendent 02.07.05, 12:55 Ojej, a czy ja moge prosic? 29 października 1970, Ząbkowice Śl. woj. dolnosląskie, godz.3.00 am Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotlet mielony ~ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 10:34 ejże, ja też tak chce! 13.09.1992, godz. 19:30, W-wa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locki Re: ~ IP: *.softpro2.pl 11.07.05, 10:44 ascendent i ksieżyc w baranie:) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 11.07.05, 21:37 Ascendent w Pannie ale bardziej jednak jestes skorpioniasta niz panniasta, bo na Ascendencie siedzi Pluton - wladca Skorpiona, kotry poteguje energie tego znaku. Mozesz miec nawet zapedy do rzadzenia i dyrygowania ludzmi na swoj wlasny sposob. Moze to sie zle odbijac na wspolpracy z ludzmi, ale do samodzielnych i odwaznych zadan jestes idealna. Mocna obsada I domu planetami energetycznymi (Pluton, Mars i Uran) mowi, ze jestes osoba bardzo aktywna. Powinnas swoja energie wyladowywac w sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: ascendent IP: *.chello.pl 06.11.05, 18:33 A jaki ja mam ascendent według ciebie...ur.12.01.1983 o 14.40, Kraków. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: ascendent 11.07.05, 17:35 hej, a jaki ja mam? :)))) 31 grudnia 1982, 11.50 (przed południem), Wawa :)))) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: ascendent 11.07.05, 18:37 wow, dzięki. :) to dziwne, przecież nie lubię luksusu. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locki Re: ascendent IP: *.softpro2.pl 11.07.05, 18:49 hehe moze dlatego ze masz go na samiutkim początku byka;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: ascendent 11.07.05, 20:31 chcesz powiedzieć, że może we mnie być cząstka barana? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 11.07.05, 21:29 Mysle ze ascendentalny Byk (a do tego solarny Koziorozec) nie lubi bylejakosci i byle czego. Jezeli cos robisz lub cos kupujesz to musi to byc dobrego gatunku. Nie cierpisz fuszerki u siebie i innych. Masz bardzo mocna obsade Koziorozca bo oprocz Slonca jest tam tez Wenus i Merkury. Gdybym miala jednym zdaniem okreslic taka kombinacje to powiedzialabym "dobrej jakosci towar w pieknym opakowaniu" - a wiec jednak jest w Tobie luksus, bo takie cechy zdarzaja sie rzadko. Nie lubisz blichtru. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: ascendent 11.07.05, 21:41 ojoj, we mnie luksus? :) określenie "dobrej jakosci towar w pieknym opakowaniu" tyczy się rzeczy, które kupuję, bo chyba nie mnie? :) ale fakt, niczego tak nie cierpie, jak fuszerki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zyga2404 Re: ascendent 12.07.05, 00:49 A ja droga Anahello - 26 lipca 1961 Wronki godz. 23 55? Co z moim ascendentem? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 13.07.05, 01:56 Rowniez Byk. U Ciebie jednak jest wieksza niz u kolezanki potrzeba owego byczego luksusu. tyle, ze na ten luksus musisz ciezko zapracowac. Potrzeba posiadania bierze sie z ambicji (Lew musi miec wszystko najpiekniejsze). Ciezko znosisz rozdarcie miedzy domem a kariera, nie wiem co w zyciu wybrales, ale cokolwiek robisz, musisz byc z tego dumny - inaczej nie jestes z siebie zadowolony. Masz dobra pamiec, i potrafisz sie pieknie wyrazac w taki sposob, ze ludzie chetnie Cie sluchaja. Odpowiedz Link Zgłoś
zyga2404 Re: ascendent 13.07.05, 23:52 anahella napisała:Ciezko znosisz rozdarcie miedzy domem a kariera, nie wiem co w zyciu wybrales (...) tyle, ze na ten luksus musisz ciezko zapracowac{...} Właśnie Anahello - co w moim horoskopie sprawia że tak ciężko muszę się napracować ,bez specjalnych gratyfikacji i to do tego w domu? I mimo wszystko "odpukać" jednak otoczona jestem luksusem choć bez przesady (bo luksus to pojęcie względne} Dlaczego "bokiem wyszło" mi robienie kariery? Będę bardzo wdzięczna jeśli przybliżysz mi tę zagadkę. Z góry dziękuję i pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 14.07.05, 00:32 gdybym znala odpowiedzi po rzucie oka na horsokop bylabym najslynniejszym astrologiem na Ziemi;) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 13.07.05, 01:35 dzika_zdzicha napisała: > tyczy się rzeczy, które kupuję, bo chyba nie mnie? to byla oczywiscie przenosnia:) Na niebie nadal jest koniunkcja Merkurego (mowienie, pisanie) z Wenus (uroda), a mi zbiera sie na poezyje;) Inaczej: solidny czlowiek z wdziekiem. Gdy wokol ogarnia nas bylejakosc ktos taki, przebywanie z nim jest luksusem dla znajomych, rodziny ale i takze dla samego siebie. Bron, boze nie mialam na mysli spraw cielesnych!!! Przepraszam jezeli napisalam cos niejasno. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: ascendent 13.07.05, 18:56 aha, dzięki, już rozumiem. :))) eh, żeby to była prawda. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 13.07.05, 18:57 dzika_zdzicha napisała: > aha, dzięki, już rozumiem. :))) eh, żeby to była prawda. :)))) A nie jest? Nikt nie prosi Cie o przyslugi, ludzie ciagle czegos od Ciebie nie chca? Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: ascendent 13.07.05, 23:50 czasem oni coś chcą, czasem ja. :)))))) a Ty z jakiego znaku jesteś? :) pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 14.07.05, 00:33 Mocny Rak ale z energiami pozostalych kardynalnych: Barana, Wagi i Koziorozca. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 14.07.05, 01:22 dzika_zdzicha napisała: > no to mieszanka wybuchowa! :))))) Wybuchowe jest polaczenie Marsa i Urana. U mnie nie ma takowych. Uran skierowal mnie na tory Krolewskiej Wiedzy, bo to planeta astrologow. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan panna Re: ascendent IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 13.07.05, 19:13 prosił bym o opis: 3.09.1973r. Kraków g.22.10; ciągle mnie wykorzystują kobiety, moją dobroć(serio); z czego to wynika? dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ascendent 14.07.05, 00:54 duzo żądasz Panie Panno. Od tego masz Slonce w Pannie by samemu to sobie przeanalizowac, bo cecha Panny jest wieczna analiza. Tym bardziej, ze glupi nie jestes, bo Merkury tez w Pannie i zdolnosci do wyciaganai logicznych wnioskow to Ty masz. Zeby Ci bylo latwiej te analize zaczac, proponuje zebys przyjrzal sie nastepujacej sprawie: czemu nie umiesz sobie poradzic z rozbieznoscia miedzy marzeniami, wyobraznia a sztywnymi zasadami, ktore sobie narzucasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan panna Re: ascendent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:06 dziękuję serdecznie. A co do analizy, to czasem aż za bardzo analizuję, moze niepotrzebinie. Nie do końca rozumiem o co chodzi z ta rozbierznością, staram sie zawsze aby realizować marzenia i cele, w ziązku z tym jestem w stanie swoje "sztywne zasady" zmieniać, naprawdę. Nie zamykam się na zmiany i jestem skłonny do ustępstw. Jeśli mozna prosić jeszcze o kilka słów na mój temat, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamsi Re: ascendent 14.07.05, 19:42 Hej, nigdy nie wiedziałam, jak się zabrać do ascendentu, a widzę, że Ty masz na ten temat dużą wiedzę. Może jeszcze znalazłabyś chwilkę, żeby określić mój: ur. 8 marca 1980 w Częstochowie o godz. 14.20. Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olla Re: ascendent IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 20:15 ascendent masz w lwie, słonce w rybach i księżyc w strzelcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośka Re: ascendent IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 00:55 Anahello! tak czytam Twoje opisy i fajnie one brzmią:) a co powiesz na słońce księżyc, uran na asc w skorpionie. w 12 d wenus w skorpio na początku znaku. W 1d merkury w strzelcu już. Ah i mam jeszcze jowisza w 8 domu:) m.in, w trygonie do wenus:) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ no to ja tez poproszę:)))) 14.07.05, 20:05 5 kwietnia 1968 20.45 Lublin....no ciekawe co za numer ze mnie?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locki Re: no to ja tez poproszę:)))) IP: *.softpro2.pl 14.07.05, 21:00 ascendent w skorpionie:) księżyc w raku, wenus i merkury w rybie a mars w byku:) oj bardzo wodnisto;)) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: no to ja tez poproszę:)))) 15.07.05, 11:23 wodnisto....tiaaa...i bardzo artystycznie skoro to Merkury z Wenus w duecie oblani ksiezycowym blaskiem, ech....:))) a skorpion tylko namiętnosci dodaje...i jak ja mam byc normalna, jak???:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: ascendent IP: *.petrus.com.pl 14.07.05, 21:13 jak masz czas i i chęć to proszę również o przeanalizowanie mojej daty urodzenia, byłabym bardzo wdzięczna gdyż kompletnie się nie znam. 28 listopad 1976 godz 11.50 (przed południem) 30km od Warszawy pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: ascendent IP: *.petrus.com.pl 15.07.05, 00:13 już sobie poradziłam z ascendentem ale proszę o pomoc - co oznacza tu true node i jak zinterpretować poszczególne domy? na stronie www.astro.com wyszło że: Planetary positions planet sign degree house motion Sun Sagittarius 06°20'42 09 direct Moon Pisces 05°18'35 01 direct Mercury Sagittarius 18°00'15 10 direct Venus Capricorn 16°49'43 11/12 direct Venus is technically near the end of house 11 and is interpreted in house 12. Mars Sagittarius 05°20'55 09 direct Jupiter Taurus 24°45'51 03 retrograde Saturn Leo 16°52'40 06/7 stationary (R) Saturn is technically near the end of house 6 and is interpreted in house 7. Uranus Scorpio 09°13'46 08 direct Neptune Sagittarius 13°24'48 10 direct Pluto Libra 13°30'28 07 direct True Node Scorpio 03°04'24 08 retrograde House positions (Placidus) Ascendant Aquarius 17°18'34 2nd House Aries 18°50'39 3rd House Taurus 21°45'53 Imum Coeli Gemini 12°26'07 5th House Gemini 29°38'46 6th House Cancer 18°14'44 Descendant Leo 17°18'34 8th House Libra 18°50'39 9th House Scorpio 21°45'53 Medium Coeli Sagittarius 12°26'07 11th House Sagittarius 29°38'46 12th House Capricorn 18°14'44 Major aspects Sun Square Moon 1°02 Sun Conjunction Mars 1°00 Sun Conjunction Neptune 7°04 Sun Sextile Pluto 7°10 Moon Square Mars 0°02 Moon Trine Uranus 3°55 Mercury Trine Saturn 1°08 Mercury Conjunction Neptune 4°35 Mercury Sextile Pluto 4°30 Mercury Sextile Ascendant 0°42 Venus Quincunx Saturn 0°03 Venus Square Pluto 3°19 Saturn Trine Neptune 3°28 Saturn Sextile Pluto 3°22 Saturn Opposition Ascendant 0°26 Neptune Sextile Pluto 0°06 Neptune Sextile Ascendant 3°54 Pluto Trine Ascendant 3°48 Odpowiedz Link Zgłoś
foch_foch Re: ascendent /raz jeszcze 14.07.05, 22:48 anahello, ja trochę nietypowiej, bo z pytaniem, czy mogę swoją datę urodzenia podrzucić na maila? oczywiście celem określenia asc. Odpowiedz Link Zgłoś
mm223 Re: ascendent /raz jeszcze 14.07.05, 23:35 A mój ascendent-bo chyba Byk? 10 kwietnia 1981 rok,godzina urodzenia 6-00-rano oczywiście.Z góry dzieki za info.Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mro Re: ascendent /raz jeszcze IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.07.05, 00:00 Aaaa czy ja moge tez zapytac??? 20.03.1976 godz:4.15 rano, czy to baran ?? Klaniam sie i dziekuje;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka-mm223 Re: ascendent /raz jeszcze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.05, 09:50 Pomyliłam sie,sorki.Jeżeli chodzi o godzine urodzenia to jest 6-50 a nie jak podałam w poprzednim poscie 6-00,wiec na bank ten ascendent to byk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotośka Re: ascendent IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 21:48 uppppppppp Odpowiedz Link Zgłoś