Dodaj do ulubionych

Panna i Lew

16.11.02, 11:32
Czy ktoś z was jest lub był w związku gdzie kobieta jest Panną a facet Lwem?
Jak wam sie układa/ło?
Obserwuj wątek
    • mychapycha Re: Panna i Lew 25.11.02, 12:34
      A konkretnie 17.09.77 i 31.07.76.
    • wiedzma3 Re: Panna i Lew 29.11.02, 12:43
      Jestem w zwiążku z lwem.Ona - panna,On -lew.Oboje "mamy za uszami",,ale jedno
      podpiera drugiego ,często ustępując,dużo rozmawiamy ,o tym co czujemy i jak się
      czujemy ze sobą.Ale bije wszystko nasz seks,zbliżenia.Myślę ze to nas tak
      naprawdę łączy.Pozdrawiam .
      • mysiekpysiek Re: Panna i Lew 30.11.02, 11:48
        Dzięki, Wiedźma.
        To podobnie jak u nas. Seksik jest the best, ale czy to wystarczy aby zbudowac
        trwały związek? Co będzie, gdy fascynacja kiedys przeminie? Nie twierdzę
        oczywiście, że to jedyne co nas łączy, bo mamy wiele wspólnego, ale też oboje
        trudne charaktery, gdzie ciężko jest zrezygnować ze spraw dla kogoś ważnych, a
        dla tej drugiej osoby nieistotnych
        Wiec jest wielka miłośc, ale tez wiele konfliktów.
    • impresjonizm Re: Panna i Lew 02.01.03, 10:03
      Lew potrafi być wspaniałomyślny i miły ale Pannę taki związek wyniszcza, jest
      zbyt ofiarna, a Lew nie ma w naturze poświęcania się więc nie zrozumie Panny.
      Stety czy niestety takie są moje wnioski.
      • baska18 Re: Panna i Lew 02.01.03, 16:16
        Zdecydowana odmienność. Ta para to odmienne charaktery, upodobania i
        temperamenty. Na zgodę w ich wspólnym życiu raczej liczyć nie mogą. Przede
        wszystkim będą się nawzajem drażnić. Co podoba się Pannie dla Lwa nie stanowi
        żadnej wartości. I vice versa.

On podejmuje decyzje impulsywnie, pod wpływem chwili, dla niej to jest nie
        zrozumiałe, wszystko przecież należy przemyśleć. Panna uwielbia wszystko co
        przewidywalne, Lew przeciwnie, uwielbia posmak ryzyka. Ona najchętniej przebywa
        w domu lub w bibliotece. On do domu wpada na chwilę. Ma wciąż wiele spraw do
        załatwienia.

Ona oszczędna i gospodarna nie rozumie szerokiego gestu Lwa, który licznymi
        niespodziankami obdarza przyjaciół. Dla niego pieniądze są po to, by je
        wydawać. Ona zaś potrzebuje trochę grosza na "czarną godzinę". Po powyższym
        zestawieniu widać, że związek tych dwojga zostanie poddany ciężkiej próbie.
        Zwłaszcza, że w seksie też między nimi się nie układa.

Poważnie zastanówcie się zanim wypowiecie "tak" przed ołtarzem. Jeśli już
        podjęliście tę decyzję, musicie wyjść swoim odmiennościom na przeciw. Sztuka
        kompromisu powinna być u Was na porządku dziennym. Ty Panno nie bądź zbyt
        małostkowa, Ty Lwie zbyt powierzchowny.

• yagienka Re: Panna i Lew 06.11.03, 20:02
          ja jestem Panną, mój facet Lwem. jesteśmy razem już 2 lata. może nie zawsze
          jest różowo, ale na pewno jest swojsko ;)

baska18 napisała:

> On podejmuje decyzje impulsywnie, pod wpływem chwili, dla niej to jest nie
          > zrozumiałe, wszystko przecież należy przemyśleć. Panna uwielbia wszystko co
          > przewidywalne, Lew przeciwnie, uwielbia posmak ryzyka.

z tym zgodze się całkowicie

> Ona najchętniej przebywa
          > w domu lub w bibliotece. On do domu wpada na chwilę. Ma wciąż wiele spraw do
          > załatwienia.

u nas jest dokładnie odwrotnie ;)))

> Ona oszczędna i gospodarna nie rozumie szerokiego gestu Lwa, który licznymi
          > niespodziankami obdarza przyjaciół. Dla niego pieniądze są po to, by je
          > wydawać. Ona zaś potrzebuje trochę grosza na "czarną godzinę".

z tym też dokładnie odwrotnie ;))))

• morning_dew Re: Panna i Lew 09.11.03, 23:04
          Jestem Panną....... Chyba tylko teoretycznie. Nikt mi w to nie wierzy i jestem
          zupełnie inna niż np tutaj napisałaś. Moje decyzje są podejmowane pod wpływem
          chwili, nigdy nie mam kasy, bo cała wydaję i to w wiekszości nie na siebie ale
          właśnie dla przyjaciół. Czytać kocham ale dopiero późną nocą bo cały dzień i
          wieczór mnie nosi. Ryzyko to moje drugie imię. Nawet określono mnie jako
          prowadzącą skrajnie ekstremalny tryb życia kobietę. A ostatnio pojawiło sie w
          moim zyciu lwiątko i ....... Rozumiemy sie doskonale. Jakbysmy byli jedną osobą.
          Chyba nie ma reguł :)
    • dotty30 Re: Panna i Lew 02.05.14, 14:03
      Ja jestem Panna a moj partner jest Lwem. Znamy sie dopiero dwa lata ale jak do tej pory jestem z nim szczesliwa. Moj lew jest faktycznie silny wewnetrznie, madry I troche uparty. Bardzo cenie sobie jego zdanie. Ja jestem taka panna jak wiekszosc horoskopow opisuje. Lubie wszystko analizowac do przesady, miec wszystko poukladane, posegregowane. Nie znosze znajdywac rzeczy w miejscach do ktorych nie naleza. Lubie rowniez przesadnie sie martwic dlatego zwiazek z moim Lwem jest dla mnie lekka odskocznia. On mnie zawsze umie uspokojc I rozluznic. A jego dominacja nie jest przesadna wiec nawet mi sie podoba. Zawsze razem dyskutujemy o problemach I razem staramy sie znalezc rozwiazanie. Mysle ze panny I lwy moga stworzyc szczesliwy zwiazek :-)
    • irona.sonata Re: Panna i Lew 02.05.23, 01:40
      Ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka