tad9 06.04.03, 14:07 Dlaczego właściwie wierzycie w to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mii.krogulska Re: tad 07.04.03, 22:02 Witam serdecznie, interesujemy się tym, bo to ciekawa dziedzina. Inni zbierają znaczki albo rozwiązują krzyżówki. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: tad 08.04.03, 15:40 mii.krogulska napisała: > Witam serdecznie, > interesujemy się tym, bo to ciekawa dziedzina. Inni > zbierają znaczki albo rozwiązują krzyżówki. Niezupełnie o to mi chodzi. Można np. interesować się religią starożytnego Egiptu, ale NIE wierzyć w Ozyrysa, można też w ten sposób interesować się astrologią (nie wierząc, że to działa). Pytanie brzmi w jaki sposób Wy się tym interesujecie? > Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
angahre Re: tad 08.04.03, 16:17 Zdecyduj się tad9, albo pytasz o przyczynę (dlaczego?) albo o sposób (jak?). To dwie różne kwestie, dość ciekawe. Pozdrawiam AngAhre Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: tad 08.04.03, 21:04 angahre napisała: > Zdecyduj się tad9, albo pytasz o przyczynę (dlaczego?) albo o sposób (jak?). >To dwie różne kwestie, dość ciekawe. Skoro obydwie kwestie sa ciekawe, więc pytam i o przyczyne i o sposób. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: tad 08.04.03, 22:30 Witam ponownie, wszystko to bardzo szeroka kategoria. Chętnie odpowiem na Pana pytania, ale w takim razie proszę o bardziej szczegółowe pytania, bo ja wcale nie wierzę we "wszystko". Nie muszę wierzyć w astrologię, żeby się nią interesować ani żeby niektóre przepowiednie się sprawdzały. To nie jest wcale kwestia wiary w to, że coś istnieje albo jest w jakiś sposób określone. Pozdrawiam serdecdznie, Mii Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: tad 09.04.03, 21:35 mii.krogulska napisała: > Witam ponownie, > wszystko to bardzo szeroka kategoria. Chętnie odpowiem na > Pana pytania, ale w takim razie proszę o bardziej > szczegółowe pytania, bo ja wcale nie wierzę we > "wszystko". Nie muszę wierzyć w astrologię, żeby się nią > interesować ani żeby niektóre przepowiednie się > sprawdzały. To nie jest wcale kwestia wiary w to, że coś > istnieje albo jest w jakiś sposób określone. Więc zapytam w ten sposób: czy wierzy Pani w astrologię? > > Pozdrawiam serdecdznie, Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: tad 09.04.03, 23:49 Witam serdecznie, już Panu odpowiedziałam w poprzedmim liście. A co Pan rozumie przez "wiarę w astrologię"? Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: tad 10.04.03, 20:33 mii.krogulska napisała: > Witam serdecznie, > już Panu odpowiedziałam w poprzedmim liście. Niezupełnie. Z poprzedniego listu dowiedziałem się, że "nie musi się wierzyć" i że "to nie jest kwestia wiary". Ale to wszystko nie wyjaśnia tego, czy wierzysz (pozwalam sobie przejść na "ty", to zwyczaj na forum), czy też nie. Jesli była to odpowiedź, to nieco "obok". A co Pan > rozumie przez "wiarę w astrologię"? Można moje pytanie rozumieć najzupełniej potocznie - czy wierzysz, że gwiazdy mają na nas taki wpływ jaki przypisują im astrologowie? > Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś