Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.elpos.net 11.06.07, 19:34
Czytam to forum już od dłuższego czasu, bardzo interesuję się ezoteryką,
kiedyś nawet chciałam zostać wróżką, przeczytałam masę książek na tematy
ezoteryczne, i mimo, że nie jestem zawodowcem w tej dziedzinie, mam swoją
wiedzę, dlatego chciałabym ostrzec Was przed rzekomą "dobrocią" ze strony
DARMOWYCH wróżek.

A więc, Moi Drodzy, wszystko jest energią: myśl, słowo, a nawet czyn.
Rozkładając komuś karty, czy to Tarota, klasyczne czy jakiekolwiek inne,
wymawiając przy tasowaniu dane osoby pytającej, nawiązuje się z tą osobą
mentalny kontakt oraz następuje jednocześnie "połączenie" pomiędzy osobą
wróżącą a jej klientem. Jednocześnie "rośnie" u klienta dług energetyczny do
spłacenia, ponieważ zgodnie z zasadą, że wszystko musi być w równowadze,
Energia również musi być w równowadze. Jeśli nie ma takiej równowagi, wtedy w
życiu dzieją się jeszcze gorsze rzeczy, które dziać się nie powinny. Dlaczego?
Bo energia domaga się zapłaty, wyrównania energii. Dlatego profesjonalne
wróżki tworzą harmonię między sobą a klientem pobierając za pomoc honorarium -
I TO WŁAŚNIE ŚWIADCZY O JEJ UCZICOWSCI! Nie ufajcie osobom chcącym zrobić z
Was króliki doświadczalne i "pobawić się" Waszym życiem. Tarot to nie zabawa!
Rozkładając karty ma się w dłoniach cudze życie, i można je tak samo łatwo
naprawić, jak i zniszczyć. Więc czy naprawde warto oddać swoje losy darmowym
wróżkom zza siedmiu mórz?
Domyślam się, że przez takie amatorki osoby rzeczywiście zajmujące się fachową
pomocą mają pełne ręce roboty.

PAMIĘTAJCIE, że nic nie ma za darmo! Kiedyś przyjdzie czas, że trzeba będzie
za wszystko zapłacić. Niestety, wyższą stawkę...
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 11.06.07, 20:14
      Ale przeciez zaplata to nietylko pieniadze, mozna odwdzieczyc sie dobrym
      slowem, modlitwą, czy jakims drobiazgiem...
      • wiara_nadzieja_milosc Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.06.07, 20:32
        > Ale przeciez zaplata to nietylko pieniadze, mozna odwdzieczyc sie dobrym
        > slowem, modlitwą, czy jakims drobiazgiem...

Dokładnie, najważniejsze jest przerwanie kręgu energetycznego między wróżbitą a
        osobą przychodzącą po poradę. Zrównoważenie, poprzez wykonanie/ podarowanie
        rzeczy w konkretnej intencji - wróżbity. To nie muszą być pieniądze.
        Chodzi o bezpieczeństwo klienta i pytającego i przerwanie wiążącej ich więzi...
        • Gość: Ann Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 11.06.07, 20:41
          Owszem, to prawda, nie można o tym zapominać.

Jednak druga kwestia wątku dotyczy profesjonalizmu. Czy osoby wróżace za darmo,
          mające na codzień po 30 zgłoszeń, mają chęci komuś ambitnie wróżyć (przypominam,
          że czas stawiania wróżby przez maila to conajmniej 2 godziny dla jednej osoby)
          czy tylko odwalają to "po łebkach"? Bo chyba nie siedzą 24 godziny na dobę i nie
          stawiają kart, są tylko ludzmi...

A "za darmo" to każda osoba, czy ma problem czy też nie ma, chce skorzystać,
          przez co nie podchodzi z powagą do tej sprawy a wręcz przeciwnie, traktuje to
          jako ciekawą rozrywkę na letnie popołudnia... Nie ma tu żadnej selekcji, tak być
          chyba nie powinno, wróżby to nie chleb, nie są potrzebne dla każdego.

Obecnie wróżka to również psycholog, zatem radzę, abyście składali swoje życie w
          ręce kompetentnych osób. Jeśli chcecie Tarota za darmo wejdzie na stronę onetu
          online z wróżbami, połóżcie Tarota, to nic, że będzie to stek bzdur, ale
          przynajmniej nie zrobicie sobie długu energetycznego a i zaspokoicie swoją
          ciekawość ;)
          • madzia791983 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.06.07, 21:29
            Witam wszystkich serdecznie,
            Ja z Tarotem nie mam nic wspolnego jednak sytuacja w ktorej sie znalazlam, a
            wlasciwie ktora sama sprowokowalam spowodowaly ze szukalam pomocy u wrozek,
            tarocistek itd. A pomoc i wspracie, dobra rade otrzymalam u osoby - Wrozki,
            ktora nie chciala za nia pieniedzy tylko modlitwe, lub zdjecie....
            Dodam jeszcze ze przygotowany przez ta Pania opis przeszlosci, terazniejszosci
            i przyszlosci byl profesjonalny, z najdrobniejszymi szczegolami. Dlatego nie
            moge zgodzic sie z moja przedmowczynia, nie nalezy generalizowac (moim zdaniem
            oczywiscie ;-)
            Pozdrawiam serdecznie
            Magda
      • dori7 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.06.07, 00:37
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> Ale przeciez zaplata to nietylko pieniadze, mozna odwdzieczyc sie dobrym
        > slowem, modlitwą, czy jakims drobiazgiem...

Zaproponuj swojemu szefowi, ze jutro pracujesz za darmo, a on niech sie za
        Ciebie pomodli albo powie Ci dobre slowo :))
    • Gość: xyz Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 11.06.07, 21:26
      To juz zalezy od czlowieka, jeden wezmie kase i odwali po lebkach, byle tylko
      wieksza klietelę sciagnac i byle tylko jak najwiecej zarobic...inny za to
      postara sie po wlasnie te pieniadze nie beda najwazniejsze i bedzie mu zalezalo
      na zadowoleniu osoby ktora napisala.
      Nie mozna uogolniac, bo krzywdzi sie przy tym tych ktorzy maja powolanie i chca
      pomagac - BEZINTERESOWNIE.
      • Gość: Ann Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 11.06.07, 21:39
        Zgadzam się absolutnie z "xyz", niemniej chcąc ominąć osoby niekompetentne,
        najlepiej korzystac z pomocy osób z polecenia, znanych w swym fachu, a nie, jak
        to się mówi - laików psujących dobre imię psychotroniki i ezoteryki.
    • Gość: Beata Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:08
      Oj ja korzystałam z poleconej wrózki Gabi z Warszawy. Była we wrocławiu i
      ogromna kolejka ustwiła się przed nia, a wizytka 100 zł. To było 5 lat temu.
      Mnie i kolezance naopowiadała takich głupot, że szkoda słów. Ale kolezankę moją
      to nieźle by użądziła, gdyby jej posłuchała. Tak więc te z polecenia też nei są
      zawsze polecenia godne. Na pewno nei takie, które mają pełne ręce roboty i takie
      ceny, ż etylko śmietanka korzystać może.
      Pozdrawiam
      • Gość: Ann Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 11.06.07, 23:44
        Może miała gorszy dzień, wróżka też jest człowiekiem, czasem może się mylić
        • Gość: cyprianka Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 08:34
          Dlaczego wszyscy za nieudaną wróżbe obwiniają tylko wróżkę? Czasami spory wpływa
          na to ma energia samego klienta. Chociaż nie wiem, czy to też przekłada się na
          wróżby na odległość. Odnośnie darmowych wróżb spróbowałam 2 razy i jestem
          rozczarowana tzn. chciałam zobaczyć czy to ma w ogóle sens, za pierwszym razem
          dostałam odpowiedź (od lechis?) ale odbiegającą od prawdy, za drugim razem nie
          doczekalam sie odpowiedzi. Wolę spotkać się z wróżką i zapłacić. A zapłata w
          formie modlitwy wg mnie trochę głupio brzmi. Natomiast przesłanie zdjęcia, nie
          wiem po co komuś moje zdjęcie.
    • Gość: Mirabela27 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:09
      Nie zgadzam się z tym. Ja rozkładam karty za darmo, jeśli ktoś znajomy mnie o
      to poprosi. Najczęściej się sprawdza, ale gdy wróżę sobie samej niestety nie. I
      nie uważam, żeby pobieranie za opłaty było konieczne. Jeśli coś się sprawdza i
      nie jest złe. Myślę, że to nie żadno poświęcenie z mojej strony. To sprawdzenie
      siebie, swojej wiedzy i intuicji, przy tym z korzyścią dla innych.
      • jolantamaj Re: moje zdanie jest takie 12.06.07, 12:09
        że nigdy nie ma tak żeby wszystkim przypasowało to samo. Zawsze będzie tak, że
        ktoś tam korzysta z wróżby za 200 zł i dla niego to nieodczuwalny wydatek a dla
        innego to jest kolosalnie drogo. I zawsze będzie pewnie tak że znajdą się takie
        osoby co nawet jak ich stać na 100 czy 200 zł to będą chciały jaknajtaniej po
        najmniejszej lini oporu za darmo na krzywy ryj jak się to mówi, się załapać
        albo za przysłowiowe 10 złoty. Także to zależy od człowieka jaki ma charakter.
        I pewnie jak ktoś jest chytry i nawet go stać na 100 czy 200 złoty to nie
        przemówią do niego takie argumenty o wymianie energi czy że to praca osoby
        wróżącej. To jedno.

A drugie to to że
        Sama jestem osobą pracującą (w sklepie sporzywczym swoim sprzedaje) i nie
        przyjmuje do wiadomości że ktoś do mnie przychodzi i bierze coś za darmo
        naprzykład bułke bo mówi że jest głodny. To moja praca i oczekuje za nią
        zapłaty, gdybym rozdawała wszystko za darmo sama nie miałabym z czego żyć. Tak
        samo wydaje mi się powinno być u wróżki. To jest praca takiej osoby i jeśli
        legalnie pracuje,powinna być wynagradzana godziwie.
        Sama byłam u dwuch wróżek i nawet przez myśl mi nie przeszło by
        niezapłacić,chociaż uważałam że pierwsza mówi mi bzdury. Ale fakt jest faktem
        czas mi poświęciła chociaż nic się nie sprawdziło ale trzeba zapłacić za czas
        także przez myśl mi nie przeszło że mogłabym nie zapłacić.
        Jeśli jeszcze w przyszłości będę sobie wróżyć u wróżki, zawsze za to zapłacę.
        nie wybiorę reklamy gdzie jest napisane że to za darmo. Wedle mnie za darmo
        wroży to nieszanowanie człowieka co przycodzi na wroże i nie szanowanie siebie-
        znaczy mam na myśli wróżke.
        • Gość: Ann Re: moje zdanie jest takie IP: *.elpos.net 12.06.07, 13:36
          Święta prawda jolantomaj, zgadzam się z tym całkowicie
          • Gość: xyz Re: moje zdanie jest takie IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 13:45
            Ja mialam na mysli tylko to ze jesli wrozka deklaruje sie - wróże za darmo, nie
            chce pieniedzy, wole np. podziekowanie, wdziecznosc, cos niematerialnego to
            jest jej wolna wola, wybor.
            Nie twierdze ze nalezy "blagac" wrozki - powroz za darmo, bo ja nie mam
            pieniedzy, bo to bo tamto, bo korzystanie z tarota to nie niezbednik do zycia.
            Ale ktos kto sie zajmuje wrozbiarstem i sam ma taka wole, ze nie chce brac za
            to kasy to prosze bardzo, ktos moze skorzystac, a ktos nie.
            Jednoczesnie uwazam ze suma jaka pobiera sie za powrozenie nie jest
            jednoznaczna z umiejetnosciami, sama skorzystalam z porady pani ktora jest
            chwalona na forum, a dostalam stek bzdur, a oplaty pobiera niemale.

Jedni wlasnie traktuja wrozbiarstwo jako zawod, zrodlo dochodu - i to jest jak
            najbardziej ok, inni jako jakies powolanie za ktore nie chca pieniedzy - i to
            takze jest w porzadku.
            • Gość: Ann Re: moje zdanie jest takie IP: *.elpos.net 12.06.07, 14:14
              przechodząc jakikolwiek kurs Tarota, w podstawach BHP jest pobieranie opłat za
              wróżbę ze względu i na odcięcie energetyczne, i ze względu na selekcję, która
              powinna następować.

osoba mająca powołanie i dar nie potrzebuje reklamy na forum ani gdziekolwiek,
              do niej i tak trafią Ci, co mają trafić, niezaleznie od tego, czy za zapłatę
              wybiera sobie honorarium, czy jakąkolwiek inną formę zadośćuczynienia..
              • Gość: xyz Re: moje zdanie jest takie IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 15:02
                Czyli sadzisz ze osoby ktore skorzystaly z bezplatnej wrozby, g**** wiedza o
                wrozeniu i sie nie znaja, a to co dostaly w odpowiedzi to naciagane dyrdymaly ?
                Tylko dlatego ze nie zaplacily ?
                • Gość: Ann Re: moje zdanie jest takie IP: *.elpos.net 12.06.07, 15:13
                  Uważam, że to tania rozrywka, która niewiele ma wspólnego z fachowością
                  • Gość: xyz Re: moje zdanie jest takie IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 15:17
                    A ja bede uparcie twiedzic ze fachowosc nie przeklada sie na pieniadze.
                    • Gość: Ann Re: moje zdanie jest takie IP: *.elpos.net 12.06.07, 15:31
                      Kobieto, na zdrowy rozum!

Kto normalnie żyjący, pracujący, ledwo mający czas dla siebie ogłasza się w
                      internecie z wróżbami za darmo, i to jeszcze "mailowymi", gdzie rozłożenie kart,
                      zinterpretowanie i odpisanie zajmuje conajmniej około 2 godziny dla jednej
                      osoby?? To już nie chodzi o powołanie ani o dobre serce, ale i...czas. Bo
                      wiadomo, że większość osób chce się załapać "na sępa" na wróżbę, przez co w
                      ciągu kilku dni może przyjść i 100 zamówień, kto zatem ma tyle energii i dobrych
                      chęci, żeby na to wszystko fachowo odpowiedzieć??
                      Trzeba by było chyba nic nie robić, siedzieć cały dzień przed kompem, i żywić
                      się powietrzem albo znaleść sobie dobrego sponsora ;)
                      Dajcie zatem spokój z taką fachowością..
                      • Gość: Ann Re: moje zdanie jest takie IP: *.elpos.net 12.06.07, 16:55
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=63421113&a=64026805 zobaczcie
                        odpowiedź darmowej wróżki Lachesis

W ciągu paru dni udzieliła odpowiedzi na 64 maile z prośbą o wróżby, a w kolejce
                        czeka jeszcze 274!!! Nie mieści mi się to w głowie ... To nieszanowanie swojej
                        pracy, swoich klientów i siebie samej
                        • Gość: K orekta Re: moje zdanie jest takie IP: *.bb.online.no 12.06.07, 17:35

Chyba nie do konca wlasciwie zrozumialas to co napisala Lachesis i wyciagasz
                          zbyt pochopnie niesprawiedliwe wnioski.
                          Lachesis zaistniala tutaj 22.o4 (Watek: Wrozby za darmo). Jestem pewna, ze od
                          tego wlasnie momentu powrozyla tej liczbie osob, ktora wymienila w swoim poscie.

Bardzo Cie prosze, badz ostrozniejsza w wypowiadaniu swoich opinii bo w tym
                          momencie to Ty obrazasz innych.

Pozdrawiam

• Gość: xyz Re: moje zdanie jest takie IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 18:02
                            Ale nie rozumiem o co Ci chodzi, Pani.L.sama zdeklarowala sie ze bedzie wrozyc
                            za darmo, mogla sie spodziewac ze oglaszajac sie na forum, prosb bedzie
                            mnostwo, to byl jej wybor, nikt jej nie zmuszal. A skorzysta ten kto bedzie
                            chcial - tu tez brak przymusu.
                            • wiktoriat Sprostowanie- korekta 12.06.07, 18:14

To nie bylo do Ciebie XYZ tylko do Ann.

A gdzie jest napisane, ze Lachesis narzeka, ze na nadmiar chetnych?
                              To moze jednak byc przyczyna, ze Jej forum nie wytrzymalo technicznie.

Przepraszam, ze w poprzednim poscie w miejsce autora wpisalam temat.

• Gość: xyz Re: Sprostowanie- korekta IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 18:20
                                Ja tez pisalam do Ann :)
                                • Gość: Ann Re: Sprostowanie- korekta IP: *.elpos.net 12.06.07, 20:34
                                  Jeśli dalej nie rozumiecie o co chodzi - to szkoda mi marnować czasu na
                                  tłumaczenie :)

Zyczę powodzenia i samych spełnionych wróżb :)
      • Gość: seniorka1 moje widzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 22:40
        No tak to idzcie sobie do psychologa, psychoterapeuty, i ciekawa ja jestem czy
        za waszą modlitwę, czy kamyczek symboluiczny przeproawadzi porade
        psychologiczna... To samo z Prawnikiem, za porade prawna tez trzeba zaplacic...
        nawet ksiedzu trzeba dolozyc jak sie za msze zamowi... i lekarzowy trzeba
        zaplacic jak sie idzie po leczenie.. i masaazycie i fryzjerowi, i
        fizjoterapeucie, Oni oferują niematerialne usługi, za ktore sie placi...

I prawda jest taka , jak sie idzie do wrozki i sie juz wyluska 100 czy te 200
        zl, to ona zawsze widzi obiektywnie sprawe, a tak z rodziny to niebadzo, Nie
        mozna rodzinie i znajomym stawiac.. Lepiej jak jest to osoba spardwzona i pewna,
        i obiektywna... I tak wrozka, czy wroz oni tez oddają swoją energie... Ja znam
        tarocistkę ktora przyjmuje tylko 1 osobe na dzien, 2 czy 3 pod rzad nie jest w
        stanie przyjąć bo energetycznie nie wytrzymuje, i dlatego jest tak u aidy, ona
        limituje ceną, bo jakby tak tasmowo przyjmowala, to energetycznie nie dalby rady
    • blog.estee Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.07, 21:28
      Nie chcę nikogo osądzać, bo nie znam żadnej z wróżących tu na forum za darmo
      wróżek, ale tak na ZDROWY ROZSĄDEK...czy ktoś, kto ma udane życie prywatne i
      zawodowe, czuje się spełniony, ma rodzinę i przyjaciół...umieszcza w Internecie
      ogłoszenia o darmowym wróżeniu i rozkłada karty SETKOM osób za darmo? Poświeca
      swój czas, swoje życie prywatne, swoje życie w ogóle...Rozłożenie i opisanie
      kart jednej osobie to minimum 2 godziny. Do tego jeszcze jakaś swoja praca, może
      czasem sen, posiłek? Nie rozłoży kart więcej niż 3-4 osobom dziennie. A 64? To
      1,5 miesiaca wycięte z życiorysu. Zupełnie wycięte. Idziesz do pracy, 8 godzin,
      wracasz, rozkładasz karty 8 godzin...

Tak, wiem, różnie się nam wszystkim w zyciu układa, ten sielski obrazek w pełni
      udanego życia, który opisałam, rzadko jest w 100% zrealizowany, ale mimo
      wszystko...KIM musi być osoba, która oferuje takie usługi... Wydaje mi się, że
      tłumaczenie tego tylko dobrym sercem to nadmierne uproszczenie...
      • gayga1 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.07, 22:01
        Jestem chyba nie chlubnym wyjątkiem ,gdyż mam bardzo udane zycie prywatne i
        zawodowe ,czuję się spełniona ,mam wspaniałą rodzinę ,przyjaciół i kiedyś
        również umieściłam swój anons o wróżbach bezpłatnych :)
        Dlaczego ? PO PIERWSZE - aby doświadczyć ,czy moja praca z kartami daje efekty.
        PO DRUGIE - aby się doskonalić i doświadczać /a nie w momencie
        kiedy będę pobierać opłaty/.
        PO TRZECIE - to jest moja pasja ,robię to co lubię ,co mnie
        interesuje na poziomie duchowym i psychologicznym.
        Oczywistym jest ,że nie odpowiadam na wszystkie prośby ,gdyż nie mam aż takich
        możliwości czasowych ale w miarę - staram się.
        Nie siedzę nad rozkładami ,które trwają 2 godziny, gdyż prosta odpowiedż na
        proste i konkretne pytanie nie wymaga aż takiego czasu ,bez przesady.
        Jestem osobą spełnioną :) szczęśliwą i mam również dobre serce :)
        Pozdrawiam:)
        • Gość: Krysia Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.07, 22:25
          Do gayga1, popieram Twoja wypowiedz. Nie wiem dlaczego tak nalatują tu na tych,
          co robią coś dobrego, nie pobierając pieniędzy. Czyżby zazdrość, albo obawa
          utraty klientów? Każdy ma prawo robić co uważa i nie musi zaraz innych
          oczerniać. A często właśnie modlitwa w intencji wróżącej jest o wiele cenniejsza
          zaplata, niz byłyby nią pieniądze.
          Pozdrawiam
        • barbara451 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.07, 23:38
          Do gayga,
          zgadzam sie zupelnie z tym co napisalas. Mysle, ze Pani lachesis zamiescila
          swoj anons na forum z takich samych powodow jak Ty.
          Ja poprosilam ta Pania o wrozbe, nie dlatego, ze za darmo tylko z zupelnie
          innego powodu. Po prostu wrozylam sobie bezposrednio u wrozki (nie za darmo),
          ktorej wrozba bardzo mnie zaskoczyla. Wszystko co mi powiedziala dot. mojej
          obecnej sytuacji zgadzalo sie w 100%. Niestety mam jeszcze do rozwiazania
          bardzo wazne sprawy zyciowe i wrozka ta mi powiedziala, ze wszystko zakonczy
          sie pozytywnie. Kiedy przeczytalam anons Pani Lachesis, postanowilam do niej
          napisac i zobaczyc co ona mi odpowie. Zadalam jej 2 pytania. Dostalam bardzo
          szybko odpowiedz. Nie mysle, ze zabralo to jej duzo czasu. Odpowiedz jej byla
          dokladna z odpowiedzia wrozki u ktorej bylam. NBie wiem jak jest z innymi
          osobami, ktore zwrocily sie do niej. Moze ktos tez wypowie sie na ten temat.
          Pozdrawiam.
          Pozdrawiam.
        • anahella Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.07, 01:26
          I teraz zaspamuja Cie prosbami o wrozby. :)

Rozumiem Twoje powody, ale kiedys poczujesz sie zmeczona.
          Ci innego uchylic drzwi i szepnac: "moge komus powrozyc, bo mam na to ochote" a
          co innego pozwolic aby towarzystwo w brudnych butach wlecialo Ci do salonu i
          domagalo sie wrozb.

Mam bardzo zle doswiadczenia w tym wzgledzie. Juz o nich pisalam, ale moge
          powtorzyc:
          Ludzie nie znaja slowa "dziekuje".

Piszac do mnie prosby o wrozbe probuja mnie lapac na rozne techniki: litosc,
          szantaz emocjonalny itp.
          Ile ja dostalam maili w stylu; "jesli mi nie pomozesz to skoncze ze soba". Albo:
          "jestes wrozka, wiec twoim obowiazkiem jest mi pomoc".
          Ile osob dzwonilo do mnie po darmowe wrozby w srodku nocy albo nad ranem...
          Ludzie nie znaja granic, nie znaja pojecia wdziecznosc. Napisanie "jestem
          wdzieczna" to jeszcze nie wdziecznosc.
          ciekawa jestem ile pan zgodziloby sie na wrozbe w zamian za umycie mi okna
          balkonowego? Pol godziny roboty, nie wiecej. Rozumiem,ze wiele osob nie ma
          pieniedzy, wiec moge powrozyc w zamian za cos innego.

Poza tym ile pan z tego chorku domagajacego sie darmowych wrozb poszlo pomodlic
          sie za kogos? Ile pomyslalo o wrozce cieplo? Ja wierze ze deklaracje sa szczere
          przed uzyskaniem wrozby, ale zaraz po - zapomina sie o nich.

Z tego co wiem to Lachelis ostatnio wrozy za "co laska" - tak bylo napisane w
          jej watku. Ciekawa jestem jakiemu procentowi jej klientek chcialo sie wyslac jej
          chocby 5 zlotych? Ile z nich pomyslalo "aaa zrobie to jutro" i tak juz od
          tygodnia przenosi to na jutro. I czy ktoras zdecydowala sie wyslac jej drobna
          sume *przed* uzyskaniem wrozby?

Dziwi mnie ten chorek spiewajacy cieniutko "daj mi za darmo". Ja wstydzilabym
          sie, bo mama mnie w dziecinstwie nauczyla ze towar/usluge dostaje sie po
          zaplaceniu. Nawet jesli jest to "co laska" to sie placi.
      • anahella do blog.estee 14.06.07, 01:37
        Wiesz co? przypommiala mi sie taka historia. Pewna pani trafila do wiezienia.
        Nie bede sie rozwodzic za co, niewazne. Poznala tam pania, ktora wychodzac na
        wolnosc zostawila jej karty. Bohaterka historii nauczyla sie z nich wrozyc, i
        kladla je wiezniarkom z nudow. Liczyla kazda wrozbe - taka miala manie. Po
        wyjsciu na wolnosc postanowila za darmo dac taka sama ilosc wrozb osobom poza
        murami wiezienia. To byla forma jej resocjalizacji.
        Te wrozby nie byly zle. Nie byly za darmo. Ona trafila do wiezienia slusznie,
        wiec zaciagnela dlug, musiala go zwrocic w swojej glowie.

Ta historia jest dosc drastyczna. Wrozka o ktorej mowie juz nie zyje, nie
        poznalam jej, ale poznalam jej klientke z czasow, gdy juz wrozyla za pieniadze.

Wiec sie zastanwiam, czy panie, ktore wroza za darmo nie czuje podswiadomie
        jakiegos dlugu, ktory musza oddac. Oczywiscie nie podejrzewam zadnej z nich o
        zbrodnie:))))

A moze po prostu jest im dobrze, a w glowie maja zakodowane ze to grzech i musza
        w ten sposob ten grzech z siebie zmazac?

Nie wiem czy mam racje - tylko tak kombinuje.
        • jolantamaj Re: chciałam dodać- a moje zdanie jest takie: 14.06.07, 09:00
          (Nawet w Kościele jest: co łaska OD naprzykład 100 zł)

Ja prowadze sklep sporzywczy i nawet jak daje na zeszyt to pod koniec miesiąca
          mi klijenci zwracają na ile mają rachunek. Nie daje towaru za darmo. Zresztom
          kiedyś miłam taką sytuację i się zrzaiłam,zlitowałam się nad babką i dałam jej
          codziennych zakupów produktów na około 100 zł a ona mnie obgadała w innym
          sklepie a pózniej nawet koło sklepu nie chodziła, udawała że nie zna. Dałam jej
          tych zakupów i nie żałowałam poprosiłam tylko że jak będzie miała wolny czas od
          szukania pracy to możeby przyszła do sklepu pomóc zawiesić nowe żaluzje.
          Powiedziała że oczywiście bo to nie kłopot a jak postapiła to już napisałam.

Mnie się wydaje że jak ktoś poważnie traktuje swoją pracę i z tego żyje i
          utrzymuje siebie a może i rodzinę to za darmo nie będzie poświęcał dla kogoś
          czasu i rozdawał swojej wiedzy. Ja wywodze się z biednego domu, pracuje od 15
          roku życia, mam obecnie prawie 50 lat w miare do czegoś doszłam, nie skonczyłam
          szkół znam się tylko na handlu a nigdy nikogo nie prosiłam darmo o coś. Mimo
          że nie mam wykształcenia wiem co to praca i godność.
          Chyba ludzie się powinni nauczyć że bycie wróżką to taki sam zawód i praca jak
          dla innego praca w sklepie, urzędzie czy zamiatanie ulic. Chyba wiele osób chce
          o tym zapomnieć.
        • blog.estee Re: do blog.estee 14.06.07, 22:25
          anahella napisała:

> Wiec sie zastanwiam, czy panie, ktore wroza za darmo nie czuje podswiadomie
          > jakiegos dlugu, ktory musza oddac. Oczywiscie nie podejrzewam zadnej z nich o
          > zbrodnie:))))
          >
          > A moze po prostu jest im dobrze, a w glowie maja zakodowane ze to grzech i
          musz
          > a
          > w ten sposob ten grzech z siebie zmazac?
          >
          > Nie wiem czy mam racje - tylko tak kombinuje.
          >

Na pewno sa takie przypadki, jak opisane tutaj, ze ktos rzeczywiscie chce
          sprawdzic swoje mozliwosci, doskonalic sie. Mam jednak wrazenie, ze to tylko
          wyjatki, ktore potwierdzaja cos wiecej, jaks regule (reguly?). Cos jest w tym
          oddawaniu dlugu...Twoj przyklad jest bardzo dobry.

Dlug to pojecie bardzo, bardzo szerokie. Oczywiscie dlug to przenosnia. A
          faktem jest, ze nikt tego nie robi BEZ powodu. Jest jakis powod, dla ktorego
          oddaje tak wiele swojej energii, az tak sie poswieca. Nadrzedną regulą rządzącą
          Wszechświatem jest zasada rownowagi. Homeostaza. Wszystkie płyny w naszym
          organizmie i poza nim sa utrzymywane w stanie określonej rownowagi. Woda zawsze
          przeplywa do roztworu o wiekszym stezeniu, az do wyrownania stężeń. Woda to
          rowniez emocje, psyche...

To moze byc jakas potrzeba nieuswiadomiona, jakies poczucie winy, niskie
          poczucie wlasnej wartosci, jakas wewnetrzna potrzeba..Moze to tez byc swiadomy
          dlug. Cos musi wrocic do rownowagi...

A propos placenia 'co łaska': tak, kiedys probowalam. Placiła może co 10 osoba,
          moze 10-20zł. I tak jak juz tu opisano: niektorzy nie wiedza nawet, ze istnieje
          slowo 'dziekuje'. Zero odezwu po otrzymaniu wrozby, NIC. Ze o mnie pamietaja i
          ze sprawdzilo sie to, co pisalam, dowiadywalam sie, gdy pisaly do mnie kolejne
          osoby, 'z polecenia'. Niestety, dajesz palec, i do razu chca cala reke...

• anahella Re: do blog.estee 15.06.07, 03:12
            blog.estee napisała:

> Na pewno sa takie przypadki, jak opisane tutaj, ze ktos rzeczywiscie chce
            > sprawdzic swoje mozliwosci, doskonalic sie. Mam jednak wrazenie, ze to tylko
            > wyjatki, ktore potwierdzaja cos wiecej, jaks regule (reguly?).

Raczej nie sa to wyjatki, mysle ze poczatkujaca wrozka daje wrozbe w zamian za
            material dydaktyczny. Nie mozna przeciez w nieskonczonosc ciagnac karty dnia i
            tylko na tym sie uczyc, czasem trzeba poeksperymentowac na zywym organizmie.
            > Nadrzedną regulą rządzącą
            > Wszechświatem jest zasada rownowagi. Homeostaza. Wszystkie płyny w naszym
            > organizmie i poza nim sa utrzymywane w stanie określonej rownowagi. Woda
            > zawsze przeplywa do roztworu o wiekszym stezeniu, az do wyrownania stężeń.
            > Woda to rowniez emocje, psyche...

Ano wlasnie! Ktos chce wrozby za darmo - ok, jak znajdzie wrozke, ktora z sobie
            tylko wiadomych przyczyn chce ja dac - spoko, nie ma problemu. Wrozka cos sobie
            bierze (czyli wczesniej wymieniony material dydaktyczny), klientka bierze wrozbe.
            Ale jest jeszcze inna strona tego zagadnienia: zeby klient cos dostal musi
            ruszyc tylek i cos zrobic aby te wrozbe dostac. No bo jesli jestem glodna, to
            musze podniesc cztery litery sprzed komputera i isc do sklepu po chleb. Sam do
            mnie nie przyjdzie. Zeby dostac wrozbe wystarczy napisac do darmowej wrozki
            "prosze mi powrozyc". Czy przy takiej postawie klient uczyni chocby maly gest w
            celu polepszenia swojego bytu? NIe sadze.

>
            > To moze byc jakas potrzeba nieuswiadomiona, jakies poczucie winy, niskie
            > poczucie wlasnej wartosci, jakas wewnetrzna potrzeba..Moze to tez byc swiadomy
            > dlug. Cos musi wrocic do rownowagi...

Bardzo ladnie to napisalas. Podoba mi sie.

> A propos placenia 'co łaska': tak, kiedys probowalam. Placiła może co
            > 10 osoba, moze 10-20zł. I tak jak juz tu opisano: niektorzy nie wiedza nawet,
            > ze istnieje slowo 'dziekuje'. Zero odezwu po otrzymaniu wrozby, NIC.
            > Ze o mnie pamietaja i
            > ze sprawdzilo sie to, co pisalam, dowiadywalam sie, gdy pisaly do mnie kolejne
            > osoby, 'z polecenia'. Niestety, dajesz palec, i do razu chca cala reke...

I dlatego wlasnie irytuje mnie ten chorek, odwolujacy sie do mojego poczucia
            winy, ze skoro dar dostalam za darmo, to mam wrozyc za darmo.
            Nieprawda. Dar ma kazdy, wystarczy go rozwinac. Ale zeby go rozwinac to trzeba
            troche pieniedzy wydac (kursy, ksiazki, karty) i poswiecic na to mnostwo czasu.
            Poza tym nie ukrywajmy: wrozba to usluga luksusowa. Jesli kogos nie stac, to po
            prostu go nie stac. Mnie nie stac na apartament z widokiem na Wilanow, to
            mieszkam w bloku z widokiem na plac zabaw. A tak bardzo chcialabym mieszkac w
            slicznym miejscu i widzec palacyk Marysienki....

Poza tym, kilka postow wyzej pisala Jolanta, ktora prowadzi sklep spozywczy. Ona
            nie sprzedaje towarow luksusowych tylko postawowe i tez nie daje za darmo. Czy
            mozna ja za go ganic? Nie! Bo ona doskonale wie, ze zanim sprzeda bulke za 30
            groszy musi sie urobic po lokcie: wstaje pewnie bladym switem, uzera sie z
            dostawcami, z nieuczciwymi producentami, co dzien na pewno ma straty z powodu
            kradziezy, musi byc na biezaco, co w jakiej porze roku lepiej schodzi, co zrobic
            zeby miec dobry towar, ale nie zamrozic za duzo gotowki na raz, itp, itd.

A gdyby zaczela rozdawac jedzenie - zaraz mialaby na karku stado cwanych
            darmozjadow, ktorzy potrafia mowic tylko "daj".

Podobnie jest z wrozkami. Gdy ktos oglasza ze wrozy za darmo lub "co laska" -
            zostaje natychmiast oblezony przez leniwe osoby, ktore nie chca nikomu niczego dac.
    • Gość: Mirabela27 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:09
      Nie każdy musi robić tak samo. Niektórzy nie biorą pieniędzy za pracę, w każdym
      razie nie za każdą. Ja wróżę znajomym zawsze za darmo a poza tym jestem
      wolontariuszką-nikt mi za tą pracę grosza nie daje. W tym przypadku COŚ jednak
      jest za darmo. Może kiedyś będę robiła inaczej, ale na razie jest tak jak piszę.
      • blog.estee Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.06.07, 03:41
        Gość portalu: Mirabela27 napisał(a):

> Nie każdy musi robić tak samo. Niektórzy nie biorą pieniędzy za pracę, w
        > każdym razie nie za każdą. Ja wróżę znajomym zawsze za darmo a poza tym
        > jestem wolontariuszką-nikt mi za tą pracę grosza nie daje. W tym przypadku
        > COŚ jednak jest za darmo. Może kiedyś będę robiła inaczej, ale na razie jest
        > tak jak piszę.

To, że ktoś robi coś za darmo naprawdę godne jest podziwu i szacunku.
        Niezależnie od motywów, przyczyn etc. Jest tylko jedno ALE...Nie każdego stać
        na bycie wolontariuszem. To naprawdę godne podziwu, ale...ktoś jednak musi
        opłacić rachunki. Pamiętam, kiedyś czytalam wręcz hymn pochwalny (artykuł
        oczywiście, w jakimś dzienniku zdaje się), o dwóch absolwentkach bodajże
        psychologii lub pedagogiki, ktore pracują w więzeniu, dla więźniów, a calą
        pensję przeznaczają na cele charytatywne. Och, ach, jakie szlachetne...
        Pytanie: kto tym paniom opłaca czynsz, prąd, wodę, dojazdy, i tak dalej... Ta
        praca zajmowała im całe dnie, więc nie miały szans pracować i zarobić na swoje
        utrzymanie. Łatwo robić coś dla kogoś za darmo, latwo byc wolontariuszem, gdy
        problem 'termin płatności' nie istnieje. Tak, wiem, wiele osob pracuje,
        utrzymuje sie samodzielnie, a jednak znajduje czas na wolontariat na przyklad.
        Podziwiam i zazdroszcze - mnie na to nie stać. Nie mam na to czasu, a jak juz
        mam jakikolwiek czas dla siebie...jestem zbyt zmeczona, aby myslec o potrzebach
        innych, niestety.
        • Gość: Mirabela27 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:08
          Mnie też na to nie stać, jeśli jednak mogę pomóc innym, bo innych np. bardziej
          nie stać, to zrobię to. Zgadza się, życie kosztuje, wydatków nie ubywa, ale
          można też dostrzegać potrzeby innych.
    • Gość: mewa Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:28
      Lachesis prosi co łaska po wysłanej wróżbie nie przed.Ciekawe czy ktoś mając
      już od niej odpowiedź pokusił się wysłać jej cokolwiek.
      • Gość: ola Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.07, 08:16
        Ja wysłalam, tego samego dnia co otrzymalam wróżbę. Podziękowala i poleciła się
        na przyszłość. Nie mogę pojąć, jak można coś chcieć od kogoś za darmo.
        • Gość: Krysia Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.07, 08:55
          Jeżeli wróżka napisze co laska, to mam nadzieje, ze jednak ludzie będą na tyle
          uczciwi i zapłacą. Często jest jednak tak, że ci co mają mało, albo prawie nic,
          ci dają najwięcej i są naprawdę wdzięczni. Znajdą się tez wykorzystujący okazje,
          ale to pozostawiam ich sumieniu. Znam jednych i drugich. Z rożnymi sytuacjami
          miałam już do czynienia, ale wierze nadal w dobro w ludziach.
          Każdy może robić jak uważa. Jeżeli kogoś stać na to, to może sobie pozwolić, i
          wróżyć nawet za darmo. A ponieważ do nas wraca wszystko podwójnie (czy nawet
          potrójnie), to i dobro wróci, tylko może w nieco innej formie niż pieniądze.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ann Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 28.06.07, 15:38
            Pozwoliłam sobie przytoczyć pewien tekst osoby, która już kiedyś wróżyła za
            darmo na forum. Przeczytajcie i zastanówcie się, po co potrzebna jest opłata
            pieniężna i po co potrzebna jest selekcja. W przeciwnym razie razie ludzie rzucą
            się na wróżbę jak stado małp.

"Zajmuje sie wrozeniem od wielu lat.Teraz mam zamiar zajac sie tym bardziej
            profesjonalnie,chce zalozyc swoj portal itd.
            Na forum wrozylam juz beziteresownie paru osobom.Niestety,od 80%nie uslyszalam
            nawet slowa "dziekuje".Rozkladalam karty,obliczalam numerologie itd. nie
            sadze,ze moje odczyty byly mylne itd. Przychodzily maile bardzo prymitywne,na
            niektore nie odpowiedzialam,wrecz chamskie.Nie bylo w nich
            slow :"prosze,dziekuje" itd. Czesto zdarzalo sie,ze osoba ktora otrzymala
            odpowiedz wysylala nastepnego maila z prosba o inna wrozbe,co ciekawe
            zapomniala podziekowac za poprzedni seans.
            Pare osob wysylalo pare maili,podpisywali sie roznymi imionami,lub robili
            tygodniowe przerwy i pisali ponownie,uzywajac innego nicka.
            Totalny brak szacunku. Nie wroze juz gratis,prosze placic za moj czas i wiedze
            gromadzona przez lata."
    • Gość: Ann Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 28.06.07, 15:40
      Niech powyższy tekst stanie się nauczką dla wszystkich: zarówno dla wróżek, jak
      i klientów z klasą...
      • Gość: Ann Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 30.06.07, 01:16
        Jeszcze pozwolę sobie przytoczyć tekst jednego wróża. Tekst znalazłam na innym
        forum dotyczącym wątków ezoterycznych. Proszę, zastanówcie się nad tym, dla
        Waszego dobra. Oto ten tekst:

"To fakt są osoby, które analizują a raczej koślawo udają, że potrafią cokolwiek
        odczytać z kart robiąc nieomal automatycznie jeden rozkład po drugim i są przy
        tym naciągaczami to oczywiste jak w każdym zawodzie i osoby, które dostrzegają
        niewłaściwe zachowanie mają bezsprzecznie racje.
        Czy wszyscy piosenkarze sa autentycznymi artystami o absolutnym słuchu i
        wykonują swój zawód bezbłędnie?
        Oczywiście, że nie i dlatego są krytycy wskazujący ich nieumiejętności i mający
        uzasadnione racje.
        Ale, jest jeszcze inny aspekt dotyczący honorarium za odczytanie rozkładu kar,
        który spróbuję pokrótce opisać, mianowicie sprawa BEZPIECZEŃSTWA PRACY Z KARTAMI
        TAROTA.
        Czarownicy i magowie za pomocą niekiedy zawiłych rytuałów oczyszczają się
        zarówno z tzw. dobrych jak i złych duchów. Wróżki mają swoje przesady typu
        "usiąść na tali po skończeniu sesji, aby ją oczyścić" i takie tam podobne
        bzdury. Natomiast lekarze, uzdrowiciele osoby niosą odważnie pomoc każdemu
        pacjentowi NIE ZASTANWIAJAC SIĘ CZY WYSTARCZY IM NA TO SIŁ DUCHOWYCH. Potem, po
        pewnym))czasie około nich dzieje się coś dziwnego: a to odchodzą od nich mężowie
        (żony), samochód ulega wypadkowi, nagle pojawiają się problemy zdrowotne, albo
        kapie bez powodu kran w łazience lub masę tego typu nieprzyjemnych zdarzeń
        życiowych, A ONI SIĘ NIE DOMYŚLAJĄ NAWET, CO JEST TEGO PRZYCZYNĄ.
        Sprawa jest prosta, kiedy przystępuje się do pracy z osoba proszącą o odczytanie
        kart, czyli potrzebującą pomocy i tak jak piszesz może to być przyjaciel to
        wówczas otwiera się niewidoczny mentalny kanał niewidocznej więzi zapewniający
        bezpośredni dostęp do podświadomości (tak jak Ty to określasz ..Odkrywa naszą
        duszę i patrzy głęboko w nasze wnętrze..)
        Informacje płyną w jedna jak i w drugą wówczas stronę zarówno z podświadomości
        do świadomości, jaki i odwrotnie.
        Jeśli teraz nie zachowamy odpowiednich zasad regulujących przepływ tego
        strumienia informatycznego TO NIC NIE UCHRONI OSOBY OCZYTUJACEJ DANY ROZKLAD
        KART OD TEGO NEGATYWU, który nagromadził się u osoby, której niesiemy pomoc.
        Ponieważ jak stwierdzono empirycznie nie zdrowi potrzebują pomocy.
        Dlatego wszyscy, którzy pracują z ludźmi w tym również lekarze, duchowni,
        nauczyciele, dyplomaci, TAKŻE A SZCZEGÓLNIE MOŻE TAROCISCI itp. piwonii zachować
        środki bezpieczeństwa, aby nie przejmować na siebie cudzych "negatywów”.
        Dlatego, najważniejszy najbezpieczniejszy a zarazem najprostszy sposób
        zamknięcia (przerwania) kanału więzi polega na wzięciu honorarium za wykonaną
        prace (nawet od przyjaciela, myślę, że nie życzy nam On abyśmy przejęli jego
        negatywy, czy byłby wtedy naszym przyjacielem, gdyby myślał inaczej?:)))
        Dałeś "cos" swojemu przyjacielowi i on w zamian również powinien "coś" dać, przy
        czym nie zawsze muszą to być pieniądze, ale koniecznie musi coś ofiarować w zamian.
        Zatem dalsze dywagacje czy o to czy "dobrze" czy "źle " pobierać honorarium za
        wykonaną pracę nie mają sensu nawet, jeśli dotyczą przyjaciela.
        Ja doświadczyłem tego na sobie i nawet zbyt małe nieadekwatne wynagrodzenie
        wpływa negatywnie wpływa na zdrowie zarówno na osoby odczytującej jak i po
        pewnym czasie na także również na zdrowie osoby proszącej o odczyt kart. Pod
        koniec sesji zarówno jedna i druga osoba intuicyjnie wiedza czują jej wysokość.
        Osobiście zawsze zdaję się na ocenie osoby, której doczytuje karty.
        pozdrawiam
        ryszard "
    • akae Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.07, 12:08
      bosheeeeeee szok... jak sama twierdzisz wiedze posiadasz sporą... i nie wiesz
      ,ze nie tylko kasa sie liczy i nie tylko nia mozna płacić? ja stawaijąc karty za
      darmo prosze Los Aniołki o to by to dobro do mnie wróciło w róznych
      sytuacjach..np. pomyślne załatwienie jakiejś sprawy...a kasa .. heh w ezoteryce
      czy czym kolwiek podobnym stawiam i bede poprzez doświadczenie stawiac na
      pokore... nie oceniaj innych pozwól im na własne zapisywanie księgi pod
      tytułem:" moje życie" pozdrawiam
      • Gość: Ann Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 04.07.07, 12:16
        > ja stawaijąc karty z
        > a
        > darmo prosze Los Aniołki o to by to dobro do mnie wróciło w róznych
        > sytuacjach..np. pomyślne załatwienie jakiejś sprawy...

"Kasa" jest takim samym darem od Boga jak zdrowie, siła, miłość... Nie dopatruję
        się w pieniądzach nic złego, za to pozwalają one podchodzić do swojej pracy
        zarówno dla klienta, jak i osoby wróżącej - z szacunkiem.
        Ciekawe, co to by było, gdyby piekarz zamiast pieniędzy za chleb prosił w zamian
        za dobry wypiek pomoc Aniołków... dyskusyjna sprawa... ;)
    • flowerbomb5 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.07.07, 16:56
      Strasznie chcialabym zeby to co piszesz bylo prawda odnoszaca sie nie tylko do
      wrozek, ale rowniez do caloksztaltu relacji miedzyludzkich. Chcialabym aby to
      co piszesz to nie byla tylko proba usprawiedliwienia chciwosci wrozek, ale
      jakies ogolne prawo dzialajace w swiecie.
      Niestety ostatnio w moim zyciu jest tak dramatycznie brak rownowagi, ze az
      boli. To ja jestem ciagle dawca, to mnie okradaja rozni ludzie czy to z
      pieniedzy czy z uczuc, nie dajac w zamian nic. Jestem zalamana ta sytuacja.
      Ciagle trafiam na oszustow wyludzajacych pieniadze, albo na nieuczciwych
      facetow, ktorzy wykorzystuja moje uczucia.
      Dlatego wydaje mi sie ze to co piszesz nie jest prawda. Wszystkim tym oszustom
      ktorych spotykam dzieje sie bardzo dobrze, wcale nie maja jakichs dlugow
      energetycznych i smieja sie w nos.
      • Gość: iwona Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.76.37.* 11.07.07, 14:59
        jestem zdania, że za każdą pracę trzeba brać wynagrodzenie.
        Przy wyborze wróżki zawsze kieruje się jej wiarygodnością. Nie to, czy się
        komuś innemu sprawdziło, czy nie, bo to o niczym nie świadczy. Zawsze zwracam
        uwagę, czy ta osoba prowadzi profesjonalne, zarejestrowane usługi wróżb. Znaczy
        to wtedy dla mnie, że ma klientów, bo stać ją na płacenie podatków, zusów itp.
    • agrentowy4321 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.23, 09:51
      Niekiedy trzeba pochylić się nad wieloma aspektami
    • irona.sonata Re: Ostrzeżenie dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.04.23, 22:51
      Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka