Gość: :)) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.09.07, 17:27 Witam, mam pytanie co sądzicie o takich wróżkach z portali internetowych, gdzie wysyła się smsa z trapiącym zagadnieniem, a ona odpowiada.Czy jest warta uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elleshesie Re: Wróżka na sms - np. Interia. 16.09.07, 17:53 Ja nie korzystałam i raczej nie skorzystam. Według mnie to bujda i naciąganie. Jeśli potrzebujesz porady wróżki, to naprawdę lepiej umówić się na wizytę na żywo lub chociażby zamówić wróżbę u dobrej wróżki na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprianka Re: Wróżka na sms - np. Interia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 18:27 Ludzie dajcie sobie spokój z wróżbami na sms i allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: Wróżka na sms - np. Interia. 17.09.07, 14:48 Taki wróżbiarski fast-food raczej nikomu nie wyjdzie na zdrowie...poza właścicielami tego biznesiku.Zamiast sms-a lepiej rzucić monetę, taka sama wartość wróżby...hmm, a może większa... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Wróżka na sms - np. Interia. 17.09.07, 20:46 angelbell napisała: > Zamiast sms-a lepiej > rzucić monetę, taka sama wartość wróżby...hmm, a może większa... Mysle, ze wieksza. Rzucanie moneta to rownie dobry system dywinacyjny, co Tarot czy Runy. Wystarczy odpowiednio zadac pytanie i poczuc w sobie chec do udzielenia sobie odpowiedzi. Oczywiscie rzut moneta nie udzieli takiej odpowiedzi co karty, ale na proste pytania prosto odpowie. Amatorkom esemesowych wrozb polecam artykul na blogu Iokepine: www.uni-garden.com/teksty/wrozbysms.html Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: Wróżka na sms - np. Interia. 19.09.07, 10:24 A ile fajnych "czarownic" moze sie urodzic z tych samodzielnych praktyk, czyz nie, Anahello :))Potrzeba wszak matka wynalazku a trening czyni mistrza.I moneta zostaje w kieszeni :)Osobiscie polecam kolorowe kamyki losowane z woreczka.mozna im nadac wlasne znaczenia.Przyklad:bialy-swietnie, czarny-auuu, czerwony-beda przeszkody, zielony- dzialaj rozwaznie a wszystko sie posklada, niebieski-pomysl jeszcze nad ta sprawa, fioletowy-a z Aniolem Strozem gadalas?Nie? To szybciutko..., pomaranczowy-szukaj sakiewki, bedzie cie to kosztowalo, rozowy-no kocha , kocha (albo:milo, slodko, fajnie)...no dobra, to byla sciagawka, kreatywni moga powiekszyc zasob informacji i kamykow (szkielek, szklanych kulek, drewnianych kulek, kostek do gry czy tam czego, byle to byly jednakowe wielkoscia i ksztaltem przedmioty).Mozna tez wysypac kamyczki i spojrzec na ten najblizej, potem ten dalej, nastepny...ale to troszke wyzsza szkola jazdy juz.Choc wierze w kreatywnosc wlasna wielkiej czesci bywajacych na tym forum :)Aha, napisalam powaznie podobnie jak Anahella i nie nabijam sie tu.Warto sprobowac, to pomaga rozwijac wrazliwosc wlasna i wglad w swoje wnetrze .Moze byc traktowane jak zabawa, ale zabawa nie jest.To stara technika wrozbiarska, takze szamani poslugiwali sie nia, choc uzywali kosci lub kamieni czy tam czego innego co bylo ich narzedziem.Co do znaczen poszczegolnych kamykow, to dobrze nadac wlasne, beda zgodne z osoba uzywajaca ich.Mam nadzieje ze zostanie mi wybaczone odejscie od zasadniczego watku, lecz swoje zdanie odnosne wyrazilam juz wyzej, przeraza mnie sms-owy biznes w kontekscie szkodliwosci, no ale to sprawa indywidualna kazdego...wizyta w Mc Donaldzie tez i zgoda na to co sie tam spozywa... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Wróżka na sms - np. Interia. 20.09.07, 00:14 angelbell napisała: > A ile fajnych "czarownic" moze sie urodzic z tych samodzielnych > praktyk, czyz nie, Anahello :))Potrzeba wszak matka wynalazku a > trening czyni mistrza.I moneta zostaje w kieszeni :) No tak:) Uwazam, ze jesli ktos chce zostac wrozka, i bedzie nad soba pracowal to nia bedzie. > Osobiscie > polecam kolorowe kamyki losowane z woreczka.[...] Fajny pomysl, dla kazdej wrozki. I tej poczatkujacej i zaawansowanej. Pomyslalam sobie, ze zrobie sobie taki woreczek z kamieniami i opracuje swoj system odpowiedzi. > Aha, > napisalam powaznie podobnie jak Anahella i nie nabijam sie > tu. Narzedzie dywinacji to kwestia umowna. Wrozyc mozna ze wszystkiego. > wizyta w Mc Donaldzie tez i zgoda na to co sie tam > spozywa... Dobre:) Po zmakdonaldyzowaniu spoleczenstwa nastapilo zmakdonaldyzowanie wrozbiarstwa:) Gdyby zyl Philip K. Dick i czytal nasze forum na pewno napisalby powiesc o tym jak gdzies w kosmosie, esemesowe wrozenie staje sie religia i obowiazkiem obywatelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: Wróżka na sms - np. Interia. 20.09.07, 01:11 Aha, moja corka w zeszlym roku na Andrzejkach zrobila furore wlasnie takim woreczkiem, ktory jej przygotowalam i razem obmyslilysmy znaczenie kamieni wrozebnych tudziez wymalowalysmy konkretne symbole na nich. Najbardziej podekscytowana byla wychowawczyni corki i jakos sie od tego woreczka odkleic nie mogla hihi.Stado ludzi sobie z niego wrozylo i byla to atrakcja wieczoru wrozb :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Wróżka na sms - np. Interia. IP: 212.76.37.* 22.09.07, 16:28 skoro ktoś wróżby sms stawia w parze z fastfoodem, to w mojej ocenie warto zwrócić uwagę, że każdy czasem lubi zjeść niezdrowo w fast food, nie robi tego często, ale raz na rok, może dwa, trzy razy w życiu, ale jednak był i jadł. Praktycznie chyba nie ma osoby, która nie jadłaby chociaż raz, czegoś w np. Mc Donalds lub czegoś podobnego. Warto to przyznać samemu przed sobą, bez hipokryzji. A w kwestii smsowych wróżek, to na pewno nie wszystkie są takie, jak z tego linku. Trzeba rozróżnić te, które pracują w centrach telefonicznych, to przeważnie studenci (dziewczyny i chłopcy) lub emerytki, od tych, które odpowiadają u siebie w domu i nie mają z tymi pseudo wróżkami nic wspólnego. Oczywiście takie wróżby sms z portalów typu Onet, to wiadomo, że wróżka firmuje swoim pseudonimem, imieniem nazwiskiem, ale nie ma z takimi wróżbami nic wspólnego, tylko po prostu wzięła pieniądze za reklamę i użyczenie swojej twarzy i nazwiska, ale na takie smsy nie odpowiada, to chyba nawet dziecko wie. ja osobiście wysyłałam w przeciągu kilkunastu miesięcy smsy do jedej zaufanej tarocistki (która sama ma reklamę, baz żadnych asystentów) i wszystko mi się sprawdziło co do szczegółów i konkretów. owa tarocistka odpowiada u siebie w domu ze swej komórki, a że ma taki numer na sms wróżbę, to po prostu nurmalne aby pobierać jednocześnie opłatę za swe usługi. nie można więc generalizować, jak po artykule z tego linku można przypuszczać, że wszędzie tak jest, artykuł nie jest obiektywny, bo sugeruje tezę, że każda wróżka sms, nie jest wróżką, tylko systemem komputerowym obsługowanym przez sytudentkę, co jest niesprawiedliwe w stosunku do wróżek z prawdziwego zdarzenia, jak ta do której ja pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: Wróżka na sms - np. Interia. 22.09.07, 19:22 Napisalam dosc jasno, ze kazdy wyraza zgode na fast food typu donaldopodobne lub centrum wrozbiarstwa sms-owego...oraz na to co skonsumuje tym samym.I jest to osobista sprawa kazdego, wszak wie co czyni.Zalozycielka watku pytala dosc precyzyjnie o wrozby sms-owe z portali jak Interia czy cos tam... . Odpowiadam:fast food bo tak jest.Nie wlaczam w to korespondencji sms-owej z wybrana zaufana wrozka , realna pania X czy Y, to zupelnie inny temat a i zalozycielce watku nie o to chodzilo o ile dokladnie przeczytac jej post.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Wróżka na sms - np. Interia. IP: 212.76.37.* 22.09.07, 19:26 odnosiłam się do tego postu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=468&w=69118475&a=69175051 a nie do Twojego, który w pełni popieram. ponadto wyraziłam własne zdanie, chciałam podzielić się swoim przemyśleniem na temat smsowych wróżb. Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: Wróżka na sms - np. Interia. 22.09.07, 20:22 Ok, Iwono :) Uscislilam w kontekscie intencji zalozycielki watku tylko:)Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Wróżka na sms - np. Interia. 23.09.07, 12:27 A umiesz wskazac autorce watku numer, pod ktorym siedzi prawdziwa wrozka, a nie przypadkowe osoby? To podaj informacje - jak odroznic wrozke, ktora naprawde ciagnie karte dla klienta od centrow, w ktorych nikt nawet kart na oczy nie widzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Wróżka na sms - np. Interia. IP: 212.76.37.* 23.09.07, 16:46 nie będę pisała numerów ani imienia i nazwiska, bo nie chcę aby stawiało to, tą wróżkę lub mnie, uczestniczkę tego forum, w dwuznacznym świetle, że jakoby reklamuję lub krypto-reklamuję usługę tej wróżki. napisałam po prostu co myślę w danym temacie. Moja opinia jest na podstawie tego, czego doświadczyłam i co wiem. Nie będę wdawała się w polemiki i wyjaśniania. w mojej ocenie, niegodne w stosunku do prawdziwych, znanych wróżbitów, jest sugerowanie, że świadczenie przez nich- osobiście- usług poprzez 0 -700 lub/i smsy to oszustwo. zanim takie kłamliwe tezy będzie się sugerować, trzeba zweryfikować i rozdzielić- świadczenie usług przez studentów i emerytów poprzez centra telefoniczne gdzie usługo te "firmuje" twarzą wróżka-produkt medialny, która wzięła niemałe pewnie pieniądze za takie firmowanie, od tych wróżbitów, którzy mają swoje usługi osobiście świadczone w domu poprzez 0-700 lub/i smsy jako dodatkową formę kontaktu z nimi. tylko na pierwszą myśl, najmniej przychodzi mi do głowy 10 osób z kregu szanowanych autorytetów wróżbiarskich, którzy mają 0-700 i sms u siebie w domu i jest to dodatkowa możliwość kontaktu z nimi. nie wciskajmy ich do jednego worka ze studentami z centrów telefonicznych, bo oni z nimi nie mają nic wspólnego! sugeruje dobrze poprzeglądać i poczytać ich osobiste strony internetowe i osobiste reklamy, zanim wydawać się będzie sądy nad moralnością. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Wróżka na sms - np. Interia. 25.09.07, 01:20 Gość portalu: iwona napisał(a): > w mojej ocenie, niegodne w stosunku do prawdziwych, znanych > wróżbitów, jest sugerowanie, że świadczenie przez nich- osobiście- > usług poprzez 0 -700 lub/i smsy to oszustwo. zanim takie kłamliwe > tezy będzie się sugerować, trzeba zweryfikować i rozdzielić- > świadczenie usług przez studentów i emerytów poprzez centra > telefoniczne gdzie usługo te "firmuje" twarzą wróżka-produkt > medialny, która wzięła niemałe pewnie pieniądze za takie firmowanie, > od tych wróżbitów, którzy mają swoje usługi osobiście świadczone w > domu poprzez 0-700 lub/i smsy jako dodatkową formę kontaktu z nimi. Zgadzam sie. Tylko jak oddzielic ziarna od plew? Umiesz to zrobic? Moim zdaniem: jesli serwis jest 24h na dobe, to na pewno wrozka nie siedzi przy tym telefonie. To chyba jest jasne. Ale jak jeszcze? Moja znajoma czasem wysyla zapytania o esemesowe wrozby. Raz dostaje konkretna wrozbe, a raz jakis belkot i naciaganie na kolejne. No i teraz: jesli ona - w sumie dlugotrwala klientka nie umie ich odroznic, to jak ma zrobic to ktos, kto nigdy z takich uslug nie korzystal? Ty masz swoja wrozke. Mozesz sie z autorka watku podzielic jej telefonem na priv. Ale jak maja zachowac sie inne panie? Czy nie nalezy ostrzec ich przed call centrami, gdzie siedza osoby, ktore z wrozeniem nie maja nic wspolnego? > sugeruje > dobrze poprzeglądać i poczytać ich osobiste strony internetowe i > osobiste reklamy, zanim wydawać się będzie sądy nad moralnością. Wlasnie chodzi o to, ze czytajac reklamy nadal nic nie wiemy. Moga sobie pisac, ze siedza przy komputerze i kartach osobiscie, a tak naprawde nie wiadomo. I nie zamierzam nikogo osadzac. Zreszta ostatnia rzecz jaka przyszlaby mi do glowy, to robienie burzy. Po prostu to jest sliski rynek. Sa uznane wrozki, ktore w niego weszly i sprzedaja swoja twarza uczciwe uslugi, ale mnostwo wykreowanych przez media postaci to zwykla sciema: wrozka ma "asystentow", czyli przypadkowe osoby na linii. Boje sie, ze usluga esemesowa idzie jednak w kierunku gorszym dla klienta i te uczciwe dadza sobie spokoj, bo po co sobie psuc wizerunek? Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: Wróżka na sms - np. Interia. 06.03.23, 06:58 Ile czasu trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś