kamayak 03.10.03, 10:23 jestem numerologiczna siodemka powstala z liczby 34:)moze ktos cos wie o 7,bo ja znajduje tylko malo optymistyczne opisy i jakos do mnie nie psaujace:(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniecha75 Re: numerologiczna 7 03.10.03, 11:50 Czesc! Tez jestem 7 i opisy,jakie znalazlam pasuja NIESTY do mnie. Niestety, bo 7 sa skryte i uczuciowe ale nie lubia mowic o uczuciach. I to sie zgadza dlatego pewnie mam pproblemy z ulozeniem sobie zycia uczuciowego,jeszcze mi sie to nie udalo, pomimo tego, ze ostatnio staralam sie by meska 7 spojrzala na mnie swym laskawym okiem ;-)) podaje opis,prawie cytuje za horoskopy.wp.pl - to nie reklama Siódemki pociąga to, co tajemnicze i niewyjaśnione (pewnie dlatego obie jestesmy na Forum :-)). Maja niezla intuicje (prawda!) i zdolnościami parapsychicznymi (ukladam tarota amatorsko, jak dotad to co mowilam innym sie zgadzalo). Zainteresowane bardziej sprawami ducha. Są ciekawe, maja szerolie zainteresowania, ciągle poszukują prawdy, doskonałości, piękna i przyczyny. Sa czesto indywidualistami i osobami niezaleznymi dlatego niestety często pozostają w życiu samotne. Trudno je zrozumieć, bardzo ostrożnie mówią o swoich emocjach i potrzebach. Sprawiają wrażenie osób wyniosłych, zimnych i pełnych rezerwy, wiec przypisuje się pyche, zarozumialstwo i przemądrzałość. Ale to tylko poza, by nie zostać zranionym oraz ochronić swą prywatność i prawdziwe emocje (to akurat pasuje do mnie prawie idealnie) Siódemki są pełne godności i elegancji oraz zakryte woalem tajemniczości. Lubią ciszę, samotność i przyrodę (to juz mniej mi pasi). Pasjonują się starożytnymi cywilizacjami, religiami świata, wiedzą tajemną i parapsychologią. Na ogół są bardzo wybredne w doborze przyjaciół. Nie akceptują pustej gadaniny, przeciętności i wulgarności. Nie powinny hamować własnych emocji i uczuć, bowiem może ich to doprowadzić do chorób psychicznych czy depresji. Powinny też wystrzegać się alkoholu, narkotyków i życia w świecie iluzji. Sytuacja materialna-to osoby najmniej zainteresowane sprawami materialnymi (. Pieniądze spełniają funkcję, ale nie są istotą ich życia (tu sie nie zgadzam, ale moze wynika to z faktu, zejestem zodiakalnym Koziorozcem, bardziej materialistycznym znakiem. Owszem mają predyspozycje by zdobyć majątek, sławę i sukces, ale żadna z tych rzeczy tak naprawdę ich nie interesuje. Nie posiadają zmysłu praktycznego. Sprawy uczuciowe - siódemki mają duże trudności w doborze odpowiedniego partnera i rzadko znajdują szczęście i stabilizację w związkach. Są bardzo uczuciowe, ale nie potrafią o tym mówić. Najodpowiedniejszym partnerem, jest 7, 4 i 9. to tyle co wiem, i powiem, ze na prawde w wiwlu przypadkaxch to prawda. wiele z moich przyciol to 7 i tak to wyglada. A w kwestii uczuc i skrytosci, robimy postepy, nawzajem wspieramy sie w mowieniu o uczuciach. Pozdrawiam, Agniecha Odpowiedz Link Zgłoś
stella6 Re: numerologiczna 7 03.10.03, 12:50 Cześć, mam pytanie...jak zachowuje się zakoczana siódemeczka? Pozdrawiam Stella Odpowiedz Link Zgłoś
paulllina Re: numerologiczna 7 03.10.03, 12:47 Hej, Widzę, że nie jestem sama. Też jestem siódemką i niestety problemy ze sferą uczciową nie są mi obce! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamayak Re: numerologiczna 7 03.10.03, 13:09 witam wszystkie siodemeczki:)))no tak ja tez jakos z tymi uczuciami sie nie obnosze,ale jak juz kocham to nie mam oporow i lubie mowic "kocham" i lubie sie przytulac i troszczyc o kogos:)mam tylko nadzieje ze nie zotane samotna bo ja wlasnie samotnosci nie znosze i to mnie dobija:(raczej ludzie nie uwazaja mnie za osobe wyniosla,ale glupoty nie cierpie:)no ale to tak jak wiekszosc ludzi:) no i sprawy materialne nie sa dla mnie najwazniejsze chociaz jestem waga:)mam nadzieje drogie siodemeczki ze nie pozostaniemy same i w koncu znajdziemy szczescie w milosci!!!:)))a jak kocham to bez reszty i bardzo duzo z siebie daje, hmmm moze za duzo...pozdrowka siodemeczki,dzieki za odzew:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamayak Re: numerologiczna 7 03.10.03, 14:43 Siodemeczki jak maciejszcze jakies ciekawe spostrzezenia to napiszcie:))ja zycze wszystkim uadnego weekendu:))pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Re: numerologiczna 7 03.10.03, 17:45 Też jestem 7 :))) I całkowicie się zgadzam z poniższym: Wibracja urodzenia: 7 Owiana aurą magii liczba 7 uchodzi za świętą we wszystkich wielkich religiach świata. Chrześcijaństwo wyróżnia siedem grzechów głównych, siedem cnót, siedem sakramentów, tantryzm i hatha joga siedem czakramów (kanałów energetycznych) w ciele człowieka. W różnych tradycjach duchowych istniało siedem nieb - wszak do dzisiaj pragniemy znaleźć się w "siódmym niebie". Najczęściej gruntownie wykształcone, Siódemki obdarzone są nie tylko wielką inteligencją, lecz także niezwykła intuicją i nierzadko zdolnościami parapsychicznymi. Zainteresowania i fascynacje Siódemki wykraczają wyraźnie poza sprawy przyziemne, zwracając się ku filozofii, religii, psychologii, a także nauce i sztuce. Uduchowiona Siódemka jest symbolem więzi między światem materii a wyższymi siłami, toteż osoby o tej wibracji to prawdziwi arystokraci ducha. Ludzie Siódemki cenią sobie bardzo niezależność, toteż stwarzają zawsze pewien dystans między sobą a innymi. Wybredne w doborze partnera czy przyjaciół, stawiają wysokie wymagania przede wszystkim sobie, co dodatkowo wspiera właściwy im nawyk chłodnej obserwacji i krytycznej analizy. Powściągliwe i z pozoru wyniosłe, introwertyczne Siódemki intrygują i fascynują otoczenie swym wewnętrznym, a także zewnętrznym urokiem i tajemniczością. Nie łatwo się jednak do nich naprawdę zbliżyć, gdyż nie grzeszą komunikatywnością ani wylewnością, zwłaszcza na własny temat. Nie pozwalają sobie także często na spontaniczność w zachowaniu. Na ich zaufanie, szacunek i przyjaźń trzeba sobie zasłużyć i jeszcze poddać się próbie czasu, którego potrzebuje Siódemka, by dopuścić kogoś do bliższej ze sobą znajomości. Przy tym wszystkim jednak Siódemki są niesłychanie wrażliwe, to wręcz psychiczne mimozy, które chronią przed wzrokiem intruza swoją prywatność. Zadziwiają swym niewzruszonym idealizmem. Pozostają na ogół przez całe życie wierne swym ideałom, propagując je aktywnie i walcząc konsekwentnie o ich realizację. Siódemka jest urodzonym samotnikiem, nawet wtedy, gdy żyje u boku stałego partnera, z którym ma dzieci. Samotności nie tylko się nie obawia, lecz wręcz jej potrzebuje i potrafi ją znakomicie zagospodarować, jako że z sobą nigdy się nie nudzi. Często nie znajduje szczęścia i porozumienia w miłości, drugiej stronie na ogół bowiem jest bardzo trudno dopasować się do oczekiwań Siódemki. Rozstania lub fizyczną utratę partnera przeżywa jednak bardzo głęboko. Wewnętrzny arystokratyzm Siódemki sprawia, że na zewnątrz promieniuje ona wrodzoną elegancją i niespotykaną u innych dystynkcją. Ubiera się najczęściej z wyrafinowaną prostotą, niemożliwą do naśladowania przez osoby o innej wibracji. Siódemki, nie akceptując pospolitości, wulgarności czy złego gustu, dążą we wszystkim do doskonałości. Ciekawą rzeczą jest to, że choć nie zabiegają o pieniądze, zaszczyty i tytuły, często cieszą się sławą, niekiedy spóźnioną. Liczne podróże, jakie odbywają, są dla nich przede wszystkim okazją do pogłębienia swojej wiedzy i wzbogacenia swego wnętrza. Siódemce grozi najczęściej zatrzaśnięcie się w swoim świecie, izolacja. Właściwa jej duma i poczucie godności sprawiają, że zwykła tłumić swoje emocje, co w efekcie wpędza ją niekiedy w melancholię, nerwicę i depresję, a nawet - w skrajnych wypadkach - w schizofrenię. Ze swoją intuicją i przenikliwością, a nawet przebłyskami jasnowidzenia, wykazują szczególne predyspozycje do zgłębiania i praktykowania wiedzy tajemnej. Powinny niestrudzenie rozwijać się duchowo i intelektualnie, a także służyć innym swoją wiedzą i oryginalnością spojrzenia na świat i problemy współczesnego człowieka, które obchodzą ją zwykle bardziej niż jej własne. Żywioł: Woda. Planeta: Neptun. Sławne Siódemki: Fryderyk Nietzsche, Marcel Proust, Adam Mickiewicz, Rainer Maria Rilke, Fiodor Dostojewski, Edgar Allan Poe, Piotr Czajkowski, Witold Gombrowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
8semka Re: numerologiczna 7 04.10.03, 00:14 Chociaż nie jestem siódemką, przesyłam coś co znalazłam na Wasz temat w necie :) Serdecznie pozdrawiam i dodam że widzę tu wiele dobrych cech :O) 7 Symbolika: Siódemka jest liczbą duchowości i świętości. Liczba ta zachęca do poszukiwań religijnych i duchowych. Ludzie obdarzeni tą wibracją wykazują wielką wrażliwość i intuicję. Znajdziemy pośród nich wielu duchownych, muzyków, poetów, malarzy, filozofów. Ludzie ci są trochę nieobecni, oddaleni od rzeczywistości i realnego świata, zagłębieni w mistyczne i duchowe rozważania. Posiadają ogromne pokłady wrażliwości i współczucia. Chcą nieść pomoc i pociechę cierpiącym i samotnym. W negatywnej formie siódemka wzmacnia problemy psychiczne. Czasem pojawiają się pod wpływem tej wibracji skłonności samobójcze i nałogi. Jaka jesteś: Siódemka jest czarująca i bezinteresowna. Ma dobre zdanie o swoich możliwościach intelektualnych. Czasami jednak zdarza im się patrzeć na innych z góry. Można jednak zawsze na nią liczyć. Planeta patron: Neptun Wiodący znak zodiaku: Ryby i Byk Korzystny dzień tygodnia: Sobota Odpowiedz Link Zgłoś
sugar.free Siedem 05.10.03, 00:59 Siedem Grzechów Głównych Siedem Cudów Świata Grupa Siedem Agencja Reklamowa "Siedem" Davida Finchera Ograniczenie, Zamknięcie, Inspiracja, Kontrast, Sztuka, Wyzwolenie by przekroczyć znak horoskopowy i porównać Skorpiona z Koziorożcem nazwać zestaw cech wspólnych w różnych osobowościch niemożliwe wprowadzić w czyn bo choć podobne są Dwie Siódemki inaczej bedą swoją Siódemkowość wyrażać i przeżywać. Głęboko w osobie Koziorożca by nawet bać się je nazwać, choć ze świadomością ich istnienia i głęboko w Skorpionie by każdego dnia od nowa je przeżywać wewnątrz i wyrazić uczuciami, pasją eksponowaną. Poznawajcie siebie Siódemki. Siedem. To dobry znak. Odpowiedz Link Zgłoś
avatary Sieden - (nie) szczęśliwy numerek 07.10.03, 11:15 info.onet.pl/809861,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kamayak Re: Sieden - (nie) szczęśliwy numerek 07.10.03, 11:28 bez komentarza avantary Odpowiedz Link Zgłoś
sugar.free jeszcze było Siedmiu Wspaniałych 07.10.03, 23:43 ... a tych to do pierdla na długie lata.... nie tylko na siedem... Odpowiedz Link Zgłoś
kamayak Re: numerologiczna 7 06.10.03, 12:21 Czesc siodemeczki i inne numerki:)ale sie naczytalam, jednak mam zdanie ze wolalabym byc inna liczba:)))no ale trudno daty urodzenia sie nie wybiera:) pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
kamayak Re: czego sie boisz? 07.10.03, 09:37 nie to nie tak,z wiedza mam do czynienia codziennie,jestem naukowcem,jestem tez kobieta i musze walczyc o swoje na uczelni,nie tego sie boje.boje sie samotnosci,bo ja nie lubie sie izolowac,chce byc zona i matka i to nawet bardzo! a niedawno opuscila mnie ukochana osoba,nie moge pozbyc sie zlych mysli i brakuje mi wiary ze jeszcze bedzie dobrze a latka leca!!!tego wlasnie sie boje: (((( Odpowiedz Link Zgłoś
sugar.free rozumiem 07.10.03, 21:53 Twoje obawy, strach, lęk.. jakkolwiek to nazwać... to stan... ciężko się uwolnić, wyjść poza. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
kamayak Re: numerologiczna 7 07.10.03, 10:39 pozdrawiam wszystkie siodemeczi i wszystkich uczestnikow forum:)ja sobie jade na konferencje, w koncu sie zrelaksuje:)))pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
lazvegaz Re: numerologiczna 7 20.01.04, 11:55 Cześć Ja też jestem siódemką dużo czytałam na ten temat i powiem, że opisy te pasują do mnie najbardziej ze wszystkich opisów (horoskopy itp.)Niestety to chyba prawda że siódemki mają najwięcej problemów ze swoim życiem uczuciowym głównie dltego że są skryte uduchowione dużo czują ale mało o tym mówią.To może prowadzić je do załamań nerwowych albo depresji (ja właśnie leczę się z depresji).Piszesz, że opis siódemki nie bardzo do Ciebie pasuje- możliwe .Możesz być z imienia inną liczbą np. 4, 6 czy 8 a to da ci więcej realizmu albo swobody w wyrażaniu uczuć. Zresztą człowiek jest istotą o wiele bardziej skompilkowaną niż krótki opis jakiejś siódemki. Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamayak Re: numerologiczna 7 20.01.04, 18:16 witam,moze faktycznie jestem troche inna 7,moj tato tez jest 7 i wiesz jak slysze co mowi do mojej mamy i jak bardzo ja kocha to nie wiem w ktorym momencie ma problemy z wyrazeniem uczuc:)e tam moze nie jest z nami az tak zle,uduchowiona to jestem ale jak kogos kocham to nie boje sie tego okazac i uwielbiam sie przytulac:)))depresje-racja to nasza slabostka,ale jest w nas jakas sila,byle do przodu!!!!!:)powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś