Dodaj do ulubionych

numerologiczna 7

03.10.03, 10:23
jestem numerologiczna siodemka powstala z liczby 34:)moze ktos cos wie o 7,bo
ja znajduje tylko malo optymistyczne opisy i jakos do mnie nie psaujace:((
Obserwuj wątek
    • agniecha75 Re: numerologiczna 7 03.10.03, 11:50
      Czesc!
      Tez jestem 7 i opisy,jakie znalazlam pasuja NIESTY do mnie. Niestety, bo 7 sa
      skryte i uczuciowe ale nie lubia mowic o uczuciach. I to sie zgadza dlatego
      pewnie mam pproblemy z ulozeniem sobie zycia uczuciowego,jeszcze mi sie to nie
      udalo, pomimo tego, ze ostatnio staralam sie by meska 7 spojrzala na mnie swym
      laskawym okiem ;-))
      podaje opis,prawie cytuje za horoskopy.wp.pl - to nie reklama
      Siódemki pociąga to, co tajemnicze i niewyjaśnione (pewnie dlatego obie
      jestesmy na Forum :-)). Maja niezla intuicje (prawda!) i zdolnościami
      parapsychicznymi (ukladam tarota amatorsko, jak dotad to co mowilam innym sie
      zgadzalo).
      Zainteresowane bardziej sprawami ducha. Są ciekawe, maja szerolie
      zainteresowania, ciągle poszukują prawdy, doskonałości, piękna i przyczyny.
      Sa czesto indywidualistami i osobami niezaleznymi dlatego niestety często
      pozostają w życiu samotne. Trudno je zrozumieć, bardzo ostrożnie mówią o swoich
      emocjach i potrzebach. Sprawiają wrażenie osób wyniosłych, zimnych i pełnych
      rezerwy, wiec przypisuje się pyche, zarozumialstwo i przemądrzałość. Ale to
      tylko poza, by nie zostać zranionym oraz ochronić swą prywatność i prawdziwe
      emocje (to akurat pasuje do mnie prawie idealnie)
      Siódemki są pełne godności i elegancji oraz zakryte woalem tajemniczości. Lubią
      ciszę, samotność i przyrodę (to juz mniej mi pasi). Pasjonują się starożytnymi
      cywilizacjami, religiami świata, wiedzą tajemną i parapsychologią. Na ogół są
      bardzo wybredne w doborze przyjaciół. Nie akceptują pustej gadaniny,
      przeciętności i wulgarności. Nie powinny hamować własnych emocji i uczuć,
      bowiem może ich to doprowadzić do chorób psychicznych czy depresji. Powinny też
      wystrzegać się alkoholu, narkotyków i życia w świecie iluzji.
      Sytuacja materialna-to osoby najmniej zainteresowane sprawami materialnymi (.
      Pieniądze spełniają funkcję, ale nie są istotą ich życia (tu sie nie zgadzam,
      ale moze wynika to z faktu, zejestem zodiakalnym Koziorozcem, bardziej
      materialistycznym znakiem. Owszem mają predyspozycje by zdobyć majątek, sławę i
      sukces, ale żadna z tych rzeczy tak naprawdę ich nie interesuje. Nie posiadają
      zmysłu praktycznego.
      Sprawy uczuciowe - siódemki mają duże trudności w doborze odpowiedniego
      partnera i rzadko znajdują szczęście i stabilizację w związkach. Są bardzo
      uczuciowe, ale nie potrafią o tym mówić. Najodpowiedniejszym partnerem, jest 7,
      4 i 9.

to tyle co wiem, i powiem, ze na prawde w wiwlu przypadkaxch to prawda. wiele z
      moich przyciol to 7 i tak to wyglada. A w kwestii uczuc i skrytosci, robimy
      postepy, nawzajem wspieramy sie w mowieniu o uczuciach.

Pozdrawiam,
      Agniecha
      • stella6 Re: numerologiczna 7 03.10.03, 12:50
        Cześć,
        mam pytanie...jak zachowuje się zakoczana siódemeczka?

Pozdrawiam
        Stella
    • paulllina Re: numerologiczna 7 03.10.03, 12:47

Hej,

Widzę, że nie jestem sama. Też jestem siódemką i niestety problemy ze sferą
      uczciową nie są mi obce! :)

• kamayak Re: numerologiczna 7 03.10.03, 13:09
        witam wszystkie siodemeczki:)))no tak ja tez jakos z tymi uczuciami sie nie
        obnosze,ale jak juz kocham to nie mam oporow i lubie mowic "kocham" i lubie sie
        przytulac i troszczyc o kogos:)mam tylko nadzieje ze nie zotane samotna bo ja
        wlasnie samotnosci nie znosze i to mnie dobija:(raczej ludzie nie uwazaja mnie
        za osobe wyniosla,ale glupoty nie cierpie:)no ale to tak jak wiekszosc ludzi:)
        no i sprawy materialne nie sa dla mnie najwazniejsze chociaz jestem waga:)mam
        nadzieje drogie siodemeczki ze nie pozostaniemy same i w koncu znajdziemy
        szczescie w milosci!!!:)))a jak kocham to bez reszty i bardzo duzo z siebie
        daje, hmmm moze za duzo...pozdrowka siodemeczki,dzieki za odzew:)))
    • kamayak Re: numerologiczna 7 03.10.03, 14:43
      Siodemeczki jak maciejszcze jakies ciekawe spostrzezenia to napiszcie:))ja
      zycze wszystkim uadnego weekendu:))pozdrowka
      • zalogowana Re: numerologiczna 7 03.10.03, 17:45
        Też jestem 7 :)))

I całkowicie się zgadzam z poniższym:

Wibracja urodzenia: 7
        Owiana aurą magii liczba 7 uchodzi za świętą we wszystkich wielkich religiach
        świata. Chrześcijaństwo wyróżnia siedem grzechów głównych, siedem cnót, siedem
        sakramentów, tantryzm i hatha joga siedem czakramów (kanałów energetycznych) w
        ciele człowieka. W różnych tradycjach duchowych istniało siedem nieb - wszak
        do dzisiaj pragniemy znaleźć się w "siódmym niebie". Najczęściej gruntownie
        wykształcone, Siódemki obdarzone są nie tylko wielką inteligencją, lecz także
        niezwykła intuicją i nierzadko zdolnościami parapsychicznymi. Zainteresowania
        i fascynacje Siódemki wykraczają wyraźnie poza sprawy przyziemne, zwracając
        się ku filozofii, religii, psychologii, a także nauce i sztuce. Uduchowiona
        Siódemka jest symbolem więzi między światem materii a wyższymi siłami, toteż
        osoby o tej wibracji to prawdziwi arystokraci ducha.

Ludzie Siódemki cenią sobie bardzo niezależność, toteż stwarzają zawsze pewien
        dystans między sobą a innymi. Wybredne w doborze partnera czy przyjaciół,
        stawiają wysokie wymagania przede wszystkim sobie, co dodatkowo wspiera
        właściwy im nawyk chłodnej obserwacji i krytycznej analizy. Powściągliwe i z
        pozoru wyniosłe, introwertyczne Siódemki intrygują i fascynują otoczenie swym
        wewnętrznym, a także zewnętrznym urokiem i tajemniczością. Nie łatwo się
        jednak do nich naprawdę zbliżyć, gdyż nie grzeszą komunikatywnością ani
        wylewnością, zwłaszcza na własny temat. Nie pozwalają sobie także często na
        spontaniczność w zachowaniu. Na ich zaufanie, szacunek i przyjaźń trzeba sobie
        zasłużyć i jeszcze poddać się próbie czasu, którego potrzebuje Siódemka, by
        dopuścić kogoś do bliższej ze sobą znajomości. Przy tym wszystkim jednak
        Siódemki są niesłychanie wrażliwe, to wręcz psychiczne mimozy, które chronią
        przed wzrokiem intruza swoją prywatność. Zadziwiają swym niewzruszonym
        idealizmem. Pozostają na ogół przez całe życie wierne swym ideałom, propagując
        je aktywnie i walcząc konsekwentnie o ich realizację.

Siódemka jest urodzonym samotnikiem, nawet wtedy, gdy żyje u boku stałego
        partnera, z którym ma dzieci. Samotności nie tylko się nie obawia, lecz wręcz
        jej potrzebuje i potrafi ją znakomicie zagospodarować, jako że z sobą nigdy
        się nie nudzi. Często nie znajduje szczęścia i porozumienia w miłości, drugiej
        stronie na ogół bowiem jest bardzo trudno dopasować się do oczekiwań Siódemki.
        Rozstania lub fizyczną utratę partnera przeżywa jednak bardzo głęboko.

Wewnętrzny arystokratyzm Siódemki sprawia, że na zewnątrz promieniuje ona
        wrodzoną elegancją i niespotykaną u innych dystynkcją. Ubiera się najczęściej
        z wyrafinowaną prostotą, niemożliwą do naśladowania przez osoby o innej
        wibracji. Siódemki, nie akceptując pospolitości, wulgarności czy złego gustu,
        dążą we wszystkim do doskonałości.
        Ciekawą rzeczą jest to, że choć nie zabiegają o pieniądze, zaszczyty i tytuły,
        często cieszą się sławą, niekiedy spóźnioną. Liczne podróże, jakie odbywają,
        są dla nich przede wszystkim okazją do pogłębienia swojej wiedzy i wzbogacenia
        swego wnętrza.

Siódemce grozi najczęściej zatrzaśnięcie się w swoim świecie, izolacja.
        Właściwa jej duma i poczucie godności sprawiają, że zwykła tłumić swoje
        emocje, co w efekcie wpędza ją niekiedy w melancholię, nerwicę i depresję, a
        nawet - w skrajnych wypadkach - w schizofrenię. Ze swoją intuicją i
        przenikliwością, a nawet przebłyskami jasnowidzenia, wykazują szczególne
        predyspozycje do zgłębiania i praktykowania wiedzy tajemnej. Powinny
        niestrudzenie rozwijać się duchowo i intelektualnie, a także służyć innym
        swoją wiedzą i oryginalnością spojrzenia na świat i problemy współczesnego
        człowieka, które obchodzą ją zwykle bardziej niż jej własne.

Żywioł: Woda. Planeta: Neptun. Sławne Siódemki: Fryderyk Nietzsche, Marcel
        Proust, Adam Mickiewicz, Rainer Maria Rilke, Fiodor Dostojewski, Edgar Allan
        Poe, Piotr Czajkowski, Witold Gombrowicz.

• 8semka Re: numerologiczna 7 04.10.03, 00:14
      Chociaż nie jestem siódemką, przesyłam coś co znalazłam na Wasz temat w
      necie :) Serdecznie pozdrawiam i dodam że widzę tu wiele dobrych cech :O)

7
      Symbolika: Siódemka jest liczbą duchowości i świętości. Liczba ta zachęca do
      poszukiwań religijnych i duchowych. Ludzie obdarzeni tą wibracją wykazują
      wielką wrażliwość i intuicję. Znajdziemy pośród nich wielu duchownych,
      muzyków, poetów, malarzy, filozofów. Ludzie ci są trochę nieobecni, oddaleni
      od rzeczywistości i realnego świata, zagłębieni w mistyczne i duchowe
      rozważania. Posiadają ogromne pokłady wrażliwości i współczucia. Chcą nieść
      pomoc i pociechę cierpiącym i samotnym. W negatywnej formie siódemka wzmacnia
      problemy psychiczne. Czasem pojawiają się pod wpływem tej wibracji skłonności
      samobójcze i nałogi.
      Jaka jesteś: Siódemka jest czarująca i bezinteresowna. Ma dobre zdanie o
      swoich możliwościach intelektualnych. Czasami jednak zdarza im się patrzeć na
      innych z góry. Można jednak zawsze na nią liczyć.
      Planeta patron: Neptun
      Wiodący znak zodiaku: Ryby i Byk
      Korzystny dzień tygodnia: Sobota
    • sugar.free Siedem 05.10.03, 00:59
      Siedem Grzechów Głównych
      Siedem Cudów Świata
      Grupa Siedem
      Agencja Reklamowa
      "Siedem" Davida Finchera
      Ograniczenie, Zamknięcie, Inspiracja, Kontrast, Sztuka, Wyzwolenie
      by przekroczyć znak horoskopowy i porównać Skorpiona z Koziorożcem
      nazwać zestaw cech wspólnych
      w różnych osobowościch
      niemożliwe wprowadzić w czyn
      bo choć podobne są Dwie Siódemki inaczej bedą swoją Siódemkowość wyrażać i
      przeżywać. Głęboko w osobie Koziorożca by nawet bać się je nazwać, choć ze
      świadomością ich istnienia i głęboko w Skorpionie by każdego dnia od nowa je
      przeżywać wewnątrz i wyrazić uczuciami, pasją eksponowaną.
      Poznawajcie siebie Siódemki.
      Siedem. To dobry znak.
      • avatary Sieden - (nie) szczęśliwy numerek 07.10.03, 11:15
        info.onet.pl/809861,11,item.html
        • kamayak Re: Sieden - (nie) szczęśliwy numerek 07.10.03, 11:28
          bez komentarza avantary
        • sugar.free wybitnie w złym guście (n/t) 07.10.03, 21:54

• sugar.free jeszcze było Siedmiu Wspaniałych 07.10.03, 23:43
          ... a tych to do pierdla na długie lata.... nie tylko na siedem...
    • kamayak Re: numerologiczna 7 06.10.03, 12:21
      Czesc siodemeczki i inne numerki:)ale sie naczytalam, jednak mam zdanie ze
      wolalabym byc inna liczba:)))no ale trudno daty urodzenia sie nie wybiera:)
      pozdrowka
      • sugar.free czego sie boisz? 06.10.03, 23:13
        wiedzy? wyzwania? wyzwolenia?
        • kamayak Re: czego sie boisz? 07.10.03, 09:37
          nie to nie tak,z wiedza mam do czynienia codziennie,jestem naukowcem,jestem tez
          kobieta i musze walczyc o swoje na uczelni,nie tego sie boje.boje sie
          samotnosci,bo ja nie lubie sie izolowac,chce byc zona i matka i to nawet bardzo!
          a niedawno opuscila mnie ukochana osoba,nie moge pozbyc sie zlych mysli i
          brakuje mi wiary ze jeszcze bedzie dobrze a latka leca!!!tego wlasnie sie boje:
          ((((
          • sugar.free rozumiem 07.10.03, 21:53
            Twoje obawy, strach, lęk.. jakkolwiek to nazwać... to stan... ciężko się
            uwolnić, wyjść poza. Pozdrawiam ciepło.
    • kamayak Re: numerologiczna 7 07.10.03, 10:39
      pozdrawiam wszystkie siodemeczi i wszystkich uczestnikow forum:)ja sobie jade
      na konferencje, w koncu sie zrelaksuje:)))pozdrowionka
    • lazvegaz Re: numerologiczna 7 20.01.04, 11:55
      Cześć
      Ja też jestem siódemką dużo czytałam na ten temat i powiem, że opisy te pasują
      do mnie najbardziej ze wszystkich opisów (horoskopy itp.)Niestety to chyba
      prawda że siódemki mają najwięcej problemów ze swoim życiem uczuciowym głównie
      dltego że są skryte uduchowione dużo czują ale mało o tym mówią.To może
      prowadzić je do załamań nerwowych albo depresji (ja właśnie leczę się z
      depresji).Piszesz, że opis siódemki nie bardzo do Ciebie pasuje-
      możliwe .Możesz być z imienia inną liczbą np. 4, 6 czy 8 a to da ci więcej
      realizmu albo swobody w wyrażaniu uczuć.
      Zresztą człowiek jest istotą o wiele bardziej skompilkowaną niż krótki opis
      jakiejś siódemki.
      Pozdrawiam!!!!!
      • kamayak Re: numerologiczna 7 20.01.04, 18:16
        witam,moze faktycznie jestem troche inna 7,moj tato tez jest 7 i wiesz jak
        slysze co mowi do mojej mamy i jak bardzo ja kocha to nie wiem w ktorym
        momencie ma problemy z wyrazeniem uczuc:)e tam moze nie jest z nami az tak
        zle,uduchowiona to jestem ale jak kogos kocham to nie boje sie tego okazac i
        uwielbiam sie przytulac:)))depresje-racja to nasza slabostka,ale jest w nas
        jakas sila,byle do przodu!!!!!:)powodzenia
    • irona.sonata Re: numerologiczna 7 30.04.23, 22:01
      Jestem wstrząśnięta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka