Dodaj do ulubionych

od Marii Bucardi - o przemyslenia

16.01.09, 20:22
"Każdy mężczyzna i każda kobieta jest gwiazdą. (I:3)
Czyń swoją wolę będzie całym Prawem. (I:40)
Miłość jest prawem, miłość podług woli. (I:57)
Nie ma żadnego prawa ponad Czyń swoją wolę. (III:60) " A.Crowley

"Człowiek dojrzały emocjonalnie nigdy nie reaguje negatywnie na krytykę czy
agresję ze strony bliźnich. Jeśli ktoś bowiem daje się ponieść i odpłaca tą
samą monetą, zniża się automatycznie do psychiczno-umysłowego poziomu swojego
podrzędnego przeciwnika. Nigdy nie trać z oczu własnego celu życiowego. Nie
pozwól, żeby ktokolwiek, jakakolwiek sytuacja odebrała ci wewnętrzny spokój,
równowagę ducha i zdrowie"

"Na świecie jest, niestety, wielu trudnych ludzi. Nieużytość, nieżyczliwość, a
nawet kłótliwość i zgorzknienie wobec ludzi i świata to tylko oznaki chorej
duszy. Tego rodzaju szkody psychiczne wywodzą się częstokroć z dzieciństwa,
bywają też wrodzone albo dziedziczne. Nikt rozsądny nie robiłby komuś zarzutu
z tego, że cierpi na gruźlicę. Równie niestosowne jest potępianie człowieka
umysłowo albo psychicznie chorego. Nikt nie żywi pogardy ani nienawiści do
kaleki - a ludzi psychicznie kalekich jest wielu. Trzeba im okazywać
współczucie i zrozumienie. Rozumieć wszystko to wszystko wybaczać."

"Człowiek owładnięty nienawiścią, zazdrością albo innymi negatywnymi uczuciami
jest chory na umyśle i duszy. Harmonia wszechświata budzi w nim sprzeciw. To
właśnie ludzie spokojni, szczęśliwi i pogodni budzą w nim dezaprobatę.
Zazwyczaj krytykuje on i oczernia właśnie tych, którym coś zawdzięcza.
Dlaczego - powiada taki nieszczęśnik - inni mają być szczęśliwi, skoro ja mam
się źle? Najchętniej wszystkich upodobniłby do siebie. Nieszczęścia chodzą
parami."

" drugiej strony nie pozwalaj nikomu, aby cię wykorzystywał lub narzucał swoją
wolę wybuchem gniewu, spazmami czy udawanym atakiem serca. Tego rodzaju ludzie
to tyrani; próbują zrobić z ciebie niewolnika swoich humorów. Uprzejmie, ale
stanowczo im odmawiaj. Uległość nie popłaca. Nie daj się wrobić w popieranie
samolubstwa, zaborczości i nieopanowania takich ludzi. Rób zawsze to, co
słuszne. Przyszedłeś na świat po to, żeby realizować swoje największe
zdolności i aby dochować wierności wiecznym prawdom i wartościom duchowym. Nie
pozwól nikomu odwieść cię od celu." Dr J. Murphy

Twoja Maria Bucardi

mariabucardi.pl.tl
Obserwuj wątek
    • Gość: gniewka skowronek nie oceniam człowieka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 13:22
      Mario B
      bardzo dobrze, że zdałaś sobie tyle trudu i przepisałaś ten tekst,
      ale dobrze byłoby też podać z jakich książek to przepisałaś.
      Napisz tytuły książek, bo niektórych to może zainteresować a tak nie wiedzą
      gdzie szukać.

"Nie oceniaj człowieka ale grzech jego". kocham ludzi

Nie można też pisać w ten sposób, ponieważ ktoś niezorientowany pomyślałby, że
      to mój tekst.

Nie oceniam człowieka, ale grzech jego.
      Życzę miłego dnia
      • Gość: Sahara9 Re: nie oceniam człowieka... IP: *.chello.pl 18.01.09, 23:58
        Chyba z Nietzschego, bo momentami nadczłowiekiem pachnie:)
    • wrozba.info Re: od Marii Bucardi - o przemyslenia 17.01.09, 14:22
      ciekawe
      • Gość: mika Re: od Marii Bucardi - o przemyslenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:35
        Ale przecież napisała to w cudzysłowie i podpisała autorem- nie bądzcie tacy
        agresywni, ja się tylko zastanawiam jak ten tekst ma się do klientów Marii i jej
        samej ale pobieżnie pzreczytałam to pewnie nie załapałam)))))
      • Gość: gniewka skowronek Każdy raz uczniem a raz nauczycielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:46
        Bardzo dobrze, ze Maria B - TO - przepisała.
        Takich tekstów nigdy nie jest za dużo.
        Rozumiem jej intencje i popieram sam pomysł, odniosłam się tylko do sposobu w
        jaki to przedstawiła.

Przeczytałam tu kiedyś post też Marii /jak się później okazuje Marii HD/ i
        pozwolę sobie przytoczyć jej słowa

Pomyślmy czasem zanim coś zrobimy
        Autor: Gość: Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 23:26

Od jakiegoś czasu czytam to forum. Pojawiają się tu ciekawe tematy, ale i posty
        pełne negatywnej energii.
        Nie mam zamiaru nikogo oceniać, ponieważ wiem, że wszystko co się dzieje, dzieje
        się po coś.

Ktoś tutaj kiedyś napisał:
        "KAŻDY NAS CZEGOŚ UCZY".
        To prawda. Uczymy się wzajemnie od siebie i każdy raz staje się uczniem a raz
        nauczycielem.

Tak być powinno, ale pomyślmy może o uczuciach innych ludzi...?
        Jeśli spotkało nas coś /choćby/ takiego jak Annę, to mamy prawo wyrazić swoje
        zdanie, ale może lepiej byłoby gdyby to nie była ocena z użyciem tak ostrych słów?
        To, że zostaliśmy zranieni nie oznacza, że również musimy zranić. Nie musimy.
        NIE CZYŃ DRUGIEMU TEGO, CO NIE CHCIAŁBYŚ, ABY TOBIE UCZYNIONO. Tak możemy
        zatrzymać to toczące się koło negatywnej energii. Chcielibyśmy aby ktoś to
        zrobił a dlaczego tego sami nie robimy?

To, że spotkało nas coś nieprzyjemnego lub niesprawiedliwego albo zostaliśmy
        oszukani to zamiast od razu atakować - zastanówmy się - a może to zdarzenie nas
        czegoś uczyło?
        Jeśli ktoś nas atakuje, to zastanówmy się Np. dlaczego to robi?
        Wznieśmy się czasem ponad TO, ponieważ nie umiejąc wybaczyć i atakując
        powiększamy negatywną energię, sobie krzywdę czynimy i powiększamy zło tego świata.

• Gość: M - Roz Re: Każdy raz uczniem a raz nauczycielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:15

Czyli Maria B tym razem stała się uczniem.
          Ale czy weźmie to pod uwagę i następnym razem poda tytuł i autora i siebie nie
          wywyższy?
          Zobaczymy czy Maria B jest pilnym uczniem, bo Lilith666_vip też już się chyba
          czegoś nauczyła. A jeszcze dwa, trzy miesiące temu mogła się uczyć od Marii B,
          że nie warto wchodzić w "pyskówki", co Maria B zrozumiała szybciej od Lilith666

• ali.zee Re: Każdy raz uczniem a raz nauczycielem 19.01.09, 11:42
            Nie sądze żeby wzięła to pod uwagę - Maria B.
            To osoba licząca wciąż na to, że społeczeństwo jest tak głupie i
            nieoczytane, że zawsze ktoś sie da nabrać ;-)
            • Gość: aleksandra9 Re: Każdy raz uczniem a raz nauczycielem IP: *.chello.pl 19.01.09, 23:36
              Ale kto czyta te brednie, które ona pisze? Skąd tacy się biorą?
              • Gość: nwjcsz Re: Każdy raz uczniem a raz nauczycielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 00:11
                Zainteresowałam się ostatnio takimi tematami i faktycznie szkoda, że ta osoba,
                która to przepisała nie napisała z jakiej książki to przepisała.
                Myślę, że autor i tytuł były ważniejsze a kto to przepisał byłoby wiadomo, bo
                każdy post na autora.
                Ta osoba podkreśliła siebie zarówno w miejscu - Autor, w miejscu - tytuł oraz w
                treści.
                Teraz już wiem dlaczego ma tylu "wrogów".
                • Gość: Agata Re: Każdy raz uczniem a raz nauczycielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 14:42
                  Czy to znaczy, że nie można publicznie podawać cytatów z jakiejś książki?
                  Czy jeśli ja przeczytam coś i będę chciała się tym podzielić na forum lub mailem
                  wysłać koleżance czy nie mogę?
                  • cloude Re: Każdy raz uczniem a raz nauczycielem 24.02.09, 21:43
                    Można publicznie podawać cytaty z ksiązek zaznaczając kto jest
                    autorem.
                    Jesli wyślesz tylko koleżance, to już nie jest publicznie...;-)
                    PUblicznie to jest tam gdzie wszyscy to moga poczytać, mają dostęp,
                    moga powielać... :-)
    • Gość: asia a więc o to chodziło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:31
      ... kristofersonowi

W innym wątku jest inaczej

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=73928885&wv.x=2&a=89924880

• Gość: aleksandra9 Re: Maria Plagiatorka Bucardi IP: *.chello.pl 19.01.09, 00:03
      Napisane w cudzysłowie, do tego autor jest podany.
      Ślepy mądralo, wróć do zeszytów z podstawówki i do nauki!
      • Gość: asia prawdziwy autor tak od niechcenia napisany na dole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 10:00
        w tym wątku jest inaczej i o to najbardziej chodziło. Patrz na dole tekstu

od Marii Bucardi - cotta_2004
        Autor: Gość: Maria Bucardi IP: *.w90-16.abo.wanadoo.fr 16.01.09, 20:13
        "Każdy mężczyzna i każda kobieta jest gwiazdą. (I:3)
        Czyń swoją wolę będzie całym Prawem. (I:40)
        Miłość jest prawem, miłość podług woli. (I:57)
        Nie ma żadnego prawa ponad Czyń swoją wolę. (III:60) " A.Crowley

"Człowiek dojrzały emocjonalnie nigdy nie reaguje negatywnie na krytykę czy
        agresję ze strony bliźnich. Jeśli ktoś bowiem daje się ponieść i odpłaca tą samą
        monetą, zniża się automatycznie do psychiczno-umysłowego poziomu swojego
        podrzędnego przeciwnika. Nigdy nie trać z oczu własnego celu życiowego. Nie
        pozwól, żeby ktokolwiek, jakakolwiek sytuacja odebrała ci wewnętrzny spokój,
        równowagę ducha i zdrowie"

"Na świecie jest, niestety, wielu trudnych ludzi. Nieużytość, nieżyczliwość, a
        nawet kłótliwość i zgorzknienie wobec ludzi i świata to tylko oznaki chorej
        duszy. Tego rodzaju szkody psychiczne wywodzą się częstokroć z dzieciństwa,
        bywają też wrodzone albo dziedziczne. Nikt rozsądny nie robiłby komuś zarzutu z
        tego, że cierpi na gruźlicę. Równie niestosowne jest potępianie człowieka
        umysłowo albo psychicznie chorego. Nikt nie żywi pogardy ani nienawiści do
        kaleki - a ludzi psychicznie kalekich jest wielu. Trzeba im okazywać współczucie
        i zrozumienie. Rozumieć wszystko to wszystko wybaczać."

"Człowiek owładnięty nienawiścią, zazdrością albo innymi negatywnymi uczuciami
        jest chory na umyśle i duszy. Harmonia wszechświata budzi w nim sprzeciw. To
        właśnie ludzie spokojni, szczęśliwi i pogodni budzą w nim dezaprobatę. Zazwyczaj
        krytykuje on i oczernia właśnie tych, którym coś zawdzięcza. Dlaczego - powiada
        taki nieszczęśnik - inni mają być szczęśliwi, skoro ja mam się źle? Najchętniej
        wszystkich upodobniłby do siebie. Nieszczęścia chodzą parami."

" drugiej strony nie pozwalaj nikomu, aby cię wykorzystywał lub narzucał swoją
        wolę wybuchem gniewu, spazmami czy udawanym atakiem serca. Tego rodzaju ludzie
        to tyrani; próbują zrobić z ciebie niewolnika swoich humorów. Uprzejmie, ale
        stanowczo im odmawiaj. Uległość nie popłaca. Nie daj się wrobić w popieranie
        samolubstwa, zaborczości i nieopanowania takich ludzi. Rób zawsze to, co
        słuszne. Przyszedłeś na świat po to, żeby realizować swoje największe zdolności
        i aby dochować wierności wiecznym prawdom i wartościom duchowym. Nie pozwól
        nikomu odwieść cię od celu."

Twoja Maria Bucardi

mariabucardi.pl.tl

Dr J.Murphy

ja w pierwszym momencie też myślałam, że to słowa M B

dlaczego w dwóch różnych postach napisała inaczej?

• Gość: @->-- Re: Maria Plagiatorka Bucardi IP: 212.160.234.* 19.01.09, 11:33
        Pod każdym cudzysłowem-cytatem powinien być podany autor i
        źrodło ;lub odnośniki i spis autorów na dole.
        Ale taka tępa buraczana pała jak Ty nie zna się na takich
        subtelnościch ha ha ha ;-P
        • Gość: asia Re: Maria Plagiatorka Bucardi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 11:44
          Gość portalu: @->
          • Gość: @->-- Re: Maria Plagiatorka Bucardi IP: 212.160.234.* 19.01.09, 12:16
            Tak sądzę... Maria B. podała wprawdzie gdzies na samiutkim końcu, od
            niechcenia nazwisko prawdziwego autora - J.Murphy - zrobiła to tak,
            aby osobom czytającym zasugerować ze te słowa/myśli są jej
            dziełem... Norma Pani MB
    • agrentowy4321 Re: od Marii Bucardi - o przemyslenia 05.03.23, 16:55
      To ciekawe pytanie
    • irona.sonata Re: od Marii Bucardi - o przemyslenia 26.04.23, 04:25
      Hmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka