Dodaj do ulubionych

Oświadczenie

21.01.09, 15:25
Witam,
Zaraz przeczytam wszystkie watki ,odpowiem na e-maile na skrzynce itp .Doszly mnie sluchy ,ze ktos probuje manipulowac tym ,ze obecnie nie mam czasu. Jak stwierdzilam kiedys mam teraz poewazna sprawe ,ktora zamierzalam skonczyc w ta niedziele . Jednak brak przez 2 pelnie dni mojego pobytu na forum zostal wykorzystany .Prosze wszystkich kliewntow o rozwagę ,nigdzie sie od was nie wybieram jak przyszlam tak i bede . Skor owiec widze ze konkurencja za przeproszeniem nie spi bede tu wpadac codziennie i kazdy ode mnie codziennie dostanie przynjamniej jednego e-Maila .Kazdy klient otrzyma ode mnie moj numer telefonu prywatnego . Prosze o to by go nikomu dalej nie przekazywac .uwazajcie tez na wyciaganie informacji od was . Na romowy niby to miedzy soba .sprawdzajcie koniecznie dane rozmowicow . Ja kwidac nie zartowalam sobie mowiac o tym wczesniej .Co widac po forum .ktos probowal sie na nie wlamac .sprawcy juz sa okresleni i niestety sa konkutrencja .Na szczescie nie wyszlo mu ,ale ze wzlgedow bezpieczenstwa postanowilismy przeniesc natychmiastowo okulte na nasz srewer prywatny by nic od nas i od was nie zostalo wyciagniete .Okulta to oprocz wspanialych artow wielu uzytkownikow w jednym miejscu baza danych a waidomo jak dzis sie o takie bazy bija . Wlasciciel serwera zawiadomil juz organy scigania natomiast ja kazalam informatykom okulty przeniesc forum na serwer prywatny a dane wraz z wyrokiem dla tego Pana ktory perrobowa lzostana rowniez tam umieszczone . natomiast strona bedzie do dyspozycji w przeciagu miesiaca i kazdy dostanie do niej link .w pelnym rozkwicie oczywiscie wraz ze sklepikiem jako doddatek gdzie kupicie wiele atrakcyjnych ksiazek.W tej chwli odpowiem na watki i udam sie na skrzynke pocztowa by wamwszystkim odpowiedziec . spokojnie zaden mail nie zginie wiec nie wysylajcie nowych z przypomnieniem .dzis do 24 kazdy dostanie odpowiedz . czas rytow dla was wg wskazan nic nie jest przestawione .kazdy dostanie paczuszke do domu lub wg zalecen we wczesniejszych mailach ja ja przechowam .nie dajcie soba manipulowac wiecej .
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: Oświadczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:38
      Lili dziękuję, że napisałaś- bardzo się martwiłam o Ciebie, bo to co
      przeczytałam na okulcie, włos się jeży. I jeszcze tutaj na forum Twoje milczenie
      zostało "odpowiednio" skomentowane. Kochana, ciepła i cudowna osóbko- jestem z
      Tobą całym sercem i wiem, że wszyscy odpowiedzialni-poniosą zasłużone
      konsekwencje prawne. Pozdrawiam Cię serdecznie.
      • Gość: Flamenco Re: Oświadczenie IP: *.bestsell.pl 21.01.09, 15:39
        Trzymam za Ciebie kciuki, wszystkiego dobrego Lilith ! :)
        • wrozbitamaciej81 Re: Oświadczenie 21.01.09, 16:31
          Ja także życzę Tobie Lilith dużo ciepła oraz optymizmu. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: JTJ Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:48
      Bardzo dobrze Lilith, że to napisałaś.
      Dobrze byłoby, gdybyś też skomentowała wypowiedź Marka /celowo nie chcę jej tu
      przytaczać, ponieważ jest bardzo dosadna/.
      • lilith666_vip Re: Oświadczenie 21.01.09, 15:51
        Zaraz jak ja znajde to skomentuyje . to samo jak mieliscie szanse sie przekonac sa t oniedorzeczonsic i ludzie to zrobili bo kopiowali sobie moje posty . przylapalm ich na tym stad sie probowali zemscic na szczescie mam dobrego informatyka . a jak taki matrek jest cwany niech poda tu maila swojego wysle mi z niego dane . napisze oswiadczenie do agory dam ksero dokumentow i pozewe takiego Marka do sadu za zniwazenie ,naruszenie mienia i chcec spowodowania strat finansowych .to ze to jest internet nie oznacza ze mozna lalamc bezkarnie prawo .wystapie o mozliwosxc pokazania jak najwiekszej liczby danych sprawy naruszen ,ktory na pewon wiedzia lze tuy jestem co widac bylo po linkach jakie wysylal do roznych konkurencyjnych for .
        • Gość: Anna Re: Oświadczenie IP: 212.244.174.* 21.01.09, 15:55
          Kochana lil, trzymaj sie, my wszyscy Twoi klienci jestesmy z Toba.
          Jestes poprostu wspaniala i gleboko wierze, ze konkurencji nie da
          sie Ciebie zapedzic w kozi róg. Pamietaj, ze masz tutaj ludzi,
          ktorzy w Ciebie wierza i stoja za Toba murem.
          Buzka
          A.
          • Gość: miche-line Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:01
            podpisuję się pod Anną obiema rękami i dziekuję swojej intuicji że nie dałam się
            wkręcić w ten kołowrotek intryg na forum, Lila jestem z Tobą
            • Gość: Anna Re: Oświadczenie IP: 212.244.174.* 21.01.09, 16:10
              Teraz widzicie moi kochani, konkurencja poczula sie zagrozona, a
              jest to wynikiem skutecznosci i profesjonalizmu Lil. Ale jak to Lil,
              z przegranej pozycji wyszla na wygrana, teraz znowu swinie zaczeli
              jej podkladac. Ale ta dziewczyna nie da sie, bo jest naprawde dobra
              i zna sie na rzeczy, a taki czlowiek nigdy nie ptrzegrywa:).A.
    • przemila81 Re: Oświadczenie 21.01.09, 16:12
      Kochaniutka ja również jestem z Tobą calym sercem!!
    • Gość: sylwia Re: Oświadczenie IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.09, 16:13
      ludzka zazdrość i chęc oczrnienia innych są momentami
      przerażające.... a najgorsze jest to że nie da się w 100% uchronić
      przed konkurencją - trzeba być po prostu bardzo uważnym i mieć oczy
      dookoła głowy, bo ona czyha na każdym kroku aby nas w pewnym
      sensie "zniszczyć".
      • Gość: T Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:17
        Nie miałam ani chwili wątpliwości, że Lil jest uczciwa i rzetelna:)
        Spotkała ją przykra sprawa z forum, a kanalie na tym forum próbowały
        to wykorzystać siejąc niepewność wśród klientów.Na szczęście
        większość nie dała się nabrać oszczerstwom i manipulacjom i
        pozostała wierna wspaniałej osobie, która to na pewno doceni:)
        Jesteśmy z tobą Lil i tak jak ty nas nie zostawiłaś i nie
        zostawiasz, tak i my cię nie zostawimy i nie odwrócimy się do ciebie
        plecami.D177
    • white_crow_666 Re: Oświadczenie 21.01.09, 16:18
      A tak na marginesie, pragnę pogratulować inteligencji wszystkim tym, którzy
      bezprawnie powoływali się na prokuraturę. To już podchodzi pod sąd karny. W
      dodatku pisanie takich oskarżeń na takim serwisie jak gazeta.pl minimalizuje do
      0% szanse identyfikacji.

Pozdrawiam
      • Gość: sylwia Re: Oświadczenie IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.09, 16:25
        myśle że należy głupie komentarze jednak zostawiać bez odpowiedzi -
        szkoda czasu i nerwów myśle że Lilith dała się poznać z jak
        najlepszej strony i że ludzie którzy jej zaufali nie odwrócą się bo
        np Pan czy Pani X pisze o braku kompetencji czy też chęci oszukania
        klientow.
    • zyra-ffka Re: Oświadczenie 21.01.09, 16:44
      No i jak tu w naszą Lili nie wierzyć:)
      Zawsze pojawia się w najwłaściwszym momencie!
      Trzymaj się Lili....jestem z Tobą!
      Ściskam
      Buźka
      • aniolek1011 Re: Oświadczenie 21.01.09, 17:18
        łooo.. ale się Lilith rozpisałaś:P:p normalnie rozprawka:D aż nie doczytałam do końca:P
        pozadrawiam gorąco:)
        • lilith666_vip Re: Oświadczenie 21.01.09, 17:20
          Ja tez pozdrawiam cie aniolku . koipowanie moich artykolow oraz proby wlamania sie do baz danych sa zakazane . postaram sie tez o to aby dane tych osob ktore mysla ze jak mama kupila neostrade to sa anonimowi pojawily sie w jak najwiekszej ilosci na nowym serwerze okulty.
          • lilith666_vip Re: Oświadczenie 21.01.09, 17:27
            Wroce tu jeszcze dzis noca gdy juz zalatwie sprawy z klientami na skrzynce .kazdy dostanie ode mnie numer telefonu w razie w . nie dajcie sie prowokowac tego typu osobom . spokojnie kazdemu dzis odpisze. tymczasem pa :*
          • ali.zee Re: Oświadczenie 21.01.09, 17:33
            Zabezpiecz teksty publikowane na swojej stronie przed kopiowaniem.
            Da się tak zrobić, że nikt nie skopiuje niczego co opublikujesz na
            swojej stronie. Coś jak znak wodny na tekstach. A gdy ktoś będzie
            probował cokolwiek skopiować, wyskoczy okienko z ostrzeżeniem że
            strona jest niekopiowalna, że jest chroniona prawami autorskimi i
            autor nie życzy sobie powielania itd. itp..Informatyk na pewno
            doradzi jak to zrobić. I po kłopocie.

• lilith666_vip Re: Oświadczenie 21.01.09, 17:37
              Ali dziekuje i prosze jesli ktos ma nowe pomysly jak zabezpieczyc prywatny serwer i teksty aby napisal mi pare spraw na mojego maila lilith666_black_moon@interia.pl orazz oczywiscie arty .T o znaczy Ali ja wiem zabezpieczam tak niektore publikacje nowelkowe ale wiesz to nie jest niestety do usuniecia wiem bo poradzil sobie z tym moj brat nie wiedziac bo byl ozorbione ,ale moze czegos nie wiem .prosze jesli ktos ma szczere checi pomoc naprawde bede wdzieczna .natomiast pozostalym powiem tyle.czy tego chcecie czy nie dane nie sa juz w waszym zasieku , moje publikacje i arty rowniez natomiast beda dostene na prywatnym seerwerze i ostrzegam .pomodlcie sie do bozi aby wasze dane tez tem sie nie znalazaly .oczywiscie wszystk o prawnie:)
              • ali.zee Re: Oświadczenie 21.01.09, 17:49
                Nie ma za co :-) hm, nie wiedziałam że takie zabezpieczenie da się
                złamać, też dzieki za info!
                Rozważ jeszcze ewentualnie coś takiego:

www.allegro.pl/item526604377_ochrona_danych_na_100_komputer_jak_twierdza.html

Zresztą poczytajcie wszyscy, chyba godne uwagi. Nie jestem
                informatykiem ale to brzmi rozsądnie.

Warto tez zabezpieczyć się w dobry firewall i antyvira z łapaczem
                wszelkich programików szpiegowskich. Ja polecam ESETNOD32 lub
                NORTON. Tyle że Norton trochę zamula system.

Pozdrówka i 3maj się!
                • Gość: T. Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:04
                  ok ja od dzisiaj zmieniam nika :] bo ktos pod moim pisze ale luz :)
                  • Gość: Anna Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:26
                    Lilith jeśli możesz na to wpłynąć to zrób coś z tym, bo faktycznie Twoi klienci
                    TOBIE robią wrogą robotę i tak naprawdę antyreklamę takimi obrażającymi innych
                    postami używając słów rynsztoku.
                    W ten sposób powodują wojenki a to odbija się na Twoim wizerunku.
                    Poczytałam sobie posty Twoich klientek czy tam fanów i myślę, że poziom jest
                    żenujący. Szczególnie niejakiej miche-line itp./czy to ona czasem nie wywołała
                    wilka z lasu odpowiadając na post milki?/

Nie mam nic do Ciebie. Odnoszę się tylko do Twoich obrońców i fanów.
                    Opisałam to w wątku, który podaję poniżej. Zrób coś z tym, bo Twoi klienci
                    świadczą o Tobie.
                    Raz jeszcze powtarzam nie mam nic do Ciebie, bo prawda zawsze wyjdzie na jaw,
                    ale Twoi fani i obrońcy obniżają poziom tego forum i już nie ma się ochoty tu
                    wchodzić. Niedługo pozostaną tu tylko tacy jak oni i sami siebie nawzajem będą
                    podgryzać.
                    Pozdrawiam
                    Anna

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=89801888&a=90072876

i od razu uprzedzam - na posty poniżej pewnego poziomu nie odpowiem. Uważam, że
                    można dyskutować w kulturalny sposób podpierając się faktami.
                    • Gość: jaaa Re: Prośba IP: *.wlan.plusgsm.pl 21.01.09, 18:35
                      A Ty Anno jesteś świętą krową, która może obrażać innych?? Myślę, że
                      należałoby zacząć najpierw od siebie a później wytykać innym brak
                      kultury wypowiedzi.
                      • ewajonline Re: Prośba i właśnie się dzieje to, 21.01.09, 18:39
                        co Anna napisała, bo Klienci zaczynaja się nawzajem obrażać. za chwilę wyjdzie z
                        tego awantura i to niezła.
                        No co jest? chcecie lilith pomóc, dajcie jej znaleźć odpowiedź i chwilę na
                        znalezienie odpowiednich drzwi. po co to wzajemne gryzienie teraz?
                        Odpowiedzią nie jest jakaś dziwna kradzież danych, bo można je było ukraść bez
                        śladu praktycznie.
                        Odpowiedź jest w Lilith. Może jest to próg w jej życiu.
                    • Gość: Anna Re: Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:38
                      ten wątek miałam na myśli

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=89007605&a=89394760
                      poza tym fiotel też nie zrobiła Ci dobrej roboty...
                      • Gość: miche-line Re: Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:46
                        Ależ Anno porozmawiajmy na poziomie proszę...., tam prawda w oczka zakuła))) ja
                        umiem i po chamsku i kulturalnie jak tak ładnie szperasz po wątkach to może
                        wyszperasz coś jeszcze np. swój nick))))
                        • Gość: Anna Fakty, jakie są fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:53

Fakty droga pani. Fakty a nie bicie piany i insynuacje.
                          Piszesz:

Autor: Gość: miche-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:46

Ależ Anno porozmawiajmy na poziomie proszę...., tam prawda w oczka zakuła))) ja
                          umiem i po chamsku i kulturalnie jak tak ładnie szperasz po wątkach to może
                          wyszperasz coś jeszcze np. swój nick))))

podaj więc tej nick a będziemy pisać na poziomie.
                          • Gość: miche-line Re: Fakty, jakie są fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:51
                            np.grzeczna dziewczynka
              • Gość: sylwia Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:30
                Myśle Lilith że rejestracje na forum powinnaś bardziej zaostrzyć tzn
                wymagać podania co najmniej imienia i nazwiska to ułatwiłoby Ci
                sprawe i wiedziałabys czy dana osoba jest Twoim kilentem... i
                wszystkie dane , Twoje publikacje itp powinny być widoczne dopiero
                po zalogowaniu się.
                • ewajonline Re: Oświadczenie, co sylwio nie zmienia 21.01.09, 19:33
                  faktu że ktoś anonimowo może ją tu opluć, a na jej forum łasić się pod imieniem
                  i nazwiskiem o poradę, bo problem znowu ma.
                  znam, przećwiczyłam.
                  tu jest pies pogrzebany.
                  • Gość: sylwia Re: Oświadczenie, co sylwio nie zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:41
                    hmm może warto zakończyć rozmowę na tym forum a przenieść sie na
                    inne bardziej specjalistyczne a nie takie do którego ma dostęp
                    każdy....
                    • ewajonline Re: Oświadczenie, co sylwio nie zmienia 21.01.09, 19:51
                      pewnie masz rację. tu jest albo pięknie, albo śmietnik informacyjny.
                      dziwię się wróżkom, że nie reagują na to wszystko, i dziwię się ludziom naciętym
                      na wróżbę za 3,66, bo sami sobie robią źle.
                      czas to rozdzielić.
                      wierzę w lilith i w jej potencjał i wierzę w jej transformację. uda się jej .
                      tak samo jak udało się tu innym, co widać.
                      ludzie sami niszczą, a potem płaczą że nie ma. nie ma, bo zniszczyli. osłodą
                      jest to, że ta uwaga nie dotyczy wszystkich, bo tu wciąż są wartościowe osoby.
                      Każdemu w życiu pisane coś: jednym magia, drugim droga pośrednia, trzecim
                      uwolnienia. taki jest świat.
                      Życzę lilith sił, bo siła będzie jej potrzebna w tym całym istnym domu wariatów.
                      oczywiście ten dom wariatów w przenośni.
                      • aniolek1011 Re: Oświadczenie, co sylwio nie zmienia 21.01.09, 19:55
                        szukacie wszyscy dziury w całym.........
                        • Gość: sylwia Re: Oświadczenie, co sylwio nie zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:59
                          to nie jest szukanie dziury w całym jeżeli rozmowa na tym forum to
                          albo kłócenie się albo sobie slodzenie to jest to bez sensu uwazam
                          ze lepioej podyskutowac na merytorycznym forum o rzeczach któych
                          dane forum dotyczy niż się tutaj wykłócać.
            • white_crow_666 Re: Oświadczenie 21.01.09, 18:28
              No nie do końca. To też da się obejść w prosty sposób, lecz nie każdego stać na
              to by na ten pomysł wpaść. Nie ma systemu nie do złamania, da się tylko utrudniać.
              • wrozbitamaciej81 do Lilith 21.01.09, 18:36
                trochę dziwne. Piszesz jaka to zła konkurencja , a gdy piszę Tobie post ,który
                ma za zadanie Cię wesprzeć , to ty milczysz i mnie ignorujesz. Trochę to dziwne,
                gdyż sama wymagasz godnego traktowania Twej osoby. Myślałem, że osoby , które są
                związane z ezoteryką są połączone pewnego rodzaju więzią, bliskością. A może ty
                masz tak negatywny stosunek, jak to nazywasz do konkurencji? Hym... w każdym
                bądź razie życzę powodzenia.
                • ewajonline Re: do Lilith, Maciej 21.01.09, 18:43
                  dziwnie się zrobiło z wielu powodów. Gdzieś na zewnatrz lilith jest burza, ale
                  cos się zmienia. może to to? a może przeszłość jest niszczona aby nie stać się
                  przyszłoscią?
                  ta opcja chyba pasuje, ale zobaczymy...

a tak już tyko do Ciebie i pewnie pamiętasz - OK!!!!!
                  • wrozbitamaciej81 Re: do Lilith, Maciej 21.01.09, 18:46
                    nie wiem Ewo, nie chce sie wtracac, ale słowo swe wypowiedziałem, gdyz poczułem
                    sie odtracony. no to sie ciesze ze ok ;)
                    • ewajonline Re: do Lilith, Maciej 21.01.09, 18:52
                      no to Macieju idziemy dalej, a kto i gdzie w pochodzie, to się okaże w danej
                      chwili, którą pewnie przewidział los.
                      Mogłeś sie poczuć odtrącony, ale po co? to ty mnie tego nauczyłeś. bierz z
                      gwiazd, gdy są dla ciebie i zatrzymaj się zastanawiajac, co masz zrobić w
                      chwili, gdy gwiazdy odwracają swój blask.
                      • wrozbitamaciej81 Re: do Lilith, Maciej 21.01.09, 18:55
                        może nie odtrącony, tylko zignorowany nie wiedząc dlaczego. Ech, życie.
                    • Gość: Flamenco Re: do Lilith, Maciej IP: *.bestsell.pl 21.01.09, 18:53
                      Macieju.
                      Jestem wróżką, o czym Lilith wie.
                      Wpisałam się tutaj z paroma słowami wsparcia. Zlekceważona się nie poczułam ...
                      Nie zrozum mnie źle- każdy z nas ma inny styl bycia, inne oczekiwania i formy
                      zachowań ... Nie wydaje mi się, byś był zlekceważony jako ezoteryk...

Pozdrawiam :)
                      • wrozbitamaciej81 Re: do Lilith, Maciej 21.01.09, 18:56
                        absolutnie nie chodzi mi o zignorowanie mnie jako ezoteryka tylko jako człowieka!
                        • ewajonline Re: do Lilith, Maciej 21.01.09, 19:07
                          no tu się Maciej kroi coś grubszego. właśnie się dowiedziałam, ze mam siostrę.
                          jakieś kurcze wróżenie zbiorowe forumowe occcultowe. mi się to przestaje
                          podobać, naprawdę. czuję się nie tyle zlekceważona, czyli po polsku olana, ale
                          wręcz atakowana niby wróżbami. za chwilę pewnie dostane meila albo posta na
                          forum, ze przejęli kontrolę nad moim życiem albo obłożyli klątwą.
                          nie podoba mi się to.
                          i stanowczo żądam, zeby lilith wyjaśniła sprawę chamskiej kradzieży danych.
                          hakerzy ne zostawiaja sladów.
                          • Gość: Doradca Re: do Lilith, Maciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:51
                            Aby nie było wątpliwości niech ktoś zapytanie prześle na adres fora@fora.pl i
                            wreszcie dowie się prawdy.
                            Administracja fora.pl odpowie na zapytanie, bo przecież to ich także dotyczy.
                            W końcu ludzie dowiecie się prawdy i skończą się domysły.
                            Podajcie link do tego jej Oświadczenia i preslijcie na fora@fora.pl
                            Okaże się kim jest Lilith
                            • ewajonline Re: do Lilith, to Doradco zakładasz, 21.01.09, 20:12
                              że wszyscy raptem zaczna mówić prawdę. na cuda liczysz? bo ja to w tej sytuacji
                              nie, chociaż może....
                            • cloude Doradco, blefujesz!! podziel się informacją jeśli 21.01.09, 21:19
                              Gość portalu: Doradca napisał(a):

> Aby nie było wątpliwości niech ktoś zapytanie prześle na adres
                              fora@fora.pl i
                              > wreszcie dowie się prawdy.
                              > Administracja fora.pl odpowie na zapytanie, bo przecież to ich
                              także dotyczy.
                              > W końcu ludzie dowiecie się prawdy i skończą się domysły.
                              > Podajcie link do tego jej Oświadczenia i preslijcie na fora@fora.pl
                              > Okaże się kim jest Lilith

Doradco, blefujesz!! podziel się informacją jeśli ją posiadasz!
                              napisałeś tam? i coooo?
                              heh, gdybyś cokolwiek wiedział, myślę że napisałbyć to tutaj
                              WIELKIMI LITERAMI! sensacja dnia : doradca wie kim jest Lilith!

a tak to Twoje słowa pozostają tylko blefem, pustymi słowami.....
                              • Gość: gość Re: Doradco, blefujesz!! podziel się informacją j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:43
                                Ktoś tu wpada w panikę ? hehehehe

Ktoś się w końcu skusi i sprawdzi, wystarczy jeden e-mail.
                                W końcu Fora.pl podobnież ścigają hakera hahahaha
                                • Gość: @->-- a ty sprawdziłeś? IP: 212.160.234.* 22.01.09, 10:32
                                  i cooo? z jakim efektem? ;-)
                        • Gość: JTJ Re: do Lilith, Maciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:10
                          Dobrze by było gdybyś i to Lilith wyjaśniła.
                          Sabina czy Lilith czy Huna

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=87238379&wv.x=2&a=90136155
    • Gość: 1500 1500 IP: *.chello.pl 21.01.09, 19:19
      Tysiąc i pięćset się przypomina, co najmniej o potwierdzenie na maila prosi.
      • lilith666_vip Re: 1500 21.01.09, 20:07
        Zacznę chyba od poczatku...A nie przyjemniej byloby gdyby wszyscy co tak ladnie mnie krytykuja poszli do swoich tematow ? bo wlasciwie ja nie rozumiem Zbyt czemu? o klientow dbam . prowadze ich rejestr wiec sie zastanawiam czemu hmmm chyba ,ze ktos klientem nie jest .

Wroz Maciej: Ale przperaszam za ktory post mam podziekowac czy nie? nie przypominam sibie klutni miedzy nami.
        JWJ odpoweidz jest dana w " jak to naporawde jest z ta magia"

No i 1500. wiesz co ci grozi za probe sprzedazy danych osobowych i namawianie kogos do kupna? ja wiem . A wiesz co grozi za inne sprawki? przekaz koleogm za na nic sie zdadza ich zamary. I TU MAMY DOWOD NA TO ZE CI LUDZIE SA NA TYM FORUM .niestety obawiam sie ze skonczy sie to 1500 wyrokiem bo zamiast tych pieniazkow otrzymasz nakaz sadowy do domciu .

Pani Ewo.
        Pani pokazala swoja klase w temacie Lilith:
        Autor: ewajonline 21.01.09, 17:04
        Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz cytując Odpowiedz
        serwer i włamanie na serwer??? Zabezpieczenia są dość dobre
        nowy adres, ale już ze sklepikiem internetowym?
        Ludzie, piszcie meile - odpowiem /to cytat/ - czyżby próba przeciagniecia
        klientów na inny serwer?

Niestety na Pani niekorzysc jestem tu .
        • Gość: 1500 1500 IP: *.chello.pl 21.01.09, 20:30
          dlaczego unikasz rozmowy na gadu?

nie jestem trybikiem w waszej grze, zaufałem Ci. Ty i tamci możecie się bawić ze
          sobą w co tylko chcecie, ale my jesteśmy związani umową.

jeżeli odmówisz mi wywiązania się z umowy będę miał pełne prawo aby pytać
          "dlaczego mnie oszukałaś". Zdecyduj zatem, czy odmawiasz mi zapłaty ustalonej
          kwoty w wysokości 1500zł czy jednak wywiążesz się z zawartej ze skutkiem prawnym
          umowy?
          • 1500zl Re: 1500 21.01.09, 20:51
            aby nie było wątpliwości że ja to ja, postanowiłem założyć konto.
            oczekuję na twoją odpowiedź lilith w temacie tym temacie 1500.
            • przemila81 Re: 1500 21.01.09, 20:58
              Do 1500: a czemu sądzisz, że jak założysz konto, to będzie wiadomo, że "ty to
              ty"? Ja popieram rejestrowanie się też, gdy się coś pisze, ale nick np.1500 czy
              jakikolwiek nie zdradza tożsamości człowieka, prawda?
              To nie jest absolutnie atak, tylko zastanawiam się..
              • 1500zl Re: 1500 21.01.09, 21:11
                będzie to oczywiste dla Lilith, ponieważ znam sprawę którą znają tylko dwie
                osoby (ja i ona), dodatkowo w razie wątpliwości czy ja to ja lilith zawsze może
                odezwać się do mnie na gg, pod tym samym numerem pod którym zawarliśmy umowę
                opiewającą na kwotę 1500zł, upewni się wtedy co do mojej osoby.

To nie wy drodzy państwo macie być pewni kto występuje pod tym nickiem lecz
                lilith, ponieważ dyskusja toczy się między mną a nią.

Uprzedzając pytanie: dlaczego prywatna dyskusja toczy się na forum publicznym
                odpowiadam: ponieważ lilith uchyla się od kontaktu ze mną, tak przez gg jak i
                przez email, mimo wcześniejszego zapewnienia iż będzie dostępna cały dzień, oraz
                pomimo tego, że według godzin postów faktycznie była przy komputerze i mogła się
                ze mną skontaktować.

Wierzę iż udzieliłem Pani wyczerpującej odpowiedzi, w razie dalszych pytań
                proszę śmiało pisać.
                • przemila81 Re: 1500 21.01.09, 21:21
                  Odpowiedz owszem wyczerpująca. Dziękuję:) Jeszcze jedno, jeśli mogę: Nie
                  zamierzać się wtrącać, tylko może Pan/Pani ocenia pewne fakty zbyt pochopnie, bo
                  Lil owszem nie odpisywała od kilku dni na maile, ale wyjaśniła ten fakt dzisiaj.
                  Może lepiej jak Pan/Pani poczeka do jutra z tym osądem, bo Lil pisała, ze
                  dzisiaj odpisze na wszelkie maile, a jak nie odpisze to wyjaśni dlaczego.. Może
                  lepiej poczekać jeden dzień, zamiast pisać "oskarżeniowe" posty do Lilith na
                  forum? Przynajmniej ja bym tak zrobiła..
                  Pozdrawiam
                  Kamila
                  • 1500zl Re: 1500 21.01.09, 21:37
                    Oczywiście, na pierwszy rzut oka faktycznie wygląda to na zbyt pochopną ocenę z
                    mojej strony, dziękuję iż zwróciła Pani na to uwagę i już śpieszę z
                    wyjaśnieniami które mam nadzieję wyprowadzą wszystkich z tego błędu:

Ocenę swoją opieram na swej pierwszej wypowiedzi:
                    "Tysiąc i pięćset się przypomina, co najmniej o potwierdzenie na maila prosi. "
                    po odpowiedzi Lilith:
                    "No i 1500. wiesz co ci grozi za probe sprzedazy danych osobowych i namawianie
                    kogos do kupna? ja wiem . A wiesz co grozi za inne sprawki? przekaz koleogm za
                    na nic sie zdadza ich zamary. I TU MAMY DOWOD NA TO ZE CI LUDZIE SA NA TYM FORUM
                    .niestety obawiam sie ze skonczy sie to 1500 wyrokiem bo zamiast tych pieniazkow
                    otrzymasz nakaz sadowy do domciu ."
                    wnioskuję iż mnie rozpoznała oraz doskonale wie o co chodzi (przepraszam
                    wszystkich za odrobinkę ironii). Ponadto po fragmencie
                    "niestety obawiam sie ze skonczy sie to 1500 wyrokiem bo zamiast tych pieniazkow
                    otrzymasz nakaz sadowy do domciu"
                    pozwalam sobie zakładać iż pieniążków nie otrzymam, a jak zrozumiałem przelew
                    miał zostać dokonany w dwie godziny zakończeniu transakcji.
                    Ze swojej strony wywiązałem się z umowy w całym ustalonym zakresie.

PS. Pragnę skorzystać z okazji i odnieść się do fragmentu "I TU MAMY DOWOD NA TO
                    ZE CI LUDZIE SA NA TYM FORUM", otóż nie mamy tu żadnego dowodu, moja sprawa jest
                    zupełnie odrębną sprawą i proszę jej nie wiązać z pomówieniami jakimi się
                    wymieniają lilith oraz "CI LUDZIE".

Serdecznie zapraszam do zadawania kolejnych pytań w moim temacie, z radością
                    odpowiem wszystkim którzy będą reprezentowali ten sam poziom co przemila81
                    (gratuluje trafności nicku).
        • Gość: JTJ Do Lilith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:41
          Pytanie było:
          Re: do Lilith, Maciej Autor: Gość: JTJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:10
          Dobrze by było gdybyś i to Lilith wyjaśniła.
          Sabina czy Lilith czy Huna
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=87238379&wv.x=2&a=90136155

Na to Lilth666 odpowiedziała
          Re: 1500 Autor: lilith666_vip 21.01.09, 20:07
          JWJ odpoweidz jest dana w " jak to naporawde jest z ta magia"

Okazuje się, że w podanym wątku nie ma jasnej odpowiedzi, dlatego ponawiam pytanie.

W tym wątku jest tak:
          Re: Kto pomoze mi odnaleźć...
          Autor: Gość: Huna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 21:28
          Wchodze tu bo juz ni mogę patrzec jak jej dupe obrabiaja za plecami a nie chce
          by o tym wiedziala i to czytala. Zapodaj jej zdjecie na meila ,powiedz ze cie
          sabina przesyla i przybliozny wiek oraz scan mapy. lilith666_black_moon@interia.pl

A więc Huna pisze, że nie może już patrzeć, jak Lilith d...obrabiają, ale ze słów:
          „powiedz ze cie sabina przesyla” wynikałoby, że Huna to Sabina, która poleca Lilith.

W tym wątku napisałaś
          Re: Lilith666_vip: dlaczego tak robisz?
          Autor: lilith666_vip 22.01.09, 05:34
          naprawde mam ja kjuz wieel razy pisalam na imie karina sabina s...

a więc Lilith masz na imię Karina, Sabina
          a Sabina to Huna czyli sama siebie polecałaś podając się jako Huna Sabina?

Dobrze byłoby gdybyś też wyjaśniła ile naprawdę masz lat, bo w różnych miejscach
          podajesz inny swój wiek /mniej więcej w tym samym czasie/.

Gdyby ktoś chciał o Tobie napisać biografię to miałby niezły mętlik.
          I z góry uprzedzam, to nie jest atak, ja tylko lubię wiedzieć.

• Gość: T Re: Oświadczenie IP: 79.191.205.* 21.01.09, 20:13
      Tyle kłamstw, mącenia i prób zniszczenia czyjegoś dobrego imienia
      rzadko się spotyka w jednym miejscu.Lil w innym wątku na twój temat
      ktoś pod wieloma nickami nakazuje napisanie do administratora i
      podaje jakiś adres żeby ludzie "mogli zobaczyć kim naprawdę jesteś"
      • Gość: sylwia Re: Lilith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:21
        Musisz po prostu uodpornić się na próby oczernienia Twojej osoby tak
        to jest gdy konkurencje zjada zazdrość bo jest ktoś kto nie jest
        nastawiny tylko na kase a na pomoc innym i dzięki temu zyskuje dużą
        sympatie otoczenia i tym samym kientów. Jest jedno wyjście albo nie
        kometnować i olewać takie komenatrze albo sprostować wypowiedź:)
        • Gość: gosc cala prawda o ewie janosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:28
          jezeli ktos ma ochote polemizowac z ewa janson to polecam najpierw
          zapoznac sie z watkiem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=88530893&v=2&s=0
          ewuniu szkoda mi ciebie naprawde.... chyba powinnas sie udzielac na
          stronie żal.pl bo tutaj juz naprawde jestes spalona
          • Gość: mika Re: cala prawda o ewie janosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:40
            pogrzeb głębiej -było jeszcze ciekawiej ten wątek jest soft
            • Gość: gosc Re: cala prawda o ewie janosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:46
              ciekawiej? ja bym powiedziala zalosniej ale jak ma byc skoro wlasnie
              taka jest ewa janson - ŻAŁOSNA
            • ewajonline Re: he he 21.01.09, 20:49
              klientki nastawione na prostytucję portfelową, ale to już nie soft. było
              głębiej, fakt. sprzedajecie się@.
              daj spokój i żyj za pieniadze innych, nie dogrzebuj tu pewnych faktów. tylko
              mnie przekonasz, że lilith i ktoś stąd to te same niki i robią wpadówy do
              konkurencji czy też niby konkurencji.
              ja mam to gdzieś nie z tego żyję, róbta co chceta, czyli owsiak - ja sie śmieję
              z was, takich jak ty!!!!!!!!!.
              • Gość: gosc Re: he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:56
                ehhh ewo ja sie rowniez smieje z twojej glupoty... stracilas
                jakakolwiek wiarygodnosc i teraz probujesz oczerniac innych. dobrze
                ze wiekszosc forumowiczow swoj rozum ma i juz dawno sie na tobie
                poznalo:) przykro mi ewo ale im glosniej krzyczysz tym bardziej sie
                pograzasz .... taka prawda:)
        • Gość: Anna Do obrońców, fanów i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:46
          Drogie panie i panowie.
          Może już dość rzucania oskarżeń, wyzwisk i insynuacji.

Nie każdy kto wypowiada się na temat Lilith lub jej obrońców jest konkurencją.
          Na przykład ja. Na urokach rytach itp. się nie znam w ogóle czyli nie odbiorę
          jej klientów. Na kartach się znam i owszem ale i tu nie zagrażam Lilith,
          ponieważ mam swoich stałych klientów i nie szukam ich tu na forum.
          Piszę, bo chciałabym, aby na tym forum zagościła merytoryczna dyskusja i
          odpowiedni poziom dyskusji.
          Jestem tu od niedawna, poczytałam sobie trochę i zauważyłam, że właśnie obrońcy
          Lilith przodują w rzucaniu oskarżeń, wyzwisk i insynuacji. Nie wolno tu nic
          napisać, aby od razu nie zostać posądzonym. Zaczynam jednak powoli powątpiewać w
          to, że na tym forum coś się zmieni i chyba odpłynę stąd, bo Ci, do których
          kieruję swoje słowa najwyraźniej nie rozumieją o czym piszę...
          Idę stąd.
          Pa, pa
          • ewajonline Re:a dla nie to jest wjazd konkirencji w sensie g 21.01.09, 21:20
            g... czyli grupy lub ścierania się konkurencji i oczerniania. i zostanę przy swoim.
            mityczna postac lilith może być ok.
            inni się tu niech ścierają, tylko mnier proszę w to nie mieszać, reklama jest
            coraz bardziej agresywna, panele robioą swoje i mini panele anonimy również.
            bawcie się swoim kosztem, nie innych!!!!!!!!!!!
      • Gość: gość Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:18
        Pod tym adresem dowiecie się wszystkiego, a ktoś się widze tego boi ;d

fora@fora.pl
        • cloude jaka to tajemnica kt. sie ktoś boi? 21.01.09, 21:21
          skoro sie ktoś inny boi, to ty jako odważny napisz czego
          dowiedzialeś się pod tym adresem???
          bo na razie uważam że to blef.........
          • eti_eti Re: jaka to tajemnica kt. sie ktoś boi? 21.01.09, 21:30
            ewa janson.... wystarczy poczytac ile na forum jest negatywnych
            postwo na pani temat, na temat naciagania klientow itd... brala pani
            pieniadze za nic a teraz sie dziwi ze jak wszyscy sie na pani
            poznali to klientow brak? jezeli tak pani doskwiera brak gotowki to
            prosze sobie jakies konstruktywne zajecie znalezc a nie robic z igly
            widly
          • Gość: gość Re: jaka to tajemnica kt. sie ktoś boi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:32
            To po co klepiesz na forum bzdury?
            łatwo udowodnić czy blef czy nie

fora@fora.pl
            Każdy musi się sam przekonać, bo choćby tu ktoś dał e-mail, to Lilith666 i
            Spółka zawyją, ze to sfałszowane.
            • eti_eti Re: jaka to tajemnica kt. sie ktoś boi? 21.01.09, 21:39
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=87238379&a=90151660

to tyle na temat stanowiska forum.pl
              masz cos jeszcze do powiedzenia anonimowy "gosciu"? czy juz mozemy
              zakonczyc ten bezsensowny dyskurs?
              • Gość: T Re: do eti!! IP: 79.191.205.* 21.01.09, 21:43
                eti odezwij się do mnie rozmawiałyśmy na gg to ja miałam problem
                karciany jeśli kojarzysz o czym mówię;)
                • eti_eti Re: do eti!! 21.01.09, 21:46
                  nie podawalam swojego gg nikomu wiec albo pomylka albo jakas kolejna
                  gierka.
    • Gość: T Re: Oświadczenie IP: 79.191.205.* 21.01.09, 21:51
      Rozmawialysmy najpierw na poczcie pozniej na gg:) Ja jestem z
      Krakowa ty z Wroclawia.Pytalas pozniej czy u mnie wszystko ok bo sie
      bardzo czyms zdenerwowalam pamietasz juz?
      • lilith666_vip Re: Oświadczenie 22.01.09, 05:57
        O jka ladnie sobie radzicie i beze mnie . tak to jest osiwadczenie fora . oraz zdjecie forum:)) poza tym juz odpowiedzialm na reszte w innym watku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=90165237&a=90175338 .fora odpowie tylko adminowi forum czyli mi :) okulta nie jest skasowana tylko zaknieta przez admina czyli przez mnie:)) no chyba ze sie mysle iz jestem adminem okuty:)). Pani EWO nie Pani juz pisze tylko pdo tylda i sie nie blazni dalej .sprzedaz danych :)) pani Ewo nie Pani dokladfnie czyta watki bo t ojuz jest zerowanie na czyjejs glupocie i wyciaganie zdan z kontekstu:)) dane chcia lsprzedac chlopaczek .dane swojego kolegi:)) wlasnie tego ktory niest winny zamieszaniu ...po prostu ustalili z tej calej bojazin ze mnie wzrobia w kupno danycjh:)) ehh :)) na razie sam mi dales dane ktore juz przekazalam wraz ze wszystkim info i numerami na pewon juz niedluog dojda:) zapewniam was ze coz..najpierw zrobia wam karna,potem ja zorbie cywilna i bede chiclaa z wami porozawiaxc:) osobiscie:) i nie..nie jest to grozba:)

Pozdrawaim.
        • 1500zl Re: Oświadczenie 22.01.09, 08:57
          kiedy przestaniesz używać nieprawdziwych sformułowań?

lilith napisała: "dane chcia lsprzedac chlopaczek"

Nie chciał sprzedać danych, tylko je sprzedał. Jest różnica pomiędzy zamiarem a
          faktem.

lilith napisała: "sam mi dales dane"

Proszę cię, używaj bardziej odpowiednich i lepiej dobranych słów bowiem możesz
          niechcący wprowadzić kogoś w błąd. Otóż nie dałem ci żadnych danych, tylko je
          sprzedałem. Daje sie za darmo, za to drugie się płaci.

Zawarliśmy umowę, jesteś mi winna 1500zł.

Z tego co się zaczynam orientować w sprawie wynika iż swoją działalność (uwaga,
          nikt nie widział danych rejestracyjnych firmy) prowadzisz od około 3 miesięcy.
          Występuje też dziwny zbieg okoliczności, wskazujący na to, że po prostu zbierasz
          brakującą gotówkę na założenie pubu. Według materiałów które można powiązać
          bezpośrednio z tobą oferowałaś swoje usługi w rozmaitych kwotach. Między innymi
          usługę "Wróżka na wieczność" w kwocie 6000zł lub w zamian za pożyczkę na procent
          kwoty 20.000zł (cena w różnych miejscach była różna).

Ale to w sumie nie moja sprawa, moją sprawą jest umowa opiewająca na kwotę 1500zł.
          Co do osobistego spotkania, bardzo chętnie, jednak jest jeden warunek! Musisz
          mnie najpierw o tym spotkaniu uprzedzić. Nie chciał bym sytuacji abyś mówiła
          potem "ależ starałam się z nim spotkać, tylko nigdy go nie było w domu!".

Lilith, od jakiegoś czasu grozisz sądem wielu osobom, teraz nawet i mnie. Jeżeli
          "grozisz" uznasz za zbyt mocne słowo, możesz je w tym wypadku odczytywać jako
          "obiecujesz".

Dotrzymasz obietnicy? Którejkolwiek?

Jeżeli ktoś czuje się poszkodowany zapraszam do kontaktu 1500zl@gazeta.pl

Żądam od ciebie droga Lilith odpowiedzi na pytanie, czy zamierzasz wywiązać się
          z zawartej przez nas umowy i uiścić ustaloną kwotę w wysokości 1500zł? W razie
          odpowiedzi negatywnej żądam uzasadnienia. W razie odpowiedzi pozytywnej żądam
          przelewu w ciągu 24 godzin od udzielenia odpowiedzi (jest to zgodne ze
          wcześniejszą umową gdzie ustalony czas Twojej reakcji wynosił tylko 2 a nie aż
          24 godziny).
          • Gość: @->-- Re: Oświadczenie IP: 212.160.234.* 22.01.09, 10:34
            Jeśli doszło do popełnienia przestępstwa, zgłoś to na policję.
    • sadosia75 Dajcie dziewczynie spokoj! 22.01.09, 10:49
      Po co ciagle kazdy kazdego sie czepia? Dziewczyna jest na forum i bedzie na forum. ma swoje powody i tyle. Chce pomagac ludziom! i to sie liczy!
      Znajda sie osoby, ktore beda ja wychwalac i znajda sie te, ktore beda ja oczerniac.
      Wychwalajacym poradzilabym mniej agresji. Rozumiem, ze wierzycie w Lilith i chcecie ja obronic. Ale Lilith obroni sie sama swoja wiedza.
      Osoby, ktore ja oczerniaja maja swoje powody.
      Ale dlaczego nie zalatwicie tego miedzy soba tylko na forum?
      Naprawde mam wrazenie, ze tu same dzieci sa. Albo pluja bo im sie nie podoba praca Lilith albo pluja bo im sie podoba jej praca ale nie podoba sie im, ze ktos raczy powiedziec cos zlego.
      Lilith byly miedzy nami rozne rozmowy ale zycze Tobie wszystkiego dobrego. Doskonale zdajesz sobie sprawe z tego, ze nie dogodzisz kazdemu.
      Nie znizaj sie do niskiego poziomu nie dawaj sie podpuszczac. Rob swoje i pomagaj innym!
      A reszta powinna sie zastanowic czy faktycznie jest sens w tym aby na forum wyladowywac sie emocjonalnie i zostawiac po sobie negatywne emocje.
      Wiecej usmiechu i zyczliwosci zycze.
      Malgorzata.
      • 1500zl Re: Dajcie dziewczynie spokoj! 22.01.09, 11:18
        Odpowiem tylko za siebie.
        Nie czepiam się - walczę o swoje, zawarłem wiążącą umowę z lilith opiewającą na
        kwotę 1500zł.

Jest na forum, będzie na forum, jest mi winna pieniądze, ale czy zapłaci mimo iż
        taka była umowa a wszystko z mojej strony było z nią zgodne?

Nie oczerniam jej, jestem człowiekiem twardo stąpającym po ziemi, zawsze trzymam
        się faktów, nigdy im nie przeczę, nie neguję, nie staram się umniejszać ich
        wartości.

Załatwiamy to właśnie między sobą, a dlaczego na forum publicznym? Dlatego, że
        lilith unika rozmowy ze mną. nie odpowiedziała do dziś na maila oraz nie
        odezwała się na gg. A ja czekam. W tej chwili jest to jedyna skuteczna forma
        kontaktu.

Osobiście życzę lilith wszystkiego najlepszego, szczerze, spełnienia marzeń o
        lokalu. Lecz jest jedna sprawa, aby być dobrym przedsiębiorcą należy wypełniać
        swoje zobowiązania.

Ja będę robił swoje, walczył o moje pieniądze, o dotrzymanie danego mi słowa.

Zdaję sobie sprawę z tego że nie wszystko było pod moim adresem (a może nawet
        nic?), odpowiedziałem na to co udało mi się odnieść jakoś do mojej osoby. Jeżeli
        pominąłem jakąś kwestię, proszę pytać.

Co do popełniania przestępstw i zgłaszania na policję, jestem stanowczo za! Byle
        by faktycznie to robić a nie rzucać słów na wiatr, to może to kiedyś przyczyni
        się do spadku liczby oszustw i wyłudzeń (mam na myśli przestępstwa i wykroczenia
        ogólnie)
        • sadosia75 Re: Dajcie dziewczynie spokoj! 22.01.09, 11:34
          Oczywiscie nie odmawiam Panu prawa o walki o swoje pieniadze. jednak ja bym to
          zalatwila inaczej. Nie narzucam Panu mojego toku myslenia i postepowania. Robi
          Pan to co uwaza za sluszne. Jednak ( zapewne nie bylo to umyslne ) przyczynia
          sie Pan do nagonki. Co nie jest juz niczym dobrym.
          Sadze, ze odzyska Pan swoje pieniadze. Rozumiem, ze brak kontaktu jest
          frustrujacy. Chodzi o dosc duza sume wiec i "zal" czy tez pretensja jest
          wieksza. Jednak jesli moge to polecam kontakt osobisty ( czasem uparte dazenie
          do celu moze nas pozytywnie zaskoczyc ) a jesli to nie pomoze to pozostaje policja.

Zycze pomyslnego rozwiazania sprawy.
          Malgorzata
          • 1500zl Re: Dajcie dziewczynie spokoj! 22.01.09, 11:50
            I tu zgadzam się z Panią w stu procentach!
            Wierzę że odzyskam swoje pieniądze.
            Jeżeli ktoś chciał by mi coś doradzić a nie chce wypowiadać się na forum (np aby
            nie robić tzw. offtopicu) zapraszam na maila przypisanego do tego konta na
            gazecie: 1500zl@gazeta.pl

Oczekuje nadal na kontakt ze strony lilith, o czym Ona doskonale wie.
            Również był bym za kontaktem osobistym, jednak z informacji które podała lilith
            wynika iż mieszka ona w łodzi, mam do niej trochę daleko.
            Ale nie odżegnuję się od tematu kontaktu osobistego, nawet był bym za, czekam na
            informacje ze strony lilith. Ubolewam troszkę nad tym że jedyny kontakt to to
            forum (jedyny skuteczny), adres mailowy, oraz gg. Chętnie bym wysłał list, czy
            zadzwonił w wolnej chwili.

Ponownie (na wypadek gdyby moje wypowiedzi zniknęły w gąszczu):
            Jako iż kontakt z tobą mam utrudniony (ogranicza się tylko do tego forum) to
            muszę niestety poniższą treść tu umieścić.

Żądam od ciebie droga Lilith odpowiedzi na pytanie, czy zamierzasz wywiązać się
            z zawartej przez nas umowy i uiścić ustaloną kwotę w wysokości 1500zł? W razie
            odpowiedzi negatywnej żądam uzasadnienia. W razie odpowiedzi pozytywnej żądam
            przelewu w ciągu 24 godzin od udzielenia odpowiedzi (jest to zgodne ze
            wcześniejszą umową gdzie ustalony czas Twojej reakcji wynosił tylko 2 a nie aż
            24 godziny).
            • sadosia75 Re: Dajcie dziewczynie spokoj! 22.01.09, 12:08
              Mysle, ze dziewczyna zawalona robota po prostu nie dotarla jeszcze do Pana
              maila. A moze juz dotarla i wyslala pieniadze?
              Proponuje cierpliwosc. Sprawa na pewno sie wyjasni. A powod milczenia pewnie
              jest albo zwyklym roztargnieniem ( kazdemu sie zdarza prawda? ) albo natlokiem
              pracy.
              • 1500zl Re: Dajcie dziewczynie spokoj! 22.01.09, 12:26
                Musiała by Pani przeczytać wszystkie moje wypowiedzi (oraz wypowiedzi lilith z
                nimi powiązane). Kluczowe są tylko i wyłącznie na tym forum.
                W pewnym miejscu jest twierdzenie lilith, mniej więcej w stylu: pieniążków nie
                będzie, będzie sąd.

A ja bez adresu nawet nie mam możliwości wysłania listu z wezwaniem do zapłaty
                (na taki list się nie da nie zareagować, w przypadku braku kontaktu osobistego
                zazwyczaj jest on najlepszym wyjściem).
                • sadosia75 Re: Dajcie dziewczynie spokoj! 22.01.09, 12:31
                  Jezeli faktycznie byly slowa typu pieniedzy nie bedzie ale za to bedzie sad (
                  przykro mi nie widzialam tego wpisu wiec jedynie bazuje na Pana wypowiedzi ) to
                  w czym problem? Jesli ma Pan dowody wplaty czy tez jakiekolwiek dowody na to, ze
                  pieniadze Pan przeslal i druga strona nie wywiazala sie z umowy to sad przyzna
                  Panu racje.
                  Tak czy siak sprawa sie wyjasni. Czy to polubownie miedzy Wami czy tez przy
                  pomocy sadu.
                  • Gość: Artek Re: Dajcie dziewczynie spokoj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 12:55
                    No jesli jest taka sytuacja, to trzeba uważać, bo ta Pani jest niesłowna. Skoro
                    unika kontaktu to już bardzo podejrzane.
                    Jestem bezstronny, nie znam ani jednej strony dyskusji ani drugiej, ale umowa
                    jest umową , zaufanie jest zaufaniem. Koniec. Kropka.
    • Gość: Taki tam ktos:) Re: Oświadczenie IP: 193.151.48.* 22.01.09, 13:16
      Chyba że nie chodzi o dane osobowe, jednak z tego co pisała Lilith
      to właśnie oto:)

„No i 1500. wiesz co ci grozi za probe sprzedazy danych osobowych i
      namawianie kogos do kupna? ja wiem . A wiesz co grozi za inne
      sprawki? przekaz koleogm za na nic sie zdadza ich zamary. I TU MAMY
      DOWOD NA TO ZE CI LUDZIE SA NA TYM FORUM .niestety obawiam sie ze
      skonczy sie to 1500 wyrokiem bo zamiast tych pieniazkow otrzymasz
      nakaz sadowy do domciu .”

Art. 1.
      1. Każdy ma prawo do ochrony dotyczących go danych osobowych.
      2. Przetwarzanie danych osobowych może mieć miejsce ze względu na
      dobro publiczne,
      dobro osoby, której dane dotyczą, lub dobro osób trzecich w zakresie
      i
      trybie określonym ustawą.

Rozdział 8
      Przepisy karne
      Art. 49.
      1. Kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie
      jest dopuszczalne
      albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie,
      karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
      2. Jeżeli czyn określony w ust. 1 dotyczy danych ujawniających
      pochodzenie rasowe
      lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub
      filozoficzne,
      przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, danych o stanie
      zdrowia,
      kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym, sprawca podlega
      grzywnie,
      karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
      Art. 50.
      Kto administrując zbiorem danych przechowuje w zbiorze dane osobowe
      niezgodnie
      z celem utworzenia zbioru, podlega grzywnie, karze ograniczenia
      wolności albo pozbawienia
      wolności do roku.
      Art. 51.
      1. Kto administrując zbiorem danych lub będąc obowiązany do ochrony
      danych
      osobowych udostępnia je lub umożliwia dostęp do nich osobom
      nieupoważnionym,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia
      wolności
      do lat 2.
      2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze
      ograniczenia wolności
      albo pozbawienia wolności do roku.
      Art. 52.
      Kto administrując danymi narusza choćby nieumyślnie obowiązek
      zabezpieczenia
      ich przed zabraniem przez osobę nieuprawnioną, uszkodzeniem lub
      zniszczeniem,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia
      wolności do roku.
      Art. 53.
      Kto będąc do tego obowiązany nie zgłasza do rejestracji zbioru
      danych, podlega
      grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do
      roku.
      Art. 54.
      Kto administrując zbiorem danych nie dopełnia obowiązku
      poinformowania osoby,
      której dane dotyczą, o jej prawach lub przekazania tej osobie
      informacji umożliwiających
      korzystanie z praw przyznanych jej w niniejszej ustawie, podlega
      grzywnie,
      karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Ps. Nie musisz znać czyjegoś adresu, wystarczy zabezpieczyć wasze
      rozmowy na gg, emailu czy czym kolwiek i zgłosić przypuszczenie
      popełnienia przestępstwa do prokuratury.
      No chyba ze to ty sprzedałeś, wykradłeś Lilith dane osobowe, tak
      samo w tym momencie jedno jak i drugie z was podlega karze...

Dam od razu na temat plagiatu zeby nie robic kolejnego postu

Plagiat, a naruszenie autorskich praw majątkowych

„Przywłaszczenie sobie autorstwa cudzego utworu, lub jego części,
      może, ale nie musi, wiązać się z naruszeniem autorskich praw
      majątkowych. I odwrotnie, naruszenie autorskich praw majątkowych
      niekoniecznie musi polegać na plagiacie. Z pierwszą sytuacją mamy do
      czynienia, gdy ktoś przypisuje sobie autorstwo utworu, do którego
      prawa majątkowe już wygasły, albo z którego korzysta w ramach
      dozwolonego użytku. Natomiast z drugą sytuacją spotkamy się wtedy,
      gdy ktoś bez zezwolenia korzysta z cudzego utworu, ale nie
      przypisuje sobie jego autorstwa. Przykładowo, jeżeli cytat będzie
      właściwie wyróżniony i przypisany do odpowiedniej osoby, ale samo
      posłużenie się cytatem zostanie ocenione jako nie uzasadnione
      wyjaśnianiem, analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku
      twórczości, wtedy dojdzie do naruszenia autorskich praw majątkowych.
      Podobnie ocenić należy zachowanie kogoś, kto kopiuje, choćby to
      robił tylko dla własnego użytku osobistego, program komputerowy.

Plagiat, a inne naruszenia autorskich praw osobistych.
      Prawo autorskie zna więcej naruszeń autorskich praw osobistych. W
      art.16 ustawy znajduje się ich przykładowe, niewyczerpujące
      wyliczenie. Nie wolno więc:
      - pomijać nazwiska autora przy komunikowaniu utworu publiczności;
      - ujawnić jego nazwiska, gdy zdecydował się udostępnić utwór
      anonimowo, lub pod pseudonimem;
      - naruszać treści lub formy utworu (tj. wprowadzać do niego
      niedozwolonych zmian);
      - nierzetelnie wykorzystywać utworu;
      - udostępniać publiczności utworu, który nie został już za zgodą
      twórcy publiczności udostępniony.

Przywłaszczenie sobie cudzego pomysłu, lub wyników naukowych
      Przywłaszczenie sobie cudzego pomysłu, lub wyników naukowych może
      stanowić naruszenie praw osobistych i uzasadniać odpowiedzialność
      cywilnoprawną. Ten, kto dochodzi ochrony musi wykazać i swoje
      autorstwo danego pomysłu, i świadome, naganne działanie
      naruszającego (np. podstępne zdobycie cudzych wyników badań, czy
      idei). Ochrona nie zostanie udzielona w razie stwierdzenia
      przypadkowej zbieżności idei czy wyników doświadczeń naukowych.
      Natomiast w procesach o przywłaszczenie autorstwa utworu dowód
      autorstwa jest uproszczony ze względu na domniemanie, że twórcą jest
      ten, którego nazwisko w tym charakterze uwidoczniono na
      egzemplarzach utworu, lub którego autorstwo podano do publicznej
      wiadomości w jakikolwiek inny sposób w związku z rozpowszechnieniem
      utworu . Ten, kto twierdzi coś przeciwnego musi to udowodnić.”

• 1500zl Re: Oświadczenie 22.01.09, 13:30
        Ja sprzedałem lilith dane osobowe, a lilith kupiła te dane ode mnie za kwotę
        1500zł. Z uwagi na to iż sprawa jest (że tak to ujmę) "rozwojowa". Nie mogę zbyt
        wiele napisać poza tym że w tym konkretnym przypadku prawa nie złamałem. Za to
        lilith się z umowy nie wywiązuje.

Może Pan/Pani pisać do mnie na maila 1500zl@gazeta.pl celem poszerzenia swej
        wiedzy o temacie (być może zaintrygowałem?), tam będę mógł podać więcej
        informacji, tajemnica korespondencji mi w pełni wystarcza. Może Pan/Pani też
        wypowiedzieć się na forum, zapraszając na maila w żadnym wypadku nie uciekam od
        otwartej rozmowy na forum.

Na dole swojej wypowiedzi zamieszczam fragmenty dzięki którym nie podpadam pod
        ten paragraf.

2. Przetwarzanie danych osobowych może mieć miejsce ze względu na
        dobro publiczne,
        dobro osoby, której dane dotyczą, lub dobro osób trzecich w zakresie
        i
        trybie określonym ustawą.

Rozdział 8
        Przepisy karne
        Art. 49.
        1. Kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie
        jest dopuszczalne
        albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie,
        karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
        • aniolek1011 Re: Oświadczenie 22.01.09, 13:36
          przepraszam że się wtrącę.... czegoś tu nie rozumiem...jak można sprzedać swoje dane osobowe??? po co?
    • Gość: Ten tego Re: Oświadczenie IP: 193.151.48.* 22.01.09, 13:46
      Aniolku mówimy tu o sprzedaży danych osobowych innej osoby, nie
      swoich:)

Jeżeli udostępniłeś, (sprzedałeś) dane osobowe bez zgody tamtej
      osoby podlegasz tak samo karze, jak osoba kupująca takie dane.

„Może Pan/Pani pisać do mnie na maila 1500zl@gazeta.pl celem
      poszerzenia swej
      wiedzy o temacie (być może zaintrygowałem?)” sam napisałeś że to
      jest sprawa miedzy wami, mnie ona najmniej interesuje... ja tylko
      napisałem to co jest w ustawie :) jeżeli doszło do chodźby
      przypuszczenia popełnienia przestępstwa organy ścigania powinny się
      tym zająć..
      O ile oczywiście nie zostanie to uznane za znikomą szkodliwość
      • 1500zl Re: Oświadczenie 22.01.09, 13:59
        Trafna i rzeczowa uwaga a propos cytowanej treści. :)
        Z resztą jak i cały post:) Po prostu nie sposób się nie zgodzić!

Zapewne ma Pan rozległą wiedzę, zakładając iż ja nie podpadam pod ten paragraf,
        co grozi lilith która zawarła ze mną umowę kupna/sprzedaży danych osobowych i
        nie wywiązała się z niej poprzez nieuiszczenie stosownej opłaty w zamian za
        udostępnienie danych?
        Może zmieni swoje stanowisko czytając wypowiedź osoby trzeciej niezwiązanej ze
        sprawą. Dlatego był bym wdzięczny za wyczerpującą odpowiedź.
      • lilith666_vip Re: Oświadczenie 22.01.09, 14:02
        Hihi :) tak zapewne jak to ,ze trzeba za cos zaplacic by to kupic :)) mam tez nagg jak ic mowie abys mi teg onie wysylal:)) ze t ozorbiles to twoja wola . ja rozumiem ze chcieliscie miec na mnie haka ale coz... pieniezkow nie dostaliscie i nie dostaniecie natomiast sprawe zglosilam zarowno na policeje jak i do N... :) to ba wystaraczajce dowody na wasz okultyztyczny wstyd :)) gdyz tylko ty i syhar wiedzieliscie o tym i znaliscie kwote :) ladnie sie tu bawicie natomiast nic wam na to bez przelewu;) a nie otrzymalsicie go ...hmmm dzi ja pojde tak gdzie sa o was arty i o waszej formie i napisze slow pare dodatkowo :) bardzo ladnie skonczy firma ktora porbowala sprzedac dane .powtarzam PROBOWALA:) na szczescie nikt za nie nie zaplacic i twoj post wyzej wskazuje tez ze nie zaplacialm za dane:) wskazac ktory dokladnie? oprocz tego o waszych fanabariach bedzie widzalo jeszcze apre osob z naszego kregu yami :)
        • lilith666_vip Re: Oświadczenie 22.01.09, 14:04
          Ja cvi odpowiem :) umowa slowna nie obowiazuje . sprawa byla podpucha jedynie i wycofalam sie z niej zanim przeslales dane. t obyla juz twoja kwiestia:) natomiast jesli powiadomilam policje od razu po zajsciu incydentu nie grozmi mi nic .nie ja cie o to poprosilam lecz sam przyszles:)
          • 1500zl Re: Oświadczenie 22.01.09, 14:24
            Nie wycofałaś się, dane przesłałem bezpośrednio w rozmowie na gg.
            Straszysz, grozisz, a efektu nie widać. Wystawiłaś ofertę na kupno informacji,
            przyszedłem, dogadaliśmy się. Otrzymałaś dane, pieniążków nie ma. Znaczy się
            wyłudziłaś je od emnie?

mogę upublicznić rozmowy z tobą? proszę proszę:D hihi:) dlaczego wiem że się nie
            zgodzisz? zaskocz mnie czymś w końcu!

Doskonale wiesz, że nie mam praktycznie nic wspólnego z "TYMI LUDŹMI", a jednak
            straszysz literką z abecadła...
          • aniolek1011 Re: Oświadczenie 22.01.09, 15:10
            umowa słowna to jest NIC:]
            • Gość: sylwia Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:26
              aniolku jak najbardziej umowa słowna obowiazuje :) tylko trudniej
              jest wyegzekwowac swoje prawa :) nie znam sytuacji Lilith i 1500 nie
              wiem czego dotyczy umowa ani jakie były jej założenia więc nie
              odniosę się konkretnie do tego przypadku, ale jeżeli są dowody w
              postaci rozmowy gg czy też maili wszystko można wyjaśnic:)
              • lilith666_vip Re:A bylo to tak:) 22.01.09, 15:39
                Scan dowodu przslales mi nastepnego dnia droga meilowa moj drogi :) nie przez gg:) nie bylo umowy zadnego typu:) tej chlopiec zaproponowal mi iz dostarczy mi scan dowodu oraz adres kolegi jesl izaplace mu 1500 zl. ja owszem przyjelam to na zasadzie nastepujacej ze danej rozmowy niew bylo :) po czym zawiadomilam policje ale chlopiec tak usilnie chcial wyludzic pieniazki ;) ze postanowil nastepnego dnia wyslac mi maila .twierdizl ze sie polocili i chce kloedzie w firmy zorbic na zlowsc.po poinformowaniu policji nie odezwalam sie defakto wiecej co udowadnia tez ta osoba w 2 postrach:)

DLACZEGO DO TEGO DOSZLO:) mogli co niektorzy poczytac na okulcie ;) jesli jeszcze ktso nie wie ma mscany ekranowi z przpeorsinami od nich dla mnie on i niestety nie mogli mi tego wybaczyc:) postanowli sie hmm powiedzmy zemscic i nie sadzili ze bede tak zawzieta w egzekwowaniu swoich praw az w koncuy popelnili dwa bledy.probas sprzedazy danych i proba wyludzienia :) jesli chodiz o probe wyludzenia to oczywiscie nie podstawia wam ttego zarzutu jesli yami wszystk owezmiesz na siebiew .wtedy zarzuty postawia tylko tobie ale prawodpodobnie po sprawdziu rozmow i tak dojda kto mial z tym zwiazek .ja obecnie sie staram o pozwolenie na to by udostepnili mi akta po zakonczeniu sprawy do porcesu cywilnego:) ulatwi mi to wszystk ojesli teog nie otrzymam wynajme adwokata ktory ma do tego prawo:) oskarze was o powolywanie sie bezpodstawne na urzad panstowy w znislawieniach ,znieslawienie oraz straty materiale .nawet w tym momencie bede musial odmowic jednej osobie wykonania rytu:) wlasciwe jego dkonczenia jniestety. nieomieszkam tez zajac sie w miedzy czasie wasza firma i ostrzezeniem klienotw :) w dodatku zorbie to nie anonimowo :) jesli jestescie przedstaiwcielstem poinformuje waszego szefa oraz kolegow z ciemnosci bo mialam boiecane ze jesli to udowdnie dostaniecie wiecznego bana:) i prosze:) sami sie wkopaliscie bez mydla :) a ja jeszcze pojde do waszej pracy tak jak uczyniliscie to wy .na waszym miejscu szukalabym mediatora :) choc juz raz zlamaliscie warunki mediacji co bylow ezoteryce niedopuszczalne:) ale coz nie ma to jak wojna totalna:) moge sie zgodzic na hani... jedynie gdyz pozostalym juz ni ugam .ewentualnie N ale jeszcze zobacze .radze wam to zobic dzis zanim napisze do waszej pracy xczyli przed 22 :)) i to nie jest grozba tylko info bo widze ze glupi jestescie i niew qwiecie kiedy cos przybiera obszar niebezpieczny:)
                • Gość: sylwia Re:A bylo to tak:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:47
                  hmm czyli z tego co piszesz dostałaś dane po tym jak zgłosiłaś
                  sprawę policji? jeżeli tak to myśle że nie ma o czym dyskutować.
                • 1500zl Re:A bylo to tak:) 22.01.09, 16:25
                  Bzdura, szkalujesz mnie w tej chwili.
                  Wykorzystujesz fakt że nie chcę upublicznić rozmów z tobą bez twojej zgody.
                  Zgódź się na upublicznienie rozmów z tobą, o łamanie prawa przezemnie się nie
                  martw, nie trafiłaś na głupiego. Oczywistym jest iż wyciął bym informacje
                  naruszające prawo.

Kobieto, nie mam zielonego pojęcia o czym piszesz w drugiej części swojego
                  postu, DLACZEGO DO TEGO DOSZŁO? Dlatego że zaoferowałaś nagrodę za informacje.

Widzę, że dalej naginasz fakty.
                  Miałem prawo sprzedać ci te dane. Mam na to zgodę ich właściciela.
                  Oferowałaś kasę, przyszedłem, dogadaliśmy się, zawarliśmy umowę, dostałaś dane.
                  "po czym zawiadomilam policje ale chlopiec tak usilnie chcial wyludzic pieniazki
                  ;)" to jest pomówienie. Mimo poufności rozmowy podałaś już imię, ksywkę,
                  pierwszą literę nazwiska. Mimo mocy prawnej umowy grozisz mi że zniszczysz moją
                  firmę, odstraszysz ode mnie klientów.

lilith napisała "ze postanowil na stepnego dnia wyslac mi maila", nieprawda,
                  razem to ustaliliśmy, że następnego dnia dostaniesz to na maila, wywiązałem się
                  z umowy i wysłałem.

".twierdizl ze sie polocili i chce kloedzie w firm y zorbic na zlowsc" napisałem
                  prawdę, tylko ty akurat tutaj przeinaczyłaś to troszeczkę.

W twoich postach są kłamstwa, nie we wszystkich co prawda, ale są <
                  • Gość: sylwia Re:A bylo to tak:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 16:32
                    hmm myśle że tutaj nie dojdziecie do porozumienia będziecie sie
                    wzajemnie oskarżać a to nie o to chodzi. Najlepiej by było gdybyście
                    przedstawili swoją wersję wydarzen ( znamy ja już po obu stronach)
                    i podparli to dowodami wtedy opinia osob na forum mogłaby być
                    obiektywna.
                    • 1500zl Re:A bylo to tak:) 22.01.09, 16:39
                      Dlatego właśnie chcę uzyskać zgodę na publikację wszystkich rozmów z lilith.
                  • lilith666_vip Re:A bylo to tak:) 22.01.09, 16:54
                    Hej halo a wiec syphar dal ci zgode na to aby sprzedac jego dane jednak xD o prosze zmiana stronXD nie dosc ze probowales sprzedajac dane kogos oszukac to broniac sie tak autmatycZnie powodujesz ze jestes oskarzony z kumplem o probe wyludzenia XD normalnie obled XD dzis pozbieram twoje posty i dam tez ciemnosci XD macznie z data kiedy cie o tym poinformowalam XD nie wiem jak dorrek ale on tez powiedzia lze jak przyniose dowod da ci bana XD tobie i twojemu kumplowi a jak sie razi dowie jak probowaliscie go wrecac to bedzie smiech na sali z wass totalnie . zostaiwa ta gestie prokuraturze w zaleznosci ja ksie z tego wytrlumaczycie taki zarzut wam postwai.

Nie sylwia . ja napisaalm w oswiadcxzeniu na okulcie ze kto przyniesie dowod na to iz styphar ma zwiazek ze sprawa powolania sie na urzad prokuratora oraz znieslawiernie otrzymqa nagrode . prawa do tlumaczen 2 griumarow dokladnie"oprawo pierwszego tlumaczenie " oraz kwotye ktorej nie zaznaczylam ale slowem nie wspomnialm o danych osobowychxD stad fakt ze ktos mi cos takiego zaproponowal po prostu mnie rozsmieszyl ,wzbudzil podejrzenia i sprawe skiewrowalam na prokurature a wlasci wie dokladnie oragam ktore sie tym zajma :) nie mowilam o adresach itp:) adres jest dostapny na necie jednego pana . wieczorem podam scany oraz numery stron .
                    • 1500zl Re:A bylo to tak:) 22.01.09, 17:22
                      Miła pani, w ogóle nie czytasz postów.
                      Nie ujawniałem tej informacji zbyt wcześnie, miałem zgodę i ją mam.
                      Nie próbowałem, tylko sprzedałem, tyle, że od zapłaty się uchylasz.
                      Nie bronię się tylko koryguję twoje posty, piszę wyjaśnienia i sprostowania.
                      Akurat drugiej części postu nie muszę komentować bowiem jestem czysty jak łza,
                      podpowiem ci tylko, co innego to co było na stronie a co innego to co my
                      ustaliliśmy między sobą. Na moją propozycję danych sama zaproponowałaś nagrodę,
                      fakt, identyczną jak na stronie.. i tylko to łączy rozmowę ze stroną (no w sumie
                      jeszcze to że zaintrygowało mnie to iż ktoś jest gotów płacić za jakieś dane).

Czekam na skany oraz numery stron które podasz wieczorem.
                    • Gość: moim zdaniem Re:A bylo to tak:) IP: *.chello.pl 22.01.09, 18:01
                      Tak czytam wszystkie wątki związane z Tobą Lilith, także te dotyczące sklepu,
                      itp. Te, co ostatnio powstały. I zauważyłam jedno: nawet jeżeli mówisz, że nie
                      chciałaś kupować żadnych danych osobowych, to wystarczyło powiedzieć NIE i cały
                      fakt tej próby zgłosić, gdzie trzeba.
                      Tymczasem się okazuje, że się zgodziłaś i do transakcji doszło, z tym, że nie
                      zapłaciłaś za te dane. Mówiąc, na tym forum, chciałaś zrobić coś, w stylu
                      prowokacji. Z tym, że o ile mi wiadomo, umowa ustna a także zawarta poprzez
                      wszelkie formy komunikacji (gg, skype, mail itp) jest wiążąca, tylko, że trudno
                      jest ją wyegzekwować.
                      Mówiłaś też w którejś odpowiedzi, że potrzebowałaś wiedzieć, kto Ci włamał się
                      do forum, aby móc pójść do prokuratury i to zgłosić, i coś o pozwie, a każdy
                      wie, że do pozwu są potrzebne dane osobowe osoby pozywanej: imię, nazwisko,
                      adres zamieszkania. Więc jednak potrzebowałaś tych danych, skoro doszło do wymiany.
                      Zauważyłam coś jeszcze, 1500zl odnosi się do Ciebie niezwykle kulturalnie, nie
                      obraża Cię, prosi o wyjaśnienie sprawy, o zapłatę, natomiast Ty traktujesz go,
                      jakby był wieloma osobami, cały czas grozisz (mimo, iż mówisz, że to nie są
                      groźby, ale intonacja wypowiedzi o tym świadczy), łączysz go z wieloma sprawami,
                      nawet grozisz firmie, dziwne to prawda?
                      Cała sytuacja na tym forum, tyczy się tylko umowy między 1500zl a Lilith i on
                      cały czas tylko o tym mówi, a Ty mieszasz różne wątki.
                      Czytając Twoje posty, Lilith, odnoszę także wrażenie, jakbyś sama ich nie
                      pisała, jakby ktoś Cię zastępował, widzę gdzieniegdzie niespójności w
                      charakterze wypowiedzi.
                      Wracając do danych osobowych i ich ochronie, to z przykrością muszę stwierdzić,
                      że nie przestrzegasz do końca ustawy, bowiem podałaś już tyle informacji na
                      temat 1500zl, że bez problemu można się zorientować, kim on jest. Gdyby nie Ty,
                      nikt by o tym nie wiedział, de facto zdradziłaś jego tożsamość.
                      Bardzo interesujące jest też i to, że wzbraniasz się przed wyrażeniem zgody na
                      publikację waszej rozmowy gg, gdybyś była uczciwa i miała czyste sumienie,
                      zgodziłabyś się bez problemów.

I jak tu wierzyć wróżce??
                      • Gość: Wojtek Re:A bylo to tak:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:14
                        Wróżka Prawde Ci Powie. Kazda prawde powie oprócz Lilith
                        • sagun proszę zakończyć pisanie głupot 22.01.09, 20:56
                          Jeśli mnie wzrok nie myli to jest to forum wróżbiarstwo, a nie
                          polemika prawna.
                          A pro po nie wywiązanie się z umowy nawet na kwotę 1500 zł nie
                          stanowi podstawy do wszczęcia sprawy przez prokuraturę. Nie zaszło
                          tutaj przestępstwo karne, choćby wyłudzenie czy oszustwo.
                          Proszę skierować sprawę na drogę powództwa cywilnego, gdyż co
                          nawyżej mogło dojść do niewywiązania się z umowy z jednej ze stron
                          kontraktu....pod warunkiem że został on zawarty. Proszę zwrócić się
                          do radcy prawnego.
                          Nie będę zgłębiał tutaj istoty prawa.
                          Prokuratur z pewnością panu naświetlił drogę dochodzenia roszczenia.
                          Proszę zatem nie pisać głupot.
                          Lilith zajmij się klientami i ezoteryką bo z pewnością oni są dużo
                          ważniejsi niż posty i polemika z osobami , które z wróżbiarstwem
                          mają tyle wspólnego co Ty z ekimosami...:)
                          Szkoda twojego cennego czasu na polemiki z osobami którym nudzi się
                          jak widać.
                          To forum jest związane z ezoteryką a nie prawodawstwem.

• 1500zl Re: proszę zakończyć pisanie głupot 22.01.09, 21:15
                            "Prokuratur z pewnością panu naświetlił drogę dochodzenia roszczenia."
                            Nie napisałem że złożyłem pozew, nie napisałem że widziałem się z prokuratorem.
                            Napisałem, że byłem dziś w prokuraturze.

Byłem, lecz niestety po godzinach urzędowania, jestem umówiony na jutro, zapewne
                            jutro dokładnie tak mnie pokieruje.

Dlaczego ta uwaga do mnie nie do lilith? ja ledwo w jednym poście miałem coś o
                            prokuraturze.. no teraz wliczając w to ten to będzie w dwóch. Nie mam zamiaru
                            informować o swoim postępowaniu.

Ale nadal chcę załatwić sprawę polubownie. Oczywiście znajdzie się stok kto i to
                            zdanie zinterpretuje pochopnie.

Czy powinienem zakładać, że zdanie "Proszę zatem nie pisać głupot." odnosi się
                            też do lilith?

To forum to aktualnie moja jedyna metoda kontaktu z lilith, ostatnia metoda. Nie
                            zrezygnuję z niej.
                            • wiedzma_hobbystka ależ piszemy dalej! 22.01.09, 21:18
                              Jaki koniec, no co Ty???
                              Przecież to najlepsze ezo-story w tym tygodniu!
                              1500zł, ja czekam na dalsze szczegóły tu czy na priv, dawaj! Aż mi moja miotła
                              sama chałupę wymietła, taką mam dziką energię z tej ciekawości w sobie!!!
                            • sagun Re: proszę zakończyć pisanie głupot 22.01.09, 21:35
                              Niestety nie służy do tego forum wróżbiarstwo.
                              Proszę skorzystać z poczty e:mailowej.
                              Tutaj jest forum o wróżbiarstwie a nie o prawie i choćby eskimosach.

Gdyby Lilith przyjęła zapłatę za wykonanie usługi - zlecenia i ona
                              nie zostałaby wykonana wówczas doszłoby do oszustwa w prawie karnym
                              zwane wyłudzeniem. Mielibyśmy doczynienie z naruszeniem prawa - choć
                              wyłudzenie jest i w prawie cywilnym szeroko opisane.

Zdanie - "proszę nie pisać głupot" odnosi się do Pana i kilku innych
                              osób o nickach.
                              To nie jest kafeteria.
                              Proszę pamiętać że wchodząc na to forum ludzie chcą się dowiedzieć
                              czegoś o wróżkach, wrózbitach, poszukać o nich opinii i nieważne
                              jakich - choćby ostrzeżeń przed takimi osobami jak Ewa Janson, Maria
                              Bucardi i wiele innych pseudowróżek.

• aniolek1011 Re: proszę zakończyć pisanie głupot 22.01.09, 21:40
                                dokładnie sagun! dokładnie!

"Gdyby Lilith przyjęła zapłatę za wykonanie usługi - zlecenia i ona
                                > nie zostałaby wykonana wówczas doszłoby do oszustwa w prawie karnym zwane wyłudzeniem" to że za coś tam nie zapłaciła nie znaczy że oszukała:]

i tym pięknym akcentem zakończmy ten temat i tą debatę :]
                                • 1500zl Re: proszę zakończyć pisanie głupot 22.01.09, 21:53
                                  Buhahaha:D Czytanie ze zrozumieniem prawda?
                                  Najlepsze ezo-story? A dziękuję dziękuję:D ciekawe gdzie mnie umieszczą na
                                  napisach końcowych:D

Prostować tego pana nie będę.. Aczkolwiek.. hmmm:D
                                  etam, jednak nie:D i tak wszyscy zainteresowani wiedzą o co chodzi, a reszta
                                  niech doczyta ze zrozumieniem poprzednie posty... trochę tego jest, więc
                                  odpowiedzi spodziewam się rano.

To że parę osób ni z gruszki ni z pietruszki włączyło się bardzo stronniczo do
                                  dyskusji nie jest jakoś wyjątkowo istotne.
                                  Jedyne o co proszę to niewprowadzanie innych w błąd, prawdomówność, niewybiórcze
                                  traktowanie faktów i niemieszanie tematów ze sobą.

aaa i jeszcze o wywiązanie się z umowy.
                              • wiedzma_hobbystka własnie, chcemy prawdy!!! Zaraz!!! 22.01.09, 21:46
                                sagun napisał:
                                > Proszę pamiętać że wchodząc na to forum ludzie chcą się dowiedzieć
                                > czegoś o wróżkach, wrózbitach, poszukać o nich opinii i nieważne
                                > jakich

Właśnie, chcemy prawdy i jak Sagun nie chce, to niech nie czyta!!! Ja się teraz
                                więcej o wróżkach dowiedziałam niż wcześniej wiedziałam!!! to fascynujące -
                                kupują dane, znikają fora, straszą się czarami, klientki ich bronią lub się
                                niszczą wzajem, wątki puchną, wróżki wielkie ale same w kredycie lub ulotki pod
                                metrem rozdają, do tego prawnicy, policja, czary - samo życie!!!
                              • 1500zl Re: proszę zakończyć pisanie głupot 22.01.09, 21:57
                                i po tej wypowiedzi:

"Gdyby Lilith przyjęła zapłatę za wykonanie usługi - zlecenia i ona
                                nie zostałaby wykonana wówczas doszłoby do oszustwa w prawie karnym
                                zwane wyłudzeniem. Mielibyśmy doczynienie z naruszeniem prawa - choć
                                wyłudzenie jest i w prawie cywilnym szeroko opisane."

dołączył Pan do gron a osób do których odnosi się zdanie - "proszę nie pisać
                                głupot"
                                • Gość: sylwia Re: proszę zakończyć pisanie głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 22:03
                                  Jeżeli chodiz o prokuraturę to KAŻDY obywatel może złożyć do
                                  prokuratury doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa jeżeli
                                  uważa że tak się stało ( podaje wtedy powody dlaczego tak uważa) i
                                  to prokurator decyduje czy dane powody są faktyczne i należy wszcząc
                                  postępowanie... ktoś tutaj na forum ( w wątku Lilith) o nicku Prawda
                                  napisał cytuje " Lilith to oszust i kłamca"( mogłam przekrecic
                                  troszke ale sens jest ten sam) to jest zdecydowanie przestępstwem -
                                  znesławieniem poniważ nie można nikogo oskarżac bez prawomocnego
                                  wyroku sądu jeżeli napisalibyście przypuszczenie to oczywiscie nie
                                  ma mowy o zniesławieniu w tym wypadku zdecydowanie jest.
                                  • Gość: gość Re: proszę zakończyć pisanie głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 01:33
                                    No ja pierdziele, już każdego do sądu będą pozywac, ale stop!!!!
                                    Przecież tak pozywa wszystkich Lilith, nawet tych co oszuka czy od nich wyłudzi.
                                    ;d BYŁA LILITH, I NIE MA LILITH.
                                    JUTRO PRZYLECI NA MIOTLE I ZNÓW ZACZNIE STRASZYC ;d
                                    • Gość: sylwia Re: proszę zakończyć pisanie głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 08:32
                                      tu nie chodzi żeby siebie pozywać a wręcz przeciwnie chodzi o to aby
                                      rozwiązać problem polubownie. ktoś napisał że prokurator nie
                                      przyjmie sprawy bo za mała kwota... tutaj jest błąd bo jeżeli
                                      zgłosimy się do prokuratury/policji ( w tym wypadku wszystko jedno
                                      ponieważ współpracują one ze sobą więc sprawa tak czy siak zostaje
                                      odesłana do właściwego organu) to taki funkcjonariusz ma obowiązek
                                      nam pomóc np spisując nasze zeznania jeżeli(dowody które mamy)są
                                      wystarczające wszczyna się postępowanie. I warto dodac że
                                      doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa ( nawet jak jest
                                      bezzasadne) nie pociąga za sobą konsekwencji karnych- wtedy
                                      prokurator nie wszczyna postępowania. To tyle w temacie :) ale
                                      wierze głeboko że Lilith i 1500 się dogadają :) w koncu są dorosłymi
                                      ludzmi i potrafią ze sobą rozmawiać :)
                                  • Gość: milka czy ja też mogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 01:51
                                    Sylwio a czy ja również mogę to zrobić jeśli byłam niesłusznie posądzona i obrażona

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=89007605&a=89394760

czy ja też mogę, skoro to nie jest zalogowany nick i każdy może się pod nim ukrywać?
                                    czy są szanse, czy w tej sytuacji mogę założyć sprawę cywilną?

• Gość: sylwia Re: czy ja też mogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 07:47
                                      Droga milko wg mnie jeżeli uwazasz ze kazdy moze miec taki nick bo
                                      Twoj nie nies stały to nie ma mowy o zniesławieniu Twojej osoby (
                                      gdyż może ten post który podałaś mógł byc pisany w konteksscie osoby
                                      która użyła Twojego nicka) poza tym wg mnie nie doszło do
                                      zniesławienia nie zostałaś nazwana złodziejką, kłamcą , oszustką w
                                      sposób bezpośredni co godziłoby Twojej wiarygodności na forum.
                                      • Gość: JTJ Czy fakty mogą kogoś urazić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 10:55
                                        Czy to znaczy, że na tym forum można kogoś bezkarnie obrażać i nic z tym nie da
                                        się zrobić?

Trochę tu piszę, ale zawsze staram się tak coś powiedzieć, by opierać się na
                                        faktach. Ale okazuje się, że nawet czyste fakty mogą kogoś urazić
                                        • Gość: sylwia Re: Czy fakty mogą kogoś urazić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:13
                                          fakty jak sama nazwa wskazuje maja swoja podstawe :) czyli nie są
                                          urażeniem drugiej osoby :) co by to było gdybyś powiedział/a np "
                                          ale x ma krzywe nogi" podczas gdy na prawde ma :) nie ma tu obrazy
                                          tylko stwierdzenie istniejacego faktu:) nie jest to znieslawienie :)
                                          ale powiedzenie komuś na forum publicznym "jesteś złodziejem"
                                          podczas gdy osoba nie jest skazana przez sąd jest już zniesławieniem
                                          narazeniem dobrego imienia takiej osoby. Ale tylko stwierdzenie nie
                                          przypuszczenie. np " wg mnie x jest zlodziejem bo jakiś czas temu
                                          odebral ode mnie towar i nie zaplacil do tej pory" to nie jest
                                          znieslawienie tylko tez stwierdzenie faktu , mamy podstawy aby
                                          przypuszczac iz X jest tym zlodziejem gdyż do tej pory nam nie
                                          zaplacil.
                                          • lilith666_vip Re: Czy fakty mogą kogoś urazić? 24.01.09, 05:22
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=90205642&a=90283670
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=90205642&a=90283691
    • agrentowy4321 Re: Oświadczenie 05.03.23, 16:39
      Czasem sporo czasu to zajmuje
    • irona.sonata Re: Oświadczenie 26.04.23, 04:07
      Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze
    • asia.hinco2 Re: Oświadczenie 08.07.23, 10:06
      Mam taki sam problem co pani bo były mąż włamał mi się na konto i pisał za mnie . Podłość ludzka nie zna granic niestety. Ale proszę pamiętać karma wraca wcześniej czy później . A my i tak sprostujemy swoje rzeczy. Pozdrawiam serdecznie Joanna Bassendowska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka