coco_angel 17.07.10, 21:19 oprocz swojego pierwotnego znaczenia pokazala takze...wyjscie wpsolne na zakupy i odwolany wyjazd....ciekawe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misboaa Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 00:38 A czy na zakupy trzeba było pojechać gdzieś dalej? A może ktoś zabrał cię ze sobą (lub ty jego) "na przyczepkę"? Odwołany wyjazd to pewnie pokazał się w połączeniu z inną kartą. Odpowiedz Link
coco_angel Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 09:47 tak na doczepke tzn mialam podwozke ale odwoloany wyjazd to tez jako samodzielna karta... Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 10:11 Odwołany to jak wiemy cień karty, jeśli ta 6-tka była jedyną kartą to odwracanie wiele by tu wniosło. Odpowiedz Link
remon70 Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 10:32 ja nie odwracam i dlatego najczęściej ( choć nie zawsze) kładę na kartę-bramę jeszcze jedną- wyjasniającą. a czy odwołany wyjazd był związany z jakimś postępowaniem innej osoby lub warunków zewnetrznych? Odpowiedz Link
coco_angel Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 10:38 wiesz zainteresowany77 tez uznalam to jako cien kartymoze sie realizowca na milion sposobow..tu akurat jako odwolany wyjazd i spedzenie czasu z rodzina na zakupach.. remonku ja nie dobieralam juz karty bo nie chcialam gmatwac...ale poniekad spowodowany byl .....netemhe he a 6 mieczy to tez karta internetu... Odpowiedz Link
remon70 Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 11:19 czyli pokazała swoje pierwotne znaczenie: decyzja zapadła na skutek okiliczności zewnętrznych, nie mowię że to była główna przyczyna, ale wpływ miała. Odpowiedz Link
coco_angel Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 11:26 ooo wiesz remonku ze nigdy tak nie odczytywalam tej karty hmmm czyli mowisz okolicznosci zewn.? w sumie to byla swiadoma decyzja ale poniekad uwarunkowana jakas tam preszkoda w sumie pozorna ale.. Odpowiedz Link
remon70 Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 11:38 no tak. 6 mieczy jest zawsze spowodowana okolicznościmi zewnętrznymi i to raczej na poziomie mysli,logiki- z nich wypływająca, niż emocji. zależy oczywiście od kart otaczających, bo one "barwią" 6 mieczy w tym jaka zmiana i w czym następuje. Odpowiedz Link
mrgodot Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 18:15 Przerobiłam już tą 6 Mieczy jako odwołany wyjazd i jako nagły, niespodziewany wyjazd (bardzo niepożądany). Zawsze w odwróconej pozycji, więc masz tu zdecydowanie cień karty. Okoliczności też pochodzą z zewnątrz - w 6 Mieczy nie ma miejsca na własne działanie. Ładujesz te miecze do łódki i odpływasz a z tym się wiążą niegatywne i przykre emocje, ale nie da się im przeciwstawić. W 6 Mieczy nie ma tez bezpośredniego kontaku, nawet więcej - jest brak kontaktu, brak możliwości dogadania się, porozumienia. Trochę jak rozmawianie z cudzoziemcem przy czym żadna z osób nie zna języka partnera więc consensusu nie osiągną. I tu pasuje ci jak najbardziej do internetu, który padł i powrót do rodziny. Na niektórych kartach w tej łodzi jest rodzina. W mojej obecnej talii kobieta jest samotna. Odpowiedz Link
tommy994 Re: 6 mieczy.... 18.07.10, 12:20 Przyznam, że nie znałem 6 mieczy z tej strony jak mówicie. To znaczy np. wpływ z zewnątrz i internet bodajże. Ja uważałem, że owszem jest to karta podróży lub ucieczki, ale i problemów z wyjazdem, lęków co do wyjazdu, obawy przed podróżą oraz szukanie swojego miejsca. Ostatnio na nowo odkrywam tarota, po 4 miesięcznej przerwie i zaskakuje mnie on za każdym razem. Odpowiedz Link