krolowa.mieczy 24.07.10, 15:03 już wiem. ogromna odpowiedzialność jak na 10 kijów. ciągła nauka i konfrontacja słów ludzi z kartami. i nie zawsze "łączy"... ciągła praca nad wiarą w siebie (9mieczy), własne karty i... szukaniem odpowiednich słów. pokora... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zainteresowany1977 Re: 24.07.10, 15:31 Ogromna, konieczność ważenia każdego słowa i wypowiadania tylko tych które się rozumie i które pasują, balansowanie na cienkiej lince. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: przepowiednia dla obcych osób 24.07.10, 15:48 Łączy jak się ominie opis niezrozumiałych fragmentów, pytający dopełnia sobie w głowie w znane mu treści i w przypuszczenia. Zerkam na ITV, jeden wróż uważa się za jednego z najlepszych a i on miewa chwile słabości. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 24.07.10, 16:14 taaa... poczuć na własnej skórze to jak non stop przystępowanie do egzaminu; weryfikowanie wiedzy... a łączenie to łatwość lub trudność w porozumieniu i wymianie energii (to czuć i to bardzo); raz jest wspaniale, innym razem koszmarnie... Odpowiedz Link
dana-25 Re: 24.07.10, 22:20 Krolowo, ciągnęłaś jakis konkretny układ? 10 pałek - początki beda trudne, wręcz przygniatające, bo to duża odpowiedzialność co sie ludziom powie. Ciągle dokształcanie. 9 mieczy - zamartwianie się, czy aby dobrze powiedziałam, dylematy czy powinnam o tym mówić a o tym nie itd. ale 9 mieczy to tez zamartwianie sie na zapas. Pomaganie innym daje duża satysfakcję, duży power. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 09:23 to był celtycki ale nie wkleję go. kartą 6 była 10 kijów a własny stosunek to 9 mieczy. Tak naprawdę ludzie nie chcą pomocy w czystym słowa znaczeniu. Chca odpowiedzi takich, jakich się spodziewają; albo inaczej: wyobrażają sobie że ma być tak i tak i chcą potwierdzenia. Jeszcze nie trafiłam na osobę, która zastanowi się nad przesłaniem i pociągnie temat. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 25.07.10, 14:53 Moim zdaniem ludzie chcą poznać prawdę, natomiast oczywistym jest, że chcieliby poznać prawdę która ich usatysfakcjonuje. Królowo M., co chciałaś wyrazić pisząc pociągnie temat? Odpowiedz Link
algaria Re: 25.07.10, 15:16 pociągnie temat to podyskutuje zapyta potwierdzi powie coś dodatkowego Ludzie chcą usłyszeć same dobre wspaniałe rzeczy wróżenie to też umiejętnośc powiedzenia niedobrych spraw w taki sposób aby nikogo nie wystraszyć zranić czy zdołować a jednak powiedzieć prawdę. Z drugiej strony nie należy też dawać złudnych nadziei. Wróżenie dla innych anonimowych osób to szalona odpowiedzialność ale nie można się zadręczać zastanawiać i rozpamiętywać nad każdą daną komuś odpowiedzią bo można wykończyć się psychicznie i fizycznie. Musi się to odbywać na zasadzie 3Z - zakuć zaliczyć zapomnieć czyli postawić karty, odpowiedzieć na pytania i zapomnieć bo się spalisz Nie można podchodzić do tego emocjonalnie i osobiście Dla mnie najgorsze z pytań byłyby pytania o zdrowie z cyklu " a co mi dolega?" KRÓLOWO DASZ RADĘ!!!! Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 18:48 dzięki Algario za słowa otuchy czasem watpię ponieważ podważa się to, co widzę w kartach na zasadzie "jeli do tej pory było tak i tak, to dlaczego tym razem wynik tego samego mojego działania/czynności będzie inny?" I zaczynam wątpić w siebie i zdolnośc do odczytania... Pocieszam sie jednak, ze z czasem "otrzaskam się" i pewniejsza się stanę. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 18:57 a jeśli chodzi o zdrowie: zaznaczam, że nie kłądę kart na zdrowie. od tego jest lekarz. Sobie moge postawić i pozgadywać ale nie innym. Odpowiedz Link
algaria Re: 25.07.10, 20:14 Zawsze możesz powiedzieć z naciskiem że tak widzisz w kartach i nie wiesz jak było do tej pory i przejść dalej to interpretacji. Kiedyś widziałam w ezo jak jeden dzwoniący próbował sprawdzić wróżkę nie ugięła się ze słowami "nikt nie będzie podważał moich kompetencji i mnie sprawdzał" - fakt że szybko faceta rozłączono. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 15:17 np taka rzecz: jeśli wypada mi karta Qmieczy jako odp na pytanie co zrobić aby w końcu się spotkać z męzczyzną to oczywistym jest, że chodzi o odwróconą Qmieczy co sugeruję i mówię. A kobieta jest zaskoczona, że wymaga sie czegoś od niej i że samo z siebie nic nie przyjdzie, urywa wypowiedź i zadaje to samo pytanie bo oczekuje odpowiedzi - spotkacie się 3 sierpnia o 18.00 na rynku koło kawiarni. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 25.07.10, 15:37 No tak, a samo się nie zrobi Królowo M. czy czegoś się obawiasz?, masz dylemat czy wróżyć obcym osobom?, czemu nie, trzeba tylko nie zostawiać kogoś w przekonaniu, że klamka zapadła, że ma związane ręce i że jest obserwatorem, który nic nie może zrobić. Trzeba naświetlić problem, pokazać ze dwie możliwości, nie skrzywdzić, poinformować czym jest wróżba i cześć pieśni. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 18:52 Zet, skomplikowane to z pozoru... Jestem pewna swoich kart i siebie na tyle, ile pozwala mi ułamek wiedzy ezoterycznej, ale gdy ktoś mi wpiera co innego to sie chwieję... Anahella mi mówiła - nie wierz ludziom, oni kłamią; wierz kartom. Tak jak dr House - identycznie. Tu jest rozdźwięk bo ja nie należę do osób, które narzucają swoj punkt widzenia innym - dopuszczam zawsze 2 drogi albo odmienne zdanie rozmówcy. W ttm wypadku to wada, bo tarocista powinien mieć albo stwarzać autorytet. Rozumiesz? Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 25.07.10, 19:07 Co prawda to prawda, ludzie lubią żyć złudzeniami, w kartach są zapisane typowe ludzkie zachowania, typowe kierunki działań, typowe problemy, Anahella podsunęła Ci wspaniałą myśl, w kartach nie ma kombinatoryki, jest surowa prawda z którą trudno się mierzyć i którą niekiedy trudno od tak wziąć za prawdę. Mów i pisz pytającym że odczytujesz w kartach to i to, to uczciwe, masz wiedzę, masz doświadczenie, z czasem będziesz mieć większą pewność co do swoich odczytów, nie mów i nie pisz, że tak myślisz, podkreślaj, że w kartach jest to i to, a jak ktoś Ci zrobi afront czy Ci wyjedzie z buzią to zastrzegasz, że to co wyjawiłaś odczytałaś w kartach .. bazą jest dobry odczyt i w proponowanym podejściu do rozmówcy nigdy nie będziesz głównym odpowiedzialnym, pytający jak chce niech klnie na kartoniki z symbolami. Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 19:42 nie wiem czy to dobry pomysł, bo nie wiem skad furorę zrobiło słowo, o którym kiedyś już pisałąm, ze nienawidzę - SPRAWDZALNOŚĆ. Kto ukuł ten termin i jak on sie rozpełzł po świecie ezoterycznym to nie mam pojęcia. Ludzie oczekują sprawdzalności tak, jak prostej obsługi Nokii albo lapka. Bardzo trudno jest "walczyć" z tym. Ok, nie chodzi mi w tych wpisach o to, ze ludzie są do d. i głupi i ja jestem lepsza bo coś tam wiem z tarota. Naprawdę lubie czytać karty, lubię pomagać i chcę... Tylko musze się nauczyć "postępować z klientami". Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 01.08.10, 12:50 Ludzie oczekują sprawdzalności, płacą za nią, wymagają jakości i chciał nie chciał to najważniejsze dla klienta, nie obchodzi ich kto im radzi ani jak to robi ale jak wróżba będzie zła prawdopodobnie nie wrócą w to samo miejsce. Jeśli nie ma sprawdzalności to jest wielka niewiadoma a tyle może dać każdy uczeń. Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: 25.07.10, 18:18 Ja sobie troche pomarudze bo od jakiegos czasu wydaje mi sie, ze wszystko w kartach widze na czarno i czesto mam racje. A ludzie lubia dostawac pozytywne odpowiedzi nawet jesli to tylko zludne nadzieje. Ja wymiekam, nie mam juz sily sluchac w kolko tych samych pytan o te same osoby. To tak jakby probowac kartami zaczarowac rzeczywistosc. Ostatnio trafila mi sie tylko jedna pozytywna wrozba i to bylo fajne, czesc sie spelnila. Ale co ja poradze, że najczesciej karty nie daja zadnej nadziei dla tej konkretnej sytuacji/relacji? Czasem trzeba w sobie cos zmienic zeby bylo lepiej bo samo nie przyjdzie.A wiele osob woli zyc nadzieja niz wziasc sie za siebie.Sama tak swego czasu robilam ale to sie nie da. To doluje, ja sie tym przejmuje. Dokladnie tak jak na twoich kartach Mieczyku.. Odpowiedz Link
dana-25 Re: 25.07.10, 18:36 To o czym piszecie bardzo dobrze widać na naszym forum. Ale cóż każdy zawód ma swoje wady i zalety Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 18:54 a u nas to jak w soczewce taka próba statystyczna hihi Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 25.07.10, 18:54 Marudź, ja też lubię pomarudzić Po wróżbę sięgają ludzie którzy chcą sobie ulżyć w cierpieniu, kładący siłą rzeczy podejmują mało przyjemne tematy i na pewien czas muszą wejść w czyjąś skórę, to jest wyczerpujące, choć zaraz potem odsuwamy te myśli. Ludzie działają schematycznie, archetypowo, no i potrzeba szczególnych warunków żeby ktoś zszedł z obranej drogi, jak mawiają właśnie dlatego wróżby często się sprawdzają. Co do pytań o te same osoby to ostatnio wyszedłem tu z pytaniem dlaczego by nie dopuścić ,,świeżej krwi" tj. tych co to wpadają po wróżbę i nie mają odpowiedniej liczby wpisów, obracając się w kręgu tych samych osób nie sposób dostawać nowe poważne sprawy, w sumie może niepotrzebnie się powtarzam, w końcu jeśli ktoś chce to może założyć blog i niemal frikowo stawiać karty. Odpowiedz Link
mrgodot Re: 25.07.10, 20:06 Szczęśliwi rzadko proszą o wróżbę - tak już jest na świecie. Mój Tarot powiedział, że dobry tarocista to 9 Mieczy, 10 Kielichów - ktoś, kto uwolni od cierpienia i obaw i da wizję harmonii, ukojenia. Oglądałam ostatnio program na Ezo Tv (ITV)kiedy porad udzielał pewien dość znany tarocista (nie podam tutaj na forum). Byłam pod bardzo negatywnym wrażeniem i po godzinie oglądania dziwiłam się dlaczego ludzie ciągle do niego dzwonią. Nie twierdzę, że on nie zna kart - na pewno zna dobrze i potrafi je interpretować. Ale zupełnie nie potrafi nawiązać kontaktu z pytającymi. Niektóre pytania zbywał od razu twierdząc, że "nie, nic z tego nie będzie" nie rozkłądając nawet kart, do tego z drwiącym uśmiechem. Dla mnie to była oznaka zupełnego braku szacunku dla ludzi i ich problemów i naprawdę nie wiem co on tam robił. Nie wszystkie wróżby wychodzą pomyślnie, ale zawsze można człowiekowi pomóc wskazując na jego dobre cechy, zalety i pokazując gdzie popełnia błędy i jak je skorygować. Ważny jest jednak nacisk na te pozytywy. Może teraz nie spotka miłości, nie znajdzie super pracy i nie zdobędzie fortuny, ale za to ma inne zalety i skarby. Że nie wszyscy chcą słuchać to inna sprawa, ale to chyba zależy od formu przekazu. Poza tym w każdej pracy drobne porażki i nieprzyjemności są codziennością. Pamiętasz Królowo, kiedy pytałaś o cechy tarocisty wyszedł ci As Kielichów + Król Mieczy. Król Mieczy się nie poddaje, zracjonalizuje wszystko. Dasz radę! Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 25.07.10, 21:50 Pamiętam, Godotko, te 2 karty dzięki wiem o jakiego pana ci chodzi... Oglądałam ezotv gdy jeszcze miałam telewizor. A wiecie... W moim mieście jest pewien tarocista i runista i numerolog, ok 3 lata młodszy ode mnie, który też kiedyś udzielał sie na szkólce (tak, tak) i który pojawia się w paśmie tvnmeteo i jeszcze jakiś 2 kanałach... Jako, że jesteśmy oby dwoje STĄD, to zapytałam się kart moich jak oceniają moje wróżby dla ludzi i jak jego: moje - król pucharów jego - paź mieczy Nie mam się czego wstydzić, choć przydałoby mi się troszkę tego trikstera i lotności pazia mieczy... Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 25.07.10, 22:06 Pan R. trochę brak taktu, powinien być bardziej przeźroczysty. As kielichów i król mieczy - ciepła, wielkoduszna i wspierająca oraz rzetelna, kompetentna, przenikliwa i precyzyjna Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: 25.07.10, 20:54 Mi sie wydaje, ze swieza krew nic by nie dala. Zwyczajnie nowi ludzie zaczeli by nas w kolko zasypywac tymi samymi pytaniami ciagle o te same sprawy. Jedynie osoby by sie zmienily ale sytuacja by byla taka sama. Odpowiedz Link
algaria Re: 25.07.10, 20:20 JAŚMINKO - NIE MÓWIĘ TEGO DO Ciebie- ale jeśli ktoś chce mieć samą pozytywną wróżbę a nie rzeczową odpowiedź (przecież w życiu każdego zdarzają się trudniejsze momenty) - może wejść na stronę gdzie serwowane są tylko dobre wróżby - a są takie strony (sama się kiedyś na to nabrałam) Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 31.07.10, 18:08 Dziś znów chrzest bojowy... mnóstwo pytań o sprawy UWAGA: ostateczne, ezoteryczne, inny wymiar (że tak to nazwę). I tak: mimo, że brak praktyki mi w tych kwestiach, to moja talia ułatwiała mi odczyt mówiąc jasno i wyraźnie; a wtedy gdy nie chciała udzielić odpowiedzi również wiedziałam kiedy. Zauważyłam, że mam problem z argumentacją odmowy zrobienia rozkładu na coś z czym się nie zgadzam. Ludzie okrutnie naciskają i tworzą własne teorie chcąc uzyskać potwierdzenie. Jestem wykończona 2godzinną rozmową z klientem. I po raz kolejny przekonuję się, ze ludzie są dziwni i mają dziwnie poukładane rzeczy w mózgu... A mi trzeba nieangażowania się w ich dylematy i stawianie kart po prostu. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: przepowiednia dla obcych osób 31.07.10, 19:03 Znasz rozkłady czy zerkasz na ściągę? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 31.07.10, 19:36 mam 3 podstawowe rozkłady, które modyfikuję w zależności od potrzeby. Dzisiejszy klient zadawał precyzyjne pytania więc stosowałam krzyżaka idealnie sprawdzającego się na krótkie pytania i treściwe odpowiedzi. Odpowiedz Link
coco_angel Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 09:39 krlowo kochana duzo wytrwalosci i wiary Ci zycze, podejlas wielki trud ale dasz rade..Tarocista musi byc tez psychologiem w moim mniemaniu stad krol mieczy obok asa kielichow.. Czytam Wasze dywagacje i powiem szczerze ze mnei zasmuciliscie totalnie..... bije z calego wtaku bardzo smutny dolujacy wymiar.. a jeszcez jak jasminka wspomniala o wrozbach krtrocyh ludzie nei chca sluchac bo sa szczerez i .. negatywne hmmm kurcze kochani to co wychodza wam tylko zle tzn negatywne rozkladY??????????? Nie wiem ale wszystko zaleyz od punktu patreznia na karty, na podejscie, nie mozna stale na wsyzstko krytycznie patrezc.. karty stawiane innym sa wielka odpowiedzialnoscia, ale sa rozne rodzaje klienta i jeden potrezbuje rzeczowosci a drugi kopa, niekoniecznie podanego w zastraszajacej wizji...jesli parwda jets bolesna trudniej ja podac ale mozna podac w wersji soft....innym tonem.. Wiecie sorki wielkie ale jesli spod reki ze tak powiem tarocisty wychodza tylko czarne mysli niepomyslne wrozby hmmmmmmmmmmm to ja bym sie gleboko zastanowila nad przeslaniem tarota...i nad nasza ulomnoscia...przepraszam jelsi kogos urazilam ale ja tak czuje.. i nigdy nie ma 100% sparwdzalnosci... Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 10:12 Dzięki Coco. Wczoraj byłam wykończona - jeszcze nigdy dotąd po wróżbach nie uleciało ze mnie tyle energii. Poszłam... na cmentarz pogadać z Babcią - to mnie uspokaja i wyrównuje oddech. Generalizujemy w ty wątku to na pewno. Faktem jest że 60-70% osób chce tylko najlepszych wiadomości; czasem mam wrażenie, ze lepiej byłoby skłąmać niż powiedzieć co sie widzi w kartach. Przykład: zadano mi wczoraj pytanie jakie niespodzianki los szykuje. wyciagnęłam po 1 karcie na pracę (paż mieczy), miłość (7monet) i luźną bez pytania (3puch). Niespodzianki są pozytywne i negatywne prawda? Opowiadam co widze w kartach i nagle słyszę zgrzyt: nie o to chodziło Najlepiej by było gdyybym wyciągnęła 2 pucharów, cesarzową, cesarza i słońce. Rozumiecie? 7 życzeń do dżina. Marudze tu trochę w tym wątku, ale muszę się z kimś podzielić myślami, które rozbiły się o rzeczywistość. Poza tym ostrożnie stawiam tezę, że łatwo dostępne wróżby rozkaprysiły ludzi. I tak będę to robić. Bo chcę; czuję, że ta droga jest moją drogą. PS obiecuję, że gdy zdarzy się przemiła i wspaniała rozmowa, to też tu o niej napiszę dla równowagi Odpowiedz Link
coco_angel Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 10:50 rozumiem Cie : jak klient marudzi asertywnie tlumaczysz ze niespodzianki nietylko sa dobre i wg Ciebie tak i tak.. Ludzie sa rozni i nie ma co sie wszytskim przejmowac krolowo ale chyle czola przed Twoim wyborem stawiania kart obcym ludziom Moim zdaniem wspolczesny tarocista to w wiekszej czesci psycholog niz tarotowy fachowiec, bo ludzie oczekuja gotowych recept...wiem sama po sobie ze jak dostaje negatywna wrozbe to sie krzywie...bo nie chce mi sie na przyklad popracowac by wyjsc obronna reka..poza tym ja uparciuch jestem .. czasem niestety na pewne rzeczy nie ma sie wplywy: i wtedy ciezko jest o jakakolwiek mobilizacje...dlatego tylu ilu ludzi inaczej trza powiadac prawde...uwazam ze wazna rzecza jets elastycznosc w podawaniu prawdy ( w sumie kto wie na ile to jets 100% prawda?nikt nie jest jasnowidzem i wsyztsko zalezy od naszej formy i intuicji- nie ma nieomylnosci) i nie znaczy to zeby sie uginac do klienta ale wejsc w ta wezowa skore...lagodnosc i delikatne ale w miare stanowcze podanie prawdy jets zawsze duzo latwiejsze...tak mi sie wydaje ...a ze ludzie maja dziwne mniemanie co do sprawdzalnosci wrozb i do sposobu podawania hmm to ich problem , my sie otrzepujemy z ich emcoji i idziemy dalej Podziwiam osoby , ktore wroza na wysoka skale to ciezka i bardzo odpowiedzialna "praca" a pacjenci sa rozni..pod tym wzgledem techniki sprzedazy nawet z roznymi typami ludzi sa o wiele latwiejsze Ale wiecie co czy mi sie zdaje czy z forum bje zwatpienie i zdolowanie? Czasem wydaje mi sie ze za duzo ludzie maja w sobie sceptycyzmu...i tu na forum sie to odbija w duzym procencie... Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 01.08.10, 13:10 Eee.. nie jest z nami tak źle, przynajmniej nie ze mną Odpowiedz Link
mrgodot Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 10:57 krolowa.mieczy napisała: > Przykład: > zadano mi wczoraj pytanie jakie niespodzianki los szykuje. > wyciagnęłam po 1 karcie na pracę (paż mieczy), miłość (7monet) i luźną bez > pytania (3puch). I to są złe karty? Dramatu nigdzie nie widać tylko kwerent jakiś niecierpliwy. > Rozumiecie? 7 życzeń do dżina. No właśnie. Życzę ci cierpliwości. Odważna jesteś. Królowo, a ten "krzyżak", o którym wspomniałaś, że stosujesz to Krzyż Celtycki czy coś innego? Odpowiedz Link
algaria Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 11:41 to ja jestem idealnym klientem Raz byłam u tarocistki tzn ona przyszła do mnie do pracy i po godzinie zamknięcia postawiła mi karty. Wiadomo że karty były i pozytywne i negatywne a ja je przyjęłam ze stoickim spokojem "co ma być to będzie" Ale takich zdroworozsądkowych podejść jest niewiele. Ludzie mają problemy szczególnie materialne i uczuciowe i myślą że wróżka wyciągnie tylko karty na poprawę ich losu i spełni się to zaraz natychmiast już- chwytają się tarota jak tonący brzytwy, są niecierpliwi zdesperowani sfrustrowanie i jeśli karty są nie po ich myśli całą złość wyładowują na wróżce - to jest ciemna strona każdej pracy z ludźmi i dla ludzi. łatwa dostępność wróżb za parę złotych sprawia że różni desperaci się trafiają. Królowo - nie daj się!! Ściskam Cię mocno i przesyłam trochę swojej pozytywnej energii co byś się z lekka zregenerowała. Odpowiedz Link
2bieguny Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 11:51 Byłam u wrózki kilka miesięcy temu. Napiszę z punktu widzenia klientki. Potrzebowała moja psychika tej wrózby, zeby pozegnac sie z przeszłoscią, która dziwnym trafem ciagnie sie za mna, raczej w mojej świadomości, bo realnie nic się nie dzieje. Uwazałam, ze ta wizyta pomoże postawić mi kres przeszłości, bo chciałam spojrzeć w przyszłość. Trafiłam na sympatyczną, miłą panią Ona o nic nie pytała, ja nic nie mówiłam, zrobiła tzw. rozkład ogólny. Oniemiałam, po tym co usłyszłam. Wrózka nie była dla mnie dobra. Może zrobiłam błąd, bo nie powiedziałam, ze to jakby miniony czas, o tym o czym ona mówiła juz było. Wtedy jak tam siedziałam, myslałam tylko o jednym, ze znów to mnie czeka, że znów będe przerabiać to samo. Do dziś nie wiem, czy to moja przyszłość, czy przeszłośćtak dokładnie pokazała się w kartach. Teraz poznaje sama Tarota, powlutku, tylko dla siebie Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 13:14 Tarot może być świetnym terapeutą, nawet tak dobrym że może nigdy więcej nie zapragniesz ponownie odwiedzić wróżki .. bo sama się nią staniesz Odpowiedz Link
algaria Z 01.08.10, 14:12 Wróżką byłam za nim poszłam do wróżki - tylko nie miałam takiej dużej praktyki jak teraz. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 13:15 Nie dam sie Algario Musze się przezwyczaić, oswoić i wypróbować wszystkie techniki które znam i umiem. Wtedy się wyluzuję (chyba) Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 13:13 krzyżak jest bardzo prosty i łatwy. Przykład: pytanie brzmi: dlaczego Kamil nie odzywa się do Ani? sytuacja - karta to nie jest powód - 1 karta to jest powód - 1 karta podsumowanie/wynik/rezultat (jedno z trzech w zależności czy chcemy tylko komentarz kart czy może wynik powodu dla pytającego)- 1 karta Można z tym rozkłądem tak na każde pytanie. Odpowiedz Link
coco_angel Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 13:23 extra ja nie znalam tego krzyzaczka Odpowiedz Link
mrgodot Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 18:01 Dziękuję Królowo, Ja też nie znałam tego krzyżaka. Brzmi ciekawie - krótko i na temat. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 13:15 Owocnej nowej pracy Magdalenko Odpowiedz Link
dana-25 Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 18:14 Madziu życzę Ci sukcesów w nowym zawodzie, moim zdaniem dobrze wybrałaś , bo masz talent. Ludzie są rożni, i nic tego nie zmieni, trzeba tylko wypracować sobie swoje zasady, żeby nie dać się wciągnąć w maliny. Ostatnio kupiłam książkę Eulali Pogońskiej "Karty odczarowane" (o kartach klasycznych), daje w niej dużo praktycznych rad dla wróżek, Powodzenia Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 18:35 dziękuję Dano zapiszę sobie tą pozycję i kupię Odpowiedz Link
coco_angel Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 18:53 Madziu a masz swoj wrozkowy nick tak z innej beczkija tam wiem ze sobie poradzisz Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 01.08.10, 19:36 coco_angel napisała: > Madziu a masz swoj wrozkowy nick > tak z innej beczki nic nie powiem :& ja tam wiem ze sobie poradzisz dzięki Odpowiedz Link
krolowa.mieczy super :) 05.08.10, 18:50 super klientka otwarta, mila, słuchająca z uwagą, miałam do przekazania informację na jej temat dość bolesną (dot. jej zachowania wobec partnera) i wysłuchała z zainteresowaniem, przychliłą się do rad kart, nie obruszyła się; odpowiadała na moje pytania uzupełniające i naprowadzające na sedno itp. Takich ludzi do rozmowy sobie życzę właśnie Odpowiedz Link
coco_angel Re: super :) 05.08.10, 18:58 no widzisz koty za ploty sa i ludzie umiejacy sluchac i brac pod rozwage cos nawet jak sie nei zgadzaja alez mnie zainspirowalas gdzie, kto i co Samych sukcesow Ci kochana zycze!!!!! Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: super :) 05.08.10, 19:30 coco_angel napisała: > no widzisz koty za ploty sa i ludzie umiejacy sluchac i brac pod > rozwage cos nawet jak sie nei zgadzaja dobrze, ze są > alez mnie zainspirowalas gdzie, kto i co czy wiesz coś o czym ja nie wiem? > Samych sukcesow Ci kochana zycze!!!!! dzięki byle do przodu. Odpowiedz Link
coco_angel Re: super :) 05.08.10, 19:45 ja nic nie wiemtak sobie glosno mysle bom ciekawska hihi Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: super :) 05.08.10, 19:34 och, dzięki PS nie zaglądałam ze 2 dni i mignął mi gdzieś wątek o motorze. zaraz coś skrobnę. Odpowiedz Link
nielaik Re: super :) 06.08.10, 14:54 Ożywiła się dopiero przy kliencie dzwoniącym z dalekich krajów arabskich. Wcześniej z niechęcią tasowała karty. Może wreszcie ktoś z ciekawym problemem, no i zawsze można zapytać jak tam się żyje. Ile można słuchać emerytowanych babć, które pytają czy Rysio się do nich odezwie, bo nie odpowiada na telefony już trzy tygodnie. Nie zawsze w tym zawodzie ma się doczynienia z ciekawymi osobowościami, któych droga życiowa jest przeplatana nietypowymi wydarzeniami. Dlatego ja tej pracy nie mogłabym wykonywać, lubię słuchać ludzi, ale tylko wtedy gdy mają coś interesującego do powiedzenia. Jednocześne sama też należe do grupy kilentów takich sobie, czasem tylko lubie zadać kłopotliwe pytanie. Trudny zawód. Nie chodzę do wrózek, które dołują. Wskazówki są mi potrzebne, porada. Da się załatatwić, jak, ma to sens, nie ma, jeżeli nie to co innego leszego można zacząć robić. To ma pomagać, jak powiedziała mi pewna tarocistka. Podoba mi się kreowanie swojego losu, pisanie scenariusza zgodnego z własnymi pragnieniami. Zdarza się, że klient, który zaprzecza wróżbie, nie kłamie. Wiem to po sobie. Tarot mojej wróżki opisuje teraźniejszość, ale czasem tę pięć lat do przodu. Zastanawiałam się o jakim niezadowoleniu z sytuacji ona mówiła? Dziś wiem. Ale wtedy sobie tego nie uświadamiałam, że to moze być problem. Czasem możesz sobie też nie uświadamiać tego jak odbierają cię inni. Kiedy wróżka mówi, ale ma pani powodzenie u meżczyzn, ale ty na to albo nie zwracasz uwagi, albo naprawdę to są cisi adoratorzy, chyba nie trudno się dziwić, że nie wiesz o co chodzi. Ta tarocistka, ma zasadę, że nie kłóci się z klientem, przedstawia stanowczo i spokojnie, to co widzi w kartach. Chyba to jest dobra rada, przedstawić, powiedzieć jak to widze tak, tak mi to karty pokazują i już. A może być też tak jak z moją znajomą. Nie przyzna się do tego, że karty mówią prawdę, bo to jest sprzeczne z jej wiarą, a dokładnie z tym w co ma wierzyć. Kiedy chodzi po domach opowiada, że w bibli jest napisane, że bóg tego nienawidzi. AMEN. Sęk w tym, że ją ciągnie do tych tematów, lubi astrologię, niesamowite zjawiska, chętnie ciągnie karty. Sama się w to pcha. Wyciągnęła karty. Dziwne wyszły, wszystkie pocieszały, mówiły, żeby się odstresować, że nie ma się czym przejmować. Wyszłaś zwycięzko z opresji, ale to już za tobą. Nic złego się już nie stanie. Będzie spokój. Pytam, zgadza ci się? A ona kręci nosem, mówi od niechcenia, no naaawet, w sumie, nie wiem. Myślę to pewnie ten przypadek co kulą w płot trafił. Bywa nie zgadza się. Miją dwie godziny spotkania, o których opowiada mi o bardzo nieprzyjemnej sytuacji z pracy, która miała miejsce kilka dni temu i do tej pory się trzęsie. Wiedziała dobrze o co chodzi, ale się nie przynzała. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: przepowiednia dla obcych osób 10.08.10, 17:58 coś jeszcze wam powiem... Nie wie czy tacy klienci się mi trafili czy może takie mialy być odpowiedzi tarota... Bardzo często wypada mi księżyc. Jesli chodzi o mężczyzn o których pytają kobiety. Trudno mówić tu o tendencji fałszywości czy ukrywania prawdziwego "inwentarza" przez nich ale coś jest na rzeczy... z tymi facetami. taki luźny wniosek damsko-męski Odpowiedz Link
dana-25 Re: przepowiednia dla obcych osób 10.08.10, 18:15 Wiadomo, faceci lubią mieć swoje tajemnice Odpowiedz Link
algaria Re: przepowiednia dla obcych osób 10.08.10, 18:41 większość facetów do których kobiety mają wątpliwości to są tacy jak księżyc w pełni w zamgloną noc Czyli niby odkryci a jednak przesłonięci tajemnica, iluzja, wampiry i te sprawy A tak powinny się zachowywać wszystkie kobiety wobec mężczyzn - jak to moja mamusia mówi "chłopu się całego tyłka nie pokazuje" Odpowiedz Link