coill 19.09.10, 18:38 tak dla rozluznienia przykladowo Diabel - bo nie moge sie od Ciebie uwolnic...choc nie zawsze wierny jestem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coill Glupiec 19.09.10, 18:39 KOhcam bardzo mocno i ciagle fantazjuje o wspolnych chwilach (Do poki nie znajdzie sie nowy kwiatek na ktory sie przesiade? Odpowiedz Link
serenaada Zakochani 19.09.10, 18:45 "Jestem w Tobie zadurzony i chce z Tobą dzielić życie, dla Ciebie jestem gotów porzucić wszystko bo liczysz się tylko Ty i żadna siła nas nie rozdzieli" Według mnie karta ta właśnie pokazuje stan zakochania gdy fruwają nam motylki w brzuchu, taką miłość jeszcze nie dojrzałą gdy ludzie wierzą, że siłą miłości są w stanie zbawiać świat Odpowiedz Link
serenaada Re: Zakochani 19.09.10, 18:48 PS. Karta ta jeszcze nigdy nie pokazała mi dojrzałej miłości, raczej flirty i zakochania, takie początkowe aczkolwiek najfajniejsze stadium miłości gdy dopiero się poznajemy i brak jest wzajemnych zobowiązań, pełni jesteśmy entuzjazmu. Oczywiście w sąsiedztwie odpowiednich kart może również pokazywać trwałe dojrzałe uczucie Odpowiedz Link
coill Re: Zakochani 19.09.10, 18:53 no tak. ale npewno pokazuje oddanie! Choc niektorzy uwazaj za "wachanie" pomeidzy partnerami, ja jej tak jakos nie doswiadczylam zeby sie tak spelnila Odpowiedz Link
serenaada Re: Zakochani 19.09.10, 19:02 > no tak. ale npewno pokazuje oddanie! No tak jak człowiek jest zakochany i ma motylki w brzuchu, dla osoby ukochanej jest w stanie zrobić wszystko. Z upływem czasu z tym oddaniem bywa już różnie ;/ > Choc niektorzy uwazaj za "wachanie" pomeidzy partnerami, ja jej tak jakos nie d > oswiadczylam zeby sie tak spelnila Karta ta nigdy nie pokazała mi jeszcze przymusu wyboru pomiędzy dwoma osobami ale za to pokazała mi kilka razy moje wahania, dylematy lub rozterki, czy w dany powinnam związek wstąpić - zwyczajnie nie byłam pewna swoich uczuć lub uczuć drugiej osoby do mnie Odpowiedz Link
lilka107 Gwiazda 19.09.10, 20:31 To jest piękne, czyste uczucie, niczym nie zmącone, z wielkimi perspektywami... Niesłusznie ta karta jest często czytana jako złudna nadzieja - to jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link
coill Re: Gwiazda 19.09.10, 23:11 nieno to neiporozumienie, bo czesto pokazuje taka wlasnie nadzieje..niekoniecznie zludną(czyli bezpodstawna)ale "sprawdza sie" mowiac o nadzieji i czekaniu. Ja ją lubie. choc np towarzyszyla mi przy mezczycznie z ktorym nie wiem co robila haha Odpowiedz Link
mrgodot Re: Gwiazda 20.09.10, 14:08 Dla mnie to sygnał, że idę dobrą drogą. W związkach właśnie wskazuje na odrodzenie, powrót do pierwotnego źródła, tam gdzie się uczucie zaczęło a potem jakieś błędy i głupoty popełnione po drodze sprowadziły związek na manowce. Coil, jeśli nie odwracasz kart możesz ją pomylić z cieniem - czyli nie do końca ta droga. Nic się złego nie stanie bo to karta ochronna, ale wszystko się rozmyje. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: "Kocham Cię" w Wielkich Arkanach:) 19.09.10, 22:19 Karta kochankowie. Odpowiedz Link
mrgodot Kapłanka 20.09.10, 14:14 "Kocham cię, ale ci o tym nie powiem. Powinieneś/powinnaś się tego domyślić" Ostatnio Tarot poakzał mi ją na pytanie jak według niego wyglądają 2 osoby, które się kochają, ale tą miłość ukrywają. W końcu mamy tu energię męską i żeńską w karcie bierności jeśli chodzi o czyny. I tajemnicę między nimi. Odpowiedz Link