Dodaj do ulubionych

Per analogiam

22.09.10, 10:20
Wrózki wróżące z kart klasycznych robia taki rozkład ogólny na dana osobę rozkładają 3 rzedy po 8 kart i wyczytuja tam rzeczy dotyczace róznych dziedzin zycia. Jest taki rozkład w Tarocie.
Tylko pytam, jak mi ktos podpowie, to bede szukac, jakos na razie nie trafiłam na coś takiego.
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Per analogiam 22.09.10, 20:03
      no nie wiem czy ta się ten rozkład przeflancować na tarota. Nie zajmowałam sie nigdy kartami klasycznymi i nie wiem jak je się interpretuje, lecz wiem że analogicznie tarota chyba nie da się potraktować w ciągach po 8 kart.
      Nie wyobrażam sobie wyciagnąc 3x8 kart. To są 24 karty. 1/3 talii.
      8 kart bez wyraźnych pozycji są trudne do przetłumaczenia. To jak błądzenie w nocy po lesie.
      Zobacz, ze z trzema kartami tu są spory czasami.
      smile
    • niwa1 Re: Per analogiam 22.09.10, 21:48
      Może chodzi o Rozkład Rzymski? /inaczej cygański/3 rzędy kart po 7/nie 8 jak pisałaś/
      W przeszłości był to rozkład używany przez wędrownych wróżbitów.
      Rząd 1 przeszłość
      Zestaw pierwszych 7 kart odnosi się do przeszłości pytającego.
      Rząd 3 przyszłość
      ostatnie 7 kart to przyszłe losy pytającego i ich usytuowanie w najbliższym czasie.
      Kolumna 3-ch kart w pionie licząc od lewej to 4-te/środkowe w każdym rzędzie/ to najważniejsze sprawy zajmujące głowę pytającego, to czym w danej chwili osoba się interesuje lub co ją trapi/karty te mówią o osobowości/ i od tej kolumny zaczynamy wróżbę.
      To jest rozkład na karty Tarota.

• 2bieguny Re: Per analogiam 23.09.10, 08:01
        Dziękuje smile
    • niwa1 Re: Per analogiam 22.09.10, 21:56
      Opuściłam rząd 2 to terażniejszość i dotyczy aktualnych spraw,jest to odpowiedż na pytanie co się teraz dzieje?
    • 2bieguny Re: Per analogiam 25.09.10, 22:19
      w EZOTV wrózka rozkłada 3 rzedy po 5 kart, Co to wg. Was?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka