20.10.10, 11:12
Wszystkie dwójki przedstawiają jedną osobę wybierającą, zastanawiającą się nad czymś i nagle niespodzianka - dwójka pucharów/dwie osoby.
O czym myślą dwójki
i co z tymi pucharami? big_grin
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: Dwójki 20.10.10, 13:12
      Dwie osoby i dwie niewiadome, po jednej niewiadomej względem drugiej strony dla każdej ze stron. Moment spotkania, dostrzeżenia drugiej osoby, niepewność i nadzieja.
      • zainteresowany1977 Re: Dwójki 20.10.10, 13:21
        Myślą ,,oo ale fajna kobieta\ale fajny facet, trzeba nawiązać kontakt bo jest w moim typie", a jeśli chodzi o nawiązanie współpracy zawodowej to pewnie ,,oo to chyba człowiek z którym chyba ukręci się jakiś biznes, spróbuję z nim pogadać" smile
    • niwa1 Re: Dwójki 20.10.10, 23:04
      Przecież to tylko rysunki na kartach a 2 zawsze będzie znaczyła albo dualizm i konieczność jakiegoś wyboru lub też współpracę z kimś.
      • misboaa Re: Dwójki 21.10.10, 01:11
        niwa1 napisała:

> Przecież to tylko rysunki na kartach a 2 zawsze będzie znaczyła albo dualizm
        > i konieczność jakiegoś wyboru lub też współpracę z kimś.

Mi rysunki wielokrotnie pokazały sedno sprawy więc podchodzę do nich poważnie. Interesuje mnie o czym "myślą" poszczególne dwójki np: jak porównać 2 Mieczy z Buław?
        • zainteresowany1977 Re: Dwójki 21.10.10, 10:46
          Chcesz je porównać odnajdując cechy wspólne?, jeśli tak to właśnie dualność, bo jeśli chodzi o tematykę to obejmują inne dziedziny. Powietrze i ogień, nie ma ognia bez powietrza, które jest jego nośnikiem. Brak powietrza może stłumić ogień, powietrze może rozniecić ogień > idea daje napęd działaniu. Wahanie w myślach przekłada się na wahanie w działaniu. Dopiszcie inne skojarzenia smile
          • misboaa Re: Dwójki 21.10.10, 10:52
            zainteresowany1977 napisał:

> Chcesz je porównać odnajdując cechy wspólne?, jeśli tak to właśnie dualność, bo
            > jeśli chodzi o tematykę to obejmują inne dziedziny.
            >

Własnie o róznice mi chodzi. Ciężko jest mi wychwycić te małe niuance między nimi. Obie myślą co zrobić? Tak? Nie? Jak? Chodzi mi o róznice pojmowania między nimi
            • zainteresowany1977 Re: 21.10.10, 11:27
              Różnice wynikają z żywiołu\płaszczyzny.
              2 kije\męskość\płaszczyzna fizyczna czyli dylematy odnośnie sposobu działania, gdy brak własnego działania to stagnacja, reakcje typowe dla osób spod barana, lwa, strzelca.
              2 miecze\kobiecość\płaszczyzna umysłu czyli dylematy na poziomie myśli, gdy brak własnej decyzji to blokada wewnętrzna, reakcje typowe dla osób spod bliźniąt, wagi, wodnika.
              Coś jak to czy coś bardziej subtelnego?
              • mrgodot Re: 21.10.10, 14:24
                Ja bym te jakości odniosła jeszcze do konkretnych dylematów, które rozstrzygamy.

Np. w sferze uczuć 2 Mieczy jest próbą usunięcia w cień emocji i rozstrzygania na płaszczyźnie rozumowej czyli takie "cięcie wody", które jak wiadomo nic nie da bo woda ma to do siebie, że się rozlewa i tyle z tego wyjdzie. Ale przy 2 Kielichów zastosowanej do rozstrzygania czysto intelektualnych dylematów i prowadzenia konkretnych uzgodnień prędzej czy później partner w rozmowie zacznie tonąć i będzie uciekał w celu zaczerpnięcia oddechu. W końcu ile można wytrzymać bez powietrza.
                2 Buław w uczuciach postawi na działanie i pewnie pójdzie za pierwszym impulsem a potem się dopiero okaże czy słusznym (albo razem albo spadaj). 2 Monet będzie oceniać gruntownie i czasem tak długo, że te emocje zdechną pod górą piachu.
                I tak można by w każdej dziedzinie życia dywagować.
                • nielaik Re: 21.10.10, 17:21
                  Dwójka monet jest rozrywkowa, dobrze żongluje sytuacją, wychodzi z inicjatywą. Dwójka pucharów dobrze czuje się w gronie miłych osób, nie jest natomiast przebojowym lwem salonowym. Dwójka mieczy to już kompletna klapa, jeżelu chodzi o zawieranie nowych znajomości. Dystans do ludzi, niechęć ich poznawania. Dwójka buław...nie wiem co napisać. Taki dojrzały człowiek, który wie czego chce, w centrum wydarzeń też się odnajdzie, ale głupie kawałay już mu nie w głowie, tak jak dwóje monet.
    • niwa1 Re: Dwójki 21.10.10, 21:15
      2 Mieczy myśli
      no to mam problem,ta cała sytuacja mi się nie podoba i doprowadza mnie do obłędu myśli. Jestem tak napięta,że trudno mi się skupić. I co teraz?
      Albo będę trwać w tym napięciu,konflikcie i nic się nie zmieni albo poukładam to sobie w głowie i coś ustalę
      Miecze się uaktywniają jak zadziałają jakieś czynniki zewn.i spowodują,że zareagujemy stresem lub zmuszają nas do przemyślenia różnych spraw,podejmowania decyzji,rozwiązywania problemów poprzez analizę sytuacji
      2 Mieczy to intensywne przeżywanie czegoś w umyśle co jest pewnego rodzaju stanem wstrzymania przed podjęciem decyzji ale nie działaniem.
      Musimy się z sobą dogadać,wyrobić sobie zdanie co myśleć na dany temat.

2 Buław myśli
      nieżle sobie radzę,ale też wiem,że właśnie teraz potrzebuję drugiej osoby która mnie zainspiruje,stanie się dla mnie wspólnikiem/biznes/ partnerem/związek/.
      To ten moment wstrzymania.
      Buławy mówią o naszej potrzebie rozwoju-wiem czego potrzebuję i to realizuję,nabieram coraz większej pewności siebie.Buławy to nasza energia której używamy do tego aby się w życiu realizować,spełniać poprzez działanie.
      2 Buław to też wybory- mam spotkać się z X czy Y, mam iść na basen czy na imprezę,są to dylematy związane z tym co robimy lub mamy zrobić
      Wybory 2 Buław ułatwią nam swój rozwój w realizowaniu tego co pragniemy
      Wybory 2 Mieczy po okresie blokady psych. pozwolą nam podjąć jakąś decyzję.
      • misboaa niwa 21.10.10, 22:41
        Spadasz mi z nieba po prostu big_grin
        Nie mogłam wychwycić tej malutniej różnicy dwójki mieczy. Niby, wiadomo, róznica żywiołów, ale to wcale nie było dla mnie takie oczywiste smile
        Wielkie dzięki big_grin
        • niwa1 misboaa 21.10.10, 23:33
          Cieszę się że pomogłamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka