misboaa 20.10.10, 11:12 Wszystkie dwójki przedstawiają jedną osobę wybierającą, zastanawiającą się nad czymś i nagle niespodzianka - dwójka pucharów/dwie osoby. O czym myślą dwójki i co z tymi pucharami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zainteresowany1977 Re: Dwójki 20.10.10, 13:12 Dwie osoby i dwie niewiadome, po jednej niewiadomej względem drugiej strony dla każdej ze stron. Moment spotkania, dostrzeżenia drugiej osoby, niepewność i nadzieja. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Dwójki 20.10.10, 13:21 Myślą ,,oo ale fajna kobieta\ale fajny facet, trzeba nawiązać kontakt bo jest w moim typie", a jeśli chodzi o nawiązanie współpracy zawodowej to pewnie ,,oo to chyba człowiek z którym chyba ukręci się jakiś biznes, spróbuję z nim pogadać" Odpowiedz Link
niwa1 Re: Dwójki 20.10.10, 23:04 Przecież to tylko rysunki na kartach a 2 zawsze będzie znaczyła albo dualizm i konieczność jakiegoś wyboru lub też współpracę z kimś. Odpowiedz Link
misboaa Re: Dwójki 21.10.10, 01:11 niwa1 napisała: > Przecież to tylko rysunki na kartach a 2 zawsze będzie znaczyła albo dualizm > i konieczność jakiegoś wyboru lub też współpracę z kimś. Mi rysunki wielokrotnie pokazały sedno sprawy więc podchodzę do nich poważnie. Interesuje mnie o czym "myślą" poszczególne dwójki np: jak porównać 2 Mieczy z Buław? Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Dwójki 21.10.10, 10:46 Chcesz je porównać odnajdując cechy wspólne?, jeśli tak to właśnie dualność, bo jeśli chodzi o tematykę to obejmują inne dziedziny. Powietrze i ogień, nie ma ognia bez powietrza, które jest jego nośnikiem. Brak powietrza może stłumić ogień, powietrze może rozniecić ogień > idea daje napęd działaniu. Wahanie w myślach przekłada się na wahanie w działaniu. Dopiszcie inne skojarzenia Odpowiedz Link
misboaa Re: Dwójki 21.10.10, 10:52 zainteresowany1977 napisał: > Chcesz je porównać odnajdując cechy wspólne?, jeśli tak to właśnie dualność, bo > jeśli chodzi o tematykę to obejmują inne dziedziny. > Własnie o róznice mi chodzi. Ciężko jest mi wychwycić te małe niuance między nimi. Obie myślą co zrobić? Tak? Nie? Jak? Chodzi mi o róznice pojmowania między nimi Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 21.10.10, 11:27 Różnice wynikają z żywiołu\płaszczyzny. 2 kije\męskość\płaszczyzna fizyczna czyli dylematy odnośnie sposobu działania, gdy brak własnego działania to stagnacja, reakcje typowe dla osób spod barana, lwa, strzelca. 2 miecze\kobiecość\płaszczyzna umysłu czyli dylematy na poziomie myśli, gdy brak własnej decyzji to blokada wewnętrzna, reakcje typowe dla osób spod bliźniąt, wagi, wodnika. Coś jak to czy coś bardziej subtelnego? Odpowiedz Link
mrgodot Re: 21.10.10, 14:24 Ja bym te jakości odniosła jeszcze do konkretnych dylematów, które rozstrzygamy. Np. w sferze uczuć 2 Mieczy jest próbą usunięcia w cień emocji i rozstrzygania na płaszczyźnie rozumowej czyli takie "cięcie wody", które jak wiadomo nic nie da bo woda ma to do siebie, że się rozlewa i tyle z tego wyjdzie. Ale przy 2 Kielichów zastosowanej do rozstrzygania czysto intelektualnych dylematów i prowadzenia konkretnych uzgodnień prędzej czy później partner w rozmowie zacznie tonąć i będzie uciekał w celu zaczerpnięcia oddechu. W końcu ile można wytrzymać bez powietrza. 2 Buław w uczuciach postawi na działanie i pewnie pójdzie za pierwszym impulsem a potem się dopiero okaże czy słusznym (albo razem albo spadaj). 2 Monet będzie oceniać gruntownie i czasem tak długo, że te emocje zdechną pod górą piachu. I tak można by w każdej dziedzinie życia dywagować. Odpowiedz Link
nielaik Re: 21.10.10, 17:21 Dwójka monet jest rozrywkowa, dobrze żongluje sytuacją, wychodzi z inicjatywą. Dwójka pucharów dobrze czuje się w gronie miłych osób, nie jest natomiast przebojowym lwem salonowym. Dwójka mieczy to już kompletna klapa, jeżelu chodzi o zawieranie nowych znajomości. Dystans do ludzi, niechęć ich poznawania. Dwójka buław...nie wiem co napisać. Taki dojrzały człowiek, który wie czego chce, w centrum wydarzeń też się odnajdzie, ale głupie kawałay już mu nie w głowie, tak jak dwóje monet. Odpowiedz Link
niwa1 Re: Dwójki 21.10.10, 21:15 2 Mieczy myśli no to mam problem,ta cała sytuacja mi się nie podoba i doprowadza mnie do obłędu myśli. Jestem tak napięta,że trudno mi się skupić. I co teraz? Albo będę trwać w tym napięciu,konflikcie i nic się nie zmieni albo poukładam to sobie w głowie i coś ustalę Miecze się uaktywniają jak zadziałają jakieś czynniki zewn.i spowodują,że zareagujemy stresem lub zmuszają nas do przemyślenia różnych spraw,podejmowania decyzji,rozwiązywania problemów poprzez analizę sytuacji 2 Mieczy to intensywne przeżywanie czegoś w umyśle co jest pewnego rodzaju stanem wstrzymania przed podjęciem decyzji ale nie działaniem. Musimy się z sobą dogadać,wyrobić sobie zdanie co myśleć na dany temat. 2 Buław myśli nieżle sobie radzę,ale też wiem,że właśnie teraz potrzebuję drugiej osoby która mnie zainspiruje,stanie się dla mnie wspólnikiem/biznes/ partnerem/związek/. To ten moment wstrzymania. Buławy mówią o naszej potrzebie rozwoju-wiem czego potrzebuję i to realizuję,nabieram coraz większej pewności siebie.Buławy to nasza energia której używamy do tego aby się w życiu realizować,spełniać poprzez działanie. 2 Buław to też wybory- mam spotkać się z X czy Y, mam iść na basen czy na imprezę,są to dylematy związane z tym co robimy lub mamy zrobić Wybory 2 Buław ułatwią nam swój rozwój w realizowaniu tego co pragniemy Wybory 2 Mieczy po okresie blokady psych. pozwolą nam podjąć jakąś decyzję. Odpowiedz Link
misboaa niwa 21.10.10, 22:41 Spadasz mi z nieba po prostu Nie mogłam wychwycić tej malutniej różnicy dwójki mieczy. Niby, wiadomo, róznica żywiołów, ale to wcale nie było dla mnie takie oczywiste Wielkie dzięki Odpowiedz Link