Dodaj do ulubionych

Wieża na emigracji

21.10.10, 13:23
Para wyprowadza się za granicę. Tutaj ona jest na jego utrzymaniu od dawna. Żyją biednie, ale to fajni ludzie. Dlaczego więc pojawia się XVI skoro ona i tak niczego finansowo teraz nie wnosi? Doradźcie proszę bo oni już siedzą na walizkach a ja się martwię szczególnie o nią.

On/Ona
S. - zapomniałam V czy IV/6 Buław
Ona liczy na bardzo wiele, na zmianę życia na lepsze. Wreszcie sukces.

1. Jakie formalności należy załatwić w związku z tym - Ryc Puch, Q Monet/Mag (AsMon)
On powinien dokończyć zamykanie swoich spraw bytowych tutaj. Chyba niewiele musi zrobić oprócz dobrego nastawiwnia bo całą organizazją zajmuje się ona/ Ona musi jedynie rozplanować finanse w zw. z wyjazdem bo wiele od tego zależy. Może zebrać jeszcze więcej funduszy na start tam.To jej działka.

2.Co lub kto może pomóc - Koło Fort (Sąd)/ Paź Buław (Pustelnik)
U niego to zwykły przypadek. Coś samo wpadnie w jego ręce i pozwoli na dobry start. Wszystko zmieni się na lepsze. Jej też nikt. Może ktoś podeśle jakąś informacje czy gdzieś coś podsłuszy, ale to wszystko.

3. Co czeka na miejscu - Q Buław (PaźMieczy) /7 Mieczy (Q Monet,Ryc.Puch)
I tu zaczyna się problem. Czy ona tam kogoś spotka? 7 Mieczy to nie jest sielanka. Doradźcie coś.

4. Jak będą przebiegać poszukiwania pracy - 10Mieczy(Wisielec)/ Ryc. Monet (Świat,10 Mieczy)
oboje mają podobną kartę i mało ruchu. Czy miecze mówią tutaj o prasie, pośredniku u którego się czeka aż coś zaproponuje? Jej XXI i 10 Miecz. to jednak jakiś koniec świata?

5. Jaka będzie syt. materialna - 2 Monet (Cesarzowa)/ Wieża (4Buław, 2 Buł)
On świetnie obraca pieniążkami., może troszkę zmiennie, ale war. materialne doskonałe; może nawet sam założy dobrą firmę. Ona mnie mocno martwi. Tutaj przeciez i tak nie zarabia więc skąd Wieża??? Karty dociągnięte też niewiele dają. Siedzenie w domu i czekanie na cud????

6.Warunki mieszkaniowe - 7 Buław (Siła)/ Księżyc (2 Mon)
nora w cyrku??? tongue_out

7. Przyszłość do 1 roku - 5 Mieczy (9Miecz), Król Puch. (PaźPuch)/ 9Mieczy, Spraw (KrólMon, Ryc.Mieczy)
Jego trapić będą jakieś złe myśli. Nie osiągnie tyle ile zamierzał. Bardzo uczuciowo u niego. Ona zamartwia się z jego powodu??? Sprawiedliwość mnie niepokoi. Znowu powtarzają się u nich karty.

8. Jak si przystosują do nowych warunków - 7Mieczy(Rydwan) /8Buław
Oboje dobrze i błyskawicznie. On będzie umiał tam sobie radzić, kombinować. One elastycznie
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Wieża na emigracji 21.10.10, 13:54
      może ona będzie tęskniła za rodziną. Wieża to wyrwanie z korzeniami czegoś, a w tym wypadku ona będzie z dala od rodziny i może nie będzie mogła sie pozbierać tam i porządnie pracować, zarabiać itp. dociągnęłaś 4 kijó i 2 kijów więc dla mnie to potwierdzenie - ona potrzebować będzie jak powietrza kogoś drugiego po kądzieli; albo kogoś kto zastąpi jej rodzinę: sąsiadka, koleżanka itp.
      Na dodatek u niej wcześniej była Qmonet z 7 mieczy wiec pani domu plotkuje z sąsiadkami...
      • krolowa.mieczy Re: Wieża na emigracji 21.10.10, 13:57
        aha! czy ona jest w ciaży?
        jeśli nie, to może tam już być (ryc monet) - a on sie bedzie martwił (załamać go może ta wiadomosć - 10 mie plus wisielec)
    • mrgodot Re: Wieża na emigracji 21.10.10, 14:06
      misboaa napisała:
      Misboaa, ja tutaj nie rozumiem sensu wyciągania kart na niektóre pytania, m.in. na pytanie o sytuację materialną jej i jego oddzielnie. Bo skoro są parą i ona od dawna jest na jego utrzymaniu to powinnaś wyciągnąć jedną kartę na ich wspólną sytuację materialną. I ew. sprawdzić czy ona tam pracę znajdzie w przyszłości.

> On/Ona
      > S. - zapomniałam V czy IV/6 Buław
      > Ona liczy na bardzo wiele, na zmianę życia na lepsze. Wreszcie sukces.

> 2.Co lub kto może pomóc - Koło Fort (Sąd)/ Paź Buław (Pustelnik)
      Przyznam, że tego pytania nie rozumiem za bardzo. To rozkład Chrzanowskiej jeśli dobrze pamiętam. Dla niego to raczej miejsce przeznaczenia i los mu sprzyja. Ale w czym ona w ogóle może oczekiwać pomocy skoro nic specjalnego nie robi? A poza tym Sąd przy tym Kole może mu przynieść zupełnie nowy i nieoczekiwany etap życia. Niekoniecznie z nią.

> 3. Co czeka na miejscu - Q Buław (PaźMieczy) /7 Mieczy (Q Monet,Ryc.Puch)
      >

W ramach uzupełnienia powyższego tu jest możliwość wejścia w układ innej kobiety, która on będzie przed nią ukrywał. Jeśli dobrze pamiętam wyszło ci to już w przełożeniu. Kobieta z przeszłości?
      • misboaa Re: Wieża na emigracji 21.10.10, 14:38
        Dlatego zrobiłam osobno by zobaczyć jak każdemu z nich będzie szło szukanie i pracowanie. Chciałam zobaczyć jak będą im się układać sprawy zawodowe bo przecież każdy z nich potrafi co innego. Oni liczą na to, że oboje znajdą tam pracę. Tutaj ona nie pracuje, ale jest to wynikiem trudności a nie świadomej decyzji bo tak im się podoba.
        Nic mi o tym nie wiadomo by była w ciąży. Pewnie nie jest bo gdyby była to chyba by nie ryzykowali wyjazdu od razu we dwójkę na niepewne, ale przyznam się, że też patrzyłam pod tym kątem czy to nie stanie się tam bardzo szybko. Ciężko mi było wychwycić o co chodzi.
        Ona tutaj i tak nie mieszka z rodziną. Była już za granicą, to energiczna laska, byli by razem więc trudno mi uwierzyć w tęskonotę za bliskimi aż tak wielką by tak zaznaczyła się w kartach.
        Powiem wam, że przestaszylam się tych kart.
        • misboaa Re: Wieża na emigracji 21.10.10, 23:15
          3. Co czeka na miejscu - Q Buław (PaźMieczy) /7 Mieczy (Q Monet,Ryc.Puch)

Czy u niej to może oznaczać, żę niczego nie osiągnie bo będzie zarabiać tak niewiele, że starczy jedynie na przejadanie i drobne zachcianki?

5. Jaka będzie syt. materialna - 2 Monet (Cesarzowa)/ Wieża (4Buław, 2 Buł)
    • misboaa zapomniałam dopisać 21.10.10, 14:43
      o 10 Monet u niego dociągnętych na Cesarzową. Wyciągnęły mi się dwie karty na raz 2 Monet i Cesarzowa więc powinno być tak:

5. Jaka będzie syt. materialna - 2 Monet, Cesarzowa (10Monet)/ Wieża (4Buław, 2 Buł)

Ona tak jakby zamknięta w czterech ścianach, bez wyjścia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka