Dodaj do ulubionych

Wyjazd M za granicę

27.10.10, 18:41
Mój kolega wyjeżdża do pracy za granicę - zostawia tu córke (która sam wychowuje) jedzie do brata - boi się tego wyjazdu
Wyjazd M do Nowegii
rokład podkowa

1 przeszłość - 5 buław - musiał powalczyc o byt
2 teraźniejszość - król buław - działa zmierzając za wszelka cenę do osiągnięcia sukcesu szuka innych dróg by móc zarobić w tym celu wyjeżdża
3 przyszłość - rycerz kielichów -będzie miał tak korzystne propozycje ale zetrze się z kimś kto wykarze mu bezsens jego działań (mam nadzieje że tych obsesji i perwesji seksualnych nie będzie miał) może byc smutny i miec koszmary.
4 sposób na rozwiązanie problemów - 4 monet - pieniądze pieniądze pieniądze - skrajny materializm to jego cel
5 otoczenie - diabeł, 10 buław giermek buław (wyciągnęły mi się 3 karty) - ktoś będzie miała na niego zły wpływ, jego obsesja na punkcie kasy i paracy która go przytłoczy (giermek tez mówi o cięzkiej pracy której wyniki są niepewne)
6 trudności - umiarkowanie - będzie mu cięzko sie przystosować będzie potrzebował na to duzo czasu i parę razy będzie się poddawał.
7 wynik - 4 mieczy - odizolowanie osamotnienie tułaczka na obczyźnie wyjście z opresji i powrót do domu.
Obserwuj wątek
    • ma_ewa01 Re: Wyjazd M za granicę 27.10.10, 19:22
      1 przeszłość - 5 buław -
      2 teraźniejszość - król buław -

Dojrzał... Jego działanie z chaotycznego i wielokierunkowego (5 buław) weszło w charyzmatycznego Kr buław, który ma pomysł, wie co ma robić i to realizuje. Skupia się na konkretnym działaniu, rozpędza się, ma rozmach.

3 przyszłość - rycerz kielichów -będzie tęsknił za córką, za krajem, nie za bardzo emocjonalnie mu się ułoży. Albo pozna kogoś nowego do kochania...

4 sposób na rozwiązanie problemów - 4 monet -
      Pilnować kasy, oszczędzać, pięc razy obejrzeć każdy grosz przed wydaniem.
      Pozostać sobą, nie ulegać chwilowym kaprysom, modom, nie dać się uwieść reklamom, akwizytorom, ani nie wchodzić w żadne złote interesy, wymagające wyłożenia kasy, żadnych podejrzanych spółek, pożyczania, dawania na przechowanie. Zarobioną kasę trzymać przy sobie (np. własne konto).

5 otoczenie - diabeł, 10 buław giermek buław (wyciągnęły mi się 3 karty) -

Ktoś może może nakłaniać go do np pracy ponad siły, może go wykorzystać, postawić zbyt wielkie wymagania, wrobić w coś na co nie będzie miał wpływu

6 trudności - umiarkowanie -
      Poradzi sobie, zachowując rozsądek i umiar. Nic nadzwyczajnego go nie spotka, o czym wcześniej by nie słyszał. Zorientuje się bez problemu i na czas.

7 wynik - 4 mieczy

Może na jakiś czas będzie musiał pozostawać bez pracy, nie wiem, czy jakieś zdarzenie losowe
      ( Diabeł) go nie spotka, nie wyłączy go z działania.
      Msmile
    • misboaa Re: Wyjazd M za granicę 27.10.10, 23:20
      > 2 teraźniejszość - król buław - działa zmierzając za wszelka cenę do osi
      > ągnięcia sukcesu szuka innych dróg by móc zarobić w tym celu wyjeżdża
      tak jak mówisz, bardzo aktywny jest, chce roozwinąć skrzydła, odnieść sukces itd

> 3 przyszłość - rycerz kielichów
      może chydzić o sprawy uczuciowe, ale skoro pytanie dotyczy pracy to nie mam pewności czy zakochanie, tęsknota za krajem, dzieckiem itd to dobra odpowiedź. Jakoś czucia znacznie przewyższają wartości materialne a o nie przecież chodzi. Szczerze chciałby poprawić swój byt, obawiam się jednak, że chęci ma większe od możliwości/ swoje własne lub niezależnie od niego.

> 4 sposób na rozwiązanie problemów - 4 monet
      jego sposobem na wzbogacenie się będzie ciągłe ciułanie grosza. Odmawianie sobie, przeliczania. Tutaj raczej nie zyski pochodzące z dobrej wypłaty rozwiążą jego problem. Przypomina mi się Patato ze Szczęśliwego Nowego J. Nie dopatrywała bym się tutaj chytrusa.

> 5 otoczenie - diabeł, 10 buław giermek buław (wyciągnęły mi się 3 karty)
      Ciężka harówa!!!! to raz. Diabeł może być wszystkim. Może mieć źle skonstrułowany kontrakt zmuszający go do pracy non stop. Z Paziem to niespodziewane wydarzenie które cięko było by mu zaakceptować lub od niego odejść. Zwróciła bym uwagę czy nie będzie tam uzależniony, to ile i jak pracuje, od tego Pazia. Sam niczego nie zrobi. Nic od niego nie będzie zależało. poza tym wszystkie oszukaństwa i pijaństwa też mogą się zadarzyć.

> 6 trudności - umiarkowanie
      przystosowanie i nabranie płynności w porszaniu się, porozumiewaniu z otoczeniem, być może nie zna języka. Z Diabłem może pokazywać, że brak mu będzie świętego spokoju, powrotu do domu i normalnego odpoczynku. Będzie zmęczony tym wszystkim.

> 7 wynik - 4 mieczy - odizolowanie osamotnienie tułaczka na obczyźnie wyj
      > ście z opresji i powrót do domu.
      będzie miał tego wszystkiego tak dość, że tylko marzyć będzie o powrocie i odpoczynku i świętym spokoju. / chyba, że w ogóle tam nie pojedzie bo Diabeł sobie z niego zadrwi... pooopowiada, naobiecuje a potem będzie się wykręcać, że teraz trudno bo sezon nie ten smile

Facet ma teraz potencjał a to dobry start. Przy tym karta na przyszłość i wynik wygląda mało zachęcająco. Gdyby tylko trafił w odpowiednie ręce to wiele by zyskał.

• algaria Re: Wyjazd M za granicę 28.10.10, 00:04
        On tam jedzie do młodszego brata (paź buław) który mieszka w Nowregii na stałe - na poczatku będzie pracował przy bracie czy u niego w firmie ale nic jeszcze konkretnego i pewnego nie wie - w zasadzie jedzie trochę w ciemno.
        • misboaa Re: Wyjazd M za granicę 28.10.10, 00:28
          To chyba będzie bardziej zależny od brata niż to sobie teraz wyobraża. Diabeł nie musi być przecież zły w wydarzeniach, wystarczy, że (tu moja fantazja) psychicznie będzie mu ciężko żyć z myślą, że młody rządzi big_grin a on sam nic nie może, nie ma jak się ruszyć. Niektórym to ciężko przychodzi.
          Jak ma brata który już zna "okolicę" to nie musi się aż tak bardzo bać smile Właściwie niewiele ryzykuje oprócz paru groszy na podróż big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka