Dodaj do ulubionych

moja bratanica

02.01.11, 19:58
Ma rok.
Tak mnie, kurdebele, polubiła, że zaczepia mnie w ten sposób: "hejjjj". albo żebym na nia zwrócil uwagę to pokrzykuje delikatnie:"yyyyy" big_grin
jakie żywi do mnie emocje - 3kijow
ja do niej - as kijów

Nie da sie ukryć, ze jestem jej "transportem" big_grin Nie chodzi jeszcze.
Wymyślam dla niej zajęcia, zeby sie zainteresowała np naśladuje moje gesty albo miny. Jak mnie widzi to szczerzy te 4 zęby na przedzie i marszczy nos big_grin
Nie używam zdrobnień, gdy z nia rozmawiam, traktuję jak partnerkę np. ma czasem jakąś fazę, ze zdenerwuje się i "bije" babcię czyli moja mamę więc mówię do niej" Jula, nie wolno. Nieładnie bić babcie". I ona przestaje. Momentalnie. A moja mama moze sobie gadać - ona i tak nie posłucha.

Co jeszcze wg was mówią te karty? smile
Obserwuj wątek
    • ivana Re: moja bratanica 02.01.11, 20:09
      Jestes dla niej zupelnie inna osoba niz te z ktorymi obcuje na codzien, wnosisz powiew czegos nowego, czeka na Ciebie bo ja ciekawisz, pokazujesz jej rzeczy ktore do tej pory nikt jej nie pokazywal, traktujesz ja bardzo indywidualnie, ona czuje ze jest dla Ciebie wyjatkowa
      • krolowa.mieczy Re: moja bratanica 02.01.11, 21:00
        Tak, chyba tak. smile
        Bo wszyscy naokoło podchodzą do niej jak do jajka, a ja zadaję jej pytania, pokazuję nowe rzeczy , pozwalam głaskać psa itp. I rozmawiamy sobie (tzn ja gadam, a ona mruczy, krzyknie, powie samogłoski jak jej sie uda itp).
        • asia.33 Re: moja bratanica 02.01.11, 21:15
          no tak 3ikiji pokazujesz nowosci nieodkryte "lądy" jak dla Niej..cos na co moze patrzec tylkoz daleka przy Tobie moze dotknac..to jak patrzenie z lozeczka hihi

as kiji dajesz Jej mozliwosci i wprowadzasz duzo ruchu i dzialania do jej swiata
    • niwa1 Re: moja bratanica 02.01.11, 21:04
      As BuŁaw-ty jesteś nią zainspirowana, a cóż nowego ci dziś pokaże, wyczekujesz każdego nowego gestu, słowa,działania, otwarta jesteś na nią w pełni, akceptujesz ją w pełni-co znaczy że traktujesz ją mimo skromnego wieku jako istotę która może ci wiele przekazać
      to świadczy o akceptacji i poszanowania życia/nieważny wiek,to szacunek i uwaga na reakcje drugiej osoby/
      3 Buław-jesteś dla niej możliwością w rozwoju tzn. gdy się pojawiasz to ona się ożywia, czuje że przy tobie zdarzą się ciekawe rzeczy, ona wie że zdarzy się coś niesamowitego czego jeszcze nie doznała, przy tobie wie że coś nowego odkryje, jesteś dla niej zagadką którą wie że dzięki tobie pozna, rozwijasz ją,
      działasz na nią b. pozytywnie smile
    • misboaa Re: moja bratanica 02.01.11, 21:36
      Oj lubi cię bo z tobą jest ciekawie.
      Robisz i pokazujesz jej "coś" smile Co to jest i do czego służy to ona nie wie, ale fajne to jest. Ona też w tym uczestniczy, a nie tylko patrzy bez możliwości podejścia o dotknięcia.
      Ona rozbudza twoje emocje i instynkty też. Odżywasz przy niej i czujesz się kims znaczącym. Fajnie cię kręci to maleństwo big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka