misboaa 15.01.11, 15:36 Co szorowałam przed chwilą? Z tasowania wypadły mi 3 Mieczy, Śmierć, 2 Mieczy ale to zignorowałam bo chciałam sama wylosować i wylosowałam Śmierć, Paż Mieczy, 2 Mieczy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2bieguny Re: kolejna zagadka 15.01.11, 15:41 sztucce Srebrne? albo jakies narzedzie do krijenia miesa, tasak, nozyce do drobiu Odpowiedz Link
misboaa Re: kolejna zagadka 15.01.11, 15:44 Wow wow wow a ja myślałam, że to będzie trudne Srebrne nie stućce ani do krojenia, ale bardzo blisko Odpowiedz Link
gilbert44 Re: kolejna zagadka 15.01.11, 16:57 Jak zobaczyłam karty, to pomyślałam, że piekarnik, ale po podpowiedzi widzę, że nie trafiłam Odpowiedz Link
2bieguny Re: kolejna zagadka 15.01.11, 19:28 jak srebrne to cukiernica, albo bizuteria Odpowiedz Link
asia.33 Re: kolejna zagadka 15.01.11, 17:07 tak 3 mieczy tez pomyslalm sztuce...lub noze ..ale w sumie karty ktore wyoadly pokazaly najlepiej odp Odpowiedz Link
coill Re: kolejna zagadka 15.01.11, 19:56 urne? haha a tak serio, moze jakies śtućce albo lustro? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: kolejna zagadka 15.01.11, 22:07 patera do ciasta. wisiorek świecznik! Odpowiedz Link
misboaa zagadka rozwiązana!!!!! 15.01.11, 22:26 |Srebrny Świecznik zwycięża 2 bieguny za srebro i królowa_mieczy za świecznik!!!!!!! dobrym tropem były wszelkie noże bo szorując go rozebranego na części myślałam, że niektóre elementy wyglądają jak szpadki. Konstrukcja jest podobna do parasola tylko z czterema (zamiast nie wiem ilu w parasolu)zwisającymi "żeberkami" wyglądającymi jak szpadki lub ostrza na końcach których zaczepia się cztery świeczki. Nie wiem dlaczego nie pokazał się ogień. Gdybscie chcieli teraz opisać karty to było by super. Ciekawa jestem Śmierci. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: zagadka rozwiązana!!!!! 15.01.11, 22:32 Ha! Ale ty bogata jesteś! Srebrny swiecznik masz;D Chyba wiem czemu śmierć - przecież rozkładasz go na części i ma wtedy inny kształt, formę - zupełnie inny przedmiot. Odpowiedz Link
misboaa Re: zagadka rozwiązana!!!!! 15.01.11, 22:44 krolowa.mieczy napisała: > Ha! Ale ty bogata jesteś! Srebrny swiecznik masz;D bogata bo jeszcze on mi pozostał, komputer i biżuterię mi już dawno ukradli > Chyba wiem czemu śmierć - przecież rozkładasz go na części i ma wtedy inny kszt > ałt, formę - zupełnie inny przedmiot. Niby tak, ale to trochę naciąganę Można go złożyć do przechowania, ale przecież jego główną cechą jest bycie podporą dla świeczek, dawanie światła i takie tam. Potrąciłam go i spadł rozkładając się na części, dlatego przy okazji postanowiłam go wyczyścić. Śmierć bo się zmienia? Może być ozdobą lub rozświetlać pomieszczenie? Też nie wiem czy to nie za bardzo naciągane Odpowiedz Link
misboaa Re: kolejna zagadka 15.01.11, 22:45 zainteresowany1977 napisał: > Plecy partnera > Tak, tego rycerza w zbroi ze Śmierci/ miecz też Odpowiedz Link
misboaa Re: kolejna zagadka 16.01.11, 21:58 nielaik napisała: > Karta Śmierci jest zakuta w zboję. tak, ale pazik ma mały mieczyk Odpowiedz Link