Dodaj do ulubionych

poważny klient...

19.01.11, 09:37

Do biura nieruchomości przyjeżdża za 2-3 godziny poważny klient oglądać hektary za 300tys zł z zamiarem zakupu i podziału na mniejsze działki na sprzedaż.

Co wyniknie z tego oglądania( jak mu sie spodoba, jak mu będzie pasowało, reakcja w sensie kupi/ nie kupi)
Gwiazda XVII, Sprawiedliwość XI, Rycerz monet /6 mieczy

Będzie im się niezwykle podobało i nadawało do założonego celu. Teren jest na niewielkiej górce, z widokiem na piękne jezioro, trochę drzew...Akurat na małe rekreacyjne działki blisko jeziora, wśród lasów...Sprawiedliwość mówi o poważnym potraktowaniu oferty , może o umowie kupna ( tu sie włącza moje życzeniowe myślenie) i jest najważniejszą kartą w tym rozkładzie. Razem z Gwiazdą i ryc monet ( pojadą po kasę) Spr robi wielką nadzieję na sprzedaż.
6 mieczy - dzisiaj pojadą do siebie do Warszawy z zadaną pracą domową do przemyślenia...
Co Wy na to, kochane Czarowniczki, będzie coś z tego ???
Msmile
Obserwuj wątek
    • dobema Re: poważny klient... 19.01.11, 09:56
      Dla mnie Sprawiedliwość to finalizacja sprawy czyli w tym wypadku umowa kupna, plus rycerz monet... który jest cierpliwy i ma denary. Może przesunie się to w czasie troszkę, ale generalnie karty są obiecujące smile
      trzymam kciuki i życzę powodzenia!
      • ma_ewa01 Re: poważny klient... 19.01.11, 10:12
        Oj ma denary, to fakt. Płaci od ręki gotówką.
        Oby tym razem teżsmile.
        dzięki Dobemko za Twoj głos w sprawie.
        Msmile
    • zainteresowany1977 Re: poważny klient... 19.01.11, 09:57
      No to ja typuję, że będzie negocjował cenę i się wstrzyma.
      • ma_ewa01 Re: poważny klient... 19.01.11, 10:19
        jasne, że będzie negocjował, jeśli to go zainteresuje. każdy negocjujesmile
        To nie pierwsza transakcja Biura z tym klientem. Tu jest krótka piłka- jak sie podoba- to bierze od ręki. A przeciąga się o czas potrzebny na załatwienie formalności- do tygodnia w najlepszym układzie. Raczej nie ma opcji, że kupi potem. Albo już, albo wcale...On z tego żyje. Kupuje tanio hektary, odrolnia i sprzedaje jako małe działki dla indywidualnych nabywców np pod rekreacje albo jako budowlane. szybki obrót dużej gotówki. działki są tanie, więc szybko schodzą , a oni kupują następne hektary... i biznes się kręcismile
        Msmile
        • zainteresowany1977 Re: poważny klient... 19.01.11, 10:52
          Czyli mam się dookreślić smile, no to będzie negocjował a koniec końców kupi smile
    • misboaa Re: poważny klient... 19.01.11, 11:02
      To paważna oferta i poważny klient. Jest nastawiony na kupno i do tego będzie dążył i.... teraz ma dylemat: albo jeszcze się wstrzyma z jakiś powodów np: jakiś szczegół się rozminie z tym na czym mu zależy albo też weźmie bo jeziorko daje wiele możliwości smile
      • ma_ewa01 Re: poważny klient... 19.01.11, 11:05
        Jak tylko będę wiedziała, dam odp. Dzięki Miss
        Msmile
    • ma_ewa01 Re: poważny klient... 19.01.11, 11:03
      Pojechali oglądać. Za kilka godzin będę wiedziała co i jak. Odpowiedż - na tyle, na ile będę ją znała - dzisiaj.
      Można potraktować jako zagadkę.
      dzięki Zetku, oby tak było smile
      Msmile
      • zainteresowany1977 Re: poważny klient... 19.01.11, 13:35
        Nie mam najmniejszej pewności no ale jak zostałem przyparty do ściany smile, ciekawe jak tam pójdzie.
    • coill Re: poważny klient... 19.01.11, 11:23
      no ja uwazam ze bedzie widziec szanse i nadzieje, spodoba sie i bedzie chetny.
      Mozliwe jednak ze tak odrazu nie dokona zakupu tak "od reki"..bo r monet nie robi nic odrazu czasem zwklea. Pewnie pojdzie obejrzec, albo pojedzie zobaczyc jeszcze gdzie indziej by sie upewnic
      • ma_ewa01 Re: poważny klient... 19.01.11, 11:39
        Pewnie nie jedno już oglądali. To jest firma i oni z tego zyją. Obracaja dużą kasą i mają ją. Wiele rzeczy wraca potem do biura w postaci podzielonych juz działek do sprzedania. Byle czego nie wezmą, o nie, to starzy wyjadacze, znają doskonale rynek.
        Msmile
      • zainteresowany1977 Re: poważny klient... 19.01.11, 14:51
        No właśnie, naprawdę nie można patrząc na te karty powiedzieć wiele więcej niż znaczą, rycerz monet patrzy na tą monetę jak szkot smile, nigdzie się nie spieszy, umie ocenić wartość i z pewnością nie przepłaci. Na karcie sprawiedliwość odbywa się ocenianie i ważenie, na karcie gwiazda są czyste intencje, ufność i spokój które daje świadomość stabilności kosmosu. 6 mieczy przy tych kartach to moim zdaniem finalizacja, ,,poszło", umowa która zapada i nie ma odwrotu. Zobaczymy smile
    • asia.33 Re: poważny klient... 19.01.11, 16:56
      b]Gwiazda XVII, Sprawiedliwość XI, Rycerz monet /6 mieczy [/b]
      moim zdaniem kupi ..bo rycerz na koncu kupujacy jest i płacacy
      moze to byc jednak odlozone w czasie przez gwiazde
    • nielaik Re: poważny klient... 19.01.11, 19:35
      Gwiazda XVII, Sprawiedliwość XI, Rycerz monet /6 mieczy
      Będzie się mu bardzo podobało, dla niego to działaka marzeń. Nie będzie mieć żadnych wątpliwości, od razu przejdzie do konkretu. Zacznie wypytywać o formalności, więkoszą sumę zapłaci od razu. To jest osoba przy, której są pieniądze i nie trzeba się przejmować zapłatą, bo ją ureguluje, nie trzeba będzie go popędzać.
    • ma_ewa01 Re: poważny klient... 19.01.11, 21:13
      No więc tak. Klient jest bardzo zainteresowany. Jest niewielka rozbieżność między ceną kupującego a ceną sprzedającego i duże p-stwo, ze dojdą do konsensusu i działka zostanie sprzedana. Oczywiście o dalszym rozwoju sytuacji będe informowac na bieżaco.
      Dziękuję wszystkim za pomoc
      Msmile
      • zainteresowany1977 Re: poważny klient... 20.01.11, 10:55
        Ok, koniecznie napisz co było dalej smile
      • misboaa Re: poważny klient... 20.01.11, 11:32
        ma_ewa01 napisała:

> No więc tak. Klient jest bardzo zainteresowany. Jest niewielka rozbieżność międ
        > zy ceną kupującego a ceną sprzedającego i duże p-stwo, ze dojdą do konsensusu
        > i działka zostanie sprzedana. Oczywiście o dalszym rozwoju sytuacji będe inform
        > owac na bieżaco.
        > Dziękuję wszystkim za pomoc
        > Msmile

czyli wersja z małą różnicą, poczekajmy więc jak się będzie rozwijać
    • ma_ewa01 Re: poważny klient... 20.01.11, 18:24
      Na razie sprawa wygląda tak, ze róznica w cenie oczekiwanej i proponowanej jest 20 tysięcy.
      Więc sprzedajemy dalej, ale pewnie i tak ten klient kupi, tylko czeka żeby sprzedający zmiękł...
      CDN...
      Msmile
      • misboaa Re: poważny klient... 20.01.11, 21:22
        Rycerz monet /6 mieczy

no tak tongue_out cena jest róznicą
        / ja już nie mam siły do tego tarota!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka