Dodaj do ulubionych

"celtycki" na uczucia

13.02.11, 15:24
Do pewnego Pana z którym mam ochotę stworzyć związek - tak ogólnie bez ram czasowych

1 problem - śmierć - wiem że coś się kończy i zmienia nieuchronnie - przyszły do mnie nowe nieznane fascynujące uczucia a stare dawno już odeszły moje życie się zmienia mam nadzieje że na lepsze w każdym razie na inne - nie takie poukładane i standardowe, przyjmuje los z pokorą chylę głowę przed kartą śmierci i proszę by życie i nowe uczucie było lepsze od tego jakie mam do tej pory.
2 To do tej sytuacjo doprowadziło - eremita - samotność w dotychczasowym związku brak zrozumienia, oddalenie, brak szacunku, wbijanie w niską samoocenę, brak miłości, brak zadowalającego seksu, samotna droga którą niby idziemy we dwoje ale każde jakby w innym kierunku
3 To wiem to jest jasne - rycerz buław - zjawił się nagle młodzik z chmur "ogień ognia" czarujący, fascynujący, zapalczywy - nie dał mi tego wszystkiego skończyć choć próbowałam wiele razy. On otworzył mi oczy na wiele spraw, poznałam co to szacunek, uwielbienie i to że mogę się podobać, poczułam się przy nim wartościową kobietą. Wiem to mogą być tylko słowa ale jakże piękne i mi teraz potrzebne.
4 To czuje - as buław - fascynacje, niezrównaną tęsknotę i niesamowity pociąg erotyczny(jak dawno do nikogo) Uczucie które nadaje sens mojemu życiu on dla mnie w tym momencie życia jest darem od losu który przyjmuje z wdzięcznością. Czuję Siłę do życia i wiem że dzięki niej mogę rozpocząć nową drogę.
5 Przyczyna - teraźniejszość - wieża - wali mi się wszystko ale wiedziałam że kiedyś to nastąpi, bo tak dalej jak do tej pory żyć się nie da Nie szukałam wrażeń i myślałam że tak musi być i nic dobrego w sferze uczuć nie może mnie już spotkać (bo kto by mnie chciał - jak często słyszę) jednak jest co raz gorzej a ja chyba już nie chcę ratować tego co się wali zresztą już się chyba nie da powstrzymać walącej się wieży.
Już nie mam siły i chęci by powstrzymać i uciekać przed tym piorunem który we mnie uderza Bo uczucie które na mnie spadło jest jak ten piorun walnęło z siłą niezmierzoną i niezamierzoną - ja tego nie szukałam i nie chciałam a jednak - tym bardziej że jest on dużo młodszy ode mnie Już teraz wiem że nic nigdy nie będzie takie samo i tak samo.
6 Co będzie najpierw - giermek kielichów flirty uwodzenie poznawanie się rozmowy czułości On ma niesamowitą wyobraźnię i urok osobisty
7 ja - mój własny stosunek do sprawy - 5 buław - walczę ze sobą i z tym nowym zapomnianym zgubionym gdzieś przez lata uczuciem fascynacji do drugiego człowieka do mężczyzny. Cały czas targają mną sprzeczności wątpliwości boję się że to tylko puste deklaracje z jego strony - ale ja zawsze była niedowiarkiem jeśli chodzi o to że mogłam się komuś podobać lub to że ktoś się we mnie zakochał.
8 zewnętrzne wpływy - głupiec - nie wiem z tym mam kłopot - Czyżby największe poparcie w związku z nowym uczuciem będę miała w kimś od kogo w ogóle bym się tego nie spodziewała Może nie ktoś nowy z otoczenia ale ale jego nowa postawa mnie zadziwi bo np któraś z najbliższych osób nigdy mnie nie popierała a teraz będzie?
9 obawy i nadzieje - giermek buław - boje się że podejmę złą decyzję, Że on okaże się lekkomyślny nielojalny i nieszczery będę miała nieprzyjemności zresztą związek z młodszym facetem wzbudza niedobre reakcje w otoczeniu. A jednak mam nadzieję że on będzie mnie kochał szanował i że jednak będziemy razem i że będzie my razem pracować.
10 wynik - dalsza przyszłość - 6 kielichów - Coś w tej chwili przemija co miałam od dawna wchodzę w nowy inny świat i życie, nowe środowisko nowe uczucie. Ta karta mówi o osiągniętym wreszcie spokoju dobru delikatności i miłości - czyli to czego mi potrzeba i brakuje w dotychczasowym związku. Założenie nowej rodziny.

Czyżby nowe uczucie które mnie spotkało i na którego początku jestem ma szansę na przyszłość, czy ono będzie na dłużej? Nie zapytałam kart o ramy czasowe kiedy rozpocznę te nowe życie tylko tak ogólnie chciałam wiedzieć czy ta "miłość i fascynacja" Panem ma sens a tu wyszły takie chyba pozytywne karty? - co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 17:15
      No to odpowiada sprytny, odpowiadam w sprytny acz przemyślany sposób smile
      Nie czytając Twoich opisów kart wyciągnąłem takie same ze swojej talii i wyobraź sobie, że doszedłem do takich samych wniosków co potwierdziła lektura Twojej wypowiedzi, więc rozbudowane pytanie i opisy sytuacji stawiających główne pytanie można włożyć między bajki.
      Tak skracając, na otoczeniu głupiec czyli zupełnie nowy, optymistyczny horyzont, jako wynik powrót do miłych uczuć, bardzo optymistyczny finał, więcej nie napiszę bo nie chcę niczego sugerować a to Twoje życie i Twoje wybory.
      Pozdrawia spryciarz smile
      • zainteresowany1977 Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 17:20
        Karty wyciągałem po obrazkach, żeby nie było że wylosowałem takie same hihi..
    • coill Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 18:22
      wiesz co, trudno interpetowac Twoje karty bo masz rewelacyjne interpetacje heh...no ale troche wiecej optymizmu, sprobowalm spojrzec na ten ukl bardziej "calosciowo" i co widze:

owszem jest przelom, odsuniecie, samotnosc.. pojawia sie mlodszy facet w tym wszystkim, jednak chyba w rezultacie powrocisz do poprzedniego(do tego o kt. pytasz) lub powrocicie do poprzedniego ukladu(6 pucharow). mam wrazenie ze nowy powiew przyniesie ta osoba, ale na pewien czas, bo znow nastapi dogadanie sie z poprzednim(niedoszlym rozumiem?) partnerem. W "dalszej przyszlosci" masz przeszlosc, karte kt mowi czesto o powrotach(i mi sie czesto ona tak sprawdza).
      Jesli nie - z tym nowym Buławianym Panem przezyjesz wesole chwile niespodziewane(glupiec) skonczone sielanką itp... mimo wszsytko obstawiam ze to karty kt.polacza Cię z tym o kt. pytasz

i masz duzo sily mimo wszystko, chęci i mozliwosci - 5 bulaw i As bulaw.
      • algaria Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 21:02
        Pytałam o nowego młodszego faceta (z mojej przeszłości) - cały rozkład jest jemu poświęcony - jestem w małżeństwie w którym mi się nie układa i nie widzę perspektyw na poprawę.
        Jeśli podejmę niełatwą decyzję o odejściu to raczej nie wrócę do starego układu - ale i tak życie wszystko zweryfikuje.
        • coill Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 21:19
          aaa... sorki, ja myslalam ze ten :mlody" to jakis inny niezwiazany z pytaniem, ze o kogos innego pytaszbig_grin
          skoro to tak w kartach wychodzi to uwazam ze rel.sie rozwinie smile
    • niwa1 Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 18:51
      Jesteś na etapie wielkich zmian w życiu, które nie są łatwe, wymagają mądrości, czasu
      i sporo samozaparcia.
      Śmierć jako problem chyba mówi,że jest to dla ciebie spory problem aby odciąć się od
      spraw,relacji-które z jednej str uważasz za przeszość a z drugiej nie umiesz powiedzieć-
      koniec z tym, to ja, nowa zmieniona i gotowa na nowy start bez obciążeń.
      Ciągnie się za tobą odczucie samotności, które w zetknięciu z Rycerzem Buław może przyprawić o zawrót głowy.
      Czujesz w sobie ten przypływ energii, to rozpalenie i nową chęć na życie.
      Nie działaj jednak na gwałtu rety jak ten piorun bo buławy dają ogrom energii ale często
      działają za szybko.
      widać rozwój tej relacji, dużo dobrej energii, dobrych emocji ,ale i jest twoja niepewność,
      i dopóki ją mieć będziesz nie trzeba podejmować wiążących decyzji tylko cieszyć się relacją
      z tym panem bo da ci ona wiele zadowolenia.smile

• misboaa Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 22:37
      Uzupełnię jedynie bo wszystko odebrała bym tak jak piszesz

> 4 To czuje - as buław - fascynacje, niezrównaną tęsknotę i niesamowity p
      > ociąg erotyczny(jak dawno do nikogo) Uczucie które nadaje sens mojemu życiu on
      > dla mnie w tym momencie życia jest darem od losu który przyjmuje z wdzięczności
      jak ktoś czuje Asa Buław to nie ma mowy żeby chciał pozostać w Pustelniku przy Śmierci smile Dla mnie to arta WOW!!! big_grin Budzisz się koleżanko, i to jak! big_grin

> 6 Co będzie najpierw - giermek kielichów flirty uwodzenie poznawanie się
      > rozmowy czułości On ma niesamowitą wyobraźnię i urok osobisty
      ślicznie smile

> 8 zewnętrzne wpływy - głupiec - nie wiem z tym mam kłopot - Czyżby najwi
      > ększe poparcie w związku z nowym uczuciem będę miała w kimś od kogo w ogóle bym
      > się tego nie spodziewała Może nie ktoś nowy z otoczenia ale ale jego nowa post
      > awa mnie zadziwi bo np któraś z najbliższych osób nigdy mnie nie popierała a te
      > raz będzie?
      to może być też czas wolny, jakieś przypadkowe sytuacje które przyczyniają się do rozwoju tej relacji i namiętności. Nic nie jest przymusem, spada kamień z serca, jest przyjemnie.

> 10 wynik - dalsza przyszłość - 6 kielichów - Coś w tej chwili przemija c
      > o miałam od dawna wchodzę w nowy inny świat i życie, nowe środowisko nowe uczuc
      > ie. Ta karta mówi o osiągniętym wreszcie spokoju dobru delikatności i miłości -
      > czyli to czego mi potrzeba i brakuje w dotychczasowym związku. Założenie nowej
      > rodziny.
      nie wiem czy po prostu 6 Kielichów nie pokazuje, że Śmierć będzie przeszłością, a ty poczujesz się szczęśliwa jak nastolatka którea dostaje pierwsze kawiaty
      • mrgodot Re: "celtycki" na uczucia 13.02.11, 23:44
        1 problem - śmierć
        2 To do tej sytuacjo doprowadziło - eremita
        3 To wiem to jest jasne - rycerz buław
        4 To czuje - as buław
        5 Przyczyna - teraźniejszość - wieża
        6 Co będzie najpierw - Giermek Kielichów
        7 ja - mój własny stosunek do sprawy - 5 buław

8 zewnętrzne wpływy - głupiec
        9 obawy i nadzieje - giermek buław
        10 wynik - dalsza przyszłość - 6 kielichów

Szkoda Algario, że nie pociągnęłaś dalej karty po 6 Kielichów, bo to jest też powrót do przeszłości. Jak tak patrzę całościowo to nie wiem, czy nie skończy się na romansie z nowym panem i poworcie do starego porządku.
        Jesteś w okresie transformacji, do której doprowadziło poczucie osamotnienia i potrzeba przeżycia czegoś nowego, fascynacji, świeżości. Pan się zjawił w momencie kiedy w twoim życiu waliło się i paliło. a on zadziałał trochę jak grom z jasnego nieba i uwolnił te skostniałe emocje. On wychodzi w karcie Głupca czyli tego impulsu, ale też nie mającego jeszcze konkretnej formy i kończy się w Paziach - Kielichów i tym buławianym, gdzie ty czekasz na nowe wyzwanie, na coś co cię rozrusza. I potem jest 6 Kielichów - może byc miło ale przy braku jakiejś stabilizującej, rozwijającej układ karty trudno powiedzieć, czy na tym się nie skończy i wrócisz jednak do poprzedniego układu. Właściwie nawet nie ma tu karty mówiącej o twoim małżeństwie w przyszłości. 5 Buław wskazuje i na twoją walkę z emocjami (poddać się uczuciu czy nie) i na flirt, chęć wejścia w nowy układ ale znowu z pozycją Pazia Buław czyli jestem otwarta i czekam co on zaoferuje. Głupiec ma teoretycznie wiele do zaoferowania ale co wyjmie z worka nie wiadomo.
        W ogóle z mojego osobistego doświadczenia celtycki działa bardzo szybko, czasem nawet w 2 tygodnie się zamyka, czasem też krócej. Dlatego obstawiałabym na razie fascynację, flirt, romans bez określonej przyszłości. Z Głupca może być równie dobrze Świat jak i nic. Ale pozytywne jest to, że nawet jeśli romans to taki cieplutki i sympatyczny, bez negatywów.
    • krolowa.mieczy Re: "celtycki" na uczucia 14.02.11, 20:16
      Zgadzam sie z Godotką w całej rozciągłości smile
      Jeszcze od siebie dodam, że w sumie wylosowałaś 3 karty "dziecięce: głupca, pazika kijów i pucharów i dlatego myślę, że z dziećmi też musisz się liczyć (zobacz - jest ich troje czyli ON też). JEGO skojarzyłabym z Glupcem właśnie, a dwa paziki z chłopakiem i dziewczyną.
      Piszę to juz bez odnoszenia się do pozycji kart jako spostrzeżenie tylko.
      Też sądzę, ze będziesz chciała wrócić do tego, co było (6 puch).
    • algaria Re: "celtycki" na uczucia 14.02.11, 20:48
      dzięki dziewczyny i chłopaku wink - i tak życie zweryfikuje
    • nielaik Re: "celtycki" na uczucia 16.02.11, 07:21
      1 problem - śmierć
      W starym związku coś już się zmieniło, ty sama masz też inne podejście do pewnych spraw. Śmierć sprawia, że nie chcesz wracać do odgrzewanych kotletów, nie ma się ochoty niczego ratować, widać, że jest to bez sensu, lepiej zaczać coś nowego, na zupełnie innych zasadach. Ta karta też uwalnia, jest podobna do karty kapłana, związanej z małżeństwem. Śmierć przychodzi i robi pożądek, czy ty tak? Chcesz odejść? Proszę bardzo droga wolna. Nie ma co i jak wiązać, naprawiać.
      2 To do tej sytuacjo doprowadziło - eremita
      Eremita niby jest obok ciebie, ale rozmowa z nim przypomina rzucanie grochę o ścianę. Jest kompletnie obojętny na to co do niego się mówi, jak masz problem to niby wysłycha, ale na wsparcie z jego strony nie możesz liczyć. On pewnych problemów nie rozumie, trzeba naprawdę dużo wysiłku włożyć, żeby zoreintował się, że może jednak coś w życiu przeszkadza.
      Ale nawet jak mu wytłumaczysz o co chodzi i tak stwierdzi, ale to przecież nie jest problem i z obojętnością obróci się na pięcie. To są skostniałe poglądy, przyzwyczajenia, których nie ma ochoty się zmieiać. Ta osoba nie wiedziała by zresztą jak to zrobić. Jest takim Eremitą z jakim potencjałem przyszła, rozwinęła i więcej nie wyciśnie. Jego minusem jest też to, że kiedy chcemy być sami on się pojawia i stoi jak posąg, chociaż jego towarzytwo jest niemile widziane, przeszkadza.
      3 To wiem to jest jasne - rycerz buław
      Tej osobie przedewszystkim się chce, ma mnóstwo energii do działania, pomysłów. Pochodzi z optymizmem do rozwiązywanie problemów, a probemy którymi się zajmuje nie są z gatunku tych jak spłacić kredyt, on chce gdzieś wyjechać to postara się o zubieranie pieniędzy i wyjedzie. Realizacja marzeń, tego co by się chciało robić w życiu, a nie co wypada. Ma temperament.
      4 To czuje - as buław
      Powiew optymizmu, nadzieja na lepsze jutro. Coś się dzieje ciekawego. Poznanie czegoś innego niżdo tej pory, chęć rzucenia wszytkiego i rozpoczęcia życia w innym miejscu, z kimś nowym, kto spełnia oczekiwania.
      5 Przyczyna - teraźniejszość - wieża
      Teraz oboje (z zmężem) pouszczacie z hukiem stary układ. Nikt nie zostaje i nie przekonuje do pozostania, nie ma smędzenia, o tym że może jednak by się zastanowić i naprawić sytuację. Szkoda czasu. To jest w tym wszystkim dobre.
      6 Co będzie najpierw - giermek kielichów
      Ta osoba zaproponuje jakieś wyjazdy, spędzenie czasu gdzieś dalego od miasta, może nawet przeprowadzkę. Flirt, romans, pewnie będzie miło romantycznie. Serdeczność, ciepłe uczucia.
      7 ja - mój własny stosunek do sprawy 5 buław
      Szarpanie się z całą sytuacją. Myślenie co będzie dalej, jak będzie?
      8 zewnętrzne wpływy - głupiec
      Szansa na nowy początek, to może też być postać tego młodego człowieka, który może zaoferować coś czego wcześniej nie miałaś, nie widziałaś.
      9 obawy i nadzieje - giermek buław
      Żeby się to tak szybko nie skończyło i żeby pan się okazał kimś w typie ognistym, z chęcią do działania, z optymizmem. Żeby można było wreszcie wyruszyć ku ciekawej przygodzie, zostawić to wszytko za sobą.
      10 wynik - dalsza przyszłość - 6 kielichów
      Moim zdaniem będziecie razem. W rokładzie przewija się karta pazia, który znajduje się tutaj pod postacią młodego człowieka, ty piszesz, że jesteś od niego starsza, więc wszystko pasuje. Jest zadowolenie, szczęście, mieszkacie razem.
      • algaria nielaik 16.02.11, 11:04
        Z eremitą trafiłaś w 10 taki właśnie jest mój mąż - czasem mam wrażenie że jestem jak ten Syzyf tylko on toczył kamień a ja ciągnę pod górę wózek wyładowany kamieniami a na tych kamieniach siedzi mój mąż i macha sobie swobodnie nóżkami i się jeszcze głupio uśmiecha. Nie chce zmienić swoich przyzwyczajeń choć "walczę" z nimi od lat. Wszystko mam na głowie i jeszcze muszę pocieszać jego bo on czuje się taki nieszczęśliwy ale czego się czepiam przecież on też płaci rachunki.... dużo by mówić

Dziękuje Ci bardzo - masz świetne interpretacje i natchnęłaś mnie optymizmem bo już myślałam że ta cała nowa znajomość nie ma sensu i prowadzi donikąd i że powinnam się z niej wycofać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka