pirankap 03.03.11, 23:14 Zaczynam przygode z tarotem ale sama soie wróżyć nie potrafie , czy mogl by mi ktos postawic tarota? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pirankap Re: mam prose powrozyl y mi ktos? 03.03.11, 23:37 Nie potrafie soie sama wróżć poniewaz odcytuje te karty pod siebie tak jak mi wygodnie pierwsze pytanie moje bylo na temat pewnego mezczyzny czy kiedys sie z nim jeszcze spotkach ale w takim uczuciowym sensie , mialam 2 razy okazje zey cos zaistnialo pomiedzy nami i za kazdym razem ja to zmascilam moze nie wiem czego chce nie potrafie tych kart odczytac , moze nie jest mi dany?wyszly mi karty 8monet,9 monet ,6 paleczek, glupiecodwrocony i drugie pytanie jakie zadalam na temat pracy jak to sie wszystko potoczy krol paleczek.arcykaplanka odwrocona. paz kielichow, o glupiec ardzo prosze o interpretacje i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 04.03.11, 00:01 Zapomnij o tych dwóch ciągach kart i połóż karty rozkładem krzyża celtyckiego, po czym sama spróbuj go tu zinterpretować a inni coś dorzucą od siebie. To rozkład przy którym nie musisz zadać dokładnego pytania a wystarczy że pomyślisz z jakiej dziedziny (jak busola, samo wyjdzie i nie musisz się na nic nastawiać), pokaże co było, co jest i co będzie, odszukasz w nim odpowiedź na związki i na pieniądze. ------3--------10 --5--1/2--6---9 ------4--------8 ----------------7 karta 2 leży poziomo na karcie 1 karty bez odwracania, z pełnej talii 1 - to (pytający, kto inny, sprawa) 2 - przeszkoda, problem 3 - korzenie problemu, istota rzeczy, to koronuje układ 4 - przeszłość dla sprawy 5 - stan obecny który mija 6 - bliska przyszłość która wyłoni się z obecnej sytuacji 7 - aktualna pozycja życiowa, to co nieuświadomione a spowodowało problem 8 - to co ma wpływ na sprawę z zewnątrz\z otoczenia, na to możesz liczyć, pomoc lub jej brak 9 - nasze myśli wokół sprawy, obawy i nadzieje 10 - ostateczny wynik, rezultat, rozwiązanie Odpowiedz Link
pirankap Re: 04.03.11, 09:14 Dziekuje za radę a wiec postawilam sugerowanym sposoem oto co mi wyszlo zadalam pytanie czy bede jeszcze z ta osobą, pisze od razu jak to zinterpretowalam 1Siła -jestem silna osoba i potrafie sobie jakos z tym pordzic ale mam nadzieje zw szystko sie jakos ulozy 2 (5 mieczy) -zadne z nas nie potrafi sie przyznac do bledu ze wzgledu na zaistniala sytuacje, ktore wywolane bylo przez plotki jest zyt dumne siebie 3.Słońce -rakuje mi oparcia w tej osobie, przezywalam z nia radosne chwile, dzieki tej osobie bylam dowartosciowana czego nie mialam w zyciu rodzinnym , ze strony meza 4(5 monet) ta karta mowi o prolemach finansowych klopotach ktore sie przez ta osoe wpakowalam (i tu y sie zgadzalo ) ale nieswiadomie , tak jakby ta osoba nie zroila tego specjalnie , mowi tez o utracie pracy 5 pustelnik(odwrocony).mowi o zgodzie miedzy ludzmi (moze chodzi o mojego obecnego partnera)rozumie ta karte tak jakym sie oswajala z samotnoscia i pogodzila ze nic z tego nie bedzie 6. 7paleczek ta karte rozumie tak ze jesli czegos nie zadecyduje moze sie zle to skonczyc jesli chodzi o moj oecny zwiazek ze musze cos wyrac i zmienic swoje zachowanie 7 as mieczy karta mowi tak jakbym nie miala kontaktu z ta osoba, powodem ze tak sie stalo jest ze we mnie nie wierzy ale przez to ze traktowalam go na dystans, to sie poddal tak to rozumie ze chcialam go sprawdzac , czy mozna mu wierzyc 8 as kielichow tu mam troche prolem mam potrzee bycia kochanym ? nie wiem jak to zinterpretowac 9Wieza obawy ze wszystko co do tej pory mielismy stracimy juz nic nie bedzie takie jak wczesniej, przestraszyl sie odpowiedzialnosci , ma uraz po incydencie jaki sie wydarzyl? 10.tu mam troche prolemy z ta karta jak to z interpretowac ( jako rezultat. rozwiazanie jak ta karta sie ma do calosci ?) KRÓl mieczy silny mezczyzna ma silna osobowosc , okreslamta karte jako osobe co lubi sie bawic jest osoba towarzyskai dluo nie wytrzymala w zwiazku? czyli wychodzi ze sie juz nie sptkami ze chciala ta osoba sie zabawic prosze doswiadczonych o pomoc ja zaczelam przygode z kartami jakis niecaly miesiac temu , chetnie ede odwiedzala to forum mam nadzieje ze sie tutaj nduzo naucze ) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 04.03.11, 11:35 Chyba całkiem nieźle jak na pierwszy rozkład Po prawdzie pozycje rozkładu do kompilacja dwóch rozkładów bo tych k. celtyckich to trochę jest. Musisz próbować bardziej trzymać się tematu, oczywiste że kładąc na siebie próbujesz dopasowywać to co już wiesz z kartami i niekiedy nadajesz kartom znaczenia które do nich nie pasują, np ten król mieczy należy do świata intelektu, popatrz jak on wygląda, on nie wygląda na osobę która chce się bawić, on raczej skłania się ku intelektualnym wyzwaniom, jest przy tym rozważny, planuje, jest taktykiem, i tak z każdą kartą, każda karta to inny klimat, inny potencjał i inna atmosfera. Odwrócony pustelnik jakby zasygnalizował, że masz brać pod uwagę te cechy tej postaci które są jego wadami, czyli ujawni jakiś swój negatywny aspekt. Najlepiej wróć jeszcze kilka razy do tego rozkładu bo taki jednorazowy rzut okiem może nie przemówić. Oprócz odczytu kolejnych pozycji trzeba potem uchwycać grupy kart, karty ze sobą kooperują, na koniec całościowy rzut i ponowne czytanie ukoronowania i karty wyniku i wyłonią się jakieś wnioski. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 04.03.11, 11:41 Tfu, znaczy nie tyle karty nie przemówią co Ty możesz nie wziąść czegoś pod uwagę, to my możemy się pomylić we wróżbie. Czy przeczytałaś sobie jakąś książkę tytułem wstępu?, jaką masz talię? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 04.03.11, 11:38 Ja się odniosę do tego rozkładu, bo jest interesujący. Muszę za chwilę wyjść i po powrocie napiszę Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 04.03.11, 11:55 To jeszcze spóbuj z tego samego rozkładu (z tych samych kart) wyczytać co z finansami. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 04.03.11, 14:55 Więc ja to widzę w sposób następujący: jesteś w karcie Siły a więc kobiety która musi mieć kontrolę nad każdym szczegółem, która przeforsowuje swoj punkt widzenia i swoje zdanie. Być może byłaś pewna siebie na tyle, że nie zauważałaś zmieniającej się sytuacji czyli tego odwróconego pustelnika, którego postrzegam jako faceta obudzonego ze snu który chce się wyrwać na wolność spod pantofla. Tu tkwi problem i dołączając 5 mieczy powiem, że jego wyrwanie się na wolnośc do przyjemnych nie należało; może ci nawrzucał, może kręcił, może zrobił to tylnym wyjściem (po angielsku). Tam po drodze pojawia się 7 kijów a z Siłą to niebezpieczne połączenie, bo sądzę, że ty będziesz chciała nadal kontrolować sytuację a on będzie bronił swojej pozycji niepodległościowej. Jeszcze pojawia sie Wieża i król mieczy. Powiem, że masz dwa wyjścia: postępować jak do tej pory i narazić się na wieżę z królem mieczy, który nabierze mocy i odepchnie ciebie lub spróbować zmienic postępowanie (za pomocą asa mieczy - nowy plan by się przydał) na łagodniejsze i zobaczyć dokad cię/was to zaprowadzi. Nie wiem dokad, bo tarot pokazał rozwój spraw z dzisiejszego twojego punktu wyjscia czyli Siły. Odpowiedz Link
pirankap Re: 04.03.11, 22:15 Witam jeszcze raz wlasnie wrocilam z pracy i szybciutko weszlam na forum zey poczytac wasze wpisy Dziekuje Wam za odzew a wiec tak mam ksiażke jedyna jaka znalazlam w ksiegarni ,,Świat tarota" Heidemarie Pielmeien i Marcusa Schirnera razem z kartami o dokladnie taka sama ksiazkie i te same karty , teraz znalazlam na allero allegro.pl/tarot-karty-swiat-tarota-78-rozkladow-i1480338775.html Jesli chodzi o interpretacje duzo jeszcze przede mną ,moze znacie jakas fajna strone ktora opisuje jak nalezy wróżyc jakies proste rozklady na poczatek i mam ptanie o co chodzi z ta data urodzenia? Ja na poczatek wróżyłam sobie terazniejszosc i przeszlosc , ukladajac tyle kart ile ma imie i nazwisko ,spróbuje terz z ta praca zoacze co wyjdzie to juz bedzie trudniej Odpowiedz Link
pirankap Re: 04.03.11, 23:20 zapytalam ogolnie o prace i oto co mi wyszlo 1, 8 paleczek moja praca mnie nudzi nie satysfakcjonuje , chce zmiany 2.as kielichów z tego co wiem to raczej pozytywna karta moze chodzi o to ze stracilam prace w ktorej sie dobrze czulam bylasuper atmosfera i szukam takiej samej ? 3.kolo fortuny (odwrocone) Ze mialam szanse i jej nie wykorzystalam ,mam prolemy z realizacja planow ,musze pokonac przeszkody ktore mi tego nie ulatwiaja 4. 5 paleczek tu mam prolem z interpretacja nie wiem moze chodzi o to ze mialam zysk z poprzedniej pracy ze angzowalam sie za ardzo ? 5. mieczy otoczenie ktore wywieralo na mnie presje , mam swiety spokoj nie stresuje sie juz tak ardzo 6.krolowa monet krolowa widze jako kobiete nie martwiaca sie o pieniadze ,cieszaca sie z osiagniec jako pozytywna karte , moze lepsza praca ? zmiana na lepsze? 7.ksiezyc snuje plany o tym co nie jest do osiagniecia ,chcialabym latwo wszystko zdoyc, 8.pustelnik trzea czekac , nie roic nic porywczo przemmyslec wszystkiee za i przeciw 9 3 miecze pragnienie zdobycia umiejetnosci obawy ze nie da rady sie tego dokonac marzenia o podrozy zarobienia duzych pieniedzy 10/5 kielichow mam jakiegos rywala , ktory chce mnie zniszczyc i moze mu sie to udac jesli sie nie postawie musze dzialac i walczyc o swoje ciezkomi bylo to odczytac :_( Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 05.03.11, 16:21 Po co drugi rozkład? , o finansach przeczytaj z pierwszego, wcześniej Ci napisałem. Po co odwracasz? Tu nie hurtownia że lepiej nim więcej Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 05.03.11, 16:26 Zet, jedni wolą odwrócone, inni tylko proste. Nie ma jedynej słusznej reguły, że proste są najlepsze. To mi się kojarzy okropnym zmuszaniem mojej bratanicy przez moją bratową i jej matkę do trzymania łyzeczki w prawej dłoni. Jej pasuje w lewej, a one na siłę przekładają do prawej. Odpowiedz Link
pirankap Re: 05.03.11, 23:21 a mam prose prosze o wytlumaczenie do czego sie przydaje data urodzenia jak sie zniej wrozy Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 05.03.11, 23:55 Służy do obliczenia liczby osobistej i kilku innych liczb na podstawie czego wróżący jest w stanie więcej powiedzieć o sprawie, o osobie itd. Karty tarota są pełne numerologii, numeracja wielkich arkanów i małych arkanów, informacje zawarte na obrazach. Odpowiedz Link