09.04.11, 17:13
rozkład blokada

moja blokada uczuciowa

1. źródło problemu - 7MONET - ucieczka przed zaangażowaniem uczuciowym, niegotowość do związku spowodowana wcześniejszymi doświadczeniami
2. co blokuje jego rozwiązanie - ŚWIAT - negatywne myślenie, tkwienie w starych schematach, rozpamiętywanie porażek i strach przed zranieniem.
3. pierwotna przyczyna zaistniałego problemu - PAŹ BUŁAW -wybieranie nieodpowiednich facetów którzy wprowadzają zamęt w moje życie po czym tak szybko jak ten zamęt wprowadzili ulatniają się.
4. Co wpływa na problem obecnie - PAŹ MONET - nieumiejętność skutecznego komunikowania się, niechęć i postawa bierna
5. ukryty sens wydarzeń - 10 BUŁAW - ciężka praca i chęć do prowadzenia wszystkiego do końca
6. to co należy uczynić - SĄD - oczyścić się duchowo, wprowadzić zmiany uwalniając się od przeszłości, zaakceptować siebie ze wszystkimi wadami i zaletami
7. Następny krok - AS BUŁAW - wyjść z poza starych schematów myślenia, nabrać optymizmu i chęci do działania może aktywniej spędzać czas wśród ludzi, nie oglądać się na to co było tylko żyć tu i teraz
8. niespodzianki i to co zdziwi - RYCERZ PUCHARÓW - nowa znajomość bądź związek, wzajemne zauroczenie
9. rezultat końcowy - RYDWAN - nowy etap w życiu, jakieś zmiany na lepsze, może pójście na przód w nowy związek z pucharowym
Obserwuj wątek
    • czu-jka Re: BLOKADA 09.04.11, 18:22
      Żródłem problemu jest niemożność zrobienia kroku w kierunku miłości. Boisz się wejść w coś nowego, otworzyć się na miłość. Jestem zamknięta w tym temacie. Spowodowane jest to złymi doświadczeniami z Paziami, którzy zapewne sporo złego wnieśli. Zapewne Ty dawałaś z siebie dużo, za dużo...a buławiany jak to buławianysmile. Powinnaś odciąć się od tamtych wydarzeń, odrodzić się, spojrzeć na wszystko inaczej. Masz wejść w Asa Buław, dać sobie szansę, czerpać radość z interesujących wydarzeń. Moim zdaniem ruszysz z kopyta z Rycerzem Pucharów u bokusmile.
      Fajną historię napisały kartysmile.
      Weź pod uwagę, że się dopiero uczęsmile
      • mar.tis Re: BLOKADA 09.04.11, 18:33
        czu-jka napisała:

> Żródłem problemu jest niemożność zrobienia kroku w kierunku miłości. Boisz się
        > wejść w coś nowego, otworzyć się na miłość. Jestem zamknięta w tym temacie. Spo
        > wodowane jest to złymi doświadczeniami z Paziami, którzy zapewne sporo złego wn
        > ieśli. Zapewne Ty dawałaś z siebie dużo, za dużo...a buławiany jak to buławiany
        > smile. Powinnaś odciąć się od tamtych wydarzeń, odrodzić się, spojrzeć na wszystko
        > inaczej. Masz wejść w Asa Buław, dać sobie szansę, czerpać radość z interesują
        > cych wydarzeń. Moim zdaniem ruszysz z kopyta z Rycerzem Pucharów u bokusmile.
        > Fajną historię napisały kartysmile.
        > Weź pod uwagę, że się dopiero uczęsmile

Ok, rozumiem smile Dziękuje czu-jka za wsparcie smile chciałabym żeby się wszystko jakoś ułożyło
        • czu-jka Re: BLOKADA 09.04.11, 18:39
          smile Napewno. Ten Rydwan na końcu odbieram pozytywnie, jeśli zastosujesz się do rad. Sąd+As Buławsmile.
          • lukrusia Re: BLOKADA 09.04.11, 20:15

1. źródło problemu - 7MONET - ucieczka przed zaangażowaniem uczuciowym, niegotowość do związku spowodowana wcześniejszymi doświadczeniami

Nie chcesz wyruszać w droge wolisz to co teraz bo jest bezpieczniej , wiesz na jakim gruncie jesteś ,dalsza droga wydaje ci się nie tyle niebezpieczna ale to co nie pozwala ci ruszyć kryje się w doświadczeniu z mężczyznami coś cię przyblokowało i trzyma w tej pozycji .

2. co blokuje jego rozwiązanie - ŚWIAT - negatywne myślenie, tkwienie w starych schematach, rozpamiętywanie porażek i strach przed zranieniem.

Tak jak powyżej siedzisz w miejscu liczysz to co było i nie możesz sie otworzyć na nowe .Na nowy etap ,wyjście do nowych ludzi na otwarcie serducha przed nowym facetem ,boisz się zranienia ,tego nowego , że może być jeszcze gorzej .

3. pierwotna przyczyna zaistniałego problemu - PAŹ BUŁAW -wybieranie nieodpowiednich facetów którzy wprowadzają zamęt w moje życie po czym tak szybko jak ten zamęt wprowadzili ulatniają się.

Kręcili się wokół ciebie faceci skorzy do wejścia z znajomośc i zabawy , młodzi duchem i umysłem lubiący frywolne życie takie że dzisiaj jest u ciebie a jutro za granicą .

Nie czułas sie w tych znajomościach stabilnie , czułaś , że to ludzie na dłuższą chwilę po czym się ulotnią .

4. Co wpływa na problem obecnie - PAŹ MONET - nieumiejętność skutecznego komunikowania się, niechęć i postawa bierna

Nie chesz poznać nowych facetów, wyjśc z inicjatywa , zagadac chcesz być zamknięta .

5. ukryty sens wydarzeń - 10 BUŁAW - ciężka praca i chęć do prowadzenia wszystkiego do końca

Jak poczujesz , że cały ten stan zaczyna ci ciążyć to zaczniesz powoli ale porządnie zdejmować ten cięzar z siebie .

6. to co należy uczynić - SĄD - oczyścić się duchowo, wprowadzić zmiany uwalniając się od przeszłości, zaakceptować siebie ze wszystkimi wadami i zaletami

Przystąpić do samoodnowy , wyjść do ludzi , nie odnawiac znajomości ale spróbować nowe nawiązać z zupełnie nowymi ludzmi , zapisać się gdzie gdzie poznasz osoby z podobyn zainteresowaniem np pływalnia tak na przykład .

7. Następny krok - AS BUŁAW - wyjść z poza starych schematów myślenia, nabrać optymizmu i chęci do działania może aktywniej spędzać czas wśród ludzi, nie oglądać się na to co było tylko żyć tu i teraz

Zmieniać małymi kroczkami swoje zycie .

8. niespodzianki i to co zdziwi - RYCERZ PUCHARÓW - nowa znajomość bądź związek, wzajemne zauroczenie

Poznasz cudooownejgo faceta lub będzie on gdziesz blisko albo np ktoś ci sie spodoba i ...zakochasz się najzwyczajniej i to uczucie zmieni cię ale i zdziwi , że możesz się jeszcze zakochac mimo doświadczenia z przeszłości .

9. rezultat końcowy - RYDWAN - nowy etap w życiu, jakieś zmiany na lepsze, może pójście na przód w nowy związek z pucharowym

Ruszysz powoli as kijów od pomysłu na zmianę sie zacznie i nabierze rozpędu smile
            • mar.tis Re: BLOKADA 09.04.11, 22:54
              lukrusia napisała:

> 1. źródło problemu - 7MONET - ucieczka przed zaangażowaniem uczuciowym,
              > niegotowość do związku spowodowana wcześniejszymi doświadczeniami
              >
              > Nie chcesz wyruszać w droge wolisz to co teraz bo jest bezpieczniej , wiesz
              > na jakim gruncie jesteś ,dalsza droga wydaje ci się nie tyle niebezpieczna ale
              > to co nie pozwala ci ruszyć kryje się w doświadczeniu z mężczyznami coś cię prz
              > yblokowało i trzyma w tej pozycji .

No niestety dokładnie te doświadczenia są takim cieniem i rzutują na moją teraźniejszość.
              >
              > 2. co blokuje jego rozwiązanie - ŚWIAT - negatywne myślenie, tkwienie w
              > starych schematach, rozpamiętywanie porażek i strach przed zranieniem.
              >
              > Tak jak powyżej siedzisz w miejscu liczysz to co było i nie możesz sie otworzyć
              > na nowe .Na nowy etap ,wyjście do nowych ludzi na otwarcie serducha przed nowy
              > m facetem ,boisz się zranienia ,tego nowego , że może być jeszcze gorzej .

Tak boję się zranienia bo nie wiem czy umiałabym po raz kolejny stanąć na nogi
              >
              > 3. pierwotna przyczyna zaistniałego problemu - PAŹ BUŁAW -wybieranie nie
              > odpowiednich facetów którzy wprowadzają zamęt w moje życie po czym tak szybko j
              > ak ten zamęt wprowadzili ulatniają się.
              >
              > Kręcili się wokół ciebie faceci skorzy do wejścia z znajomośc i zabawy , młodzi
              > duchem i umysłem lubiący frywolne życie takie że dzisiaj jest u ciebie a jutro
              > za granicą .

> Nie czułas sie w tych znajomościach stabilnie , czułaś , że to ludzie na dłu
              > ższą chwilę po czym się ulotnią .

> 4. Co wpływa na problem obecnie - PAŹ MONET - nieumiejętność skutecznego
              > komunikowania się, niechęć i postawa bierna
              >
              > Nie chesz poznać nowych facetów, wyjśc z inicjatywa , zagadac chcesz być zam
              > knięta .

Tak bo te myśli ciążą nade mną jeszcze i towarzyszy temu strach,że mogłabym poznać kogoś wartościowego a on by mnie zmieszał z błotem

> 5. ukryty sens wydarzeń - 10 BUŁAW - ciężka praca i chęć do prowadzenia
              > wszystkiego do końca
              >
              > Jak poczujesz , że cały ten stan zaczyna ci ciążyć to zaczniesz powoli ale p
              > orządnie zdejmować ten cięzar z siebie .

właśnie się do tego przymierzam, chcę tej zmiany bo nie mogę już dłużej trwać w tym maraźmie, muszę coś zmienić bo czuje, że przez to może ominąć mnie coś ciekawego

• nielaik Re: BLOKADA 12.04.11, 20:04
      1. źródło problemu - 7MONET
      2. co blokuje jego rozwiązanie - ŚWIAT
      Stare kąty, masz swój świat, do którego innych nie wpuszczasz.
      3. pierwotna przyczyna zaistniałego problemu - PAŹ BUŁAW
      Niepoważny typ mężczyzny. Praktycznie zwalał na ciebie odpowiedzialność, nie był słowny. Wnioskuję na podstawie 10 buław. Branie na swoje barki pracy innych ludzi(?)
      4. Co wpływa na problem obecnie - PAŹ MONET
      Nie jesteś ciekawa, nie masz ochoty zawiązywać nowych znajomości. Nie przyglądasz się dokładnie nowo spotkanym mężczynom i to jest być może przyczyna złego lokowania uczycia (?)
      5. ukryty sens wydarzeń - 10 BUŁAW
      6. to co należy uczynić - SĄD
      Zmienić wygląd, zachowanie. Zacznij bywać w nowych miejscach, zagaduj do innego typu ludzi niż dotyczas. Zrób coś inaczej, nawet jak płacisz za paczkę papierosów w kiosku. Spróbuj zbudować siebie na nowo, zabaw się wizerunkiem, zagraj zachowaniem, potem to wejdzie w krwiobieg.
      Na karcie trzy postacie wstają z grobu. Scenkę można porównać do kawiarnii, gdzie widzisz innych, siedziesz stolik obok, obserwujesz, chłoniesz atmosferę. To też zmienia światopolgąd, widzisz jak żyją inni, jak funkcjonują, co uważają za wynonalne a co nie. Baw się tym.
      7. Następny krok - AS BUŁAW
      Dobrze ktoś napisał, metoda małych kroczków. As Buław, kreatywność, wypróbowanie czegoś nowego.
      8. niespodzianki i to co zdziwi - RYCERZ PUCHARÓW
      Będzie ktoś fajny. Rycerz Pucharów jest sympatyczny, naprawdę poinien cię lubić.
      9. rezultat końcowy - RYDWAN
      • misboaa Re: BLOKADA 12.04.11, 21:01
        Myślę podobnie jak dziewczyny. Twoje blokady są efektam wcześniejszych doświadczeń, zachowań. Coś zostało w ciebie "wtłoczone" celowo lub nie i teraz odczuwasz tego efekty.
        > 2. co blokuje jego rozwiązanie - ŚWIAT
        wszystko i nic big_grin Te stare kąty, stare znajomości, sposób życia i myślenia, ale nie są to przeszkody nie do pokonania. To nie jest coś z czym nie możesz sobie poradzić, co trzyma cię realnie np: ktoś chce się wyprowadzić od rodziców, ale nie może bo w domu jest chora matka którą nie miałby się kto zaopiekować. Ciebie to niedotyczy. Twój świat jest wolny od przeszkód. Wyrzucisz z głowy blokady, otworzysz się, pójdziesz na tańce na plaży i będzie ok big_grin
        > 3. pierwotna przyczyna zaistniałego problemu - PAŹ BUŁAW
        Chyba za bardzo uwierzyłaś komuś niepoważnemu. Może sama brałaś za poważnie coś co takie nie było?
        > 4. Co wpływa na problem obecnie - PAŹ MONET
        może masz troszkę nie realne wyobrażenie na początek. Poznajesz kogoś i od razu oczekiwałabyś jakiegoś konkretu a tego nie ma i boisz się, że ta osoba znowu nie traktuje ciebie poważnie więc nie chcesz się angażować bardziej. Nie porafisz wyluzować się, machnąć ręką i poczekać co z tego może się rozwinąć tylko taka poważbna jesteś.

> 5. ukryty sens wydarzeń - 10 BUŁAW
        przez te uprzedzenia łatwo z tobą nie idzie. Stawiasz poprzeczki. Ciężko cię poderwać. Nie jesteś na zewnątrz typem rozbawionej dziewczyny na imprezie do której facet ma odwagę zagadać. Nie podejmujesz zabawy. Wychodzisz w ogóle gdzieś do klubu?

> 6. to co należy uczynić - SĄD
        Koniec z grzaniem fotela w sobotni wieczór big_grin Koniec spędzania czasu z tym samym towarzystwem. Przestań się smucić. Nie żyj już starym dramatem. Szminka, szpilki i uśmiech na twarzy big_grin Peelig całego ciała i umysłu to podstawa tongue_out Witaminy, mocna kawa i na miasto!!! big_grin Idź na koncert tam jest dużo ludzi, jest zabawa a ty masz tańczyć i masz zmienić środowisko/ tam możesz pójść sama bez wleczenia ze sobą dyżurnej koleżanki która spowalnia całą akcję big_grin

> 7. Następny krok - AS BUŁAW
        odważyć się. Zrób jakiś krok. Kup bilet. Odważ się na flirt. Daj się pocałować.
        > 8. niespodzianki i to co zdziwi - RYCERZ PUCHARÓW
        no comment Sama też się zdziwisz, że potrafisz big_grin
        >9. rezultat końcowy - RYDWAN
        O cholerka!!! big_grin Będziesz zadowolona jak trzeba! Rozkręcisz się wreszcie, wszystko się zmieni.
        Właściwie to ten rozkład jest podobny do porzedniego. Mieczowy tak jak Rydwan pędzi z wiatrem.
        • mar.tis Re: BLOKADA 12.04.11, 22:38
          misboaa napisała:

> Myślę podobnie jak dziewczyny. Twoje blokady są efektam wcześniejszych doświ
          > adczeń, zachowań. Coś zostało w ciebie "wtłoczone" celowo lub nie i teraz odczu
          > wasz tego efekty.

Niestety tak.

> > 2. co blokuje jego rozwiązanie - ŚWIAT
          > wszystko i nic big_grin Te stare kąty, stare znajomości, sposób życia i myślenia,
          > ale nie są to przeszkody nie do pokonania. To nie jest coś z czym nie możesz so
          > bie poradzić, co trzyma cię realnie np: ktoś chce się wyprowadzić od rodziców,
          > ale nie może bo w domu jest chora matka którą nie miałby się kto zaopiekować. C
          > iebie to niedotyczy. Twój świat jest wolny od przeszkód. Wyrzucisz z głowy blok
          > ady, otworzysz się, pójdziesz na tańce na plaży i będzie ok big_grin

Właśnie tak jest i trzeba je wyrzucić a to jest największy problem, ale mam nadzieję,
          że za pomocą"króla puch" jest to możliwe

> > 3. pierwotna przyczyna zaistniałego problemu - PAŹ BUŁAW
          > Chyba za bardzo uwierzyłaś komuś niepoważnemu. Może sama brałaś za poważnie
          > coś co takie nie było?

Oj uwierzyłam i to nawet 2 facetom

> > 4. Co wpływa na problem obecnie - PAŹ MONET
          > może masz troszkę nie realne wyobrażenie na początek. Poznajesz kogoś i od r
          > azu oczekiwałabyś jakiegoś konkretu a tego nie ma i boisz się, że ta osoba znow
          > u nie traktuje ciebie poważnie więc nie chcesz się angażować bardziej. Nie pora
          > fisz wyluzować się, machnąć ręką i poczekać co z tego może się rozwinąć tylko t
          > aka poważna jesteś.

Tak jest. Na początku jestem poważna bo nie wiem na czym stoję i muszę nabrać zaufania.
          Konkrety lubię i to bardzo. Ostatnio próbował zainteresować mnie sobą właśnie mało konkretny facet niby robił 2 kroki do przodu ale jakoś nie pewnie i już po mojej minie widział, że jestem zniechęcona, dlatego sobie darował. Może nawet i trochę szkoda tej całej sytuacji bo był całkiem przystojny...Co nie zmienia faktu, że ja muszę widzieć, że facet jest konkretny wie czego chce i idzie przez zawieruchę nawet pomimo wiatru.

>
          > > 5. ukryty sens wydarzeń - 10 BUŁAW
          > przez te uprzedzenia łatwo z tobą nie idzie. Stawiasz poprzeczki. Ciężko cię
          > poderwać. Nie jesteś na zewnątrz typem rozbawionej dziewczyny na imprezie do k
          > tórej facet ma odwagę zagadać. Nie podejmujesz zabawy. Wychodzisz w ogóle gdzie
          > ś do klubu?

A no nie idzie. Na zewnątrz jestem poważna co spowodowały te doświadczenia. Dawno nie wychodziłam, ostatnio byłam we wrześniu i fajnie się bawiłam, chyba nawet w klubie w gronie ludzi nabieram jakiejś większej swobody i chcę się bawić. Nie wiem może dlatego, że lubię tańczyć co nie zmienia faktu,że do facetów podchodzę zbyt sceptycznie. Teraz już nie chodzę bo nie bardzo mam z kim. Wszyscy są zajęci swoimi sprawami.
          >
          > > 6. to co należy uczynić - SĄD
          > Koniec z grzaniem fotela w sobotni wieczór big_grin Koniec spędzania czasu z tym s
          > amym towarzystwem. Przestań się smucić. Nie żyj już starym dramatem. Szminka, s
          > zpilki i uśmiech na twarzy big_grin Peelig całego ciała i umysłu to podstawa tongue_out Witam
          > iny, mocna kawa i na miasto!!! big_grin Idź na koncert tam jest dużo ludzi, jest zaba
          > wa a ty masz tańczyć i masz zmienić środowisko/ tam możesz pójść sama bez wlecz
          > enia ze sobą dyżurnej koleżanki która spowalnia całą akcję big_grin

Problem w tym,że jak jestem sama to czuję się niepewnie.
          >
          > > 7. Następny krok - AS BUŁAW
          > odważyć się. Zrób jakiś krok. Kup bilet. Odważ się na flirt. Daj się pocałow
          > ać.

> > 8. niespodzianki i to co zdziwi - RYCERZ PUCHARÓW
          > no comment Sama też się zdziwisz, że potrafisz big_grin
          > >9. rezultat końcowy - RYDWAN
          > O cholerka!!! big_grin Będziesz zadowolona jak trzeba! Rozkręcisz się wreszcie, ws
          > zystko się zmieni.
          Fajnie gdyby się sprawdziło smile

> Właściwie to ten rozkład jest podobny do porzedniego. Mieczowy tak jak Rydwan p
          > ędzi z wiatrem.

Też mi się tak wydaje, że te rozkłady mają coś wspólnego
      • mar.tis Re: BLOKADA 12.04.11, 22:14
        nielaik napisała:
        > 2. co blokuje jego rozwiązanie - ŚWIAT
        > Stare kąty, masz swój świat, do którego innych nie wpuszczasz.

Szczególnie facetów którzy mi się podobająsad

> 3. pierwotna przyczyna zaistniałego problemu - PAŹ BUŁAW
        > Niepoważny typ mężczyzny. Praktycznie zwalał na ciebie odpowiedzialność, nie by
        > ł słowny. Wnioskuję na podstawie 10 buław. Branie na swoje barki pracy innych l
        > udzi(?)

Dokładnie tak. Nawet wróżka mi kiedyś powiedziała, że za dużo daje z siebie

> 4. Co wpływa na problem obecnie - PAŹ MONET
        > Nie jesteś ciekawa, nie masz ochoty zawiązywać nowych znajomości. Nie przygląda
        > sz się dokładnie nowo spotkanym mężczynom i to jest być może przyczyna złego lo
        > kowania uczycia (?)

I tak, i nie. Tu jest taki rozdźwięk- chciałabym ale się boję. Wydaje mi się, że po tamtych doświadczeniach kiedy to siebie obwiniałam za to,że nie wyszło straciłam swoją pewność siebie. A to wpływa rzeczywiście na tą niechęć w stosunku do facetów którzy mi się podobają.

> 6. to co należy uczynić - SĄD
        > Zmienić wygląd, zachowanie. Zacznij bywać w nowych miejscach, zagaduj do innego
        > typu ludzi niż dotyczas. Zrób coś inaczej, nawet jak płacisz za paczkę papiero
        > sów w kiosku. Spróbuj zbudować siebie na nowo, zabaw się wizerunkiem, zagraj za
        > chowaniem, potem to wejdzie w krwiobieg.
        > Na karcie trzy postacie wstają z grobu. Scenkę można porównać do kawiarnii, gdz
        > ie widzisz innych, siedziesz stolik obok, obserwujesz, chłoniesz atmosferę. To
        > też zmienia światopolgąd, widzisz jak żyją inni, jak funkcjonują, co uważają za
        > wynonalne a co nie. Baw się tym.
        > 7. Następny krok - AS BUŁAW
        > Dobrze ktoś napisał, metoda małych kroczków. As Buław, kreatywność, wypróbowani
        > e czegoś nowego.
        > 8. niespodzianki i to co zdziwi - RYCERZ PUCHARÓW
        > Będzie ktoś fajny. Rycerz Pucharów jest sympatyczny, naprawdę poinien cię lubić
        > .
        Wydaje mi się,że już się ktoś zaczął kręcić i próbuje zwrócić moją uwagę ale to chyba jeszcze nie ten czas... Myślę, że dopiero kiedy dokonam gruntownej przemiany będę mogła otworzyć się na nowe znajomości. Może rzeczywiście kiedy już odrzucę przeszłość i dokonam rozrachunku sama z sobą wtedy wtedy zjawi się ten rycerzsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka