Dodaj do ulubionych

5 pucharów

09.05.11, 20:24
Słuchajcie, jak interpretować tą 5 pucharów? Pojawiła mi się ostatnio w pytaniu czy ktoś się do mnie odezwie, pomiędzy 6 kijów a 9 pucharów. Obie są bardzo dobrymi, optymistycznymi kartami, 6 kijów to nowiny więc chyba ten ktoś powqinien sie odezwać, tylko ta 5 pucharów?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 5 pucharów 09.05.11, 22:08
      Czemu taki rozkład? Może lepszy teraz, bliska przyszłość, dalsza przyszłość?
      • blue_kwiatuszek Re: 5 pucharów 09.05.11, 23:35
        Wiesz ja myślę jeżeli to u tego kogoś wyszło , że on czuje żal ,wolałby abyś to ty spróbowała sie skontaktować ,9kielichów wyciągneła dłoń , gest przyjażni .
        • mii.krogulska Re: 5 pucharów 09.05.11, 23:58
          5 den znaczy, że nie ma na abonament wink
      • mii.krogulska Re: 5 pucharów 09.05.11, 23:57
        Zetek, jakie życie jest cudowne - darmo dostałeś, szybko się uczysz wink))))
        A poważnie, to 5 Den od czasów Waite'a jest postrzegane jako trudna karta, przełomowa i dyskusyjna. O północy najpóźniej idę spać i jutro napiszę o 5 den więcej smile
        • zainteresowany1977 Re: 5 pucharów 10.05.11, 00:30
          ? nie panimaju, jak by co to ten rozkład na trzy znalazłem kieeedyś w sieci, choć pozornie mogłoby się wydać że zapożyczyłem z jednego z ostatnich wpisów smile
          W tym temacie wystąpiła 5 pucharów, dolina łez, ale chętnie przeczyta się coś nowego i ekscytującego o 5 denarów smile
          • zainteresowany1977 Re: 5 pucharów 10.05.11, 00:39
            No to odgrzewamy kotleta, to kotlet który o dziwo dobrze smakuje niemal po miesiącu smile, na zdrowie ulazeta smile
            zainteresowany1977 14.04.11, 14:35 Odpowiedz
            3 karty a fee, rodzynko smile Ten głupiec to niby początek nowego cyklu, ale jak dla mnie to i tak jest takie pobabrane bo nie ma zarysowanego związku między kartami.
            Moim zdaniem gdy wróżka kładzie 3 karty to w głowie ma na nie schemat ale nie koniecznie musi o tym głośno mówić bo nie daje wędki tylko rybę, dla kogoś kto to widzi wygląda to jak bezsensowne gapienie się w trzy karty ale prawdopodobnie w istocie jest inaczej.
            Ja mam taką ściągę na pozycje trzech kart, dobór w zależności od pytania i oczekiwań.
            Sformułować pytanie ,,czy”, ,,jak” (np. czy uda się …wink.
            Nadać znaczenia pozycjom kart:
            - przeszłość, teraźniejszość, przyszłość,
            - co przemawia za, co przemawia przeciw, wynik (przyszłość),
            - chwila obecna, najbliższa przyszłość, dalsza przyszłość,
            - co on (ona) myśli, co czuje, co zrobi,
            - co powinien zrobić partner, co powinna zrobić klientka, co to przyniesie (wynik),
            - kim jestem, kim chciałbym być, kim mogę (powinienem) być,
            - itp.
        • zainteresowany1977 Re: 5 pucharów 10.05.11, 00:54
          I na żarciki proszę zważać w gościach, żeby nie były nieopatrznie kąśliwe bo gotów żem się nie powstrzymać, tak? smile
    • asia.33 Re: 5 pucharów 10.05.11, 10:07
      teraz sobie mysle ..czesto karty w sroku pokazuja problem lub sa rada ..jesli 5 puch jest w srodku moze mowic ze cos sie nie udało albo ze problemem jest uzalanie sie ...wynik 9puch to radosc i korzystanie z zycia hedonizm wiec przeciwienstwo ...moze byc tak ze kart mowia iz 6kiji to jakis sukces ale z ktorego nic nie wyniknie konkretnego , problemem moze byc uzalanie sie lub zal ze cos n ie jest tak jak byc powinno..9puch jednak sie cieszy i chyba mowi alby nie przejmowac sie i korzystac z zycia lub wskazuje ze ktos korzsta z zycia pelnymi garsciami to zalezy dokladanie jak było postawione pytanie.
      aaaa widze czy ktossie odezwie ..hm ..zalezy jaki byl stan waszych relacji bo widze to dwojako..jesli byl to tylko kontakt to znaczy ze tak ze odezwie sie by go pocieszyc i moze sie pouzalac , poprawissz jemu humor
      wersja druga : mnie ciekawa jesli zazylosc wieksza miedzy wami i doszlo juz do czegos o co on zabiegal (6kiji) to wygrał ta akcje ..terasz moze powiedziec ze nie udało sie lub cos jest nie tak ..w gruncie rzeczy 9puch pokazuje hedoniste ktory korzysta z zycia
      • ulazeta Re: 5 pucharów 11.05.11, 15:01
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. No wiec było tak jak pisała asia. Odezwał się, ale to nie było to o co mi chodziło, takie tylko grzecznościowe formalności. I rzeczywiście trochę marudził, że niewyspany, że czasu nie ma itp. Lepiej teraz rozumiem tą 5 pucharów i troche lepiej wszystki 5-tki dzięki Wam.
        • asia.33 Re: 5 pucharów 11.05.11, 16:14
          suuuuuuuuuuuper smile ciesze sie ze bingo czyli 6kiji to wygrana w sensie tak jak chciałas
    • mii.krogulska Re: 5 pucharów 10.05.11, 14:09
      Witam,
      Iza opisała Pięć Kielichów jako "miłosny żal" co wywołało u nas masę głupich żartów i komentarzy. Ja nie jestem fanką piątek, bo piątki to przełom i po prostu zakręt.
      - denary, o których z rozpędu napisałam, to zakręt finansowy,
      - kielichy to zakręt emocjonalny, kiedy trzeba zdecydować czy o coś walczymy i mamy na to siłę, czy nie mamy i podkulamy ogonek pod siebie, obrażamy się lub wycofujemy. Może się tak dziać, bo w tej karcie brakuje moim zdaniem pewności siebie. Jesteśmy przyczajeni i smutni, opieramy się na przeszłych doświadczeniach i to może być błędem, bo zamiast patrzeć w przyszłość, wciąż jesteśmy emocjonalnie uwięzieni w przeszłości. Dlatego nazywam ją kartą marudzenia, obrażania, a w głębszym sensie zwątpienia w swoją atrakcyjność lub wartość - czujemy się odrzuceni.
      Dlatego karty wylosowane przez Ulazetę mogą mówić o tym, że ten ktoś ucieka przed kontaktem, chciałby i boi się lub nie odezwie się z różnych przyczyn, a potem będzie marudził, że już za późno się odezwać i jaka to wielka szkoda. Ale 9 kielichów daje szansą na odrodzenie tego kontaktu przy jakiejś sympatycznej okazji. Ale 6 mieczy i 5 kielichów razem wyglądają mi na straszną marudę, niestety.
      Pozdrawiam serdecznie, Mii
      • asia.33 Re: 5 pucharów 10.05.11, 15:13
        marudzenie -no własnie ..ja miałam takiego kolege co zawsze przy nim pokzaywała mi sie taka karte i zawsze mi biadolił jaka to zła jest jego zona , jak on to jest ideał

teraz mam kolejny pomysł....odezwoie sie (6kiji) ale pamietaj nie biadol i nie narzekaj ze milczał ze jestes nim rozczrowana..nie rob wymówek (5puch)..jak zapyta co u Ciebie a powiedz suuper( 9puch) moze to jest klucz wskazówka !!!!!!!!! suma =20 sąd,odrodzenie !!!
      • zainteresowany1977 Re: 5 pucharów 10.05.11, 16:23
        Tam było 6 kijów.
        • mii.krogulska Re: 5 pucharów 10.05.11, 22:26
          Ano widzisz, przepraszam - rzeczywiście 6 buław - dlatego nie wróżę przez Internet, bo jestem wzrokowcem i muszę rozłożyć karty na stole. sad z horoskopami też tak niestety mam.
          • zainteresowany1977 Re: 5 pucharów 10.05.11, 23:25
            No to możesz wyciągnąć z talii te karty i będziesz miała wzrokowo i po problemie smile
            • mii.krogulska Re: 5 pucharów 11.05.11, 09:16
              Właśnie nie zawsze mogę smile to długa historia, ale mam dwa komputery - z netem na małym blaciku i drugi, do pracy na wielkim stole. Do pracy muszę być odcięta od skype'a wink))) ale mała talia rozwiąże ten problem smile
    • algaria Re: 5 pucharów 10.05.11, 14:53
      triumfujący powrót i dostaniesz mniej niż byś chciała rozczarujesz się ale w sumie będziesz zadowolona z obrotu spraw tzn ucieszysz się że się odezwał i tylko z tego, nie zważając na to jak się odezwał i z czym bo to może być zdawkowe przywitanie i to cię rozczaruje. Rozczarowanie przykryte zostanie radością z kontaktu

Rzucam klątwy, odczyniam uroki i wróżę z kart Tarota smile
      Szklana kula mi się rozbiła a czarny kot uciekł ale i tak mówią na mnie czarownica.
      p.s nie mylić z wiedźmą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka