Dodaj do ulubionych

Mama ciąg dalszy...TAK czy NIE?

08.07.11, 08:21
Szukając od lat diagnozy dla mamy, jeżdżąc wszędzie i do lekarzy i do zielarzy i do uzdrowicieli itd itp
mama załapała się do programu - eksperyment leku, tak naprawdę nie mamy już koncepcji, gdzie szukać pomocy, więc może to jest to?
I to jest jedna strona medalu a druga: a jak zaszkodzi to jej? No i w takim zawieszeniu teraz funkcjonujęsad

Proszę Was o rozkład i podpowiedź-odpowiedź na pytanie:
Czy ten lek pomoże mamie?
Czy zaszkodzi?

Bardzo proszę, ja jak zawsze wierzę w Was i Wasze zdanie. Zawsze Macie rację w moim przypadkusmile

Obserwuj wątek
    • indi12 Re: Mama ciąg dalszy...TAK czy NIE? 08.07.11, 09:05
      Wanilko !
      Czy na prawdę chcesz tak poważny temat roztrzygać ? Oczywiście Cię rozumiem i bardzo współczuję to okropna sytuacja , tylko czy jesteś gotowa na katry w tak trudnym temacie?
      Przemyśl. Może zmień chociaż pytanie? Np. Jak mam będzie się czuła gdy zdecyduje się na wzięcie udziału w programie.
      A jak nastawienie mamy ? Bo to jest najważniejsze, potrafimy pokonać choroby sami.
      Jeśli zdecydujesz że chcesz karty - postawię , ale przemyśl czy na pewno.
      • wanilkowa Re: Mama ciąg dalszy...TAK czy NIE? 08.07.11, 09:48
        Dziękuję

mama jest zdecydowana, choć wątpliwości dużo, jednak dla nas to jakieś światełko w tunelu...

Poproszę o karty czy mama będzie się dobrze czuła po pierwszej dawce leku?
        Czy to jest lek, którego szukamy?
        • indi12 Re: Mama ciąg dalszy...TAK czy NIE? 08.07.11, 10:09
          Ok, wrócę dziś do domu i zrobie rozkład, z tym że wieczorkiem
          • wanilkowa Re: Mama ciąg dalszy...TAK czy NIE? 08.07.11, 10:11
            ok superowosmile
    • indi12 Rozkład 08.07.11, 15:08
      Obecna Sytuacja : Król pucharów , Gwiazda
      Jakie będą odczucia mamy po kuracji lekiem: 5 pucharów , Sąd
      Jakie są nadzieje na poprawę po przyjęciu leku : Cesarz, dwójka monet
      Jako podsumowanie: Umiarkowanie

Kochanie obecnie mama jest w niezłej formie bo informacja o nowej terapii daje jej ogromne nadzieje i wiarę w to że się uda. Ten król ( tak na intuicję bo mam z nim problem ) wygląda mi na lekarza prowadzącego przekazującego dobre wieści.
      Na początku nie będzie chyba widać efektów i mama poczuje rozczarowanie i rozgoryczenie, ale w 5-tkę pucharów wpisana jest odwaga i rzucanie wszystkiego na jedną szalę. Jeśli się tak zrobi może być zapowiedzią jedynego właściwego rozwiązania I to chyba to - bo sąd w prostym przełożeniu to – „powrót do zdrowia”.
      Będzie to ciężka droga , widać tu mnogość konsultacji z jakimiś innymi specjalistami, i ścisłe stosowanie do zasad ( dwójka monet ).Ale potem mamy Cesarza a ten w pytaniach o zdrowie pokazuje witalność i jest zapowiedzią wyzdrowienia, no i wisienka na torcie w podsumowaniu - Umiarkowanie czyli pozytywna prognoza, Umiarkowanie bowiem to w tym wypadku dla mnie jasno pokazuje powrót do sił.

Karty fajne będzie wszystko ok., myślę że należy spróbować chociaż nie wiem czemu karty pokazują aż tak rygorystyczne zasady czyżby mama miała z tym problem?
      Ogólne przesłanie
      Słuchać dokładnie lekarzy wykonywać bezwzględnie ich polecenia i trzymać się obranej drogi i pilnować ustalanych zasad. A efekty zaskoczą nawet grono lekarskie!
      Buziaczki
      Pamiętaj ja skromny uczeń a temat poważny – może ktoś coś dopisze

• wanilkowa Re: Rozkład 08.07.11, 20:32
        bardzo jestem wdzięczna odpisze w poniedzialeksmile
      • krolowa.mieczy Re: Rozkład 08.07.11, 20:58
        Kurcze! wg mnie fantastycznie będzie!
        Mama jedynie może się źle czuć ze wzgl na jakieś działanie leku np powodować będzie częste oddawanie moczu albo na początku nie zauważy poprawy (nastawi się na natychmiastowe polepszenie zdrowia a trzeba poczekać). Sądzę że lekarz moze potem zapisać jakieś dodatkowe "wspomaganie" pierwotnego leku lub kazać zamiennie stosować dwa różne leki (lub dwie różne marki leków o podobnym składzie chemicznym).
        Aha, uważam, że bardzo ważne dla mamy będzie przyjmowanie płynów - cała gospodarka wodna organizmu na tym się będzie opierać. Nie zdziwię się jeśli będzie miała często robione badania krwi, zeby ją rozrzedzić na przykład (taka jest praktyka w Niemczech: starszym osobom lekarze każą pić 2-3 litry mineralnej dziennie na "rozrzedzenie krwi", co ma przełożenie na ich dobrą kondycję fizyczno-umysłową. nie są to brednie, bo widziałam na własne oczy efekty).
        /może przeinterpretowałam karty, ale na pewno będzie mieć coś wspólnego z wodą w organizmie lub krwią/.
        Powinna ozdrowieć na tyle na ile to możliwe w jej wieku; na pewno choroba nie będzie postępować a zostanie wstrzymana.
        • wanilkowa Re: Rozkład 08.07.11, 21:43
          Kobiety Kochane pisze z telefonu bo nie mam tu kompa DALYSCIE mi ogromną wiarę! Mama będzie miała dwa leki i w dniu podawania leków będzie miała przez cały dzień pobierana krew co godzinę. Jesteście genialne. Zapłatę podesle w poniedziałek. Normalnie Kocham Wassmile
        • indi12 Re: Rozkład 08.07.11, 22:27
          Będę Ci dogryzać Królowosmile i gdzie twój bark nosa????
          Całus
          • krolowa.mieczy Re: Rozkład 09.07.11, 15:50
            Jestem zaskoczona! Bo pisałam jakbym sama rozkładała karty i z wlasnych doświadczeń.
            hehe
            smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka