Dodaj do ulubionych

nowy rok NUMEROLOGICZNY

27.07.11, 15:05
mam taki pomys róbcie sobie rozklady na nowy rok numerologivczny , kazdy ma nowy rok zaczynajacy sie juz w połowie wrzesnia ...a dokladnie odczuwalny powinien byc juz w pazdzierniku. Wymysliłam rozkałd, w tytule atku wpisujcie ktory koczycie i jaki zaczynacie
zapraszam do zabawy
Obserwuj wątek
    • asia.33 koncze 9 .. zaczynam 1 27.07.11, 15:10
      1. co za mna w 9 co sie konczy = 3puch , krol puch
      2. przeslanie nowego 1 roku = 9mi, as kiji
      3. najwazniejsze w roku 1 = wieza, diabel
      4. jak postepowac mam = 8kiji, 6mi
      wynik = 9mo, gwiazda

nie wiem co oznacza koniec 9 ale przeslanie na 1 rok to martwien sie juz o kolejne 9 lat (9mi) i to ze musze podjac decyzje zaplanowac wszystko (as kiji) tu naprawde az odczuwam tzw nóz na gardle ze musze konkretnie cos postanowic..co dalej
      najwazniejsze wydarzenie nie wiem czy niezwiazane z domem wlasnie z przeprowadzka (wieza czesto pokazuje mi dom ..diabel jakiej umowy uzaleznienie sie wynik suma 9 pustelnik )
      jak postepowac = 8kiji , 6mi ..szybkie decyzjepodejmowac
      wynik ładnie mi tu wyglada jednak
      • mrgodot Re: koncze 9 .. zaczynam 1 27.07.11, 15:39
        Nów jest 27 września. To jeszcze kawał czasu.
        Widzę, że wchodzisz w nowy cykl. Na pewno będzie lepiej.

Ja będę wychodzić z 6 i wchodzić w 7. Ale sprawdzę dopiero we wrześniu. Dam się jeszcze sprawom dopełnić do tego czasu. Jeszcze nie zamknęłam 6-tki.
      • algaria Re: koncze 8.. zaczynam 9 27.07.11, 15:43
        Co się kończy - Q mieczy , sąd, 8 buław - ranienie mnie i przepraszanie odnawianie znajomości i kończenie szybkie działanie
        przesłanie 9 roku - eremita, 6 monet, koło - samotna droga lub podjęcie własnych decyzji z zachwianiem równowagi i życiem jak w kołowrocie
        Najważniejsze w 9 roku - diabeł, 7 kielichów, 7 buław - obsesja i życie marzeniami walka o coś co chyba nie jest warte i życie z kimś dla zasad i przysiąg niż z miłości
        Jak mam postępować w 9 roku - as buław, król monet, 8 kielichów - działać konsekwentnie przezwyciężenie trudności nowy początek da mi siłę by odejść zostawić w diabły te nierealne marzenia i obsesje za panem
        wynik 4 mieczy, śmierć 3 buław - moja samotność (mimo że jestem w związku) powinna się skończyć dostanę szansę może na nową prace a może na nowy związek
      • asia.33 Re: koncze 9 .. zaczynam 1 27.07.11, 16:51
        dodałam jeszcze ..jaki bedzie rok 1 w:
        miłości = 8kiji, pustelnik
        w pracy = krol kiji, gwiazda
        w finansach = 10 mo, 8mon

no jedno widac baaaaaardzo pracowicie
        • algaria a u mnie 27.07.11, 17:01
          w miłości - Q buław, koło, kochankowie - oj będzie się działo wink
          w pracy - paź monet, papież ryc monet - pracować będę
          w finansach król kielichów, eremita, rycerz buław - tu kasy mało ale jak zwykle u mnie
          • asia.33 Re: a u mnie 27.07.11, 17:05
            hi hi no q kiji cos namota i bedzie jakies spotkanie
            finanse ..chyba maz tu sie wykazuje bardziej bo krol puch to karta opiekuna domu
            a praca paz mon i papiez..hmmm uczen?
            • algaria Re: a u mnie 27.07.11, 17:11
              Do szkoły się nie wybieram - choć kiedyś (w 1994 czy 95 r) ktoś układając mi horoskop powiedział że po 40 zapragnę się uczyć i pójdę do szkoły - Ja skończyłam niedawno w 2006r studia więc myślałam że "astrolog" się pomylił o 10 lat smile
              • asia.33 Re: a u mnie 27.07.11, 17:17
                nie ,nie pomyslalalam ze moze bedziesz miec ucznia-praktykanta ktorego bedziesz pouczac jak papiez
                • algaria Re: a u mnie 27.07.11, 17:19
                  Moja biblioteka jest za mała na praktykanta smile
                  chyba że o inny rodzaj nauki chodzi wink
                  • czu-jka Czu-jki 4 rok numerologiczny 27.07.11, 17:47
                    [b]Co sie kończy-Księzyc, 9 Mieczy
                    Koncza sie frustracje z powodow mrzonek, iluzji? Czas na konkrety.
                    Przesłanie 4 roku: 2 buław,10 Mieczy
                    O tutaj to nie wiem. Wybieraj dziewczyno, bo Cię to wszystko przytłoczy?
                    Najwazniejsze wydarzenie: 6buław, As Pucharów
                    Znajdę miłość.
                    Jak mam postepowac: Kochankowie, 7 pucharów
                    Ha? Marzyć mam? O ludzie.
                    Wynik: Paź Mieczy, Królowa Monet
                    Może zacznę studia podyplomowe? Myslę o tym, napewno od pazdziernika zaczynam kursy jezykowe. A Królowa Monet-bede zadowolona z tego, gdzie jestem?
                    Jaki bedzie 4 rok;
                    w milosci: Mag, Kapłanka, 8 buław
                    Chyba znajde mezczyzne? Bedzie cos sie działo.
                    Praca:
                    Król Mieczy, 2 Mieczy, 2 Monet
                    Oj, chyba bede sie bala cos zmienic, Bede musiala zdecydowac a moze zostane tym handlowcem?
                    Finanse:
                    Królowa Buław-4 buław-6 pucharów
                    Tutaj chyba bede musiala sie natrudzic, pokombinowac i chyba,bede musiala wesprzec rodzicow finansowo, bo robi sie u nich niewesoło juz teraz.
          • czu-jka Re: a u mnie 27.07.11, 18:37
            w miłości bardzo fajniesmile
            • magdalena.1230 Re: a u mnie z 9 na 1 28.07.11, 00:27
              Co się kończy - 6 Kijów , Pustelnik - Samotna droga , to , że wybierałam swoje drogi .To , że udawało mi sie trzymać dobrą pozycję dzięki naprawdę dużej pracy nad wszystkim czego się podjęłam aby być liderem .W 1 roku mniej będzie mi zależeć na zdobywaniu .

przesłanie 1roku - 4 Monety, 8 mieczy -
              Pewnie zajmę sie zdobywaniem wiedzy dalszej i pracą nad , którą od tego roku zacznę starania.
              Najważniejsze w 1 roku - 6 Monet , As monet - Starać się będę o pracę. Może zajmę się pomaganiem innym ludziom jakaś lub ktoś mi pomoże np względem pracy .

Jak mam postępować w 1 roku - 8 Kielichów , Król Mieczy - Odrzucić wszelkie emocje , które jeszcze we mnie się kłębią , wybaczyć i dążyć swoim kierunkiem .
              wynik - Rydwan , 6 Kielichów
              Rok 1 dużo się będzie działo , sprawy do przodu ruszą ale i miłe spotkanie będzie z przeszłością może ktoś z przeszłości powróci .
    • ma_ewa01 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 28.07.11, 21:54
      Asiu, Ty jako 6-tka zaczynasz 1-szy rok , a ja jako 1-ka - piąty?
      Msmile
      • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 28.07.11, 22:26
        nie !
        to sie oblicza inaczej podaje :
        dzien +miesiac urodzenia + rok ktory bedzie 2012.. np osoba urodzona 21.03 (nie bierzemy tu pod uwage roku urodzenia)
        2+1+0+3+2+0+1+2 = 11=2
        dla tej osoby bedzie to liczba 2 czyli drugi rok zacznie od pazdziernika, obecnie konczy wiec 1
        • ma_ewa01 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 06:39
          Dzięki Asiusmile. Czyli z daty 31.12 obliczyłam, że wchodzę w rok 3- ci od października. Ale ja chyba , podobnie jak MrG, jeszcze trochę poczekam z rozkładaniem kartsmile
          Ciepełko wysyłam
          Msmile
          • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 09:28
            Cześć dziewczynki kochane smile

Muszę skorygować wink Rok numerologiczny może być uniwersalny lub osobisty. Uniwersalny obliczamy dodając wszystie cyfry danego roku, natomiast rok OSOBISTY obliczamy dodając dzień urodzenia do miesiąca urodzenia plus rok kalendarzowy. Rok osobisty to rok słoneczny, a więc trwa OD URODZIN DO URODZIN !!! Więc ma_ewa wchodzisz w 2 rok osobisty od 31 grudnia 2011 smile Tak wychodzi z obliczenia. To rok pod patronatem Księzyca czyli wspólpraca, dokonywanie wyborów i rozwiewanie wątpliwości i rozpoznawania swoich potrzeb emocjonalnych. Najważniejsze będą: przyjażń, miłość, współpraca, bez tego nie będziesz mogła oddychać wink Uwaga na związki, mogą być wymuszone przez okoliczności...To rok z mistrzowską 11/2 więc praca nad rozwojem intuicji i jednoczesnym "zakorzenieniem się" w rzeczywistości, to "zasianie nasienia w żyznej glebie" jak to ładnie napisała N.Czarmińska smile
            pozdrówki
            • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 10:17
              pisalam o roku osobistym , ktory zaczyna sie dokladnie po nowiu wrześniowym ...bo ten nadaje charakter do nastepneego wrzesniowego nowiu ..i jest sprawdzony na 100% przeze mnie na własnej skórze ..co do innych obliczen nie zauwazyłam ...chyba ze szczyty sie licza białe ,te sa tez odczuwalne i takie indywidualne własnie ..bo innne obliczenia sa niesetty bardzo ogólne.
              To co pisalam o roku osobistym numerologicznie czy chcesz czy nie i tak nastapi ...nawet jak sobie myslisz ze bedziesz sie pilnowac i chcesz miec wpływ na cos nie da rady...jest i juz. Ja zaczelam obserwacje od roku 7 bo cos dziwnie mnie zatrzymało wtedy i zamknelo wewnetrznie a jak przeczytałam (w styczniu chyba bedac juz kilka miesiecy w roku 7) to az mi szczeka opadła ..od tej pory przygladam sie tym latom i jest naprawde "książkowo"
              • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 10:44
                Hej smile
                Osobisty rok numerologiczny zaczyna się ZAWSZE w dniu urodzin, to jak Solariusz smile I jak Solariusz może już zacząć działać do 2 miesięcy wstecz, to wszysto. Żaden nów wrześniowy tu nie ma znaczenia. No chyba, że we wrześniu się urodziłaś, nie znam daty, więc może akurat u Ciebie ten wrzesień jest ważny w jakiś sposób.
                Cykle i szczyty to inna zupełnie bajka, są bardzo ważne, ale tego tematu tu nie tykałam smile Moja wypowiedź dotyczyła tylo roku osobistego.
                pozdrówki
                • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 10:55
                  Ferlutko ...moze nie wiesz ze cos takiego jest ...zajrzyj i zapytaj na forum Numerologia .
                  Nie wzięłam tego z sufitu..kazdy wie kto chco troche czytał o numerologii ze po nowiu wrzesniowym wkraczamy w nowy etap i nie pisz tak gdyz nie ja to wymysliłam..ja tylko o tym przeczytałam własnie na forum Numerologia (ukłony dla fachowosci Pana Janusza zawsze na posterunku) niczego sobie nie wymysliłam sama ...obserwowałam na sobie przez 3 lata i zgadza sie ksiazkowo
                  odsyłam Cie na forum numerologiczne . Po za tym rozmawiamy o tym juz tu wlasnie ok 2 lata gdyz tamto forum mnie tu przywiodło..i jesli sprawdza sie od tego czasu czemu nagle mailaby przestac? Nawet Krolowej Mieczy sie sprwdzałąo i pisala o swoich doswiadczeniach z rokiem 9 . Oczywiscie sa osoby które w to nie uwierza , badz nie wierza w numerologie ale tak samo sa osoby które nie wierza w tarota smile i nikogo do niczego sie nie przekona na sile ...ja wiem bo sprawdziłam i juz
                  • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:08
                    Na forum Numerologia zaglądam, jak potrzebuję się skonsultować, ale to już w konkretnych, poważnych sprawach, nie ogólnych. Fachową analizę numerologiczną miałam zrobioną już kila lat temu, mam kilka wartoścowych pozycji traktujacych o numerologii i sporo wiedzy na ten temat więc nie musisz mnie nigdzie odsyłać smile Nadmiar troski...
                    Oczywiście, że osobiste lata numerologiczne się sprawdzają. Nigdzie nie napisałam, że nie smile Napisałam tylko, że OSOBISTY rok numerologiczny zaczyna się w dniu urodzin, jak Solariusz...To chiński rok zaczyna się w październiku chyba uncertain Proszę o czytanie moich postów ze zrozumieniem smile
                    • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:36
                      tak rozumiem ale tu jest watek o cyklu numerologicznym , który zaczyna sie po nowiu wrzesniowym a nie od urodzin wlasnych ...i nie myl dziewczyna prosze ..ja nie zaczynałam innego watku a teraz to wyglada jak ja bym sobie jakas teorie z palca wyssała a to ze tobie cos sie sprawdza i ze masz swoją analize numerologicnz a nie ma zwiazku z tematem tu wpisujemy kto jaki konczy etap a jaki nowy zaczyna od pazdziernika to wszystko
                      • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 15:52
                        Przede wszystkim niczego nie pomyliłam, obydwie mówimy o roku osobistym TYLKO są dwie metody wyznaczania CZASU jego trwania...Ja wyznaczam go od urodzin do urodzin i sposób ten jest jak najbardziej prawidłowy, dla mnie osobiście ta metoda jest bardziej wiarygodna ponieważ urodziłam się na początku roku. I tyle w temacie. Na potwierdzenie masz wątek p.Janusza
                        forum.gazeta.pl/forum/w,23210,121111108,121302507,Re_znaczenie_urodzin_a_rok_osobisty.html?v=2
                        Niepotrzebnie się tak irytujesz, forum to jest wymiana informacji, opinii i poglądów a Ty jak widzę uważasz się za ogromny autorytet we wszystkich bez wyjątku dziedzinach smile Ja jak mam mgliste pojęcie o tarocie to jawnie się do tego przyznaję a nie próbuję udawać alfy i omegi. Spuść trochę pary bo Cię rozsadzi smile
                        pozdr
                        • mrgodot Bardzo proszę o spokój! 29.07.11, 16:15
                          felutka napisała:

> Niepotrzebnie się tak irytujesz, forum to jest wymiana informacji, opinii i pog
                          > lądów a Ty jak widzę uważasz się za ogromny autorytet we wszystkich bez wyjątku
                          > dziedzinach smile Ja jak mam mgliste pojęcie o tarocie to jawnie się do tego przy
                          > znaję a nie próbuję udawać alfy i omegi. Spuść trochę pary bo Cię rozsadzi smile

Felutko, jutro jest nów - jak dobrze wiesz - w znaku Lwa a Lew się zawsze upiera przy swoim i potrafi być bardzo uparty i apodyktyczny. Już czuć te wibracje. Proszę więc - nie prowokujcie się wzajemnie. Napisałam, że obie macie rację, ale piszecie o dwóch różnych metodach liczenia dwóch różnych "roków". Sorry, głupi brzmi w liczbie mnogiej.
                          Nie używaj Felutko takich zwrotów wobec Asi zwłaszcza dzisiaj, bo nie jest to eleganckie i prowokuje do dalszych sporów.

Starałam się to wyjasnić poniżej wchodząc w wasz spór. Mam nadzieję, że to sie przydało a ja nie jestem też alfą i omegą w numerologii. Tu zajmujemy się Tarotem co nie znaczy, że mamy się ograniczać. Ale to również nie oznacza, że musimy się posiłkować tym co napisano w tej dziedzinie na innych stronach, w książkach, itp. Sposobów liczenia w numerologii jest masa. Wiemy, że rok numerologiczny się sprawdza i nie musimy tu niczego nikomu udowadniać.

Asia słusznie i poprawnie założyła wątek o roku numerologicznym. Podała prawidłowy sposób liczenia a reszta to już karty.
                          Ty słusznie dodałaś, że istnieje jeszcze coś takiego jak rok osobisty, o czym rzadko pamiętamy, bo jednak większość jest nastawiona na to co nam świat da, a nie na to czego my pragniemy. To zwykle wiemy. Ale jeśli ktoś ma problem z uświadomieniem sobie własnych potrzeb, jeśli się gubi to wyliczenie roku osobistego wg tej metody może być pomocne. Szkoda tylko, że nie zaznaczyłaś, że jest to inne spojrzenie, inne podejście.
                          Każdy rok - osobiosty czy numerologiczny możesz sobie liczyć od urodzin lub od nowiu wrześniowego. Najważniejsze, żeby się sprawdzało. Oczywiście tu jak z tranzytami - jest jakaś orba - i nowe wpływy powoli zaczynają działać a nie tak jak pstryknięcie palcami. Po irodzinach możemy juz odczuwać pełen zakres ale jeżeli ktoś się rodzi w sierpniu, to raczej od października czuje nowe wpływy. Sprawdzajcie na sobie - ile wróżek, tyle szkół.

Jeszcze raz napominam o spokój. Bardzo proszę, bez takich wtrętów w tym newralgicznym okresie ciężkich tranzytów. Żadna z was się nie myli, każda ma rację tylko niepotrzebnie sobie te racje przeciwstawiacie.
                          Dajcie przeżyć nów, Królowej Mieczy zwłaszcza, bez konieczności sięgania po "nożyce".
                          szkoda wątku.
                • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:03
                  to co piszesz to LATA OSOBISTE ZW Z DNIEM URODZENIA CO ROKU
                  a ja pisze o "znamym zjawisku" i takie cos istnieje jesli w to nie wierzysz badz nie wiesz to nie pisz prosze ze czegos takiego nie ma ...ja akurat wierze Panu Januszowi - specjaliscie z Numerologii wiec wybacz mi moje trwanie przy swoim zdaniu..moze masz jakies własne poglady zwiazane z astrologia ..owszem nówwrzesniowy ma tu duze znaczenie
                  • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:26

"a ja pisze o "znamym zjawisku" napisała asia.33
                    a tego to już w ogóle nie rozumiem, możesz jaśniej ?
                    pozdr
                  • mrgodot Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:32
                    Dziewczyny, spokój!
                    Tak, rok osobisty i lata osobiste - to jest to samo. O tym pisze Felutka. Rok numerologiczny to jest to o czym pisze Asia.
                    Felutko, jeśli chodzi o chiński nowy rok to nie jest październik. On zawsze przypada na koniec stycznia do połowy lutego i opiera się na fazach Księżyca. Rozpoczyna się pierwszym nowiem, ale po pełnej fazie Księżyca w styczniu czyli czasem jest to koniec stycznia a czasem dopiero luty.
                • mrgodot Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:14
                  Obie macie rację, ale ja się skłaniam jednak do tego, że ważniejszy jest rok numerologiczny (czyli liczony tak jak podaje Asia - od wrześniowego nowiu w tym roku 27.09.) Rok numerologiczny pokazuje nam co tak naprawdę mamy szanse zrealizować w danym roku, co nam Kosmos daje (lub na co nie ma zgody). To jest jednak ważniejsze niż wewnętrzne przeżycia i pragnienia, które określa rok osobisty. Rok osobisty bardziej zaznaczy nasze rozterki w zderzeniu z rzeczywistością lub zgodność dążeń i możlwiości (to drugie chyba rzadziej ale można zrozumieć dylematy). Sposób liczenia roku osobistego to tak na prawdę (ale to moje spostrzeżenie, moja teoria więc mnie nei łapcie za słowa) dodanie roku kalendarzowego do I Punktu Zwrotnego. A I PZ pokazuje zawsze nasze nastawienie, nasze potrzeby, to z czym przychodzimy na świat. Więc logicznie w połączeniu z rokiem kalendarzowym pokaże czego w danym roku sobie życzymy, co byśmy chcieli żeby nam z wnętrza wypłynęło.

Myślę, że jednak dziewczyny bardziej interesuje to co im los zaoferuje, niż to czego same będą pragnąć. Bo to drugie to zwykle same (sami) wiemy. Zastanawiam się tylko czy w tych waszych obliczeniach nie powinnyście uwzględnić specyfiki roku - czyli np nie szukajcie nowych związków i pracy w 9 (chyba, że takich dołujących), nie nastawiajcie się na wygraną w 4, nie zapuszczajcie korzeni w 5, nie nastawiajcie się na zasiedzenie w 7, itp.

Swoją drogą ja jestem w 6 i uniwersalnie i osobiście. I wejdę w uniwersalną i osobistą 7. Ciekawy zbieg okoliczności, że mój rok numerologiczny jest zawsze zgodny z osobistym. Dlatego poczekam do września i przed nowiem sprawdzę co dalej.
                  • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:44
                    Z tego wniosek, że o roku uniwersalnym mówicie, to słowo tutaj nie padło stąd nieporozumienie smile Lubię, jak się nazywa rzeczy po imieniu po prostu...
                    pozdr
                    • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:46
                      A na chińszczyżnie się nie znam, chyba, że w kuchni wink
                      pozdr
                      • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:57
                        no ale po co wiec siac zamet i zamieszanie i twierdzic ze ja sobie cos wymysliłam..moze warto przeczytac
                        szybko znalazłm takie cos najnowsze na forum Numerologia ..nie mam czasu szperac teraz ale jutro przysiade gdyz uwazam ze warto to tutaj przytoczyc

osobisty rok numerologiczny nie zaden uniwersalny
                    • mrgodot Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:46
                      felutka napisała:

> Z tego wniosek, że o roku uniwersalnym mówicie, to słowo tutaj nie padło stąd n
                      > ieporozumienie smile Lubię, jak się nazywa rzeczy po imieniu po prostu...
                      > pozdr
                      Rok uniwersalny to jest rok numerologiczny
                    • algaria Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 12:40
                      A ja słyszałam że to swojej cyfry numerologicznej dodajemy rok który następuje - i tak np numerologiczne 5 (suma pełnej daty urodzenia) + 2012 czyli 5 są w 1 roku osobistym i szczerze powiem że to mi się bardziej sprawdza niż tylko suma miesiąca i dnia urodzenia + dany rok
                      p.s U mnie również pokrywa się czy liczę pełna datę czy tylko urodzenie + rok wychodzi to samo
                      • mrgodot Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 12:58
                        algaria napisała:

> A ja słyszałam że to swojej cyfry numerologicznej dodajemy rok który następuje
                        > - i tak np numerologiczne 5 (suma pełnej daty urodzenia) + 2012 czyli 5 są w 1
                        > roku osobistym i szczerze powiem że to mi się bardziej sprawdza niż tylko suma
                        > miesiąca i dnia urodzenia + dany rok

To właśnie Algario piszesz o roku numerologicznym (jak zwał, tak zwał, powszechnie tak go nazywamy i tak się przyjęło). Jeśli się doda I PZ (czyli suma dnia i miesiąca) do aktualnego roku to powstaje nam cos na kształt "drogi życia" (suma dnia, miesiąca i roku urodzenia) ale na dany rok. I ona będzie wskazywać na naszą potrzebę realizacji w tym konkretnym roku ale niestety to jest tylko głos wewnętrzny. Czyli mói o tym, co my byśmy chcieli realizować. A rok numerologiczny pokaże nam gdzie mamy w tym roku zielone światło, a gdzie czerwone. Ten sposób liczenia pokazuje w jakich warunkach zewnętrznych będziemy realizować w danym roku kalendarzowym naszą drogę życia.

> p.s U mnie również pokrywa się czy liczę pełna datę czy tylko urodzenie + rok
                        > wychodzi to samo
                        Chodzi ci o to, że wychodzi to samo czy liczysz pełną datę urodzenia + rok kalendarzowy czy dzień+ miesiąc + rok kalendarzowy? To jest "przypadłość" osób, których I PZ jest identyczny z drogą życia. Ja tak mam: 11 w I PZ i drodze życia.
                        Pokrywa się bo to jest "przypadłość" osób, u których I PZ jest taki sam jak droga życia.
                        • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 13:23
                          masz wiec uproszczona sprawe smile fajnie
                          • mrgodot Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 14:00
                            asia.33 napisała:

> masz wiec uproszczona sprawe smile fajnie
                            Z tym uproszczeniem to bym polemizowała smile
                            Własnie przez tą waszą drobną (i zupełnie niepotrzebną) sprzeczkę zauważyłam tę prawidłowość. To nie jest do końca uproszczenie bo jeśli droga życia i I PZ są trudne i trafiaasz na trudny rok to nic nie pomaga. Nie ma wsparcia z wewnątrz i z zewnątrz. I vice versa - przy prostszych latach ładnie się to realizuje na obu płaszczyznach i nie ma zgrzytów.

Tak naprawdę zgodność I PZ I DŻ pokazuje, że po prostu droga życia (czyli zadanie do zrealizowania w tym wcieleniu) jest tożsama z wewnętrzną potrzebą samorealizacji. Ale jak droga życia i I PZ jest do d... to to i realizacja będzie tak samo przebiegać. Podobno sami sobie drogę życia wybieramy. Czasem się śmieję, że ja swoją to chyba "po pijaku wybrałam" bo na trzeźwo w życiu bym tego nie zrobiła smile

Pozwolę sobie tylko przypomnieć - dla jasności, może to niektórym osobom ułatwi zrozumienie o co tu chodzi - coś co już pisałam w innym wątku o Tarocie i numerologii. Za Tarocistką Danutą podaję (to nie jest cytat dosłowny) - Droga Życia (cała data) jest jak film, w którym mamy zagrać, a I PZ (dzień i miesiąc) to jest nasza potrzeba zagrania konkretnej roli, to co mamy do przekazania światu w tym filmie.
                            I w moim rozumieniu, przekładając to na twoją i Felutki dyskusję, to oznacza, że jeśli dodacie rok kalendarzowy do DŻ to zobaczycie jakie sceny z tego filmu będziecie w tym roku kręcić i w jakich ujęciach, a jakie sceny zostały nakręcone lub dopiero będą kręcone w latach kolejnych. A jak do I PZ (miesiąc i dzień urodzenia) dodacie rok kalendarzowy to wam pokaże co wy w danym roku chcecie przekazać i jakie sceny wam się marzą, jakie plenery juz widzicie "oczyma duszy".
                            Niestety moga się okazać niezgodne z grafikiem głównego Reżysera smile I wtedy trzeba poczekać.
                            • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 16:02
                              a macie jakies namiary do Tarocistki danuty? jest niesamowita smile)))))))) ogladalm kiedys przypadkiem prezłnczajac tv trafilam i mnie oczarowała to w jaki sposb wrozy i jak interpretuje
                              • mrgodot Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 16:18
                                asia.33 napisała:

> a macie jakies namiary do Tarocistki danuty? jest niesamowita smile)))))))) oglada
                                > lm kiedys przypadkiem prezłnczajac tv trafilam i mnie oczarowała to w jaki spos
                                > b wrozy i jak interpretuje
                                Jest świetna. Też bym tak chciała. Jedyne namiary to oglądać ją na Ezo TV i słuchać. Zawsze coś wyciągnąć można z jej interpretacji. I z Tarota, i z numerologii. Ma to "coś".
                  • asia.33 Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:45
                    i własnie o tym pisze o roku numerologicznym dla kazdego innym od pazdziernika do pazdziernika ..to on pokazuje czy bedzie to rok zw z rodzina czy nauka czy finansami

swoja droga w roku 7 tutaj trafiłam...i zajelam sie nauka tarota ..odczulam pewne zamkniecie do wewnatzr i mniej ucczestniczylam w zyciu rozrywkowo-towarzyskim a bardziej bylam skupiona, wyciszona i nawet bym powiedziasl ze zamknieta na kontakty z zewnatrz..pozniej 8 rok powoli powli dawal znaki ze to jednak rok finansowy ..raptownie zrobila mi sie duuuuza dziura budzetowa a myslalm ze jakos go omine ten 8 ... 9 to zueplnie przemyslenia nad wszystkim co bylo, co warto czego nie, nowe cele , nowe drogi i nowe wybory. Niektore zaczynaly sie juz we wrzesniu przejawy ..ale wiekszosc naprawde to byly ciche powolne zmiany ..owszem mialy zródło od jakiejs decyzji czy sytaucji własnie pomnowiu ale to oceniłam dopiero pozniej ze gdyby nie "ta sytuacja" np nie bylby to rok 7 zamykajacy ..i w ten spsob czy chce czy nie wszystko dzieje sie jakby bez mojego wiekszego udziału
                    • felutka Re: nowy rok NUMEROLOGICZNY 29.07.11, 11:54
                      Sprawa wyjasniona smile Amen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka