Dodaj do ulubionych

Wróżba dla Sodr

11.09.11, 20:55
Jak uwolnić się od przywiązań głównie finansowych…by móc realizować swoje marzenia…

1.Przeszłość ( zaszłości)-6 kijów, rycerz monet

W przeszłości podjąłeś kilka nieprzemyślanych decyzji, być może podjąłeś się lekkomyślnie jakichś zobowiązań, które potem upomniały się o spłatę i sprowadziły Twoje życie do mozolnej dłubaniny o każdy grosz. Co było w jawnej sprzeczności z twoją niespokojną naturą, nienawykłą do znojnego wysiłku, ciułania, oszczędzania itp.
2.Terażniejszość – 5 mieczy, 3 monety, as buław
No więc poczułeś się osaczony, zawiedziony,może zostałeś oszukany lub tak się poczułeś. Pracujesz, zarabiasz pieniądze, ale Twoja niespokojna natura chciałaby czegoś więcej, masz masę pomysłów, masz dosyć dłubaniny, marzy Ci się cos bardziej kreatywnego, odkrywczego…
Może powinieneś pomyśleć o pracy na własną rękę w oparciu o coś, co wykonywałeś dla kogoś do tej pory lub pod czyimś szyldem. Karty wyraźnie pokazują przejęcie inicjatywy, samodzielne pokierowanie swoim losem, nowy pomysł…odkrycie
3.Czynniki wpływające na Ciebie teraz – Król buław , 2 kiele
Tu akurat widziałabym tego znajomego , o którym pisałeś, spotkanie z nim. Może on podsunął Ci między wierszami jakiś pomysł lub to pomysł, który ma związek z tym mężczyzną
4.Przeszkody do pokonania-Sprawiedliwość, 10 kijów
Sprawy urzędowe, coś co Cię zatrzymuje… Może kredyt lub długi, może brak płynności finansowej, zobowiązania. Widać, że trudno Ci będzie spełnić jakieś warunki, dopełnić jakieś formalności, jest w tym jakaś trudność, niemożność okazania się czymś ( może dochodami o określonej wysokości) lub jakaś silna niedogodnośc...Ale to przeszkody do pokonania, czyli dasz sobie radę...
5.Twoja wewnętrzna motywacja – Koło, 9 kieli
No właśnie, jak pisałeś, chciałbyś wyjechać, wyluzować, odpuścić, otworzyć się na wyższe uczucia, doznania.
Możesz liczyć na sprzyjający los, Twoja motywacja prowadzi Cię w kierunku twojego przeznaczenia, więc powinno się udać.
6.. Stosunek otoczenia- 2 buławy, 4 den – otoczenie specjalnie się nie wcina, oni mają swoje sprawy i niekoniecznie się interesują Twoimi poczynaniami. W każdym razie nie licz na to, że ktoś Ci pożyczy kasy albo coś w tym temacie ułatwi.
7..Rada – as den
Miej oczy otwarte. Powinna się nadarzyć jakaś okazja, jakiś fart. W każdym razie uważnie obserwuj, co się dzieje, n ie blokuj zmian.
8.Wynik starań – 8 den, 4 miecze, 4 kiele
Ale tak czy owak nie ominie Cię mozolna praca, pewnie samodzielna. W Twoich pragnieniach zastój i zniechęcenie. I zupełnie niepotrzebnie, bo pewnego dnia zaskoczy Cię jakaś okazja, możliwość, rezultaty, które osiągniesz. Coś się przed tobą otworzy i da Ci wielką szansę realizacji.
Tylko nie popadaj w zniechęcenie i nie płacz nad rozlanym mlekiem.
Wiesz, takie mało precyzyjne pytanie to i trudno się kartom wypowiedzieć. Ale widać po pierwsze, że musisz liczyć tylko na siebie, po drugie - nie zniechęcać się, po trzecie – być czujnym i łapać okazje, po czwarte prawdopodobnie w Twojej pracy pojawi się jakiś pomysł, traf, patent, coś co umożliwi Ci realizację marzeń, tylko nie przegap tego, nie potraktuj na wstępie lekceważąco i ze znudzeniem…
No nie wiem, ma to jakiś sens dla Ciebie?
Pozdrawiam serdecznie
Msmile
Prosze o uwagi i pomoc w interpretacji.
Obserwuj wątek
    • mii.krogulska Re: Wróżba dla Sodr 11.09.11, 21:27
      Witam, Ewa napisała:
      "7..Rada – as den
      Miej oczy otwarte. Powinna się nadarzyć jakaś okazja, jakiś fart. W każdym razie uważnie obserwuj, co się dzieje, nie blokuj zmian. "

Jak napisała Ewa, kaska do Sodr płynęła w Rycerzu Monet, a teraz mozolna Trójka Denarów i Sprawiedliwość każą zaciskać pasa sad As Denarów realizuje się często jako możliwość obtanienia czegoś (konsolidacja, odsprzedanie kredytu, negocjacje i kombinacje, poszukiwanie tańszej oferty, wcześniejsza spłata, jęczenie o raty). Zwykle myślimy o tej karcie jak o pieniądzach, które same jakoś przyjdą, ale często As Denarów sprawdza mi się jako działanie w sferze materialnej, które jest zakończone sukcesem... czyli fart, ale wspomagamy działaniem.

Podam przykład. W tym tygodniu jadę na Konferencję, zwykle płacę za nią wcześniej, tym razem nie mogłam. Karty w Gwieździe miesiąc temu pokazały Asa Denarów jako okoliczność sprzyjającą, a tu przelewu nie ma, a za darmo nie goszczą. W piątek okazuje się, że pokoi wolnych już nie ma, ale As Denarów zobowiązuje smile trochę szukania i w tym samym miejscu znalazła się opcja tańsza o bardzo poważną kasę, a dodatkowo w wyższym standardzie.
      As Denarów jest trochę jak ten dowcip, w którym Józek usilnie modlił się o wygraną na loterii, aż pewnego dnia Bóg wyjrzał zza chmury i rzekł: Józek, no kup chociaż los!!! wink

Pozdrawiam serdecznie, Mii
      • ma_ewa01 Re: Wróżba dla Sodr 11.09.11, 21:31
        Oooo, a to ciekawe z tym asem den. Czyli sami musimy sie przyłożyć, pomóc losowi,
        dzięki, Mii
        Msmile
        • mrgodot Re: Wróżba dla Sodr 11.09.11, 22:57
          1.Przeszłość ( zaszłości)-6 kijów, rycerz monet
          2.Terażniejszość – 5 mieczy, 3 monety, as buław
          3.Czynniki wpływające na Ciebie teraz – Król buław , 2 kiele
          4.Przeszkody do pokonania-Sprawiedliwość, 10 kijów
          5.Twoja wewnętrzna motywacja – Koło, 9 kieli
          6.. Stosunek otoczenia- 2 buławy, 4 den
          7..Rada – as den
          8.Wynik starań – 8 den, 4 miecze, 4 kiele
          Karty z przeszłości wskazują na w miarę prostą drogę do sukcesu, powolne zmierzanie do celu ale ponieważ muszą być źródłem problemu moga wskazywać na coś co ładnie żarło ale zdechło. I trochę takie osiadanie na laurach, dobry początek i nie dbanie o to co dalej. W sumie Rycerz Monet stąpa po ziemi dość mocno ale nie wiem czy przy tej 6 Buław go trochę nie poniosło. Potem jest karta porażki (nie wiem czy zostałeś oszukany czy tak siępoukładało) i konieczność odrobienia strat, poszukania nowych możliwości działania w biznesie. W przeszkodzie jest obciążenie sprawami formalnymi, które nad tobą wisż jak miecz Damoklesa. A w motywacji jest Koło przy 9 Kielichów i w negatywnej wersji to jest takie trochę czekanie, że przecież zły los się obróci i znowu będzie komfortowo. Nie wim jak interpretować tę 2 Kielichów przy Królu Buław - spotkanie z kims kto cię inspiruje do działania albo proponuje współpracę, pomoc. Z otoczenia to raczej na tę pomoc nie możesz liczyć więc nie wiem jak by to wyszło z tą konkretną osobą. Tu jest raczej przyglądanie się jak sobie poradzisz ale nikt z ofertą materialną nie wyskoczy.
          No i właśnie jest karta pracy na wyniku - po nitce do kłębka, powoli, stabilnie. As daje tę szansę ale bez pracy to nic nie ma. 8 Monet to jest oranie u podstaw. 4 Miecze przy 4 Kielichów - ale nie prześpij jakiejś okazji i przede wszystkim nie prześpij w ogóle. Z tym że ja bym do roku widziała to wychodzenie z dołka.
          Może masz jakiś pomysł, który warto realizować i jeśli w tym by ci pomógł Król Buław to OK, ale przy twoim zaangażowaniu i twojej osobistej realizacji. I tak się jeszcze zastanawiałam nad twoimi pomysłami, gdzieś tam może uśpionymi - czy nie warto popracować nad tym i wskrzesić. Jakieś dawno zapomniane i na bok odłożone marzenia, ale od podstaw.
          A w odniesieniu do motywacji - wiara w to, że będzie lepiej jest ok, ale liczenie na cud już nie.
          • ma_ewa01 Re: Wróżba dla Sodr 12.09.11, 07:29
            Dzięki MrGodot. Nasze interpretacje sa chyba dosyć zbieżne, więc Sodr nie ma wyjściasmile, musi posłuchać i wziąc sie do zwykłej codziennej roboty i w swojej własnej głowie szukać udanych okazji do wykorzystania i zrealizowania marzeń.
            Widocznie z tymi przywiazaniami to nie do końca tak łatwo zerwaćsad, jakby sobie winszował De mellosmile
            Msmile
    • sodr Re: Wróżba dla Sodr 12.09.11, 11:09
      Dziękuję Wam za cenne rady smile
      Zasadniczo wszystko się zgadza w obu Waszych inerpretacjach.
      W przeszłości złapałem niezły wiatr w żagle, ale przez nieprzemyślane ruchy wpakowałem się w kredyt, który będę spłacał jeszcze - wydaje mi się - przynajmniej pół roku.
      W takim razie muszę narzucić na siebie mocną dyscyplinę, żeby wyjść jak najszybciej z tego wszystkiego i uwolnić się z kajdanów. Miło, że los mi pomoże w jakiś sposób, jeżeli będę do tego dążył smile
      Pozdrawiam Was serdecznie!
      • ma_ewa01 Re: Wróżba dla Sodr 12.09.11, 11:21
        Zyczę Ci wytrwałości i tego farta, bez którego można się za.... Niby nic nie ma lekko, ale dobrze wiedzieć, że czeka nas jakiś choćby nieduży bonusiksmile
        Fajnie, ze trafiłyśmy.
        Powodzenia, Łukasz
        Msmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka