Dodaj do ulubionych

hej tarociści

04.10.11, 17:16
witam smile
to moj pierwszy post tutaj, mam prośbe- jaki polecacie układ na relacje partnerskie? interesuje mnie ten w głowie/w sercu czy jakoś tak smile podpowiedzcie jak się go rzuca smile jestem poczaakująca w tarocie, czytam Was sobie, no i się wgryzam w arkana wink, więc podpytam jeszcze co oznacza "z przełożenia?" sorry za pewnie totalnie bazowe pytania smile miłego dnia!
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: hej tarociści 04.10.11, 17:28
      arcoiris1 napisała:

> witam smile
      > to moj pierwszy post tutaj, mam prośbe- jaki polecacie układ na relacje partner
      > skie? interesuje mnie ten w głowie/w sercu czy jakoś tak smile podpowiedzcie jak s
      > ię go rzuca smile

Witaj, astrolodzy mile widziani! Rozkłady masz przyszpilone na górze w wątku "Rozkłady". Przejrzyj sobie, są różne drobne modyfikacje. Zwykle są to po 4 karty na każdego z partnerów plus dwie wspólne:
      1. na górze - co myśli (co ma w głowie)
      2. co w sercu - co czuje
      3. co pokazuje - postawa
      4. co wnosi w związek (karta pośrodku)
      W ten sposób masz już 8 kart. Do tego 1 karta na podstawę związku (wspólna) i 1 na przyszłość. Myślę, że na początek wystarczy.
      Kolejność rozkładu możesz ustalić własną, to samo dotyczy stron - ja zwykle partnera umieszczam po lewej a osobę pytającą po prawej.

Karty z przełożenia: przekładasz talię i tworzą się 3 stosy. Jak je odwrócisz i sprawdzisz co to za karty to sa właśnie karty z przełożenia. Zwykle już coś mówią.
      • arcoiris1 Re: hej tarociści 04.10.11, 17:39
        dzieki za podpowiedzi Mrgodot! zaraz sobie przejrze dokładnie przyszpilony wątek z rozkładami. No, wlasnie sie zastanawialam co to przełozenie oznacza smile tarot wydaje mi się bardziej intuicyjny niz astro, ale może sie wgryze smile jeszcze raz dzięki, będę sie odzywać smile
        • nielaik Re: hej tarociści 04.10.11, 19:26
          Hej Pani Astrolog! Cieszy, że zaglądają tu ludzie związani z tą dziedziną, bo my tu sobie lubimy pooglądać przeszłych i teraźniejszych panów również od tj strony. Narzekać też narzekamy, ale co tam mamy sobie odmawiać?. Zaglądaj jak najczęściej. wink
          Jaką masz talię?
          • arcoiris1 Re: hej tarociści 04.10.11, 19:34
            no pewnie, astrologia też pomocna smile jak będę mogła służyć wiedza i radą, to posłużę smile Na początek wybrałam sobie talię RW potem zobaczymy co dalej smile jesli chodzi o ksiązki to hajo Banzhof chyba najlepszy, a Alicja Chrzanowska jakos totalnie do mnie nie trafia smile
            • czu-jka Re: hej tarociści 04.10.11, 20:34
              Witaj
              RW dobry wybór na począteksmile.
              • mrgodot Re: hej tarociści 04.10.11, 20:37
                Z RW się zgadzam.
                A Alli Chrzanowskiej też nie polecamy - przynajmniej na początek.
                • arcoiris1 Re: hej tarociści 04.10.11, 20:53
                  ja mam wrażenie że ona każda karte interpretuje dobrze, w sensie jako dobra kartę smile mi wystarczy popatrzec na Wieże i jakos dobrze mi sie ona nie kojarzy. Nie trafiłam z zakupem jej ksiązki,ale na szczescie mam tez inne i forum smile
                  • arcoiris1 Re: hej tarociści 04.10.11, 20:56
                    kilka nicków kojarze z froum Anahelli, Twój.. Mrgodot, Szeltie, Nielaika, jest jeszcze ktos inny astro?
                    • mrgodot Re: hej tarociści 04.10.11, 21:57
                      arcoiris1 napisała:

> kilka nicków kojarze z froum Anahelli, Twój.. Mrgodot, Szeltie, Nielaika, jest
                      > jeszcze ktos inny astro?

Nie wiem czy jeszcze ktoś w tej chwili, ale mamy tu dyskusje z pogranicza tarota, astro i numerologii i jeszcze całej reszty ezo - serdecznie zapraszamy cię do udziału smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka