Dodaj do ulubionych

Karty na 2012

16.12.11, 14:11
Gilded

Przełożenie: Sprawiedliwość(-)Rycerz Pucharów 7 buław
Rycerz Pucharów, czy możliwe jest poznanie kogoś? Nie dowierzam w ten scenariusz. A najniej wierzę w to co pokazują karty w miłości i sprawach, które przechodzą na rok następny. Tak jakby coś wielkiego się szykowało.
1. Najważniejsze wydarzenie: Królowa Buław
Poznanie kogoś w typie Królowej Buław? Działanie w jej stylu?

2. Energie które odchodzą: 7 kielichów
7 kielichów to marzenia, wizje tego co chciało by się robić, mieć, może ten rok oznacza, że teraz przyszedł czas na realizację części z nich? Rozleniwienie odchodzi.

3. Cele które udało mi się osiągnąć: 6 buław
Nie zauważyłam sukcesu, który powinnam osiągnąć.

4. Sprawy które przechodzą: Kochankowie
Chciałabym poznać kogoś, ale ta karta to też podejmowanie decyzji, postawienie na coś. Wolałabym poznać kogoś.

5. Gdzie jestem dziś: Królowa Denarów
Zainteresowanie finansami, praca nad materią, w ogólnym tego słowa znaczeniu. Od ćwiczeń fizycznych, po rękodzieło, zainteresowanie się włsaną działalnością. Najważniejsze to czuć się dobrze samemu ze sobą.

6. Nowe energie które się pojawią, nowe możliwości: 8 denarów, 3 kielichów
To musi być coś związanego z rzemiosłem, do rękodzieła pasuje. Coś co się wykonuje systematycznie. Moze też jakaś nauka. 3 kielichów szansa na dobrą zabawę. Pojawią się nowi ludzie.

7. Trudności, z którymi się zmierzę: 8 buław
8 buław działają zazwyczaj w ruchu, gdzieś biegną aby coś załatwić. Może takiej energii. Przemieszczanie się, wykonywanie rzeczy w tempie.

8. Cele które mogę osiągnąć: 8 mieczy(-)
Karta jest w negatywie, więc odczytuję to jako możliwość ruszenia spraw, które do tej pory były nie osiągalne.

9. Miłość: 10 denarów
Mnie się podoba ten obrazek. Skrzynia jest pełana denarów. Wszystkiego jest dużo, po dostatkiem, spełnienie. Czy również w tej dziedzinie mogę na to liczyć? Trudno mi jednak uwierzyć, że coś takiego się wydarzy. Jak to możliwe? W Polce nie ma faceta, który by mi się spodobał. Nie przepadam za słowiańskim typem urody. Wiem, wygląd się nie liczy. Tylko trochę. No więc mamy 10 denarów...i?

10. Przyjaciele: Królowa Buław
Poznanie kogoś w typie Królowej Buław. Karta się powtarza bo losowałam z internetu. Pewnie znacząca osoba, bo w najważniejszym wydarzeniu też wyszła.

11. Pieniądze: Rydwan
A Rydwan pieniądze ma? Jakie?

12. Praca: 3 buław(-)
Tu nie wiem, ale raczej szału nie ma. Trzeba pozostać przy tym co było.

13. Niespodzianki: 4 deanrów
Może chodzi o spadek związany z jakąś nieruchomością?

14. Ogólna prognoza na rok: Koło Fortuny
Niespodziewane wyadarzenia, coś co mnie zaskoczy. Nawet nie będę podejrzewać, że scenariusz potoczy się w takim kierunku.

15. Dar od wszechświata na 2012big_griniabeł
Przebiegłość? Pasja? No bo chyba skoro preznent dają, to ma być dla mnie miły. To jest ten Diabeł, za którego można dać się pokroić. Żal spuszczać z oka.

16. Jak podsumuję 2012: Sprawiedliwość
Zamykanie różnych spraw. Tyle ile włożę w coś pracy, tyle dostanę.

17. Rada: Paź Denarów, 7 buław
Sprawdzanie namacalnie różnych rzeczy, wypytywanie, przyglądanie się. 7 buław, śmiało ruszać do przodu, podjąć ryzyko.

20. Kwintesencja wróżby: 9 kielichów
Bycie zadowolonym z tego co się ma.
Dołożycie się? Plisssmile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Karty na 2012 16.12.11, 17:28
      Ty staniesz się królową buław
      Rydwan jako pieniądze - wyjazd za pieniędzmi Czyli praca za granicą (niekoniecznie kraju ale możesz wyjechać do innego miasta)
      3 buław odwrócona (nie umiem interpretować odwróconych)mówi o odrzuceniu propozycji, pomocy i nieudanej transakcji, ale i końcu kłopotów.
      Niespodzianka w 2012r będzie niewątpliwie finansowa
      A tak po przyjrzeniu się kartom to powiedziałabym że czeka Cie nowy związek romans seks ale taki nie do końca "legalny" i taki nie do końca "czysty". Diabeł i rycerz pucharów mogą mówić o związku toksycznym uzależnieniu od faceta i karmie.
      Rada - paź denarów i 7 buław - ucz się i walcz o swoje, nie daj sobą pomiatać. Czekają Cie zawirowania i niespodzianki Czerp z życia wiedzę i ucz się nawet na błędach. Ciesz się z tego co masz bo masz i tak więcej niż inni - kwintesencja to radość wytchnienie zadowolenie i miłość
    • czu-jka Re: Karty na 2012 16.12.11, 20:16
      Fajne karty. Moim zdaniem zaczniesz brac zycie w swoje rece. Przestaniesz marzyc, wachać się. Staniesz sie konkretna, zdecydowana kobieta. Diabel, Krolowa Bulaw. No i pojawia sie tez 3 puch. Mysle, ze szykuje sie jakies mały romans. Jakies male klopoty chyba beda bo masz troche kart w neg. Ale kto ich nie ma, a 9 kiel w kwinetsencji uwazam ze bedzie to dobry rok dla Ciebie,
      Ps. Jakim rekodzielem sie zajmujesz?
      • nielaik Re: Karty na 2012 18.12.11, 15:14
        Filc
        Ktoś się ma ochotę jeszcze dorzucić?
        • baba_potwor Re: Karty na 2012 18.12.11, 18:54
          Tak myślę, że może 10 denarów to stabilizacja uczuciowa, trwała relacja.
    • krolowa.mieczy Re: Karty na 2012 18.12.11, 21:51
      nielaik napisała:

> Gilded
      >
      > Przełożenie: Sprawiedliwość(-)Rycerz Pucharów 7 buław
      > Rycerz Pucharów, czy możliwe jest poznanie kogoś? Nie dowierzam w ten scenarius
      > z. A najniej wierzę w to co pokazują karty w miłości i sprawach, które przechod
      > zą na rok następny. Tak jakby coś wielkiego się szykowało.
      > 1. Najważniejsze wydarzenie: Królowa Buław
      > Poznanie kogoś w typie Królowej Buław? Działanie w jej stylu?

Pisałaś wcześniej, że zajęłaś się biznesem. Może to Ty, która rozkręcasz z pasją swoją działalność.

>
      > 2. Energie które odchodzą: 7 kielichów
      > 7 kielichów to marzenia, wizje tego co chciało by się robić, mieć, może ten rok
      > oznacza, że teraz przyszedł czas na realizację części z nich? Rozleniwienie od
      > chodzi.

Spełnienie swojego marzenia - odejście z etatu i robienie tego, co lubisz.
      >
      > 3. Cele które udało mi się osiągnąć: 6 buław
      > Nie zauważyłam sukcesu, który powinnam osiągnąć.

No właśnie wygrałaś siebie smile

>
      > 4. Sprawy które przechodzą: Kochankowie
      > Chciałabym poznać kogoś, ale ta karta to też podejmowanie decyzji, postawienie
      > na coś. Wolałabym poznać kogoś.

Też tak uważam i jeszcze wybory: dokonywanie ich zgodnie z własnymi przekonaniami a nie przeciw czemuś.

>
      > 5. Gdzie jestem dziś: Królowa Denarów
      > Zainteresowanie finansami, praca nad materią, w ogólnym tego słowa znaczeniu. O
      > d ćwiczeń fizycznych, po rękodzieło, zainteresowanie się włsaną działalnością.
      > Najważniejsze to czuć się dobrze samemu ze sobą.

Podobnie uważam.

>
      > [b]6. Nowe energie które się pojawią, nowe możliwości: 8 denarów, 3 kielichów[
      > /b]
      > To musi być coś związanego z rzemiosłem, do rękodzieła pasuje. Coś co się wykon
      > uje systematycznie. Moze też jakaś nauka. 3 kielichów szansa na dobrą zabawę.
      > Pojawią się nowi ludzie.

Praca to fakt. 2 karty: myślę ze jeśli będziesz chciała sprzedawać to, co wykonujesz to musisz się dopasować do reguł jakiejś grupy by do niej wejść. Łatwiej Ci będzie wtedy i pracować i sprzedawać. Ostatnio w Polityce czytałam artykuł o odradzaniu się spółdzielni socjalnych - klik - a sekwencja tych kart skojarzyła mi się z nimi.

>
      > 7. Trudności, z którymi się zmierzę: 8 buław
      > 8 buław działają zazwyczaj w ruchu, gdzieś biegną aby coś załatwić. Może takiej
      > energii. Przemieszczanie się, wykonywanie rzeczy w tempie.
      Może będziesz mieć nadmiar okazji, kótrych nie dasz rady łapać, bo Cię przytłoczą. Skojarzyło mi się z popytem na Twoje wyroby i blokada: brak stronki, brak płynności wysyłkowej bo jesteś jedna i nie dajesz rady ogarniać wszystkiego sama.
      >
      > 8. Cele które mogę osiągnąć: 8 mieczy(-)
      > Karta jest w negatywie, więc odczytuję to jako możliwość ruszenia spraw, które
      > do tej pory były nie osiągalne.

Nie wiem, bo z odwróconymi jestem na bakier.
      >
      > 9. Miłość: 10 denarów
      > Mnie się podoba ten obrazek. Skrzynia jest pełana denarów. Wszystkiego jest duż
      > o, po dostatkiem, spełnienie. Czy również w tej dziedzinie mogę na to liczyć? T
      > rudno mi jednak uwierzyć, że coś takiego się wydarzy. Jak to możliwe? W Polce n
      > ie ma faceta, który by mi się spodobał. Nie przepadam za słowiańskim typem urod
      > y. Wiem, wygląd się nie liczy. Tylko trochę. No więc mamy 10 denarów...i?

No właśnie 10 monet już jest. I mam 2 wersje: oddalenie się od rodziny lub pojawienie się w Twoim życiu mężczyzny obarczonego rodziną (np. facet z dzieckiem/dziećmi)

>
      > 10. Przyjaciele: Królowa Buław
      > Poznanie kogoś w typie Królowej Buław. Karta się powtarza bo losowałam z intern
      > etu. Pewnie znacząca osoba, bo w najważniejszym wydarzeniu też wyszła.

Inna biznesłomen smile
      >
      > 11. Pieniądze: Rydwan
      > A Rydwan pieniądze ma? Jakie?

Rydwan tyle ile włoży energii w pracę, tyle zarobi. Trzeba mieć siłę, wytrwałość i przeć do przodu to pieniadze będą.

>
      > 12. Praca: 3 buław(-)
      > Tu nie wiem, ale raczej szału nie ma. Trzeba pozostać przy tym co było.

Znów odwrócona - nie wiem
      >
      > 13. Niespodzianki: 4 deanrów
      > Może chodzi o spadek związany z jakąś nieruchomością?

Oszczędności; spadek raczej nie bo człowiek z 4 monet jest skąpy. Albo znajdziesz pieniadze w miejscu, o którym zapomniałaś i o tych pieniadzach zapomniałaś smile

>
      > 14. Ogólna prognoza na rok: Koło Fortuny
      > Niespodziewane wyadarzenia, coś co mnie zaskoczy. Nawet nie będę podejrzewać, ż
      > e scenariusz potoczy się w takim kierunku.

Wystawiasz się na działąnia losu. Uważam jak Ty. Co z tego wyjdzie to teraz nie bardzo wiadomo.
      >
      > 15. Dar od wszechświata na 2012big_griniabeł
      > Przebiegłość? Pasja? No bo chyba skoro preznent dają, to ma być dla mnie miły.
      > To jest ten Diabeł, za którego można dać się pokroić. Żal spuszczać z oka.

Wiesz co? Im częściej obserwuję różne osoby które mają władzę czy pieniadze (i nie chodzi o polityków, a o ludzi obok mnie z mniejszą lub większą władzą), to widać jak na dłoni, że aby zdobyć więcej muszą najpierw komuś coś dać, załatwić; w ten sposób tworzą się zależności, które procentują na przyszłość. Czy jest to naganne czy nie - nie trzeba roztrząsać.
      >
      > 16. Jak podsumuję 2012: Sprawiedliwość
      > Zamykanie różnych spraw. Tyle ile włożę w coś pracy, tyle dostanę.

Cóż, jeśli zarejestrowałaś firmę to na głowę zwali Ci się księgowość, ZUS, US itd. Chyba będziesz musiała przebrnąć przez tony przepisów i szybko dokształcić się z papierkowej roboty.

>
      > 17. Rada: Paź Denarów, 7 buław
      > Sprawdzanie namacalnie różnych rzeczy, wypytywanie, przyglądanie się. 7 buław,
      > śmiało ruszać do przodu, podjąć ryzyko.

To, co wykonujesz ręcznie dawać jako próbki, wzorniki komuś. Stracisz na początek, ale potem zyskasz może zamówienie. Nie zrażać się.

>
      > 20. Kwintesencja wróżby: 9 kielichów
      > Bycie zadowolonym z tego co się ma.

Myślę tak samo smile
      > Dołożycie się? Plisssmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka