15.01.14, 17:49

To teraz twarz na tapetę. Każdy chce być piękny i młody do starości big_grin

1. Stan mojej skóry/cery - 7 Buław
to znak, że skóra jeszcze coś z siebie daje i potrafi opierać się czasowi tongue_out Walczy. Podrażnień żadnych nie mam więc nie wiem co dalej. Mimika!!!

2 – To wzmacnia moją skórę? - 4 Monet (Rydwan, 9 Pucharów)
ochrona jej i bogate kremy he he nie bardzo wiem co z Rydwanem. Przy 7 Bul. ti chyba go wyhamować. Pewnie mam ją dobrze odżywiać i nawadniać (9Puch) biorąc pod uwagę niedobory wody w organizmie smile

3 – Co osłabia moja skórę/cerę? - 4 Pucharów (Król Monet, 8 Monet)
nieczego nowego jej nie dostarczam, wciąż ta sama pielęgnacja. To za mało. Niezadowolenie i skrzywiona twarz to fabryka zmarszczek.

4 – Co robię źle? - Rycerz Mieczy
nie wiem. Nie drażnię. Peeling?

5- Co robię dobrze? - 2 Pucharów (Król Mieczy, Kochankowie)
Mieczowy to znawca więc dobrze wybieram kremy, osobny na dzień i noc. A 2Puch to dobrze nawilżam? big_grin Woda to teraz moja obsesja big_grin

6 – Dokąd prowadzi mój tryb życia? - Paź Monet (Ryc.Puch, QMon, 10 Mieczy)
powoli do zmarszczek!
7-8 – Rada - Paź Mieczy, 6 Monet, Paź Pucharów
nie żałuj kasy na nawilżanie big_grin
Obserwuj wątek
    • magdalena.1230 Re: cera 16.01.14, 18:52
      Ja póżniej zaglądnę smile
    • blue_kwiatuszek Re: cera 17.01.14, 15:35
      misboaa napisała:

>
      > To teraz twarz na tapetę. Każdy chce być piękny i młody do starości big_grin
      >
      > 1. Stan mojej skóry/cery - 7 Buław
      > to znak, że skóra jeszcze coś z siebie daje i potrafi opierać się czasowi tongue_out
      > Walczy. Podrażnień żadnych nie mam więc nie wiem co dalej. Mimika!!!

>
      Zmarszczki mimiczne ja niestety marszczę czoło i doczekałam się dwóch zmarszczek mimicznych na czole . Dla innych nie widoczne - Za to mi się wydaję że widać - kremiki idą w ruch . Przynajmniej apteki zarabiają na mnie ;]
      Twoja cera jest w dobrym stanie , dbasz o nią kremami lub maseczkami ? .
      Dosyć często pokazuje 7 kijów właśnie takie metody kosmetyczne dlatego pytam ?

> 2 – To wzmacnia moją skórę? - 4 Monet (Rydwan, 9 Pucharów)
      > ochrona jej i bogate kremy he he nie bardzo wiem co z Rydwanem. Przy 7 Bul.
      > ti chyba go wyhamować. Pewnie mam ją dobrze odżywiać i nawadniać (9Puch) biorąc
      > pod uwagę niedobory wody w organizmie smile

Nawadnianie , .- 9 kielichów
      4 Monet - Wklepywanie , wmasowywanie kremów przeróżnych , maści witaminowych .
      Jako radę podpowiem że maści witaminowe są tanie za około 4 zł kupisz dobrą maść witaminową a cerę poprawią lepiej niż krem .
      Rydwan - to ruch , przebywanie na świeżym powietrzu , spacery to już dla ducha relaks.

>
      > 3 – Co osłabia moja skórę/cerę? - 4 Pucharów (Król Monet, 8 Monet)
      > nieczego nowego jej nie dostarczam, wciąż ta sama pielęgnacja. To za mało.
      > Niezadowolenie i skrzywiona twarz to fabryka zmarszczek.

>
      > 4 – Co robię źle? - Rycerz Mieczy
      > nie wiem. Nie drażnię. Peeling?
      >
      Nie szorujesz za bardzo ciała gąbką , peeling ? może złe kosmetyki używasz , które drażnią lub .

> 5- Co robię dobrze? - 2 Pucharów (Król Mieczy, Kochankowie)
      > Mieczowy to znawca więc dobrze wybieram kremy, osobny na dzień i noc. A 2Puc
      > h to dobrze nawilżam? big_grin Woda to teraz moja obsesja big_grin

>
      Zgadzam się .Kochankowie to dobra decyzja .

> 6 – Dokąd prowadzi mój tryb życia? - Paź Monet (Ryc.Puch, QMon, 10 Mieczy

> )
      > powoli do zmarszczek!
      smile
      > 7-8 – Rada - Paź Mieczy, 6 Monet, Paź Pucharów
      > nie żałuj kasy na nawilżanie big_grin

Wiesz wypróbuj maści witaminowe są świetne polecam bo przetestowałam a nie wierzyłam w ich działanie myślałam , że są dla starszych babć ale jak widać człowiek się uczy wciąż .
      Pij dużo wody , pływaj jeśli możesz i masz czas , ale też sama masuj sobie twarz 6 monet to dopieszczanie .

• magdalena.1230 Re: cera 17.01.14, 18:04
        Ja zgadzam sie z kwiatuszkiemsmile w całości .
        Dorzucę tylko informację do rozkładu :

www.laroche-posay.pl/artyku%C5%82/10-porad-jak-dba%C4%87-o-sk%C3%B3r%C4%99-cia%C5%82a/a6016.aspx#paragraphAnchor_12141
      • misboaa Re: cera 17.01.14, 19:27
        > > 1. Stan mojej skóry/cery - 7 Buław
        > Twoja cera jest w dobrym stanie , dbasz o nią kremami lub maseczkami ?[/i]
        kremy używam a maseczki mam na półce i czekają na przeterminowanie he he
        >
        > > 2 – To wzmacnia moją skórę? - 4 Monet (Rydwan, 9 Pucharów)
        > 4 Monet - Wklepywanie , wmasowywanie kremów przeróżnych , maści witaminowych .Rydwan - to ruch , przebywanie na świeżym powietrzu , spacery to już dla ducha relaks.

tu mnie zaskoczyłaś! nie miałam pojęcia, że można je stosować. Genialny pomysł i jaki tani big_grin Bomba!
        > > 4 – Co robię źle? - Rycerz Mieczy
        > Nie szorujesz za bardzo ciała gąbką , peeling ? może złe kosmetyki używasz ,
        > które drażnią.

może to, że tak naprawdę to szkoda mi czasu na pindrowanie. Makijaż zmywam w ekspresowym tempie, szybko klepnę krem a maseczki jedynie kupuję i zapominam, rzadko peeling. Wieczorem biegnę czytać i szkoda mi czasu tongue_out
        >
        > > 6 – Dokąd prowadzi mój tryb życia? - Paź Monet (Ryc.Puch, QMon, 10
        > Mieczy)
        > > powoli do zmarszczek!
        > smile
        o matko!!! a jednak sad

Dzięki dziewczyny! Wodę już zaczęłam pić, ale do 8 szklanek wg rady La roche (którą przeczytałam właśnie) wciąż mi daleko. Maść to dla mnie odkrycie roku smile
        • lukrusia Re: cera 17.01.14, 20:16
          Maść witaminowa popędziłam do apteki kupiłam za 25 g za 4 zł. Jest cudna i ma mięciutką konsystencję .
          • misboaa lukrusiu 19.01.14, 10:18
            lukrusia napisała:

> Maść witaminowa popędziłam do apteki kupiłam za 25 g za 4 zł. Jest cudna i ma m
            > ięciutką konsystencję .

nie musisz się smarować bo ten pan przecież uważa, że jesteś ładna smile
    • nowka_sztuka Re: cera 17.01.14, 21:54
      4. Ten rycerz mieczy mnie zastanawia,
      bo ja bym go podpięła jako albo działania nieprzemyślane (w sensie, za rzadko czytasz instrukcje do jakiś zabiegów, albo zbyt pochopne nanoszenie na twarz kosmetyków zbędnych- czyli dajesz cerze coś czego niekoniecznie potrzebuje)

5. ad tego co robisz dobrze- jesteś otwarta na nowości, ale nie są to nowości "z nieba" dobrze sprawdzasz kosmetyki przed zastosowaniem i niby jest w tym logika (dlatego ten rycerz mieczy tak mi w tym wszystkim miesza )

ad rad - nie kieruj się ceną, nie trwoń kasy na zabiegi i rzeczy, na które jeszcze nie czas (to czego używasz ma tańsze odpowiedniki, zacznij im ufać, nie są gorsze)

a poza tym - witam wszystkich smile
      • misboaa Re: cera 19.01.14, 10:35
        Cześć nowka_sztuka!!! smile

nowka_sztuka napisał(a):

> 4. Ten rycerz mieczy mnie zastanawia,
        > bo ja bym go podpięła jako albo działania nieprzemyślane (w sensie, za rzadko c
        > zytasz instrukcje do jakiś zabiegów, albo zbyt pochopne nanoszenie na twarz kos
        > metyków zbędnych- czyli dajesz cerze coś czego niekoniecznie potrzebuje)
        maniakalnie czytam wszelkie ulotki i stosuje tylko to co nadaje się dla mnie wg opisu. Może ulotka jest nie zawsze dobrze napisana? Opis sobie a krem sobie? Jedyne co mam i nie wiem czy dobrze kupiłam to peeling gruboziarnisty, ale i tak rzadko go stosuje. Prawdopodobnie Rycerz karci mnie za to, że nie jestem metodyczna, systematyk zawodzi. Przypomni mi się to zrobię albo...... przełożę na potem smile
        >
        > 5. ad tego co robisz dobrze- jesteś otwarta na nowości, ale nie są to nowości "
        > z nieba" dobrze sprawdzasz kosmetyki przed zastosowaniem i niby jest w tym logi
        > ka (dlatego ten rycerz mieczy tak mi w tym wszystkim miesza )
        sprawdzam i analizuję długo zanim kupię
        >
        > ad rad - nie kieruj się ceną, nie trwoń kasy na zabiegi i rzeczy, na które jesz
        > cze nie czas (to czego używasz ma tańsze odpowiedniki, zacznij im ufać, nie są
        > gorsze)
        maść mnie zaskoczyła, to na pewno jest dobry pomysł smile Dermo kosmetyk z 4 zł! Wow! Jeszcze nie spróbowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka