Nie umiem stawiać sobie kart - zawsze mam wrażenie, że karty pokazują stan obecny - to, czego się obawiam, to, co bym chciała. Tak też tym razem - mamy zamiar kupić samochód - stare, używany, niedrogi. Wszystko wydawało się super, ale jakoś co kilka dni okazuje się, że trzeba w nim jeszcze to zrobić i to. A sprzedawca o tym nie mówił. Mąż nabrał wątpliwości - czy może jednak nie zrezygnować z zakupu.
Postawiłam rozkład z "Tarocisty":
1 - jaki to samochód - odwr. Kochankowie
2 - Motywacje sprzedającego, czy coś ukrywa - odwr. giermek mieczy
3 - Dalsza przeszłość samochodu - 10 pucharów
4 - Bliższa przeszłość samochodu - Księżyc
5 - Co wydarzyło się niedawno - 10 mieczy
6 - Rada dla kupującego - 3 mieczy
7 - Dlaczego samochód jest na sprzedaż - 7 mieczy
8 - Wady samochodu - Kapłanka
9 - Zalety samochodu - Rycerz Pucharów
10 - Czy dojdzie do transakcji - Królowa denarów
Wydaje mi się, że w tych kartach widać raczej nasze obawy i rozterki - kupić, czy nie kupić, niż jakieś informacje dotyczące samej transakcji, czy samochodu. Rada dla kupującego 3 mieczy??? Jaka to może być rada? Wady samochodu i Kapłanka - wada ukryta? I ta wredna 7 mieczy. Ale Królowa denarów chyba może oznaczać, że jednak mąż zdecyduje się go kupić? Reasumując - jeżeli ten rozkład mówi cokolwiek o stanie auta i transakcji, to wydaje mi się, że z tym samochodem coś jest nie tak, ale my i tak go kupimy.
Może ktoś miałby ochotę wesprzeć mnie w interpretacji? Sprawa rozwiąże się w ciągu kilka najbliższych dni, więc fajnie można poćwiczyć - dam znać jak się skończyła

.