19.03.15, 23:24
Jakie karty kojarza Wam sie z ta piosenka? Ciekawa jestem spostrzezen Waszych. Nalezy wysluchac tekstu i dobrac karty tarota smile Zapraszam!!!

www.youtube.com/watch?v=gABP9gU_B98
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: Piosenka. 20.03.15, 19:45
      Pierwszy raz coś takiego robię do piosenki, ale karty które kolejno zaczęły mi przychodzić do głowy podczas słuchania to Śmierć-5 Kielichów- 10 Mieczy
      • hanna1985 Re: Piosenka. 20.03.15, 20:23
        Tak sie cwiczy wyobraznie i laduje swego ducha wink Poczekamy na ine osoby, moze ktos uruchomi wyobraznie,a gdzie misboa sie podziewa?
        • magdalena.1230 Re: Piosenka. 20.03.15, 20:39
          Hania ja pierwszy raz słyszę tę piosenkę i powiem , że robi wrażenie pozwytywne , a karty
          wyciągnęłam 7 Monet i 9 Mieczy :

9 Mieczy to nastrój raczej odnosi się do piosenki bo taki smutny i bez ciut radości , a 7 Monet - to oczekiwanie na tą ukochaną , '' niczego nie zapomniałem '' cytat z piosenki - On nadal o niej myśli ,czeka , pilnuje jej ale 9 Mieczy jest jednak negatywną kartą na miłość .

Misbooa będę się próbowała z nią skontaktować smile
      • beata25_84 Re: Piosenka. 20.03.15, 21:08
        beata25_84 napisała:

> Pierwszy raz coś takiego robię do piosenki, ale karty które kolejno zaczęły mi
        > przychodzić do głowy podczas słuchania to Śmierć-5 Kielichów- 10 Mieczy

Tak jak Madzia piszę, piosenka bardzo smutna.

Śmierć jako zakończenie się czegoś, czego się w sumie spodziewaliśmy, 5 Kielichów jako rozpacz, że coś utraciliśmy, ale jednocześnie jeszcze jakaś nikła nadzieja na polepszenie losu i 10 Mieczy jako całkowita rozpacz po tym jak zobaczył,że wszystko już stracone.
        • blue_kwiatuszek Re: Piosenka. 22.03.15, 23:15
          Smutasek na doła tak mi się kojarzy - A tu karty Umiarkowanie , As kijów - 10 kielichów odwrócona ,As mieczy
          1. Spokojna ,nostalgiczna , sentymentalna
          2. Początek
          3. 10 kiel.odwrócona - brak miłości
          4. As mieczy - i jest cięcie miecza , pozbawia uczuć , łamię energię miłości , chłód .

• beata25_84 Re: Piosenka. 09.04.15, 22:13
      Haniu dodasz jakiś swój komentarz do całości, jako podsumowanie? smile Jestem ciekawa czy dobrym tropem poszłam, bo nie robiłam do tej pory eksperymentów łączenia kart i muzyki. wink
      • hanna1985 Re: Piosenka. 11.04.15, 15:12
        Beatko odpisze jak tylko czas pozwoli ;*
        • beata25_84 Re: Piosenka. 11.04.15, 21:06
          OK, czekam z niecierpliwością. smile
    • coill Re: Piosenka. 13.04.15, 14:43
      dla mnie Księżyc.
      trochę Gwiazdy i Kapłanka smile
    • coill Re: Piosenka. 13.04.15, 14:47
      Noc,woda, most - to Księżyc. Wspomnienia, znikanie kobiety i wracanie, nostalgia - tez Ksiezycsmile
      Kobieta przy wodzie, kobieta zasłaniająca mrokiem twarz- Gwiazda i Kaplankasmile
      • coill Re: Piosenka. 13.04.15, 14:47
        super pytanie daj więcej takich!!! Mozemy pisac skojarzenia jak i losowac karty i pytać kart....jaką kartą chcą opisac piosenkewink
        • hanna1985 Re: Piosenka. 13.04.15, 15:26
          Ok wink zaraz wynajde nowa, tymczasem podaje moje skojarzenia - Ksiezyc, kaplanka, Gwiazda, Kochnkowie i 9 mieczy. Te karty pokazywaly mi sie poprostu w glowie. Coil czuje piosenke jak ja, ale Wasze odczucia tez sa wazne tez sa wazne. przelsuchaj Beatko jeszcze raz piosenke i zobacz czy widzisz tam Ksiezyc? Kaplanke? Jesli nie, to wiadomo, ze kazdy inaczej czuje kartoszki ;D
          • poziomka2211 Re: Piosenka. 13.04.15, 20:18
            Witam! Dopiero się uczę. Piosenka piękna, nostalgiczna. Na razie bazuje na arkanach wielkich. Dla mnie kapłanka, wieża i śmierć.
            Pozdrawiam,
            poczatkujaca
            • hanna1985 Re: Piosenka. 13.04.15, 23:13
              Poziomka brawo! Ja tarota ucze sie juz cale zycie wink oby Tobie szybciej poszlo. Zycze z calego mego cieplego serduszka smile
              • poziomka2211 Re: Piosenka. 14.04.15, 07:49
                Hania! Nie chwal dnia przed zachodem słońca: ) za szybka byłam. Nie wyciągnęłam kart niestety, skupiłam się na słuchaniu piosenki i skojarzyłam ją z tymi kartami.
                Pozdrawiam!
                Kaplanko- sprawiedliwość: )
          • beata25_84 Re: Piosenka. 18.04.15, 21:32
            hanna1985 napisała:

> Ok wink zaraz wynajde nowa, tymczasem podaje moje skojarzenia - Ksiezyc, kaplanka
            > , Gwiazda, Kochnkowie i 9 mieczy. Te karty pokazywaly mi sie poprostu w glowie.
            > Coil czuje piosenke jak ja, ale Wasze odczucia tez sa wazne tez sa wazne. prze
            > lsuchaj Beatko jeszcze raz piosenke i zobacz czy widzisz tam Ksiezyc? Kaplanke?
            > Jesli nie, to wiadomo, ze kazdy inaczej czuje kartoszki ;D

Kapłankę nie do końca tu widzę, ale Ksieżyc jak najbardziej z tą całą swoją nostalgią pasowałby do tej piosenki. smile
    • gwiazdeczka6666 Re: Piosenka. 23.04.15, 12:28
      mi smierc i 10 mieczy zdecydowanie
    • gwiazdeczka6666 Re: Piosenka. 23.04.15, 12:30
      moze jeszcze wierza
      • gwiazdeczka6666 Re: Piosenka. 23.04.15, 12:30
        boze ale gafa wieza a nie wierza...soryyyyy
        • beata25_84 Re: Piosenka. 23.04.15, 22:49
          gwiazdeczka6666 napisał(a):

> boze ale gafa wieza a nie wierza...soryyyyy

Tak to jest jak się na szybko pisze, nie przejmój się, bo nikt tu na to nie zwraca uwagi i zresztą myślę,że każdy ma na koncie większe lub mniejsze błędy, literówki. wink Grunt,że się udzielasz na forum co bardzo mnie cieszy. smile
          • hanna1985 Re: Piosenka. 23.04.15, 23:52
            Haha ;D to sie nazywa mocne skupienie na kartach i robi sie bledy, sama czasem dziwie sie sobie jak moglam tak napisac ;D Beti jak widzisz zrobila blad, ale chyba specjalnie ;* Eh babeczki jak ja lubie ten klimacik szkolki ;*;*;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka