Dodaj do ulubionych

Tarot a czas

01.06.15, 22:36
Wiem, wiem..pytania o czas w Tarocie są dyskusyjne, a jednak do kart są przypisane konkretne znaki zodiaku..
W ubiegłym roku stawiałam karty na czas, kiedy uda się dom sprzedać koleżance..
Nie pamiętam rozkładu, ale na czas mi wyszła Cesarzowa.
Powiedziałam więc, że w przeciągu 9 m-cy powinna skutecznie sprzedać, na początek wiosny... trochę jednak przechodziła tą "ciążę" smile bo karty stawiałam w maju 2014..
Dzisiaj się okazało, że sprzedała w błyskawicznym tempie na początku maja 2015, tj. tak jak zodiakalny Byk przyporządkowany do Cesarzowej 20.04 do 20.05 smile

Miałyście podobne przyjemne doświadczenia w kontekście pytań o czas??
Obserwuj wątek
    • bladamery Re: Tarot a czas 01.06.15, 23:02
      Miałam, miałam.....kolezanka nie wiedziala, czy jest w ciązy (jeszcze), ale miala podejzenia. Najpierw pytanie TAK/NIE z kołem fortuny. Wyszło tak. Potem dla upewnienia pytanie kiedy, wypadł as mieczy, ja to kojarzę jako "niemiłe" mesiące i to by się zgadzało, bo termin ma na październik jak się okazało.

I tak kije są dla mnie zdecydowanie wiosenne
      puchary, wodne czyli letnie,
      miecze, niemiłe...przygneebiające, jesienne
      a denary, zimnie i ziemne
      • beata25_84 Re: Tarot a czas 02.06.15, 00:20
        Czas jest bardzo trudno określić... Przynajmniej ja mam z tym nadal kłopoty.
        Z takich doświadczeń, to kiedyś pytałam się za ile dni nastąpi pewne wydarzenie i dajmy na to,że wyszło 5 buław (już dokładnie nie pamiętam, ale to chyba była ta karta) i stało się to za 5 dni.
        • huit8 Re: Tarot a czas 02.06.15, 01:00
          Jak pytam o czas to zawsze mi dokładnie wychodzi. 3 buław to 3 dni. Buławy to u mnie umownie dni, puchary tygodnie, miecze miesiące a denary lata.. Zazwyczaj pytam "za ile" albo "kiedy" gdy chcę znać odpowiedź na pytanie o czas.
          • coill Re: Tarot a czas 08.06.15, 13:07
            huit. a co z kartami dworskimi? czy paz u Ciebie w tym systemie to 11? np paź kijów to 11 dni.??
            • huit8 Re: Tarot a czas 08.06.15, 15:39
              nie, dworskich nie biorę pod uwagę w pytaniach o czas. Żeby było jedenaście, powinny się zsumować As pucharów i 4 buław
              • coill Re: Tarot a czas 08.06.15, 21:34
                tzn ze wyjmujesz je z talii aby nie uczestniczyły?
                ja je traktuje jako znaki zodiakalne,ale roznie z tym jrst.
                Pomyslalam, moze tym systemem zadam pare pytan i umieszcze tu na forum? a potem zobaczymy jak karty sie sprawdzily wg tego?? smile Tylko Denary u mnie będą jesienią.

Losujesz po 1 karcie czy dwie?(że np. pierwsza oznacza dni a druga miesiące lub tyg?)
                • huit8 Re: Tarot a czas 08.06.15, 23:12
                  zależy o jaki okres mi chodzi. Zazwyczaj losuję jedną na określenie czasu.
                  Z lenistwa nie wyjmuję dworskich, nigdy mi nie wyskoczyły, ale teraz o tym pomyślałam, że mogłyby oznaczać po prostu porę roku. Wydaje mi się że wszystko działa tak, jak umówisz się z kartami.
                  • coill Re: Tarot a czas 09.06.15, 14:27
                    no tu racja. Ja raczej kładę taką "oś" i patrzę gdzie zjalazł się sygnifikator sprawy - w tym miejcu(miesiacu/roku) bedzie spełnenie.
                    Pomyslalam wlsnie o systemie kt. przytoczyłaś itd...i zadalam pare pytan - dla testu. Wrzucę w osobny watek aby było klarowne ok?? i Będziemy obserwowac, jak cos sie wydarzy będę meldowałabig_grin
                    • huit8 Re: Tarot a czas 09.06.15, 20:09
                      super smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka