to wazne, dopki nie dowiem sie postanowilam popytac kart, nigdy o takie rzeczy nie pytalam wiec to dobre cwiczenie/zagadka.a pozatym umieram z ciekawosci.Wiec sprawa wyglada tak:
ekipa budowlana ktora robi mi remont poinformowala mnie, ze podloga ktora jakby zapadla sie pod ziemie ktora teraz wyrownuje to wina braku fundamentow w moim staaarym domku. Ze w tamtych latach tak budowano wogole domki a co dopiero letniskowe, ze wylewano podloge betonem stawiano sciany itd...dlatego budynek mi siadl i podloga sie zapadla.a fundamentow brak stad problem i pewnie bedzie gorzej wiec trzeba wykopac i zrobic fundament. Dopuki nie wykopia dziury i nie zoabcze sama to nie uwierze

(
pytanie do kart, co bedzie....:
Czy domek ma fundamenty?
Tak jest - 6 pucharow + Wisielec.
Tak nie jest - 7 pucharow + Paz mieczy.
Coz..wg mnie ma. Dom "wisi" ale na fundamencie,wisielec jest stabilny i juz.W 6 pucharach mam kamienna lawe na obrazku.Moze powracajac do przeszlosci(6 pucharow) fundament nie jest za duzy albo jakis nietaki,ale nie jest tak jak oni mi mowia ze nie ma wogole?!
Kompletnie bez glowy nikt tego nie budowal o czym swiadczy 7 pucharow.Co najwyzej doszlo do bledu.
A wiec skoro ma fundamenty...(tzn ja tak zakladam hahaha)...to
Dlaczego podloga Siadla na przestrzeni czasu?
Umiarkowanie + As kijow + Krolowa Mieczy.
Podmywala woda? umiarkowanie to przelewanie wody,wiec owszem moze te fundamenty sa za male? Bo gdyby byly odpowiednie, to nic by niczego nie pomdmylo.Zaczelam zastanawiac sie nad szambem,moze nieszczelne albo wogole nieczystosci ida do ziemi? Sprzedawca od ktorego kupowalam dzialke zapieral sie ze szambo ma dwokomorowe i nic takiego nie ma miejsca...ale wierz tu czlowiekowi. As kijow tzn wg mnie ze grzebano juz w tej sprawie poprzedni wlasciciel "wzial kija do reki"i probowal zadzialac,moze nawet musial, bo Krolowa mieczy to jakis projekt,urzednik, moze dostal projekt jak powinno byc?
Zapytalam tez czy bedziemy musieli te fundamenty dobudowac?
Wisielec + 10 mieczy + As pucharow.
mysle ze tak,As pucharow - puchar z woda/plynem, mysle ze to nie bedzie praca nad calym fundamentem,ale napewno trzeba bedzie dolac(as pucharow to dolewka tego cementu ktory sie wlewa pod dom kiedy wykopie sie dziury pod fundament...tak to rozumiem

Poza tym te karty dalej moje mysli wioda w strone szamba...pojemnika z "woda"
Fajnie..jakby nie trzebabylo nic robic i fundament by byl chociaz szanse marne biorac pod uwage rzeczywistosc i opinie

( ale..moze lubie sie oszukiwac!! hehe

CO wy na to? niebawem wykopia pod dom doly i sprawdza czy cos tam jest, szambo to nie wiem jeszcze jak sprawdzic na to chyba wiecej czasu trzeba.