Dodaj do ulubionych

Rozkład Nowa Praca nr 3

25.10.15, 11:33
Postanowiłam, tak w poprzednich pracach zrobić rozkład, na co mogę liczyć w nowej pracy. Wszystkie poprzednie rozkłady potwierdziły się w praktyce, więc lepiej wiedzieć co mnie może czekać w nowej pracy, którą rozpocznę od grudnia. Karty dobrane to tło sytuacji-bo poprzednie rozkłady potwierdziły, że pierwsze wyciągnięte karty były kluczowe.

jak będzie kształtować się płaca? Cesarz- dobrałam 2 miecze oraz 2 buławy
Cesarz-dobra karta na finanse, na dodatkowe pieniądze będzie się trzeba porządnie napracować.
2 miecze- wydaje mi się, że przy przedłużeniu umowy nie podwyższą mi płacy podstawowej, chociaż teraz mi mówiono,że jest szansa po okresie próbnym.
2 buławy- kwestia podwyżki otwarta za jakiś czas- ale uzależniona od ciężkiej pracy.
jak ułożą się moje relacje ze współpracownikami? 7 mieczy - ciarki mnie przeszły, dobrałam karty i wyszło mi 10 denarów oraz Król denarów...
7 mieczy-w tej pracy chyba nie ma dobrej atmosfery, denary wskazują, że ludzie są nastawieni tylko na wynik i kasę. Może nie będą szczerzy wobec mnie..kopanie dołków pod kimś?
Nie wiem czy to nie dla mnie wskazówka w 7 mieczach aby być bardzo ostrożna w tym co mówią.
Szczerze mówiąc zdołowały mnie te karty.
czy praca dostarczy mi satysfakcji? Królowa Pucharów, dobrałam 5 pucharów.. oraz Kochankowie chyba tak, powinnam odetchnąć po pracach w których nie robiłam tego co chciałam. Czymś się rozczaruję, coś nie będzie wyglądało tak jak sobie wyobrażałam (może chodzi o relacje międzyludzkie), ale w mojej ocenie zmiana nastawienia dużo da.
jakie będą moje dalsze perspektywy zawodowe? Diabeł, dobrane 9 buław i 3 kielichy - Nie wiem o co chodzi z tym diabłem-czy będą kusić i łudzić, czy ograniczenia
czy ta praca pochłonie dużo czasu? 7 buław i Rycerz Mieczy -nie powinno być dramatu- więcej czasu zajmą mi dojazdy do pracy.
czy będę lubić tą pracę? Rycerz Pucharów- na szczęście tak-pomimo różnych negatywnych aspektów, powinnam dobrze się w niej czuć.

Obserwuj wątek
    • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 11:47
      Teraz tak sobie pomyślałam a propos 7 mieczy i Króla Denarów, że będę musiała uważać na jakiegoś faceta szefa
    • lilijova Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 13:48
      Ja sie tak zastanawiam czy nie spojrzec na te 7 mieczy (skad inad oblozone dobrymi kartami) i diabla z 3 kielichow w tle przez pryzmat rozkladu na milosc w nowej pracy? Mialas tam mocne karty ale mag lubi czarowac a kochankowie to przeciez tez trudne wybory... tu moglby wejsc z gre zonaty facet albo przelozony i zwiazek, ktory nalezy ukrywac. Rycerz pucharow tez moglby sugerowac, ze twoja ocena pracy bedzie przez pryzmat zakochania. Wiadomo, ze wtedy czlowiek patrzy przez rozowe okulary i sie blahostkami jak nawal roboty nie przejmuje smile

A co do finansow, juz gdzies pisalam, ze mi w pracy wypadala na podjete juz decyzje. Niekoniecznie niezadowalajace, ale cos co juz tak naprawde jest ustalone tylko ty na ten moment o tym nie wiesz. Byc moze podwyzka po okresie probnym jest standardem, ale zwyczajnie padlo "moze" zeby cie zmobilizowac. Ewentualnie jej kwota podlega negocjacji.

PS Przepraszam za brak polskich znakow, ale cos mi sie popsulo.

• hanna1985 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 14:45
        Zle est dobrany uklad. Nie ma ram czasowych. Karty mogly pokazac tylko wydarzenia, ktore nastapia, bo przeciez mozesz miec i wroga i przyjaciela w pracy. Zbyt ogolnie pytasz. Powinnas zapytac Jak bedzie wplywac na mnie praca.

• carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 15:12
          liljova, ciekawe spostrzeżeniesmile aczkolwiek znam się na tyle, że nie interesuje mnie bycie trzecią.
          Żadni żonaci czy zajęci smile to nie dla mnie.
          Ale oczywiście dam znać, co się kryje z tymi 7 mieczami.

Hanna, powtórzyłam rozkład który, stawiałam na poprzednie prace, które traktowałam jako przejściowe i tam nie dawałam ram czasowych, bo wiedziałam, że tam na chwilę będe.
          Tutaj faktycznie te ramy mogły się przydać sad no ale już się stało, a kart nie mam, więc nie dopytam.
          Potraktuję to jako krótki przedział czasowy na okresie próbnym.
          • beata25_84 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 20:03
            carolina-8 napisała:

> liljova, ciekawe spostrzeżeniesmile aczkolwiek znam się na tyle, że nie interesuje
            > mnie bycie trzecią.
            > Żadni żonaci czy zajęci smile to nie dla mnie.
            > Ale oczywiście dam znać, co się kryje z tymi 7 mieczami.

Mi też się przewinęły przez głowę te sprawy miłosne i jednak będę podtrzymywać swoją zasadę, że lepiej pracy i związku nie mieszać. A jak już bardzo chcesz, to przynajmniej poczekaj, aż się zdążysz rozeznać trochę w relacjach w firmie, żebyś w tym Magu przypadkiem na jakiegoś biurowego czarusia nie trafiła. wink
          • lilijova Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 22:56
            Nie musi być zajęty, wystarczy, że przełożony. Poza tym o ile można zadecydować o tym z kim się będzie w związku to o uczuciach ciężej. Ale żeby nie wyszło, że się upieram przy swojej interpretacji, bo nie o to chodziło smile

Trzymam kciuki! smile
            • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 26.10.15, 22:30
              Lillijova, dla mnie kompletny hardcor wejść w relację z przełożonym tongue_out
              jestem mega ciekawa, czy to będzie facet big_grin
              Niestety do grudnia muszę poczekać aby się przekonać.
            • neceg Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 11.11.15, 11:22
              Witam. Jak przeczytalam całość rozkladu od razu przyszlo mi na mysl to co lilijowa napisała. Tu ewidentnie widać to czarno na bialym z calego rozkładu! Będzie biurowy romans i bedziecie to ukrywać przed resztą otoczenia. Pan będzie żonaty. Ty będziesz zakochana w tej królowej kielichow..Kochankowie + 5 kielichow mowia tu same za siebie! Ten rozkład jest bardzo przejrzysty. Carolina-8 nie ma ram czasowych wiec możesz poczekać na te wydarzenia nawet i trzy lata..uncertain..ale będą one, przyjdą choć teraz nie miesci Ci się w glowie..smile
              • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 11.11.15, 11:45
                Neceg, za nic w świecie nie wdam się w romans z żonatym kolesiem.
                Jak byłam młoda z kilkanaście lat temu, dałam się takiemu jednemu omotać w pracy. Na szczęście szybko się ogarnęłam, wycofałam z tego i zmieniłam pracę. Dlatego unikam żonatych, zajętych jak ognia.
                Dam znać co oznaczają te 7 mieczy, bo jak na razie interpretuję to jako złą atmosferą w tej pracy. Miałam szczęście dotąd pracować w firmach gdzie panowały fajne nastroje- stąd mam trochę nerwy przed pójściem do tej robotysad
    • beata25_84 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 19:59
      jak będzie kształtować się płaca? Cesarz- dobrałam 2 miecze oraz 2 buławy
      Płaca będzie bardzo dobra, solidna jak to Cesarz, ale wymagania będą też duże. Praca wygląda mi na mocno intelektualną i bedzie wymagała zrównoważenia wprowadzania nowych pomysłów i wytrwałej pracy jak i wyczucie, gdzie lepiej się nie wtrącać.

jak ułożą się moje relacje ze współpracownikami? 7 mieczy - ciarki mnie przeszły, dobrałam karty i wyszło mi 10 denarów oraz Król denarów...
      Twoje relacje ze współpracownikami będą opartę na gruncie bardzo służbowym (materialnym), ale monety to również solidność, więc nie tak źle. 7 mieczy sugeruje jednak ostrożność - przychodzisz tam zarobić, solidnie wykonać swoje obowiązki, ale nie ma co się zbytnio zwierzać, należy uważać na to co i komu się mówi. 7 mieczy nie zachęca do otwartości i zaufania.

czy praca dostarczy mi satysfakcji? Królowa Pucharów, dobrałam 5 pucharów.. oraz Kochankowie
      Czekałaś na tą pracę, jak sama określiwłaś - taka Twoja wymarzona posada, więc i podejście do całości będziesz miała bardzo emocjonalne w tej Królowej Pucharów. 5 pucharów to mogą być jakieś chwilowe dołki, samotność, ale Kochankowie jednak dają szansę na dogadanie się, chociaż biorąc pod uwagę inne karty na mega wielkie przyjaźnie raczej nie ma co liczyć.

jakie będą moje dalsze perspektywy zawodowe? Diabeł, dobrane 9 buław i 3 kielichy
      Być może będzie proponowany Ci jakiś awans, będziesz musiała mieć trochę na wodzy własne ambicje, chęć "kompania się w uznaniu, lepszych zarobkach", wyważyć to wzystko, bo jak Cię Diabeł wyprowadzi na manowce, skusi urokiem i pozbawi chwilowo rozumu, to w tych 9 buławach możesz poczuć się przeciążona, 3 kielichy dodatkowo sugerują, że warto skupić się na współpracy, nie brać wszystkiego na siebie.

czy ta praca pochłonie dużo czasu? 7 buław i Rycerz Mieczy
      7 buław to takie odpychanie czegoś od siebie, a Rycerz mieczy to szybka karta, więc raczej nie będziesz siedziała tam po godzinach, a i przemieszczanie się w Rycerzu Mieczy powinno sprawnie przebiegać.

czy będę lubić tą pracę? Rycerz Pucharów - tak będziesz lubić tą pracę, podchodzić do niej z wdzięcznością. Karta dobra, chociaż nagłej fortuny, ale biedy też nie wróży. wink
      • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 25.10.15, 20:35
        Dzięki Beatko smile
        Jak zwykle rzeczowo i z sensem smile
        Cieszę się, że potwierdzasz, iż w Cesarzu powinnam czuć dobrobytsmile ciężka praca mnie nie odstrasza, tam jest system premiowy i to motywuje.
        Co do Diabła też mi przyszło kuszenie na myśl, mamienie czymś.
        W sumie nie najgorsze mi karty wyszły, tak uważam. Ale oczywiście dam znać w praktycesmile
        Co do spraw miłosnych w robocie, to spokojnie. Po pierwsze za bardzo mi zależy na tej pracy, abym rzucała od razu na prawo i lewo na facetów. Poza tym, na mnie naprawdę Czarusie nie działają tongue_out
        Co do 7 mieczy możesz mieć rację, że to może oznaczać wyłącznie wymianę intelektualną między pracownikami. Teraz mi się przypomniało, że na obecnego szefa sobie stawiałam sobie kartę jak dostałam tą pracę i wyszedł mi As mieczy. Mamy stosunek wyłącznie wymiany informacji, nic poza tym.
        • magdalena.1230 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 09.11.15, 22:47

• hanna1985 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 11.11.15, 14:47
            Czas jets okreslony w rozkladzie? Karty moga pokazac tylko najwazniejsze wydarzenia ;D
            • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 11.11.15, 15:01
              Nie określałam, i zastanawiam się czy jeszcze raz go nie zrobić do roku czasu-ale nie wiem czy karty nie przekłamią. Robiąc jednak poprzednio ten rozkład na inne prace, to spełniał się do 3 m-cy. Już wówczas wiedziałam jak karty mają się do rzeczywistości
              • beata25_84 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 11.11.15, 23:56
                Poczekaj i zobacz czy coś się zacznie sprawdzać. Jak nic, a coś się pozmienia, dojdą nowe elementy to wtedy będzie można ponowić rozkład.
                • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 16.11.15, 22:09
                  Hej Beatko, tak jak napisałam w innym poście, mam w końcu swoje karty, więc trochę rozwinęłam temat, ale zadając inne pytania. I co tu dużo mówić, wymarzona praca mocno mnie zawiedzie na początku..chyba najbardziej jako instytucja i może polityka firmy i koledzy....
                  Postawiłam karty: jak będzie wyglądało może życie zawodowe w przeciągu 5 m-cy:

Grudzień: Diabeł, 3 buławy, 8 kielichów
                  Styczeń: 3 miecze, Sąd , Paz mieczy
                  luty: 9 buław, 3 denary, As Denarów
                  Marzec:Moc, Rycerz Buław, As Mieczy
                  Kwiecień: Król Mieczy, Cesarz, Umiarkowanie.

Już grudniu widać moje rozczarowanie w 8 kielichach, nie wiem co tu Diabeł oznacza, jakieś mamienie od początku..
                  Styczeń: 3 miecze-pozbawiona złudzeń, Sąd i paź mieczy -próba odnalezienia się w sytuacji
                  Luty: zmęczona, dostanę otuchę bo kasa się powinna sypnąć
                  Marzec i kwiecień nabiorę wiatru w żagle, może kasa mnie zmotywuje tongue_out

Moje relacje z kolegami wyszły mi też na 3 miecze, 5 pucharów-więcej rozkładu nie pamiętam-ale jako ostrzeżenie mi wyszło Królowa Mieczy, czyli mam chyba trzymać język za zębami, nie kłócić się tongue_out
                  • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 16.11.15, 22:15
                    Na moje szefostwo-niezależnie od płci:
                    Jak odbiorą moją osobę z charakteru: Słońce, 6 pucharów, Głupiec - pełna entuzjazmu, wesołą;
                    Jako pracownika-wiedzę: 9 pucharów, Paź buław, Rycerz Mieczy-nie wiem co oznacza 9 pucharów, ale paź buław aktywną i rycerz-ciętą w języku? merytorycznie poprawną? smile
                    Jak będą wyglądały moje relacje z przełożonymi: Paź Mieczy, Świat, 10 denarów - wymiana informacji, skupienie na pracy - jednym słowem poprawnie smile

Ufff nie widzę tu romansu, a dobre stosunki z szefami smile
                    • beata25_84 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 17.11.15, 00:21
                      9 pucharów to osobiste zadowolenie, w tym wypadku po prostu zadowolenie będzie odnosić się do Ciebie, do jednej osoby - Twoja praca będzie dobra i samodzielna.
                      • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 02.12.15, 19:17
                        Pierwsze konkluzje po 2 dniach pracy
                        jak ułożą się moje relacje ze współpracownikami? 7 mieczy - pracuję w firmie, gdzie większość dostała pracę po znajomości, bo pracowała z sobą w poprzedniej firmie. Nie kryją się z tym,że ściągają ludzi z byłej pracy. Takie towarzystwo wzajemnej adoracji. Trzeba być bardzo ostrożnym.
                        czy ta praca pochłonie dużo czasu? 7 buław i Rycerz Mieczy -nie powinno być dramatu- więcej czasu zajmą mi dojazdy do pracy.
                        No i tutaj padaka- bo okazało się, że godzina końca pracy mija, a tam nikt nie wychodzi z roboty-wszyscy dalej siedzą i nikt się nie zbiera do domu. Ja wychodzę z kolegami na razie punktualnie -bo i tak nie mam jeszcze swojego stanowiska pracy, szkolą nas..
                        Pół godziny po pracy przechodziłam obok firm y- a tam dalej wszyscy twardo siedzą przy biurkach! Taka kultura w firmie-ze nikt nie wychodzi punktualnie bo nie wypada. Słyszałam, że w niektórych firmach tak jest-ale nigdy tego nie rozumiałam.

Więc te 7 buław oznaczać moje przepychanki w tej sprawie i chęć postawienia na swoim z kolegami - aby wychodzić w godzinach ustalonych, a Rycerz Mieczy ostrą wymianę z szefostwem na temat mojego stanowiska.
                        Nie mam dzieci-więc nie mam argumentu że muszę iść do domu sad
                        poza tym nie można odmówić zostawania po godzinach- nie wiem jak się do tego ustosunkować...
                        • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 08.12.15, 19:58
                          Magda napisała :
                          jak ułożą się moje relacje ze współpracownikami? 7 mieczy - mówią.

7 Mieczy to informacje , słowa , nie będą mieli do ciebie zaufania ciągle będziesz pod pilnym wzrokiem kolegów /żanek - dużo pytań , sprawdzania dlaczego tak a dlaczego nie , nawet o życie prywatne . Będą cię sprawdza c.

i to święta prawda co napisała Magda, chociaż odkryłam jeszcze jedna stronę tej karty.
                          Nie chcą się swoją wiedzą dzielić.
                          Najgorsze jest to, że nie zajmuję się tym czym mamiono mnie na rozmowie kwalifikacyjnej, ale mam zakres obowiązków-które wykonywałam w innym firmach powierzchownie.
                          Jestem przerażona, bo wielu rzeczy nie wiem jak mam zrobić - kiedy proszę o pomoc innych, to napotykam na ścianę, albo złośliwości. I mimo,że staram się być samodzielna, to po prostu nie wiem jak to dalej będzie. Nie spotkałam się jeszcze z takim brakiem koleżeństwa w żadnej firmie.
                          Z godzinami pracy okazało się jednak,że szefowa przestrzega godzin pracy i na szczęście wychodzę normalnie.
                          • ucztababette Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 08.12.15, 23:17
                            czyli jak w morde strzelil: klimaty the same jak u mnie. Mozemy isc razem napiwo I podac sobie dlonie. Same zaczniemy: MOWICsmile
                            Pozdr
                            Nie wiem czy wytrzymasz dlugo taka jazde. ja juz nie wytrzymuje I rozgladam sie za innym miejscem pracy.
                          • beata25_84 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 10.12.15, 22:55
                            Współczuję Karolinko sad A Staraj się to przeczekać, może chociaż zarobki jakoś Ci to wynagrodzą i czegoś nowego nauczysz się w pracy, co Ci się może w przyszłości przydać. Cholera, a miało być tak pięknie. sad
                            • carolina-8 Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 10.12.15, 23:43
                              Na ten grudzień w pracy wychodził mi Diabeł, potem dobrałam 3 buławy, 8 kielichów- czyli moje próby walki ale i odejście od własnych wizji tej pracy. Muszę to przetrwać sad
                              wiem, że miało być tak pięknie-a wychodzi na razie fatalnie, ale może za jakiś czas zobaczę w tym sens.
                              • ucztababette Re: Rozkład Nowa Praca nr 3 11.12.15, 00:32
                                Krotko: bedzie tarcie ale nie pojdziesz z roboty. 8 kieliszkow to moja ekspertyza a propos mojej roboty indzisiaj byla Eksplozja w pracy! O malo co kurami nie rzucalam ale oczyszczona atmosfera opadly mi piorka i im tez.czekaj. nic z nikim nie gadaj. Rob swoje, zip na usta i full pierwsza klasa manier! Ja z tym wlasnie dzisiaj wygralam. I nikt od starego karateki po pysku nie dostał ale pogrozilam ze na drugi raz wsadE sobie do dupy zasady i przywale Proato w zeby.
                                Szybko do Beatki: oj Ty japanese girl. Gdzies Ty taka fajna muze wyczaila? Brawo i za gust i cieple wspomnienia dla mnie. Buzki i serdeczne efharisto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka