Dodaj do ulubionych

Etyka w tarocie

14.08.16, 15:58
Myślę, że dość ciekawa rozmowa.
W sumie potwierdziła mi większość rzeczy, które gdzieś sama z siebie wiedziałam, którymi się kierowałam i które nawet nie jednokrotnie tu na Szkółce przytaczałam.
Przede wszystkim nie szkodzić, tarot to nie wyrocznia, nie ubarwiać, ale przekazując prawdę zawsze pozostawić nadzieję. Mamy wolną wolę, tarot nie może za nas decydować, może jedynie być drogowskazem, udzielać nam rad.

www.youtube.com/watch?v=FqhdDA-bMWA
Obserwuj wątek
    • ucztababette Re: Etyka w tarocie 16.08.16, 23:33
      Beata,
      etyka w tarocie tym bardziej nabiera na znaczeiu, jesli tarocista operujac swietnym warsztatem wie, co moze I czego nie moze.
      Etyka sie wszedzie przydaje, ale tu szczegolie mam na mysli taka sytuacje - przychodzi ktos, kto juz nie znajduje zadnej deski ratuku.Ile takich sytuacji jest co dzie az mnie glowa boli jak wielesad
      Wiem,z e za rozklady I porade powino sie dac zaplate,a le ile razy ja wbylam gorzej niz na dnie I potrzebowalam wlasnie pomocy bez zaplaty, ktora moglam wykonac w inny sposob a juz nie w pieniadzu.
      I wlasie przychodzi ktos zbity gorzej niz jak pies I byc moze slowa uczciwego tarocisty wiecej dalyby I zrobilyby gdyby w drodze wyjatku ktos poradzil nakierowal za free ten jeden raz, no ale ludzie sa pazerni. wiele lat wstecz I wiele lat ogladalam ezo tv.
      Byla I wiedz od pani danusi, ale pozniej czesto juz mnie mdlilo, bo czulam ze to nabijanie kabzy I tylko wylacznie zerowanie na ludzkim nieszczesciu.

Nie chodze juz do wrozek, bo sama rozkminiam Tarota. I jest to trudniejsze niz sadzilam.

I najgorsze: przychodzi zrozpaczona dziewczyna do wrozki. iemoge juz zajsc w ciaze tyle lat.
      Pani odpowiada: nigdy nie bedziesz miec dzieci.
      Dziewcyznasie zalamala, zabil ja stress I bezadziej,a tu sie okazuje,z e dziewczyna miala rozpieprzoy do granic mozliwosci organizm ze stresu I zbyt zblokowany I przeciazony.
      To jest tez etyka.
      Lepiej nie zrobic nigdy nikomu krzywdy. aprawde. Trzeba byc uczciwym, odpowiedizalym I nie pazernym. To sie I tak zemsci, ale po drodze mozna komus zlamac ducha, rozum I awet serce.
      • beata25_84 Re: Etyka w tarocie 17.08.16, 23:52
        Masz rację. Wszystko wraca, więc jeśli ktoś nie kieruje się dobrymi intencjami, a tylko chęcią zysku, to mu to na dobre w dłuższej perspektywie nie wyjdzie.
        Zerowaniu na ludzkim nieszczęściu stanowczo mówię NIE, natomiast trzeba też brać pod uwagę kwestię indywidualnie, bo tych co nie stać, a idą do wróżki, to raczej pojedyńcze przypadki, ewentualnie osoby uzależnione od wróżb, ale pozostali korzystają z usługi, gdzie druga strona sporo energii, czasu i lat nauki włożyła, więc branie zapłaty nie jest czymś nagannym. Bardziej naganne jest oszukiwanie ludzi i pisanie im jakichkolwiek bzdur przez przypadkowe osoby, w temacie tarota zielone, ale za to biegłe w opowiadaniu bajek.
        Poza tym przy uczciwej wróżbie zapłata pozwala odciąć się energetycznie.
        • ucztababette Re: Etyka w tarocie 18.08.16, 09:11
          Dokładnie to chciałam napisać. Bardzo sporadyczne przypadki pojawia sie na drodze dla testu gdzie należy pomoc bezinteresownie. Nawet uzaleznionego posłac Należy na odwyk. Reszta wróży tak ma być zapłata choć czasem ktoś może dać coś w zamian lub wykonać prace na rzecz wrozacegofakt ze ktoś korzysta z naszej wiedzy energii czasu talentu jak najbardziej jest fair do pobierania zapłaty. I jeśli jesteś w tym dobra należą sie spore pieniądze.of couture w trakcie uczciwość to priorytet całej zabawy plus szczera intencja! Nawet jak sie zna człowieka to sie swoimi kanałami czuje a jak sie zobaczy to już sie człowiek utwierdza ze ma super friend intuicjęsmile pozdrowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka