06.03.21, 11:58
Hello!
Wczoraj bylam na spotkaniu biznesowym, staram sie o kontrakt, Duzy, najwiekszy, jaki dotychczas mialam w swojej firmie. Czy go dostane? Wyciagnelam najpierw trzy karty, potem dodatkowe trzy. Odwrocona Krolowa Mieczy, Odwrocony Sad, czworka kijow. Sad jest Moja i lubi ona karta w rozkladach o kariere, ale Tutaj jest odwrocony. Czyli nie? Ale potem jest czworka kijow, oznaczajaca sukces. Potem odwrocona Dziesiatka Kijow, czworka pucharow i Gwiazda. Odwrocona Dziesiatka kijow, jakby to bylo dla mnie za duzo. Ale potem czworka pucharow , powolny, ale staly rozwoj i Gwiazda. Jakby poczatek dobrego. Moze jeszcze nie jestem gotowa na Tak Duzy kontrakt? Lub, dostane go, bedzie mi trudno, ale w koncu sobie poradze? Prosze o komentarze.
Obserwuj wątek
    • magdalena.1230 Re: Kontrakt 06.03.21, 13:08
      Czy go dostane? Wyciagnelam najpierw trzy karty, potem dodatkowe trzy.

Odwrocona Krolowa Mieczy, Odwrocony Sad, czworka kijow. 

-
      Czy nad tym wszystkim sprawuje pieczę ostateczne zdanie jakaś kobieta ? Która wg.swojego " widzi jej się "podejmuje decyzję.
      Ja bym w tym widziała zaburzoną komunikację sprytną , kobietę która gra wg swoich zasad !
      Mam tu dwie opcje big_grinziałaj przebiegle, nie czekaj na kogoś zgodęę- Chcesz to bierz, sama działaj,podstępną grą : Nie opowiadaj o swoich planach pozostałym -
      4 buław- to Twoje miejsce pracy -powinno być po Twojej myśli , bo w 4 buław już mamy swoje miejsce, trzymamy w rękach zasoby smile
      Np: Dla mnie 4 buław pokazała umowę o pracę ,fajne miejsce pracy .
      • andgie Re: Kontrakt 06.03.21, 13:24
        Dzieki Magdalena smile To jest kontrakt dla mojej wlasnej firmy sprzatajacej, o ktorej pisalam wczesniej. Miejsce jest bardzo duze i roboty bedzie sporo, a to dla mnie to swietne smile Obawiam sie, ze to dla mnie za duze na ten moment, ale kiedy jest ten wlasciwy moment?! Moze odwrocona dziesiatka kijow pokazuje moje obawy. Czworka kielichow to takze rozszerzone kontakty firmowe, wiecej ludzi bedzie o mnie wiedziec. Kobiet tam troche pracuje, ale glownodowodzacym jest mezczyzna.
    • aprepopa Re: Kontrakt 07.03.21, 16:30
      Odwrocona Krolowa Mieczy, Odwrocony Sad, czworka kijow.

Trudne dla mnie do interpretacji te karty. Gdyby te dwie nie były odwrócone to było by fajnie. Teraz zależy, jak Ty podchodzisz do odwróconych i jakie im przypisujesz znaczenie (w sensie przeważająco negatywne, czy bardziej jako czasowe przyblokowanie głównie pozytywnej energii danej karty). Doczytałam, że to firma sprzątająca. Odwrócona Q mieczy może wskazywać na niechęć kobiety wydającej decyzję, bądź formalne błędy kobiety zarządzającej tą firmą. Ta 4 buław w pozycji prostej jednak wygląda nieźle. To chyba zależy, czy jesteś tylko zarządzająca, czy sama sprzątasz. 4 buław na wyniku, to realnie patrząc "szałuje nie ma", ale dla kogoś może to być wielkie osiągnięcie. Wypadła mi kiedyś w wyniku na umowę, z której my cieszyliśmy się bardzo, a obiektywnie nie było co tak skakać z radości. Zależnie, na co ktoś liczy, jakie ma na danym etapie życia ambicje. Tych dociąganych nie umiem zinterpretować, bo to ciąg bez określonych pozycji i się gubię, jak to zinterpretować: czasowo/celowo.
      • andgie Re: Kontrakt 07.03.21, 17:03
        Aprepopa, Dzieki za wpis. To jest Moja firma, Ja sama nie bede sprzatac. Ogolnie, to ten kontrakt bedzie trudny: lokalizacja godzine drogi ode mnie, trzeba pilnowac zespolu, spelnic okreslone warunki formalne. Ale dla mnie to tez szansa na wyjscie na wiekszy poziom, zysk z tego bylby nie Moze ogromny, ale ok. Jak dla mnie, na tym etapie, co jest firma, to bardzo atrakcyjna propozycja.
        • aprepopa Re: Kontrakt 07.03.21, 18:52
          To uważaj na te formalności, bo te odwrócone i dość poważne, coś mówią. Powodzenia!
          • magdalena.1230 Re: Kontrakt 07.03.21, 23:59
            Andgie powiedzieli kiedy możesz liczyć na odpowiedz z ich strony ?
            • andgie Re: Kontrakt 08.03.21, 06:14
              Nie, zapewne kilka dni
    • aprepopa Re: Kontrakt 08.03.21, 16:27
      Sumowanie: Krolowa Mieczy (-), XX Sad (-), 4 kijow. Potem 10 kijów (-), 4 pucharow i XVII Gwiazda.

Królowej mieczy odpowiada karta Sprawiedliwość i tu podane jest 8, ale to metoda z książki o Tarocie Marsylskim, gdzie Sprawiedliwość ma nr 8. W metodzie Banzhafa, to chyba pomijamy figury dworskie w liczeniu. Zależy więc jakiej metody użyjesz i np. jaki nr ma Sprawiedliwość w Twojej talii (jakie masz zapatrywania na kolejność kart w talii). Policz może i tak i tak, z czasem zobaczysz, jak sprawdza się trafniej? Ja używam talii, gdzie Sprawiedliwość ma nr 11. Jest też kwestia, czy wyciągnąć kwintesencję z pierwotnego rozkładu, czy łącznie z dokładanymi (jeśli w zamiarze miał być rozkład na 3, nie na 6 kart). Karty od Asa do 10 z dworu kielichów i monet liczymy nominał plus 10, czyli 4 pucharów = 14.
    • aprepopa Re: Kontrakt 08.03.21, 16:47
      Andgie, jak będziesz zdecydowana, czy wszystkie karty, czy tylko podstawowe, to mogę wyliczyć dwiema metodami i zobaczymy, która będzie w efekcie trafniejsza w tym pytaniu? Zdarzało się, że w każdej metodzie karta kwintesencji miała podobny sens. Ogólnie sumowanie pokazuje czasem tzw. drugie dno, jeśli odpowiedź jest niejasna... Jeśli odpowiedź kart jest prosta, to sumowanie potwierdza, bądź tylko niepotrzebnie miesza w jasnym przekazie.

Idę świętować, miłego też życzę! wink
      • andgie Re: Kontrakt 08.03.21, 16:54
        To prosze te podstawowe smile
        • aprepopa Re: Kontrakt 09.03.21, 15:26
          Wg Starowieyskiej:

Zakładając, jak pierwotnie w tej metodzie: X Koło Fortuny
          Licząc kartę Sprawiedliwość, jako 11: XIII Śmierć

Wg Banzhafa: VI Kochankowie
          • andgie Re: Kontrakt 09.03.21, 16:20
            Nie wiem, ciagle nie wiem, czy dostane ten kontrakt. Chyba nie, ale zobaczymy .
            • aprepopa Re: Kontrakt 09.03.21, 17:54
              Pytanie było proste: czy dostanę? Może losując 1 kartę miała byś ułatwioną interpretację? Radzić łatwo, ale ilu wróżących ogranicza się do wylosowania 1 karty, nawet na pytanie rozpoczynające się od "czy", a nie na pytanie otwarte, np. jak (coś) przebiegnie? Powodzenia!
    • aprepopa Re: Kontrakt 02.04.21, 14:54
      Ten kontrakt już przydzielili, czy jeszcze czekasz na ich decyzje?
      • andgie Re: Kontrakt 02.04.21, 15:03
        Ciagle czekam. Moze to wyszlo z kart, to czekanie. Jest kontakt z potencjalnym klientem, ale konkretow nie ma. Czekam dalej.
        • andgie Re: Kontrakt 12.05.21, 16:56
          Minęły już dwa miesiące i ciagle nie ma odpowiedzi, zatem należy uznać, ze nie. Odwrócony Sąd pokazał odpowiedz odmowna. W porządku .
    • sekatoor Re: Kontrakt 16.05.21, 03:32
      dziecko wylane z kąpielą w 4ce Kieliszków i przeciążenie 10B sugerują że nic nie będzie proste ani łatwe
      Odwrócony Sąd mimo Kijów sugerujących "łatwiznę" sugeruje liczenie sił na zamiary, ale jeśli masz już taką firmę to nie zawieraj może umów z Królówką Mieczy?
      I nie tłumacz nam z angielskiego na nasze please , bo nic nie rozumiemy.
      Lepiej pisz po angielsku. Lubi ona karta ;D. Tutaj.
      I like cards, and here.
      A czwórka pucharów dla mnie chandra, przeciąganie struny i pozostawienie, bo ktoś inny się spodobał to odpowiednie słowo.
      Gwiazda to nadzieje, ale że ukryta może być czyjąkolwiek własnością, a odwrócoy Sąd to haniebne błędy, ni'emożliwiające Ressurection, przemianę, transformację tego w dobre bahnen ;p
      Go to Gwiazda i czwórka Kijów, to pozytywy sugerujące nadzieję na inne kontrakty.
      Pozdrawiam po amerykańsku tym razem bo tylko tu mam teraz jakieś znajomości...

Wyrzuciłam dla ciebie karty, ale nie mamy co specjalnie dziękować, dobre siły cię opuściły, niestety
      w
      1.Empress but reversed
      2.the card to the far left represents the first false path that may lead you astray. Four of Stones (The Power of the Earth), when reversed: Losing a sense of place.
      3.Click for Details The card in the middle represents the second decision along your path. Three of Cups (Overflowing): Great feeling. Extreme joy that can turn to tears.
      4.Click for Details The card at the lower right represents the second false path that may lead you astray. Five of Stones (Material Difficulty): Wintry times. Money troubles. Illness. Isolation.
      5.Click for Details The card at the top represents one possible mask of your true destination. Five of Cups (Disappointment): Be patient. Confusion and disappointment are exaggerated.

Cóż, powiedziały to co i moja intuicja,nie daj się załamać, tymczasowy brak sukcesu nie wróży nic wielkiego, ale może cię załamać, tym bardziej że jest sprzężony z bezrobotnym i poszukującym charakterem 5 denarów. Postaraj się zaprzyjaźn'ic jakąś osobę, 3 Kielichów to miła,kontaktowa karta, zwłaszcza że u ciebie 4 Buław i Gwiazda mogą być właśnie początkiem dobrego.
      Daję bez komentarza, bo ładnie napisane, widać, że najgorszą rzeczą jest załamka.
      Pozdrawiam
      • sekatoor Re: Kontrakt 16.05.21, 05:25
        Dobra, skończmy tą naukę języków.
        Jowisz ze.światłami w kwadratach niewróży zbyt dobrze w sprawie prawnych umów, to samo kwadrat - dłużyzna Saturna z Uranem - wskazuje na liczne kłopoty, natury nieoczekiwanej, kończącej dyskusję.
        Mąż by się przydał, on jest daleko lepszym astrologiem, ale wyjechał, niestety.
        Tak, to kwadrat Neptuna z tymi miłymi koniunkcjami Merkurego i Wenus, które chcą "się sprzedać",bo mają pewny potencjał i kontrakty Saturna w trygonie, ale ładny, czyściutki Wodnik jest tutaj dobry z Bliźniętami w rezonansie ;D, czyli właśnie z 3 Kieliszków,kontaktową i sympatyczną. Obie planety będą w trygonach w czerwcu, ale tu znów Wenus i Księżyc podkreślają jakby kwadraturę wz Neptunem.
        Niespecjalnie wróżyteż Pluton będący w opozycj ido tych planet, bo Mars by chciał" mieć" i daćsobie spokój zbabskimi sprawami, ale wodne znaki jakkolwiek nie sugerują ostatecznej przegranej, to każąsię zastanowić, typowe Transformatio - konieczność wyjścia naprzeciw wymaganiom. no i "babskie" - Racze i księżycowe opory
        Ojjj... sama sobie rozłożę ten rozkład,bo widać, planety wymagające jak diabli.
        Mężczyzno wróć i pozbieraj!
        • andgie Re: Kontrakt 16.05.21, 09:28
          Sekatoor, dzieki za wpis. Angielski znam, jak bardzo chcesz to napisz w tym języku , choć polski jest lepszy , bo to polskie forum. Zrozumiałam tyle, ze kontraktu nie będzie . Już to przyjęłam do wiadomości .Zastanawiam się nad przyszłością tej firmy. Tak bywa, ze biznesy maja swój czas trwania i może trzeba się zastanowić nad czasem mojej.
          • sekatoor Re: Kontrakt 16.05.21, 13:37
            No właśnie tak samo jak i u mnie - zostałam bowiem sama w kryzysie - są karty 5 Pentakli- w tę czy w tamtę stronę, mnie i innym wróżą czasowe niepowodzenia, a nawet i strach przed brakiem pieniędzy - jak ta 4 Den odwrócona u ciebie,straszy brakiem większej coś kasy - to aspekty nie są najlepsze, a w a w wydaniu niby na dniach - kwadratu świateł i na dłuższą metę Jowisza- trzeba przeczekać,aż się rozjadą, odblokuje to być może jeszcze jakieś możliwości, ale Merkuriusz z Wenus sugeruje zaprzyjaźnianie. Tak to "kicha".
            Zwłaszcza że to na Węzłach, ale nie ma teraz zdaje się w Księżycowych sprawach sukcesu.
            Kryzys jest wszędzie, niestety.Tak, to właśnie Merkury i Wenus na Węzłach - szybko się poruszające planety - właśnie uciekają w tło,a zostaje Uran z Saturnem uncertain
            Ja mam opozycje i kwadraty, i dopiero później będę mieć lepsze. Ty -no, nie wiem, bo nie znam horoskopu natalnego.

Może przy tym sprzątaniu taka miła "sieciówka" to dobry pomysł?Popatrz - zdaje się po tej 3 Kielichów na "polecenia" i miłą, sympatyczną obsługę.

U nas w Polsce są firmy wręcz ochroniarskie,albo i dozorcze zatrudniające mężczyzn którzy mają"power".
            Pootężne . Choćby "Impel".Usługi mają od A do Z, wszystko dla domu i obejścia. Są świetni. Zamknąć ich nie sposób, choć rząd się stara nie ułatwiać, nawet wprowadzić w błąd, czasami - to mają pod sobą wszystko.
            Są i inne,rzecz jasna.Baby znane są z tego, że sprzątać potrafią, ale jak mama zatrudniła raz Ukrainkę to obsypała kobitę pieniędzmi, ta sprzątać później nie chciała tylko pensję podwyższać, aż sąsiedzi zaprotestowali, bo była tania i nie kradła, a tu bęc.A teraz czasy "pandemii" i maseczek.
            Popatrz, a ja już zwątpiłam w sens wróżb - a tu taki dobry wiaterek!!!
            Powróżyłam też sobie, wiąże nas na pewno bez.na.dzie.ja. A tu karty,które jakby "wiedziały" o naszych dywagacjach.
            Sprzątanie biur zawodzi?Przecież muszą jakoś rano pozmywać podłogę przed pracą, to samo po.
            Chociaż Tarot mówi o domach prywatnych,to
            Wiem , że znasz angielski, nawet dobrze, patrząc z historii- podczytuję czasami, aczkolwiek to niby wspólne konto a men przywłaszczył.;D
            Mnie tam tłumaczyć się nie musisz.Pisz, bo kontakt właśnie z własną kulturą mieć trzeba, wiem to po rodzinie i znajomkach. Parę lat w krajach obcych, zwłaszcza anglojęzycznych, ale i niemieckich - i już własnego kraju zapominają choćby i do szkoły chodzili.
            • sekatoor Re: Kontrakt 16.05.21, 18:32
              ...oj, przepraszam, urwało rozmowę a do akcji włączył się tester.
              Sorry, jeszcze raz położyłam niby to swoje karty, pełna nadziei, że u was to nawet trudno o lepszą robotę ale 9 Mieczy odw. wyprowadziła mnie z błędu.
              No i 7Pent.
              Taaaka kasa... kto zainwestuje teraz we mnie ...
              Andgie, nie płacz. Dziewczyny ni'e płacą.Tym bardziej, że masz w kartach pocieszenie i dowody tej próby podniesienia na duchu.
              Mnie też ...podniosło, chociaż nieco inaczej.
              • andgie Re: Kontrakt 16.05.21, 18:50
                Hi Sekatoor. To jest moj sprzątający biznes , wiec to nie tak, ze mi trudno o lepsza robotę. Oprócz tego mam jeszcze prace na cześć etatu , poprosiłam o pełny etat ( popatrz na inny wątek, napisałam kilka dni temu). Ja się zastanawiam nad przyszłością mojego sprzątającego biznesu, bo na razie jest kiepsko i nie wiem, czy nie lepiej zamknąć i skoncentrować się na pracy na etacie . Nie płacze. Już bardziej się frustruje. Przepracowana, niedoplacona .
                • sekatoor Re: Kontrakt 17.05.21, 10:07
                  Widać po kartach, 10 Buław.
                  To stąd ta dobra konstrukcja 4 Buław.
                  No i pasuje na Jowisza w kwadracie co piszesz, że to zbyt wielki kontrakt,i o przyszłości nie maco marzyć, kolega siedzi już któryś rok w Anglii w małym mieście, ale obowiązki przejęła żona w Polsce,z dziećmi.

No i oprócz "wspierającego "Saturna myśli świętokradcze Jowiszowo - wenusjańskie...No i niedopłacenie typowe dla rządzącego Jowisza, i jego wpływ na firmę.

widzisz,a moja miłość z Wenus i Merkurym na Księżycowych węzłach ugrzęzła w delegacji i zapomniała o kobietach.
                  • andgie Re: Kontrakt 17.05.21, 10:38
                    O przyszlosci nie ma co marzyc? Przyszlosci kontraktu czy mojej? Bo ja siedze sobie w Albionie juz bardzo dlugo i nie mam planow powrotu do Polski. Jesli trzeba bedzie, zamkne firme bez wiekszego zalu. Trzeba sie przekwalifikowywac i dostosowywac do zmieniajacych warunkow, takie jest zycie. Nie ciesze sie z tego powodu, ale i nie rozpaczam. A aspekty horoskopu zmieniaja sie ciagle, wiec jeszcze beda lepsze.
                    • andgie Re: Kontrakt 24.07.21, 15:42
                      Zamknęłam firmę i poczułam ulgę . Teraz koncentruje sie na swojej nowej pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka